Chung H. - Cuevas P.
Cuevas P. +1,5 seta ::: 1,99 ::: 2/3
Cuevas P. ::: 3,62 ::: 1/3
Po raz kolejny powtórzę to samo czyli o moim braku zaufania do młodszych zawodników. Często mają niestabilną formę, tak jak często przynajmniej w mojej opinii tracą sety. Thiema czy Zvereva A. już na turnieju nie ma.
Nawierzchnia dość wolna, a kto jak kto Cuevas potrafi na niej grać. Ma tutaj już dwóch graczy dość młodych ogranych. Shapalov nie dał rady i Thiem musiał skreczować. Chungowi po prostu nie ufam na czyste 2:0, a skoro taki Lajovic o klasę gorszy niż Cuevas potrafił urwać seta, to spore nadzieje też pokładam w Urugwajczyku. Po za tym w turnieju pada mnóstwo niespodzianek jak dotąd.
Wynik:
0:2
Fritz T. - Coric B.
Coric B. -1,5 seta ::: 2,19 ::: 2/3
Wiadomo, że przy opcjach setowych jest większe ryzyko, ale tutaj Borna co by nie mówić w swoich 3 meczach zmiażdżył, wręcz wytarł kort przeciwnikami o podłogę. Agut ugrał 4 gemy, Ramos 3 gemy, Young 2. To co Fritz teraz ugra 5 gemów?
A tak bez żartów, to wiadomo, że młodzi zawodnicy często grają zacięte mecze między sobą, jak i rówieśnicy wiekowi, ale tutaj widzę czysty win Corica po mniejszym kursie nawet. Wyniki o tym świadczą, on bardziej lubi wolniejsze korty, a widać, że Indian Wells przypadł mu jak na razie bardzo do gustu. Fritzowi nie ufam (Verdasco 10 DF w meczu), ale szanuje bo to bez wątpienia perspektywiczny zawodnik.
Wynik:
1:2
Herbert P. - Kohlschreiber P.
Kohlschreiber P. -1,5 seta ::: 2,28 ::: 2/3 +2,56
Kursy na Niemca lecą mocno w dół, ja już nie raz pisałem, że odnośnie typowania jego meczów mam jakiś uraz. Stawiam na niego to przegrywa, przeciwko niemu to wygrywa. Pomijając ten osobisty fakt, to H2H 1:3 na szybkich nawierzchniach. Moim zdaniem Herbert tutaj miał trochę farta bo w 1 rundzie Simon Gilles w dość kiepskiej formie, później Muller który nie lubi szybkich kortów, następnie Monfils mu skreczował. Kto jak kto, ale Kolba tu ograł Cilica, a ostatnio jak odpadał z turniejów to Federer, Basic (win w Sofii), w Dubaju ten młody Grek z serwisem itd. Niemiec ma bardzo duży wachlarz zagrań, ale brak mu cierpliwości czasami w przebijaniu.
Wynik:
Carreno-Busta P. - Anderson K.
Carreno-Busta P. ::: 3,32 ::: 1/3
Carreno-Busta P. +1,5 seta ::: 1,80 ::: 2/3 +1,60
W takich meczach to nigdy nie wiadomo co grać tak naprawdę, czy handicap setowy czy gemowy, win na underdoga czy over gemowy. Przykład z wczoraj Raonic vs. Sousa, urwał seta Portugalczyk, kursy podobne, ale Raonic jednak wziął.
Jednak tutaj widzę zwycięstwo Hiszpana, albo zacięty 3 setowy mecz. Anderson w tym sezonie gra świetnie (3 finały
ATP, 1 wygrany), w ogóle doszedł do finału US Open przecież rok temu więc jest to "coś" dla tenisistów. Ale widać, że tutaj jest wolno, skoro już taki Kicker miał z nim 2 tie-breaki to może i Carreno-Busta będzie miał, a jest w mojej opinii o wiele lepszym zawodnikiem. W końcu rankingowa 10 vs. 14.
Wynik:
2:1
Federer R. - Chardy J.
Chardy J. +1,5 seta ::: 5,77 ::: 1/3
Chardy J. ::: 16,92 ::: 0,5/3
Powyżej 18,5 gemów ::: 1,72 ::: 1/3
H2H 3:1, wszystkie mecze z 2014 roku były mega zacięte, tylko ten jeden ostatni z 2015 był do jednej bramki na mączce. Kto jak kto, ale Chardy kto śledzi
tenis to niekiedy tam potrafił odpalić z formą przede wszystkim na Mastersach, bodajże był to któryś z Kanady, mniejsza oto.
Widać, że u Francuza forma jest, 3 mecze 3 wygrane nad nie byle kim. O Federerze tak naprawdę złego słowa powiedzieć nie można, ale w Rotterdamie z Seppim i Kolbą grał tie-break, a z Haasem stracił seta. Na AO w finale z Cilicem miał potężne przestoje.
Wynik:
22 gemy
Lopez F. - Querrey S.
Lopez F. +1,5 seta ::: 1,76 ::: 2/3
Lopez F. ::: 2,88 ::: 1/3
Panowie, co tu dużo pisać, H2H 6:4. Wystarczy sobie przypomnieć, H2H Kolby z Cilicem z wczoraj, wynosiło ono 6:4 i wygrał 2:0 Niemiec. Dziś bliźniacza sytuacja tylko kursy niższe. Nie wiem czemu faworyzować tutaj Querreya, no spoko gra u siebie, ale co on grał przed tym turniejem? Odpowiem: NIC. Auckland porażka z Vesleyem, na AO szybki out, później w DB go Fritz zlał, Acapulco gdzie miał must win pierwszy mecz i Escobedo go zlał. A tutaj pokonał jakiegoś Indusa Bhambriego i Zvereva M. który też na wolnych kortach gra (brzydkie słowo).
Lopez jak już pisałem od kilku sezonów ranking robi na Mastersach, 2-3 udane i kręci się w okolicy 20-40 rankingowej od kilku ładnych lat. Pokonał tu Socka, Escobedo, a teraz kolejny Amerykanin i takie kursy. Wiadomo tu mogą być tie-breaki więc albo setowe handi, albo gemowe.
Wynik:
Baghdatis M. - Raonic M.
Baghdatis M. ::: 2,81 ::: 1/3
Baghdatis M. +1,5 seta ::: 1,68 ::: 2/3
H2H 1:3, ale mecze były meeega zacięte, z tie-brekami. Nadal gram przeciwko Raonicowi który w mojej opinii ciągle nie ma formy. Na Sousę to może jeszcze wystarczy, ale Baghdatis to jeden z najlepiej returnujących zawodników, a główną siłą Milosa to serwis. W meczu z Portugalczykiem 12 asów przy 10 DF słabo wygląda.
Cypryjczyk tutaj w gazie gra od kwalifikacji, 5 zwycięstwa, dobra forma. Widać, że mu zależy i nie zdziwię się jak wygra. Chociaż Baghdatis to taki tenisowy Verdasco. Z Selą łamali się jak zapałki.
Wynik:
Walkower
Del Potro J. - Mayer L.
Mayer L. +1,5 seta ::: 2,70 ::: 1/3
Powyżej 20,5 gemów ::: 1,78 ::: 1/3
Dwóch Argentyńczyków z dobrym serwisem i formą. Co tu dużo pisać.
Wynik:
2:1