>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2009 IIHF World Championships

Status
Zamknięty.
dark1976 30,1K

dark1976

Użytkownik
Łotwa - Francja typ Łotwa kursik 1,3 ładnie poszło 7-1
Dziś fajny mecz Łotwa - Francja , najpierw o Francji zaskoczyli mnie jednym stawiałem ich jako totalnych outsaiderów ale pokonali Niemców co jest dla nich bardzo dużym osiągnięciem - choć jak pisałem forma Niemców ... , ale co do Francji potrafią grać i strzelać bramy najlepszym jak Rosji 2 i wczoraj z USA też 2, dziś spotykają bardzo waleczna i ambitna druzyne Łotwy której kibicuję ,Łotwa wygrała po karnych z gospodarzami Szwajcarami , wygrała mecz życia po karnych ze Szwedami , wygrali mecz który musieli z Austrią i dziś powinni tak samo podejść do tego spotkania i pokonać Francję, morale i waleczność wysokie plus jeden dzień odpoczynku to dziś klucz na Francje która wczoraj grała z USA ! Jak mam się bawić w dokładny wynik to 4-2 ( tradycji Francji musi się stać za dość ;))

wojas 11

wojas

Użytkownik
Na dzisiaj zdecydowałem się wybrać coś takiego.
USA - Rosja
Typ: over 5.5 ⛔
Kurs: 1.65
Według mnie świetny typ. Rosjanie grają bardzo ofensywnie jak do tej pory, a także co pokazał ostatni mecz ze Szwedami popełniają również mnóstwo błędów w defensywie. To samo Amerykanie. Wczoraj znowu padł over, pokonali 6-2 Francuzów, jednak ich gra defensywna pozostawia wiele do życzenia. Generalnie we wszystkich spotkaniach USA padało powyżej 5 bramek , natomiast u Rosjan tylko w meczu z Niemcami padł under 5.5, w pozostałych meczach bardzo dużo strzelali. Styl obu zespołów zwiastuje sporą ilość bramek, Amerykanie przywieźli generalnie bardzo młodziutki skład, który lubi grać radosny, trochę nieokrzesany hokej, ale to charakterystyczne dla hokeistów, którzy nie są jeszcze dojrzali. Myślę, że mecz będzie obfitował w wymianę ciosów.
Na podbicie polecam Łotyszów z Francją lub Finów z Białorusią.
edit: Cóż, czasem tak bywa, że typ jest dobry, ale się nie udaje. Po 22 minutach było 4-1 i byłem pewien, że wejdzie...A tu już żadna bramka nie padła ????

diego71 0

diego71

Użytkownik
Czechy(-1,5)- Słowacja 1 1,85

Bardzo wazne spotkanie do obydwch zespolow.Czesi obecnie na ostatniej czwartej pozycji ktora daje awans do cwiercfinalu ale maja zaledwie punkt przewagi nad reprezentacja Slowacji.Slowacy wczoraj zaskoczyli pozytywnie,byl to ich najlepszy mecz na tym turnieju mimo ze przegrany to pozostawili po sobie bardzo dobre wrazenie.Jednak na Czechow to moze nie wystarczec,nasi poludniowi sasiedzi druga faze rozpoczeli od wysokiej porazki z Kanada 5-1,tyle ze Kanadyjczycy na chwile obecna sa po zasiegiem wszytkich.Czesi pierwsza runda konczyli meczem wlasnie z Finami,podobnie jak Slowacy przegrali ale zagrali bardzo przyzwoicie co wiecej prowadzili juz 3-1 ale ostatecznie przegrali 3-4.Obydwa zespoly graly ze soba dosc czesto,ostatnio graly ze soba tuz przed samym turniejem wtedy gora dwa razy byli Slowacy jednak sklad Czechow wygladal nieco inaczej niz teraz,w skladzie Czechow jest Jagr dla ktorego bedzie to juz ostatni turniej dlatego zrobi wszytko by poprowadzic swoj zespol do triumfu.

Rosja - USA(ML) 2 4,00

Po takim kursie trzeba zagrac na reprezentacje Stanow ktora w grupie zajmuje druga pozycje,ustepujac wlasnie Rosjanom ktorzy maja o punkt wiecej niz ich dzisiejsi rywale.Amerykanie to bardzo mlody zespol,czesto w waznych momentach brakuje im doswiadczenia tak jak to mialo miejsce w meczu ze Szwedami kiedy na 11 minut przed zakonczeniem spotkania prowadzili 5-2 a skonczylo sie 5-6.Jednak te spotkanie nie podlamalo USA,wczoraj rozegrali bardzo dobre spotkanie z reprezentacja Francji wygrany 6-2.Rosjanie natomiast w swoim pierwszym spotkaniu drugiej fazy mieli ogromne problemy z pokonaniem Szwedow,spotkanie wygrali ale dopiero po dogrywce,slabym punktem Sbornej jest ich bramkarz,ktory w ostatnim mezu delikatnie mowiac sie nie popisal.Historia spotkan miedzy obydwoma zespolami jest na remis,jednak mysle ze po dzisiejszym spotkaniu bilans ten poprawia Amerykanie ktorzy przyjechali do Szwajcari z bardzo mlodym skladem ale sa to zawodnicy ktorzy w hokeja gracz potrafia i w niedlugim czasie moze byc o nich glosno na arenie miedzynarodowej.

Kto zdobędzie mistrzostwo świata?
Długoterminowy - Typ: Kanada 2,50
Lokata dlugoterminowa ;)

shen 408

shen

Użytkownik
przy okazji wrzucam kto dojechał do kadr narodowych na MŚ ;)
USA &lt;--Scott Clemensen(NJD),Joe Pavelski(SJS)
Finalndia &lt;--- Janne Niskala,Ville Vahalahti (liga fińska)
Kanada &lt;---Marc-Edouard Vlasic (SJS), Braydon Coburn (PHI), Travis Zajac (NJD)
Szwecja&lt;---Johnny Oduya (NJD)
Szwajcaria&lt;---Yannick Weber (MTL)
Czechy&lt;---Patrik Elias(NJD),Milan Michalek(SJS)
Rosja&lt;---Nikołaj Żerdiew(NYR)
co do typów,wojas to over USA z Rosjanami bardzo dobry typ ???? ,warto spróbować over 6,5,obydwie ekipy posiadają przeciętna obrone i bramkarzy,co skrzętnie wykorzystują napastnicy przez co mamy wyniki typu 5:5 ;).No i oczywiście popieram Diego71 typ na Kanade,nie widze nikomu kto mógłby im zagrozić,Rosja i Szwecja kadry głownie oparte na zawodnikach z lig krajowych,mogłoby być ciekawie jeśli zaciąg Rosyjski z WSH dołączyłby do kadry ale wiadomo że juz się tak nie stanie. ???? ewentualnie USA ale w nich nie wierze zupełnie max co widze u nich to półfinał.W kadrze Kanady świetnie punktuje pierwsza linia,genialna gra w przewagach,Weber kryje tyły+coś tam strzela,Chris Mason z STL dobrze się prezentuje a na dodatek Kanada wzmacnia się graczami którymi napisałem także jednym słowem typ bardzo dobry a buki jeszcze nie odkryli kto tu jest najlepszy ;)

edit: no i widać co Czesi robią z Słowakami,4-0 po 1 tercji,20-2 w strzałach mimo że Michalek i Elias nie zapunktowali to chyba odbiło się to pozytywnie na grze Czechów ????

dark1976 30,1K

dark1976

Użytkownik
Finlandia - Białoruś typ Finlandia kurs 1,22 oraz -2,5 gola kurs 1,9 tutaj 5\10 bardzo niedoceniłem Białorusinów porażka, cały zespół grał jak w amoku plus bramkarz ;)
Białorusini trochę mnie zaskoczyli , chociaz i mają szczęście , trafili na słabych Słowaków i wygrana po karnych, Węgry - cóz musieli to wygrać wiadomo kto w tym kraju rządzi ;) wygrana z Norwegia w dogrywce tutaj spodziewałem się czystego zwycięstwa, dzis przeciwnik znacznie bardziej wymagający , dodatkowo odświezony jak napisał Shen powyżej . Finlandia to pierwsza czwórka tych mistrzostw nic wiele tu nie trzeba pisać i dzis powinni to potwierdzić , będzie trudno z handi -2,5 ale kurs 1,9 dość ciekawy więc spróbuje, do kombo 1,22 nie najgorszy na czysty win Finów, Suomi go !!!

wojas 11

wojas

Użytkownik
Dzisiaj były pogromy i świetna postawa Białorusinów, którzy dzięki swojemu bramkarzowi zawdzięczają już kolejne zwycięstwo po dogrywce nad teoretycznie lepszym rywalem. Bardzo podobała mi się też Łotwa dzisiaj. Jutro ciekawe mecze, Czesi kontra Białoruś, i Łotwa - Rosja.
Co do typu długoterminowego, to jestem trochę ostrożniejszy po ostatnich mistrzostwach ???? .
Kanada u siebie po rundzie kwalifikacyjnej wydawała się naprawdę 100% faworytem. Świetny skład, publika za sobą, później awans do finału. Prowadzili nawet z Rosją 4-2, i się nie udało. Sport jest strasznie nieprzewidywalny, często drużyna dobrze prezentuje się przez tydzień, a później nagle coś się zacina i nawet nie wiadomo kiedy odpada. Aczkolwiek uważam, że faktycznie wtedy jeszcze Rosjanie mieli większe atuty niż teraz i lepszy skład. Teraz Kanada wydaje się bardzo mocna, ale jak już wspominałem, gdyby za rundę zasadniczą przyznawali medale to dałoby się wszystko przewidzieć ;). Gra pucharowa to już całkiem inna bajka. Nie zmienia to faktu, że typuję Kanadę na mistrza ;).
Węgry - Dania
Typ: Dania ✅ 1-5
Kurs: 1.45
Na początek spotkanie o pozostanie w elicie, które zostanie rozpoczęte już o godzinie 12.15. Węgrzy spisują się fatalnie jak do tej pory, ale nie ma co się dziwić, pierwszy rok w elicie jest bardzo trudny, tym bardziej, że Węgrzy nigdy tam nie grali i tak naprawdę nie mają gwiazd w swoich szeregach, ani zawodników, którzy byliby w stanie ciągnąć grę. Większość gra w Alba Volan, rodzimego węgierskiego zespołu. Generalnie liga na Węgrzech to tylko 7 zespołów, także liczba hokeistów w tym kraju jest mniejsza niż u nas ???? . Tym większy sukces odnieśli w zeszłym roku awansując do elity. Dania to naprawdę solidny zespół, który ładnych parę lat temu awansował do grupy A i od tej pory cały czas tam gra. Na pewno kadre ma silniejszą niż Węgrzy, zawodnicy grają w szwedzkich klubach, jest jedna perełka, nadzieja duńskiego hokeja, nazywa Mikkel Bodker i gra już w Phoenix Coyotes, a ma zaledwie 20 lat. Dania trochę pechowo znalazła się w tej grupie, bo grali w silnej grupie z Czechami, Finlandią i Norwegią, z którą przegrali po dogrywce. Uważam, że np. Francja powinna znaleźć się w tym gronie zamiast właśnie Duńczyków. Z tych powodów Dania będzie jutro robiła wszystko, aby wygrać ten mecz i być może już zapewnić sobie utrzymanie, ale to będzie zależało od wyniku meczu Austria - Niemcy.
edit: Węgrzy żegnają się z elitą

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Malutkie sprostowanie do analizy powyżej.Nie ma już ligi węgierskiej,od roku 2008 istnieje liga węgiersko-rumuńska MOL Liga.Liga składa się z 6 węgierskich i 4 rumuńskich drużyn.Pierwszym mistrzem został zespół z Rumunii HC Miercurea-Ciuc.Co do ilości hokeistów masz rację, Polaków jest więcej ,jednak przewagę hokeistów seniorów mają Madziarzy 512 ,Polacy 395.Tyle jako ciekawostka.Wojas ,zgadzam sie z Tobą ,typ na Duńczyków doskonały.Jedynie co mnie martwi to wynik Madziarów w meczu towarzyskim przed mistrzostwami z Norwegią.

07/04/09 Towarzyskie Węgry vs. Norwegia 4:1

Mój typ Win Dania. po najwyższym kursie w Expekt 1,43.

Niemcy - Austria typ 1 ML.
Tutaj tylko suchy typ.

Wynik ostatniego bezpośredniego spotkania.

07/02/09 Kwalifikacje Olimpijskie Mężczyźni, Grupa E Niemcy vs. Austria 2:1

Rozspisywałem się wcześniej o Niemcach.Dziś muszą wygrać,warunkiem jest powstrzymanie Kocha i Vanka.Jak coach Uwe Krupp nie postawi w dzisiejszym spotkaniu na pochodzącego z Kazachstanu Dimitrija Kotschnewa grającego w Spartaku Moskwa tylko znów na Patzolda to niestety znów Niemcy przegrają.Mój typ WIN Niemcy ML w Bet365 kurs 1,70

wojas 11

wojas

Użytkownik
Malutkie sprostowanie do analizy powyżej.Nie ma już ligi węgierskiej,od roku 2008 istnieje liga węgiersko-rumuńska MOL Liga.Liga składa się z 6 węgierskich i 4 rumuńskich drużyn.Pierwszym mistrzem został zespół z Rumunii HC Miercurea-Ciuc.Co do ilości hokeistów masz rację, Polaków jest więcej ,jednak przewagę hokeistów seniorów mają Madziarzy 512 ,Polacy 395.Tyle jako ciekawostka.Wojas ,zgadzam sie z Tobą ,typ na Duńczyków doskonały.Jedynie co mnie martwi to wynik Madziarów w meczu towarzyskim przed mistrzostwami z Norwegią.

07/04/09 Towarzyskie Węgry vs. Norwegia 4:1

Mój typ Win Dania. po najwyższym kursie w Expekt 1,43.
O to nie wiedziałem, myślałem, że zostało tak jak kiedyś było. Alba z tego co wiem to dalej występuje w lidze austriackiej. Co do hokeistów to właśnie chodziło mi o wszystkich zarejstrowanych, bo faktycznie u nas seniorów mało ???? . Wiadomo, że przed mistrzostwami to się trochę inaczej gra, jakby się tak przypatrzeć wynikom towarzyskim, to były bardzo różne od turniejowej rzeczywistości ;) i ja bym się do końca tak tym nie sugerował. Aha, no i napisałeś, że Niemcy muszą wygrać. Otóż nie jest tak do końca, nie wiem czy wiesz, ale Niemcy akutalnie grają &quot;mecze towarzyskie&quot;, bo za rok mają mistrzostwa u siebie i grę mają zagwarantowaną. Także tego się boję najbardziej, że Austriacy będą bardziej zmotywowani, bo oni grają faktycznie o utrzymanie. Raczej nie podejmę się tutaj typowania tego meczu. Z tego również powodu, że Dania, Austria i Węgry grają o jedno miejsce gwarantujące utrzymanie, typuję na Duńczyków, którzy muszą ten mecz wygrać dzisiaj.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Pierwszy zespół ALBA Volan Shekesfehervar gra w austriackiej lidze Erste Bank EHL ,natomiast drugi zespół ALBA gra w MOL Lidze.Jedna ,jak i druga drużyna gra tzw,,ogony&quot;.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Team Kanada - Norwegia (powyżej 1,5 1 tercja) 1,50 3:1 (Betway)
Myślę, że całkiem przyzwoity kurs jak na ten typ. Kanadyjczycy w każdym dotychczasowym spotkaniu sami przynajmniej zdobywali minimum 2 bramki(Póki co w pierwszej tercji nie stracili żadnej, a co więcej jedynie Ales Hemsky póki co znalazł receptę na Chrisa Masona). Dzisiaj rywalem będą Norwegowie, którzy również w pierwszych tercjach są nastawienie bardziej overowo, o czym świadczą 1 tercje z Czechami i Finlandią gdzie tracili po 3 bramki. Siła Kanady na tym turnieju wydaję się być wielka, do drużyny dołączył jeszcze Travis Zajac, także linia ofensywna w tym momencie zyskuje wiele. Co do samej gry to jak na razie najaśniejszymi punktami wydają się być Steven Stamkos i Shea Webber.
Ogólnie podsumowując jako że jest to mój pierwszy post odnośnie rozgrywek MŚ, myślę że Kanadyjczycy są zdecydowanym faworytem i nawet druzyna Rosji nie będzie w stanie im zbytnio zagrozić. Co więcej w tym momencie wziąłbym poprawkę jeszcze na Czechów do których dołączył Michalek i Elias, co może być dobrym prognostykiem na ćwierćfinały.

Pozdrawiam:spokodfhgfh:

wojas 11

wojas

Użytkownik
Krótko, bo nie mam czasu za wiele
Szwecja - Szwajcaria
Typ: under 1.5 1 tercja ✅ 1-0
Kurs: 1.85
Mecz bardzo ważny dla obu ekip, porażka praktycznie eliminuje z szans na ćwierćfinał. Nie wierzę, że zabraknie w nim Szwedów, którzy pomimo problemów w defensywie, wydają się być zespołem lepszym od Szwajcarii. Jak będzie zobaczymy, jednak myślę, że w 1 tercji oba zespoły nie będą dyktować jakiegoś szaleńczego tempa, Gustavsson i Gerber są dobrymi bramkarzami, także wszystko powinno się rozstrzygnąć w dalszej części meczu. Nie ukrywam, że liczę na małą ilość bramek w tym meczu.
Kanada - Norwegia
Typ: -4.5 Kanada ⛔ 5-1
Kurs: 1.65
Kanada otrzymała posiłki z NHLu, także powinna być jeszcze mocniejsza niż jest, trzeba nadmienić, że w każdym meczu Kanadyjczycy wygrywali minimum 4 bramkami. Liczę, że z Norwegami będzie podobnie, tym bardziej, że Norwegia praktycznie już się nie liczy w walce o awans do ćwierćfinałów.
edit: linia sprytnie ustawiona w przypadku Kanady, szkoda

diego71 0

diego71

Użytkownik
Szwajcaria - Szwecja 2 1,55

To spotkanie najprawdopodobniej zadecyduje o tym ktora z reprezentacji awansuje do cwiercfinalu.Moim faworytem i to zdecydowanym jest zespol Trzech Koron,ktory w ostatnich spotkaniach dostarczyl nam sporo emocji.Wszystko rozpoczelo sie od ostatniego meczu grupowego ze Stanami w ktorym Szwedzi przegrywali juz 5-2 a mimo to podniesli sie i wygrali cale spotkanie po dogrywce 6-5,kolejne spotkanie z Rosja rozpoczynajace druga faze rowniez bylo porywajacym widowiskiem co wiecej Szwedzi byli bardzo blisko zwyciestwa z przebiegu meczu to oni byli strona przewazajace jednak tym razem przegrali po dogrywce.Gospodarze turnieju Szwajcarzy rozczarowuja zarowno w pierwszej fazie jak i w pierwszym meczu drugiej rundy z Lotyszami z ktorymi przegrali po rzutach karnych.W tabeli obydwa zespoly maja tyle samo punktow,jednak Szwedzi wyprzedzaja Helvetow znacznie lepszym bilansem bramkowym i mysle ze po dzisiejszym spotkaniu powieksza ta przewaga.Dla odwaznych Szwecja(-2,5) 2,7

Norwegia - Kanada(-4,5) 2 1,7

Kanada w wielkiej formie,najwiecej strzelonych bramek,Norwedzy ostatnia pozycja w grupie juz bez szasn na awans,bedacy w gazie Kanadyjczycy powinni zaaplikowac Norwegom kilka bramek(nie zdziwie sie jak bedzie dwucyfrowka)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Team Kanada - Finlandia (1 tercja) 1,85 1:2(Betway)

Dziś pójdę dalej za ciosem względem drużyny Klonowego Liścia i zaproponuje ich zwycięstwo w pierwszej tercji. Właściwie sytuacja jest w dużej mierze analogiczna do wczorajszej ze strzelonymi bramkami w pierwszej tercji. Kanadyjczycy jak do tej pory wygrywali każdą pierwszą tercję więc czemu dziś miało by nie być podobnie. Poza tym rzuca się w oczy również fakt że hokeiści z Kanady już w pierwszej tercji chcą sobie ułożyć spotkanie tak by nie forsować zbytnio tempa w kolejnych. Dla przykładu można podać 3:0 z Czechami po pierwszej tercji, wczorajsze prowadzenie z Norwegią 3:1. Oczywiście rywal dzisiaj znacznie bardziej wymagający, przynajmniej na papierze ponieważ osobiście nie sądzę by Finowie byli w stanie poważnie zagrozić Kanadyjczykom. Fakt że w ekipie Suomi jest parę nazwisk, które budzą szacunek jak choćby bracia Kapanen czy Hagman. Jednak to wszystko chyba i tak nie stanowi przynajmniej 70% siły Klonowych Liści, co więcej Finowie do tej pory już przegrali z Białorusią i męczyli się ze Słowacją co na tę chwilę na pewno nie stawia ich w gronie faworytów. Podsumowując, bardzo dobry kurs i myślę że naprawdę warto ponieważ Team Canada wydaję się być jak &quot;walec&quot; na tę chwilę ????

B 0

basic_m

Użytkownik
Prosba do fachowcow od HOKEJA a raczej od zasad w mistrzostwach

Co bedzie jeżeli USA by przegrało w regulaminowym czasie ze szwarcarja? Czy majac tyle samo PKT co Łotwa i stosunek bramek także jako +1 bo przyjmuje ze przegraja z gospodarzami tylko 1 bramka to kto awansuje? Czy jednak musza minimum przegrać po OT aby miec wiecej PKT od ŁOTWY?

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Prosba do fachowcow od HOKEJA a raczej od zasad w mistrzostwach
Co bedzie jeżeli USA by przegrało w regulaminowym czasie ze szwarcarja? Czy majac tyle samo PKT co Łotwa i stosunek bramek także jako +1 bo przyjmuje ze przegraja z gospodarzami tylko 1 bramka to kto awansuje? Czy jednak musza minimum przegrać po OT aby miec wiecej PKT od ŁOTWY?
Właśnie zabierałem się do pisania o tym.
Łotwa ma 7 pkt. czyli tyle samo co USA teraz. Amerykanom nic nie daje ten mecz. Mianowicie. Bez względu na wynik, mogą przegrać w regulaminowym czasie i nie zdobędą żadnego pkt. Wtedy zrównają się punktami z Łotwą.
Kolejność co jest brane pod uwagę dalej:
If two teams are tied on equality of points in the standings after completion of the round-robin, the following tie breaking criteria applies:
1. Head-to-head (mutual) games between the teams concerned.
2. Overall goal differential.
3. Higher number of goals scored for.
4. Game Winning Shot competition between the teams concerned.

Tylko, że wtedy Szwajcarzy będą mieli też 7 pkt. więc patrzymy dalej...
If three or more teams have the same number of points in the group after completion of the round-robin, then their ranking is determined by the higher number of points in a special standing composed just from the results of their head-to-head (mutual) games. If the number of points is equal between the teams in this special standing just from the results of their head-to-head (mutual) games, then the following tie breaking criteria applies (with no secondary return to the head-to-head results):
1. Goal differential in the standing between the teams involved.
2. Higher number of goals scored between the teams involved.
3. Goal differential from all games played in the group.
4. Higher number of goals scored from all games played in the group.
5. Shootout between the teams which are still equal.

Dalej idąc... Szwajcaria ma 4 pkt.
Zasady punktacji są takie:
Teams winning in regulation are awarded three points, the loser none.
Where there is a tied score in the Preliminary and Qualification Rounds, teams are given one point each. A five-minute sudden-death overtime will follow and, if the score is still tied after overtime, Game Winning Shots will be used. The team winning in overtime or shoot-out is awarded the extra point for a total of two points.

Jeśli Szwajcaria wygra w regulaminowym czasie to zgarnie 3 pkt. i będą mieć tyle samo punktów co Łotwa i USA.
Wtedy liczymy bilans bramkowy tych drużyn. USA wygrało 4-2 z Łotwą, Łotwa wygrała po karnych 1-2 ze Szwajcarami.
Reasumując... Szwajcaria jeśli wygra ten mecz w regulaminowym czasie ma szanse na awans i wyeliminowanie Łotwy. Amerykanie są spokojni w tym momencie.
Co ciekawe przed MŚ Szwajcarzy pokonali USA 5-2 w meczu sparingowym...
Skład był oczywiście całkowicie inny ale pokonanie Jankesów to zawsze fajna sprawa. Poza tym Szwajcaria to gospodarze więc dla publiki może zagrają lepiej niż Polacy w Toruniu na MŚ...
Propozycja dla odważnych:
Szwajcaria win regular time @4.25 bwin, expekt, unibet
Szwajcaria ML (włącznie z dogrywką i karnymi) @3.05 bwin
Szwajcaria lub remis @2.40 bet365
Szwajcaria +1.5 @1.75 Bwin, Gamebookers
Szwacjaria win 1 tercje, @2.70 bwin
Typy ryzykowne ale po takich kursach chyba można zaryzykować drobniaki ;)
Powodzenia.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Kanada(-1,5) - Finlandia 1 1,72

Mecz juz bez wiekszego znaczenia Kanadyjczycy na pierwszym miejscu z trzypunktowa przewaga nad druga Finlandia.Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji jest zespol Kanady,na ktora jeszcze sposoba nikt nie znalazl.W kazdym meczu Kanadyjczycy graja znakomicie,strzelaja sporo bramek w ostatnim meczu z Norwegia wygrali 5-1,bylaba nawet dwucyfrowka tyle ze Kanadyjczykom nie chcialo sie juz dobijac Norwegow.Finlandia natomiast lekko rozczarowuje szczegolnie w ostatnim spotkaniu przegranym z Bialorusia po karnych,wczesniej tez nie bylo lepiej wymeczone zwyciestwo z Czechami i latwe zwyciestwa nad slabymi Lotwa i Norwegia.Kanadyjczycy to najskuteczniejszy zespol tych mistrzostw,w skladzie maja najlepszego punktujacego mistrzostw St Louisa.Obydwa zespoly graly ze soba rok temu na mistrzostwach w Kanadzie gora byly oczywiscie Klonowe Liscie, ktore wygraly pewnie 6-3 mysle ze w dzisiejszym spotkaniu bedzie podobnie.

Stany Zjednoczone - Szwajcaria(ML) 2 3,1

Szwajcarzy musza wygrac jesli chca awansowac do cwiercfinalu,w spotkaniu przed mistrzostwami udalo sie im pokonac reprezentacje Stanow,jednak na samych mistrzostwach Helveci graja w kratke,jednak obok takiego kursu nie mozna przejsc obojetnym,Szwajcarzy zagraja przed wlasna publicznoscia,z Rosjanami potrafili nawiazac walke mysle ze stac ich na pokonanie Amerykanow.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Kanada - Finlandia
Typ: -1.5 Kanada ⛔
Kurs: 1.7
Krótko. Mecz o 1 miejsce w grupie, Kanada na razie gra świetnie, Finowie również mają niezły zespół, ale jakoś niespecjalnie grają w ofensywie. Wrażenie zepsuły wygrana dopiero po dogrywce ze Słowacją i porażka z Białorusią, co podkreślam jeszcze raz uwydatnia problemy ze strzelaniem bramek. Z Kanadą o bramki może być jeszcze ciężej, bo defensywa Kanady jest bardzo dobra, Kanadyjczycy w bramce mają Masona, no i przyszedł jeszcze zaciąg z NHL. Myślę, że warto zagrać taki mecz.
USA - Szwajcaria
Typ: USA ⛔
Kurs: 1.55
Ja tutaj trochę odwrotnie zagram. Szwajcarów oglądałem w większości meczów i po tym co prezentują, to naprawdę nie zasługują na ćwierćfinały. Łotwa wydaje się zespołem lepszym, co potwierdzają wyniki, przede wszystkim Szwajcarzy nie strzelają bramek. Jak można wygrać mecz jak się strzela: z Francją 1, z Łotwą 1, ze Szwecją 1. Mnie do tej pory Szwajcarzy absolutnie nie przekonują, samą walką, ambicją, dobrym graniem na bandach meczu się nie wygra, tutaj potrzeba umiejętności, których do tej pory Szwajcarom brakuje. Amerykanie będą grać na większym luzie, bez obciążenia, w sumie praktycznie o nic, ale to nie znaczy, że nie będą chcieli wygrać. Mają młody skład, ale jak do tej pory podkreślam ze zdobywaniem bramek nie mają problemów żadnych.
edit: dzisiaj lipa, bywa i tak, Kanada zagrała trochę na pół gwizdka, efekt osiągnięty, 1 miejsce w grupie. Nie zmienia to faktu, że Finowie ambitnie grają i w meczu z USA z pewnością są faworytami i powinni przebić się do półfinałów. Szwajcaria niestety klapa, brak awansu do ćwierćfinałów.

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
Sorry za głupie pytanie,ale czy ćwierćfinały grane sa do iluś zwycięstw czy jednego? ???? :p

Edit: Dzieki Wojas,do jednego zwycięstwa dla tak samo ,,kumatych&quot; jak ja ;)

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Finlandia - USA 1 1,90

Finowe ostatni sporo spotkan maja na styku Czechy, Slowacja, Bialorus, Kanada. Powiedzmy sobie szczerze ze z Slowacja i Bialorusia Suomi zawiedli, po udanym starcie troche spuscili z tonu ale mecz z Kanada byl moim zdaniem bardzo dobry w ich wykonaniu, zaskoczyli rywala wysokim presingiem od poczatku meczu, nie brakowalo spiec widac wole walki u skandynawow. Ekipy USA czepiam sie przez caly turniej i mysle ze tym meczem zakoncza oni udzial w tych mistrzostwach. Z Rosjanami przegrali tylko 1:4 co jest chyba wynikiem tego, ze Rosjanie oszczedzali sie juz na cwiercfinaly bowiem w innej rundzie ten wynik powinien byc duzo wyzszy i mysle ze to nieco zamazuje obraz wystepow amerykanow. Finowie graja dobrze w tym turnieju maja spora atutow ale jak dotad brakowalo troche szczescia, po przetarciu z Kanada nie widze innej mozliwosci jak zwyciestwo z zespolem ktory prezentuje podobny styl gry tylko w gorszym wykonaniu.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kanada - Łotwa (⛔powyżej (1,5) 1 tercja 1,55) (⛔1 tercja 1,30) Betway
Trzecie spotkanie ćwierćfinałowe i chyba każdy nie ma tu wątpliwości kto będzie zwycięzcom. Oczywiści w przypadku Klonowych Liści nie powinno być mowy o lekceważeniu rywala ponieważ Łotwa na pozór niegroźna drużyna, ale może sprawić nie małe problemy, a biorąc pod uwagę skłonność drużyny z Kanady do łapania kar sprawa zaczyna wyglądać troszkę gorzej. Jednak co do samego typu, tak jak już pisałem kilka dni temu 1 tercja w meczach Kanadyjczyków to zawsze gwarancja przynajmniej dwóch bramek dlatego dziś nie spodziewam się innego scenariusza biorąc pod uwagę to, że już w pierwszej odsłonie Liście będą chciały ustawić spotkanie pod siebie, więc spodziewam się również ich prowadzenie po pierwszej tercji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom