>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2009 IIHF World Championships

Status
Zamknięty.
fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja na podwyższenie AKO.

Szwajcaria -Niemcy (wynik 3-2 OT)⛔

typ 1 Expekt 1,55

Dziś w Bern w PostFinance Arena odbędzie się mecz gospodarzy mistrzostw ,Szwajcarów z drużyną Nieniec.
W pierwszym meczu z Francuzami ,Helveci niemiłosiernie się męczyli ,aby osiągnąć zwycięstwo.Wygrali tylko 1-0 po bramce Martina Plüssa grającego na codzień w zespole SC Bern.Przewaga strzałów Szwajcarów była miażdżąca 42-14,jednak fantastycznie w bramce Francji spisywał się Lhenry Fabrice ,gracz duńskiego Esbjerg IK.Zdziwiony byłem tym wynikiem sądziłem,że Helveci rozniosą w pył graczy Francji.Wskazywały na to wyniki spotkań towarzyskich przed mistrzostwami.

21/04-09 Towarzyskie Szwajcaria vs. USA 5:2
16/04-09 Towarzyskie Norwegia vs. Szwajcaria 2:3
15/04-09 Towarzyskie Norwegia vs. Szwajcaria 1:5
11/04-09 Towarzyskie Szwajcaria vs. Finlandia 4:3
08/04-09 Towarzyskie Szwajcaria vs. Finlandia 0:3

W szczególności trzeba zwrócić uwagę na wynik z USA.W składzie Szwajcarów w bramce stara wyga z NHL Martin Gerber,obrońcy Goran Bezina oraz Mark Streit doskonale rozbijają ataki jak równiez strzelają gole i asystują.W napadzie wspomniany powyżej Martin Plüss,Ambuhl Anders oraz niesamowicie skuteczny naturalizowany Kanadyjczyk Ryan Gardner dziś będą siać spustoszenie pod bramką Dimitri Patzolda,choć po ostatnim meczu grupowym ,gdzie z Rosjanami puścił 5 bramek ,zastanawiam sie czy coach Uwe Krupp nie postawi w dzisiejszym spotkaniu na pochodzącego z Kazachstanu Dimitrija Kotschnewa.Mój typ 1.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Szwajcaria -Niemcy(-1,5) 1 2,16​

W drugiej seri spotkan w grupie A gospodarz turnieju Szwajcaria podejmnie Niemcy ktorzy w pierwszej kolejce przegrali z Rosjanami 5-0.Szwajcarzy w pierwszym swoim meczu wygrali skromnie z Francja 1-0,jednak spotkanie mialo bardzo jednostronny przebieg,Szwajcarzy od poczatku meczu narzucili wlasny styl gry co udokumentowali w 12 minucie za sprawa Martina Plussa, ktory wykorzysta gre w przewadze.Helveci zapewnie wygrali by znacznie wyzej jednak na ich drodze stanal bardzo dobrze dysponowany Fabrice Lhenry ktory wybronil az 41 strzalow.Fracuzi nie potrafili nic zwojowac,jedynie gdy mieli szanse gry w przewadze starali sie zagrozic bramce Gerbera,ktory ma za soba wystepy w NHL.W towarzyskich spotkaniach przed MS Szwajcarzy prezentowali sie bardzo dobrze,przed samym turniejem rozgromili Amerykanow 5-2 a wczesniej pokonali rowniez Finalandie.Niemcy natomiast slabo rozpoczeli mistrzostwa,przegrana z Rosjanami 5-0 w fatalnym stylu,hokeisci Sbornej juz w pierwszej tercji potwierdzili swoja dominacje strzelajac trzy bramki,Niemcy sporadycznie zagrazali rosyjskiej bramce,dodatkowo lapali sporo kar czego skutkiem byla wysoka porazka.Gospodarze turnieju w swoim drugim meczu przed wlasna publicznoscia beda chcieli wygrac pewnie i efektownie tym samym zapewniajac sobie awans do dalszej fazy.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Małe podsumowanie dzisiejszego dnia. W końcu było dosyć ciekawie, oglądałem Szwajcarów z Niemcami. Brakło wyraźnie skuteczności, szczególnie w 3 tercji, gdzie grała praktycznie już tylko jedna drużyna. Szwajcaria nieźle się prezentuje, grają agresywnie, solidnie w obronie, dobrze na bandach się nauczyli grać, prezentują taki trochę kanadyjski hokej. Generalnie wydawali się szybsi od Niemców, ale nie przełożyło się to do końca na wynik. Szkoda mi Białorusi, bo z przebiegu meczu była lepsza, w strzałach wygrali 31-19, Słowaków uratował wspomniany już Marcel Hossa, który jednak w NHL kariery nie zrobił i obecnie gra w Dynama Ryga. Sprawiedliwości stało się zadość w rzutach karnych. Kanada i Rosja pewnie wygrały swoje mecze i to te zespoły wydają się być faworytami mistrzostw.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Dzisiaj krótko, bo nie mam za wiele czasu. Później może dodam coś jeszcze.
USA - Austria
Typ: -3.5 USA ✅ 6-1
Kurs: 1.85
Wczoraj złapałem ten mecz po kursie 1.95, dzisiaj już spadł. Uważam, że linia wystawiona przez buki jest delikatnie niewłaściwa (chociaż to się okaże ;)). Zespół USA w pierwszym meczu poradził sobie z Łotwą 4-2, drużyną, która lubi czasem płatać figle najlepszym. Austriacy wysoko ulegli 1-7 Szwecji prezentując się bardzo słabo, ale z drugiej strony tego można było się spodziewać. Nie najlepiej spisywał się golkiper Austriaków. Co tu dużo mówić, Amerykanie mają cały skład z NHL, zespół na pewno bardziej ograny, grający bardzo twardo, natomiast Austria jest na pewno kandydatem do spadku. Zwycięstwo co najmniej 4 bramkami bardzo realne.
edit: Austriakom sił wystarcza na dwie tercje...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@wojas nie wiem czy ten typ na USA Cie czasem nie zawiedzie. Z całym szacunkiem dla ich doświadczenia w NHL ale w kadrze oni jakoś razem się za dobrze nie spisują. Z Łotyszami nie grali specjalnie dobrze. W pewnym momencie przegrywali 1-2. Jedna z bramek to typowy fuks , który zdarza się badzo rzadko. STrzał niemal z zerowego konta , a krążek odbił się od Masalskisa i jakimś cudem wpadł między nim a słupkiem. Wszyscy byli zdziwieni. POnadto Łotysze i Austriacy to niemal ten sam szereg w światowej hierarchi hokeja. Skoro mieli ogromne problemy z Łotwą to z Austrią może byc podobnie. I nawet wynik ze Szwedami nie powinien nic sugerowac, bo to raczej Trzy Korony są lepsze od USA, tak bym na to patrzył. A zwycięstwo aż 4 bramkami to może byc za duze wyzwanie dla Amerykanów.

Co do wczorajszego dnia to zgodnie z naszymi przewidywaniami (wspominalem to w poście z 25.04 ) warto było stawiac dodatnie handi na Białoruś. Słowacy w tym roku nic poważnego nie wywalczą bo grają poprostu źle. Brawo dla Białorusinów którzy raczej obok Kanadyjczyków wyjdą na 2msc z tej grupy. Wygrana dopiero po karnych moze lekko ich rozczarowac, ale udało się osiągnąc cel.
Dzisiaj w ofercie nie ma jakiegoś ciekawego typu jak na moje oko. Skusiłbym się może tak jak wyżej napisalem na +3,5 gola na Austriakow bo USA wogóle nie przekonuje swoją grą.
Kursy na faworytów jak narazie bardzo niskie. WIec nie oplaca się ich pobierac a handicapy są sprytnie ustawione. Chociaż na Czechów -3,5 troche kusi po tym jak zagrali w meczu z Danią. Jagr dalej cieszy się grą. Przy okazji dobrzy w defensywie. Debiut Jakbua Stepanka na Mistrzostwach Świata okraszony od razu czystym kontem i kilkoma dobrymi interwencjami w meczu przeciw Dynamitom, tym samym został wybrany Men Of The Match, chociaż spodziewałem się tam bardziej Jagra który zaliczł 2 asysty i zdobył gola. Ponadto wszyscy świetnie się rozumieją. Trener Ruzicka naprawde ma dobry team ktory zajdzie daleko moim zdaniem. A bramka Alesa Hemsky&#39;ego palce lizac. Uderzenie z powietrza po kontrze z Jagrem ;)
Warto takze postawic mimo wszystko na under 6,5 gola w meczu Finów. Wspominalem to w poście wyżej że Suomi grają defensywnie bardzo dobrze a w ataku wcale nie błyszczą. Kolejne derby Skandynawskie mogą się okazac dobrym pretekstem do zarobienia.

Oto jak ja bym widział poniedziałkowe mecze na MŚ w Szwajcarii :

:hokej:USA- Austria Typ : +3,5gola Austria @ 1,85 bet365
:hokej:Łotwa-Szwecja Typ : Poniżej 6,5 gola @ 1,80 bet365
:hokej:Finlandia-Dania Typ : POniżej 6,5gola @ 1,75 bet365
:hokej:Czechy-Norwegia Typ : Czechy -3,5 gola @ 1,75 bet365

wojas 11

wojas

Użytkownik
@wojas nie wiem czy ten typ na USA Cie czasem nie zawiedzie. Z całym szacunkiem dla ich doświadczenia w NHL ale w kadrze oni jakoś razem się za dobrze nie spisują. Z Łotyszami nie grali specjalnie dobrze. W pewnym momencie przegrywali 1-2. Jedna z bramek to typowy fuks , który zdarza się badzo rzadko. STrzał niemal z zerowego konta , a krążek odbił się od Masalskisa i jakimś cudem wpadł między nim a słupkiem. Wszyscy byli zdziwieni. POnadto Łotysze i Austriacy to niemal ten sam szereg w światowej hierarchi hokeja. Skoro mieli ogromne problemy z Łotwą to z Austrią może byc podobnie. I nawet wynik ze Szwedami nie powinien nic sugerowac, bo to raczej Trzy Korony są lepsze od USA, tak bym na to patrzył. A zwycięstwo aż 4 bramkami to może byc za duze wyzwanie dla Amerykanów.
Zupełnie się nie zgadzam. Nie doceniasz Łotwy i przeceniasz Austriaków. Zobacz sobie na kadrę drużyny łotewskiej. Przekonasz się, że praktycznie wzięli całe Dynamo Ryga, które występuje w KHLu (zajęli 10 miejsce w tej lidze na 24 drużyny, a wiadomo jaki tam jest poziom ???? ). Ponadto 3 graczy z NHL, z Florydy i Tampa Bay. Łotwa to stały bywalec elity, zawodnicy są ograni, grają w silnych klubach, oglądam mistrzostwa świata pewnie już od jakichś 10 lat i ta drużyna jest często groźna dla tych najlepszych - Kanady, Rosji, Finlandii. Łotwa regularnie ogrywa drużyny pokroju Austrii, Norwegii, Słowenii czy Francji, to drużyna o klasę lepsza. Austriacy mają swoją gwiazdę Vanka, ale niestety to wszystko. Reszta gra w rodzimej lidze, która nie trzeba porównywać do KHLu, bo to nie ma sensu. Zauważ jaka jest hierarchia w hokeju światowym. Oczywiście na czele Kanada, Rosja, Czechy, Finlandia, Szwecja. Dalej USA, Słowacja. Później zaczynają się drużyny o klasę już gorsze, Szwajcarzy, Niemcy i Łotwa, Białoruś. Te drużyny trzeba stawiać mniej więcej na tym samym poziomie. Dalej już szczebel niżej: Norwegowie, Francuzi, Austriacy, na samym końcu Węgry. Widziałem Austriaków w pierwszym meczu oraz widziałem ich rok temu, gdy zmagali się z naszymi o awans. Naprawdę 4 bramki dla USAto realny wynik, jeśli Amerykanie zagrają skoncentrowani.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Typ na szybko ,przed wyjściem do pracy .Wariat ,ale przemyślany.

Per-Age Skroder strzeli bramkę typ TAK,kurs 4,40 ⛔.Skroder doskonale spisywał się w drużynie klubowej MODO -30 bramek w sezonie. W meczach towarzyskich przed Mistrzostwami ,też imponował skutecznością w 6 meczach 4 bramki w tym dwie strzelone silnej Szwajcarii.

Buk DOXXbet.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Zauważ jaka jest hierarchia w hokeju światowym. Oczywiście na czele Kanada, Rosja, Czechy, Finlandia, Szwecja. Dalej USA, Słowacja. Później zaczynają się drużyny o klasę już gorsze, Szwajcarzy, Niemcy i Łotwa, Białoruś. Te drużyny trzeba stawiać mniej więcej na tym samym poziomie. Dalej już szczebel niżej: Norwegowie, Francuzi, Austriacy, na samym końcu Węgry.
Sorry ale dla mnie to bzdura. Slowacy nie sa jakas wielka druzyna by stawiac ich obok chociazby USA, Szwajcaria o klase gorsza?! to jakies nieporozumienie. Lotwa i Bialorus rowniez, przeciez te kraje dzieki temu ze ich druzyny graja w KHL z najlepszymi zyskuja bardzo duzo, Slovan otrzymal zaproszenie do KHL ale je odzucil, co mnie bardzo cieszy. Przypomne Ci ze to klub z Szwajcarii jest w obecnej chwili najlepszy w Europie. Nie wliczajac zawodnikow zagranicznych Szwajcarzy zdecydowanie sie wybijaj na tle takich krajow jak Slowacja czy Niemcy. Zobacz chociazby wyniki z MS z poprzednego roku.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Przypomne Ci ze to klub z Szwajcarii jest w obecnej chwili najlepszy w Europie.
Ten sam klub co jest niby najlepszy w Europie był drugi po sezonie zasadniczym we własnej lidze. A odpadł z PO w kompromitującym stylu nie wygrywając żadnego meczu ze słabiakiem ligowym...
Dla mnie na pewno nie jest to ten &quot;niby&quot; najlepszy klub w Europie... :|
Dziś w NHL jest mecz między Waszyngtonem a Strażnikami z Nowego Jorku.
Kilku trenerów będzie tam spoglądać na wynik. W oby drużynach są potencjalni gracze, którzy mogliby dołączyć do reprezentacji. Chociaż chyba największymi wzmocnieniami byłby Alex Owieczkin dla Rosji lub Heniek Lundqvist dla Szwecji.
Poniżej potencjalni kandydaci do gry w reprezentacji w przypadku odpadnięcia ich klubu.
Czech Republic: Tomas Fleischmann (WAS)
Russia: Alexander Oviechkin, Sergei Fedorov, Alexander Semin, Simeon Varlamov ( wszyscy WAS)
Sweden: Nicklas Bäckström (WAS), Henrik Lundqvist (NYR)
Chociaż droga tych wyżej panów do reprezentacji wcale nie musi się zakończyć sukcesem...

wojas 11

wojas

Użytkownik
Sorry ale dla mnie to bzdura. Slowacy nie sa jakas wielka druzyna by stawiac ich obok chociazby USA, Szwajcaria o klase gorsza?! to jakies nieporozumienie. Lotwa i Bialorus rowniez, przeciez te kraje dzieki temu ze ich druzyny graja w KHL z najlepszymi zyskuja bardzo duzo, Slovan otrzymal zaproszenie do KHL ale je odzucil, co mnie bardzo cieszy. Przypomne Ci ze to klub z Szwajcarii jest w obecnej chwili najlepszy w Europie. Nie wliczajac zawodnikow zagranicznych Szwajcarzy zdecydowanie sie wybijaj na tle takich krajow jak Slowacja czy Niemcy. Zobacz chociazby wyniki z MS z poprzednego roku.
Po pierwsze nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, może Tobie bardziej chodziło o aktualny stan rzeczy i po drugie mam wrażenie, że patrzysz na klubowe rozgrywki. Napisałem już niejednokrotnie na forum, że Słowacy ostatnio obniżyli loty i od paru lat można zaobserwować brak sukcesów reprezentacji, ale weź pod uwagę, że to Słowacja jeszcze nie tak dawno była mistrzem świata, generalnie w ciągu 10 lat mają aż 3 medale, natomiast USA praktycznie brak żadnych sukcesów, jedyny medal mistrzostw świata to był 5 lat temu w Ostrawie - brązowy. Faktycznie gdyby przyszło grać teraz Słowakom ze Szwajcarami to mogłoby być różnie, weź też pod uwagę, że Szwajcarzy mają najmocniejszy skład, a kilku zawodników ze Słowacji jeszcze by doszło z NHL, gdyby to było możliwe. Dlatego generalnie Szwajcarie trzeba cenić niżej, Szwajcarom jak do tej pory nigdy nie udało się awansować wyżej niż do ćwierćfinałów. Oczywiście ligę mają bardzo silną, bo są pieniądze, ale ja mówię o reprezentacji Szwajcarii... To samo się tyczy Łotwy i Białorusi, na dzisiaj te kraju z USA przegrywają i są o klasę gorsze... Jak zauważyłeś Niemcy dopiero po dogrywce przegrali ze Szwajcarią, dlatego piszę, że to porównywalny poziom, aczkolwiek też trzeba przyznać, że to Szwajcaria przez ostatnie lata łapie się do tej 8 najlepszych drużyn na świecie.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Skupmy się jednak na typowaniu, bo to ciekawsze, niż ocenianie poglądów ???? . Dzisiaj ciężko typować, a kursy na faworytów nie są opłacalne.. Gdybym miał jednak coś wybrać, to chyba faktycznie under Szwecji z Łotwą albo +3.5 Łotwa. Jednak naprawdę po pierwszym meczu Szwedów ciężko jest mówić o ich dyspozycji. W sumie 5-2, czy 4-1 dla Szwedów jest realne, linia tym razem sprytnie ustawiona. Zdecyduję się w tym przypadku zagrać niespodzianki, czyli wygrana potencjalnie słabszej drużyny: Łotwy i Dania w każdej z trzech tercji. Kursy zachęcają i oscylują od 6 do 8 zł.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Vader mam nadzieję,że jutro Łowca ze swoją bandą poprowadzi Capitals do WIN 4-3.Mam nadzieje,ze jeszcze długo nie zobaczymy go w Europie.Sorki za offa ,później skasuję.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:hokej:USA- Austria Typ : +3,5gola Austria @ 1,85 bet365 ⛔6:1
:hokej:Łotwa-Szwecja Typ : Poniżej 6,5 gola @ 1,80 bet365 ✅2:2
:hokej:Finlandia-Dania Typ : POniżej 6,5gola @ 1,75 bet365 ✅5:1
:hokej:Czechy-Norwegia Typ : Czechy -3,5 gola @ 1,75 bet365 ⛔5:2
Jednak @wojas miałes racje co do USA, ale po 2 tercjach sądziłem że to racja po mojej stronie bedzie ;)
Największa niespodzianke dnia dzisiejszego sprawili Łotysze którzy w karnych uporali się ze Szwedami. Nie miałem okazji neistety widziec tego meczu w jakich okolicznościach to się działo ale sam wynik pokazuje że Łotwa namieszala w szykach Szwedów, którzy w kolejnym meczu będa musieli wygrac z USA by przenieśc do drugiej fazy pkt z gr bo mecze z Austriakami raczej liczyc się nie będą.

Miałem okazje śledzic za to dzisiaj mecz Czechów z Norwegami. Początek bardzo rzadko spotykany. Już po 20 sekundach po ataku w jednego z graczy Norweskich Marka Zidlickiego szyba nad bandą stłukła się. Wtedy porządkowi musieli wstawic nowe szkło hehe. Trwało to ok 20min. Rzadko się spotyka takie sytuacje w meczach. Jeżeli chodzi o przebieg meczu to Czesi wygrali można powiedizec pewnie. ZNowu grali bardzo dobrze jako zespół. Jedynym slabym punktem tego teamu może okazac się pozycja bramkarza. W meczu z Danią bronił debiutant na MŚ Jakub Stepanek. Dzisiaj wystąpił Prusek który także debiutowal na MŚ, a w obwodzie jest jeszcze Mensator, który ... także nie grał jeszcze na MŚ. Oby się nie okazało w najważniejszej fazie turnieju ze Czechom brakuje dobrego goalie. Narazie debiutanci nie popełniają błędów ale rywale mało wymagający. Prawdziwy test przed nimi dopiero w środe kiedy to zagrają przeciw Finom. Mecz ten będzie miał już znaczenie w walce o 1/4.

Jeżeli chodzi o jutrzejsze mecze to nikt sobie raczej nie wyobraża porażek Rosjan i Kanady. Ciekawie równiez wyglada typ na Białorus. Kursy jednak nie zachwycają. Co do meczu Niemców z Francuzami to różnie tam może byc ale Niemcy powinni wygrac jednak. Na analize tych meczy przyjdzie jeszcze czas w dniu jutrzejszym ( jak go znajde coś napisze w tym dziale i podam propozycje ) Tyle ode mnie.

Pozdrawiam ????

S 0

skywalkergw

Użytkownik
Co do meczu Łotyszy ze Szwedami to muszę powiedzieć że pierwszy raz się nie nudziłem oglądając te mistrzostwa a oglądałem na razie wszystkie mecze który były na Polsat Sport Extra.Szwedzi przeważali i oddali dużo więcej strzałów na bramkę od Łotyszy ale dzisiaj ze skutecznością było u nich na bakier.A Latvija zachwyciła mnie walką i muszę powiedzieć że od tego meczu wiem komu będe kibicował podczas kolejnych spotkań.
Dodam jeszcze że podczas tego meczu 3 szwedzkich obrońców doznało kontuzji i nie wiadomo czy zagrają z USA.Na tą chwilę jeszcze nic nie wiadomo ale jak by tak było to można przy obstawianiu meczu Szwecja-USA chylić się ku zwycięstwu amerykanów.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Rosja - Szwajcaria(-2,5) 1 1,85

Mecz o pierwsze miejsce w grupie B.Faworytem spotkania sa oczywiscie Rosjanie ktorzy przewodza grupie,swoje dwa pierwsze spotkania wygrali bardzo pewnie wrecz nokautujac swoich rywali,najpierw Niemcow 5-0 a w ostatnim meczu Francuzow 7-2.Szwajcarzy zawodza mnie od poczatku turnieju,maja ogromne problemy ze skutecznoscia,w meczu z Francuzami oddali ponad 40 strzalow a zdobyli zaledwie jedna bramke,nie wiele lepiej bylo w spotkaniu z Niemcami gdzie liczba strzalow rowniez wyniosla ponad 40 a mimo to Helveci zdobyli tylko dwie bramki a co gorsza stracili dwie.Problemy byly rowniez przy grze w przewadze nawet przy 5-3 Szwajcarzy mieli problem z zalozeniem zamka,do tego sami lapali kary, z przecietnymi Niemcami wypadli bardzo blado.Rosjanie sa glownym faworytem do zwyciestwa,graja bardzo efetkownie a co wazne skutecznie dlatego mysle ze dzis pewnie pokonaja reprezentacje Szwajcarii.

Kanada - Słowacja(-2,5) 1 1,85

Kolejne spotkanie przed mistrzostwami zapowiadalo sie na szlagier,jednak po tym co pokazali Slowacy w pierwszych dwoch spotkaniach zdecydowany faworytem sa Kanadyjczycy.Slowacy w pierwszych dwoch meczach zawiedli na calej lini,najpierw z Wegrami mimo ze wygrali 4-3 to zwycieska bramke strzelili na sekundy przed zakonczeniem spotkania.W spotkaniu z Bialorusia bylo nie lepiej,fatalna skutecznosc w ataku,do tego przegrane karne.Kanadyjczycy od poczatku gromia swoich rywali Bialorus 6-1 a w niedziele Wegrow 9-0!!!Kanadyjczycy obok Rosjan sa glownym faworytem do tytulu maja znakomity sklad,od poczatku graja wspanialy hokej dlatego nie widze innej mozliwosci niz pogrom w wykonaniu graczy z Kanady.

Ponadto:

Węgry - Białoruś under 6,5 1,83

Nie ryzykowal bym tu handi,Bialorus zapewne wygra ale linia moim zdaniem za wysoko ustawiona.Lepszym wyjsciem jedt under biorac pod uwage slaba skutecznosc obdywoch zespolow.

Francja - Niemcy(-1,5) 2 1,62
Mecz o trzecie miejsce,Niemcy tylko punkt przewagi nad Fracuzami,awanuja zapewne Niemcy ktorzy zagrali srednio ze Szwajcaria, potrafili wykorzystac swoje okazje,Francuzi od poczatku fatalnie,handi jak najbardziej do pokrycia.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Brak czasu, uczelnia goni, tylko jeden typ dzisiaj:
Kanada - Słowacja
Typ: -2.5 Kanada ✅
Kurs: 1.75
Słowacy na razie grają jak grają, wymęczone Węgry i porażka po dogrywce z Białorusią. Kanadyjczycy za to nie stracili nawet bramki, kapitalne zwycięstwa 5-0 i 9-0. Ciężko o jakieś argumenty przemawiające za Słowacją. Kanada jest silniejsza, ma Heatleya, St Louisa, Spezze czyli mocne armaty w ofensywie. W dodatku wiadomo jak Kanadyjczycy grają twardo, Słowakom zawsze ciężko się z nimi grało. Tym bardziej, że Słowacja naprawdę bez większych gwiazd w tych mistrzostwach. Zwycięstwo trzema bramkami bardzo realne.

shen 408

shen

Użytkownik
dla uzupełnienia Kanada wygrała z Białorusia 6-1,co nie zmienia faktu iż ich zmiażdzyli,a sam typ b.dobry ????

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Na jutro znalazlem 2 spotkania po bardzo fajnych kursach, pewniejsze w mojej ocenie jest zwyciestwo Szwedow z ekipa USA. Szwedzi podraznieni porazka z Lotwa na pewno beda sie chcieli zrehabilitowac a okazje maja ku temu kapitalna. W tej druzynie zworcilem uwage na tych mistrzostwach na 1 gracza - Magnusa Johanssona, ktory w mojej opinii jest w tej chwili bardzo waznym zawodnikiem. Szwedzi nie moga zagrac 2 slabych spotkan z rzedu, a juz na pewno nie na takiej imprezie. Amerykanie najpierw wymeczyli mecz z Lotwa a pozniej rozbili Austriakow ale ten wynik jakos wrazenia na mnie nie robi. Po 2 bramki na koncie maja Johnson, Osulliva i Stafford. Nie mniej jednak widzialem gre amerykanow przed MS w pojedynku z Szwajcaria, oraz 1 mecz na tych mistrzostwach z Lotwa i ich gra wygladala bardzo slabo. Kurs 1,85 jaki znalazlem na reprezentacje 3 koron jest wart uwagi.

Drugie spotkanie na jakie zwrocilem uwage to pojedynek Finow z Czechami i tutaj inaczej niz bukmacherzy przewiduje zwyciestwo skandynawow. Od dluzszego czasu mam juz wrazenie ze ta reprezentacja jest niedoceniana przez bukmacherow ktorzy w meczach z rywalami podobnego kalibru bardzo zadko stawiaja Suomi w roli chociazby delikatnego faworyta. Bialo-niebiescy to przede wszystkim Miettinen ktory zdobyl na tej imprezie juz 3 bramki. Czesi to Czesi, maja Jagra na tym turnieju, ktory jednak jak na razie strzelil tylko 1 gola. Jesli jednak obok niego postawimy takich zawodnikow jak Marek czy Cajanek moze otrzymac calkiem niezly zespol. Mecze miedzy tymi zespolami byly zazwyczaj zaciete, dosc wspomniec ze na ostatnie 10 spotkan po miedzy tymi zespoalmi az 6 konczylo sie zwyciestwem jednej badz drugiej druzyny roznica zaledwie 1 bramki (w tym ostatni mecz zakonczony w karnych). To jednak Finowe czesciej wychodzili zwyciesko z tej rywalizacji i dlatego mysle ze i tym razem gora beda skandynawowie, a nie ukrywam przy tym sympatii dla tej druzyny.

Szwecja - USA 1 1,85
Finlandia - Czechy 1 2,64 / ML 1 -,--

aysmen17 0

aysmen17

Użytkownik
ja uważam że warto , bo skoro Łotysze powalczyli z USA nieznacznie przegrywając 4:2 i wygrali mecz walki z faworyzowanymi Szwedami 3:2 po karnych , to jak najbardziej powinni ograć Austrie. Z grupy awansują 3 zespoły im wyższa lokata tym lepiej dla danej ekipy więc myśle że Łotysze nie dadzą szans Austriakom.
wartym też uwagi spotkaniem jest mecz Norwegia - Dania.
jest to mecz o zagwarantowanie sobie utrzymania w elicie a może na coś wiecej...
wiadomo że obie ekipy grają słabo , ale jak dla mnie po obserwacjach lepiej prezentuje sie ekipa Norwegi. ja bym tu poszukał 1. ale to moje osobiste przekonanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom