>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20 kolejka T- Mobile Ekstraklasy 28.03 - 01.04.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Nie wiem co widzicie w tym Śląsku, że tak go pewnie gracie. Na własnym boisku, na tle Podbeskidzia wyglądali jak drużyna dołu tabeli, a nie jak ekipa, która chce powalczyć z czołówką o puchary. Bełchatów póki co cały czas remisuje 0:0, ale nawet takie drużyny jak Lech czy Legia nie potrafi im gola strzelić w tej rundzie. Dlaczego miałby to zrobić Śląsk? Gikiewicza nikt nie lubi. Nie ma chemii w zespole. Mila też stracił swoją dobrą formę i teraz to przekłada się na grę tego zespołu, bo wcześniej Mila grał dobrze to i Śląsk jakoś sobie radził. Mnie tu nie zdziwi kolejne 0:0 pomimo, że byłby to już 5 z kolei taki wynik. Bełchatowianie nie mają czym straszyć, ale w obronie padliny nie ma, a do tego mają mega solidnego bramkarza. Nie wejdzie dziś DW to będę próbował i tak w kolejnych kolejkach.
GKS Bełchatów - Śląsk Wrocław
DW 0:0 7,00 Bet365 ⛔

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
GKS - Śląsk typ: 1 @ Sportingbet 3,5 ✅ 1:0
GKS -Śląsk DW: 1:0 @ Sportingbet 8,0 ✅ 1:0

Popieram kolegę wyżej. Śląsk nie gra wielkiej rewelacji. Brunatni może i mają małe szanse na utrzymanie, ale wiosną naprawdę wyglądają dobrze. Zubas ma na pewno sporo szczęścia (patrz mecz z Lechem), ale i duże umiejętności. Dodatkowo ostatnie mecze tych drużyn to prawie same zwycięstwa gospodarzy spotkań, wyjątek rok 2010 i 1:0 dla Śląska w Bełchatowie. Do tej pory taka gra GKS-u się sprawdzała. Dobrze radzili sobie w ostatnich latach w stolicy, dobrze w Poznaniu. Chodzi mi tu o kontakty między tymi drużynami i właśnie fakt zwycięstw u siebie jak w przypadku ze Śląskiem. Typ ryzykowny, ale za drobne coś tam pogram.

Otrzymane punkty reputacji: +31
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Ja mam zagrane gruuubo Legię po 2.6. Teraz nie wiem, czy ~2.00 odważyłbym się postawić na lidera naszej ekstraklasy. Polonia miała mieć problemy po odejściu połowy składu, a radzi sobie według mnie dobrze jak na takie zawirowania w klubie. Derby rządzą się swoimi prawami, ale kurs na Legię jaki wystawił Bwin był bardzo przyjemny. Stadion przy ul. Konwiktorskiej do twierdz nie należy. Jak dla mnie Legia po słabym początku rundy rewanżowej wróci dziś do optymalnej formy, a mobilizacja będzie dziś większa niż we wcześniejszy meczach. Derby rządzą się swoimi prawami, a w Legii każdy gracz musi walczyć o miejsce w pierwszym składzie, bo rywalizacja w klubie jest. Dla mnie dziś Polonii walka i serducho zostawione na boisku nie pozwolą zdobyć punktów.

Legia @ 2.6 Bwin teraz ~2.00 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Można katować w nieskończoność, że derby mają swoje własne prawa. Nawet jakby Legia u siebie grała to taki pewny bym nie był. Polonia to jedna z lepiej taktycznie ułożonych drużyn w naszej lidze (tak tak). Stokowiec nawet z takimi piłkarzami potrafi coś tam zdziałać w trudnych meczach. Poziom w naszej lidze jest tak żenująco śmieszny, że wystarczy po prostu dobrze nastawić się do takiego meczu i to już będzie połowa sukcesu. Po kursie 2,60 value było, a po obecnym kursie nawet nie warto na to patrzeć. Wskazałbym na remis, ale najlepiej odpuścić taki mecz. Rozumiem kibiców Legii, że takim meczem mogą/chcą się dowartościować, ale trzeba też patrzeć z pokorą na to, że Polonia nie gra tak źle jak wszyscy przepowiadali.

tpptp123 9

tpptp123

Użytkownik
W Gliwicach nie udało się trafić overka, ale jak się nie umię kopnąć piłki prosto to tak bywa.;)Teraz spróbuje coś o meczu, o którym napisano już wiele. Legia zagrała do tej pory jeden dobry mecz, a może pół meczu na wiosne. Polonia generalnie im gorzej w klubie, tym lepiej grają. Postać Piotra Stokowca to jeden wielki pozytyw. Nie lekceważył bym Polonii w tym meczu dla tego sporóbuje w ten sposób.
Polonia - Legia 1x
kurs 1.65
Sportingbet

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
no ja również postawiłem na Legie, ale muszę przyznać że mecze w polskiej ekstraklasie to mecze błędów. Legia miała przewagę ale ta 1-sza bramka to totalny błąd Przyrowskiego, potem Ljuboja wturlał piłke na słupek i bramka Polonii z spalonego. Naprawdę rzadko gram Polską ligę ale tym razem zagrałem udało się fajnie ale poziom sędziowania jest był i będzie słaby

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów
Oglądałem parę meczów Zagłebia i u siebie grają naprawdę solidną piłkę. Ruch... a no właśnie w tym sezonie coś nie do końca odpaliło. Niby są przebłyski ale to jeszcze nie to, a obawiam się że w tym sezonie już nie odpalą na swoje 100 % możliwości.
Moje typy na ten mecz : X/1 @4.20
Obie drużyny strzelą gola - tak @1.91
I za bardzo drobne : DW - 2:1 @8.50

Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Mecz zgody... na trybunach i tym razem na murawie. Obie drużyny w tym sezonie prezentują średnią piłkę... Chociaż w Wiśle zaczęło się coś układać... Ciężki mecz do wytypowania. Moim zdaniem :
obie drużyny strzelą gola - tak @ 2.00
X @ 3.10
// edit : jeszcze pozwolę sobie wkleić mój typ z typów dnia.

Dyscyplina : Piłka nożna - Ekstraklasa Polska
Spotkanie : Pogoń Szczecin - Lech Poznań
Typ : Lech wygra jedną bramką
Kurs : 3.65
Bukmacher : ComeOn

Dzisiaj mecz zagrają dwie bardzo przeciętne drużyny w tym sezonie. W ciągu ostatnich 5 meczów Pogoni jak i Lecha, tylko raz padł over 2.5 bramki, wskazuje to na to, że w tym sezonie nie są bramkostrzelnymi drużynami. Jutro faworytem jest Lech Poznań. Moim zdaniem również będzie to typowo underowy mecz, plus ta pogoda, która jak na kwiecień zaskakuje. Lech w ostatnich pięciu meczach wyjazdowych ekstraklasy wygrał wszystkie pięć ! Ostatnio w sparingu Pogoń pokonała Lech 0-1. Jutro czas na rewanż, dlatego moim typem jest wygrana Poznaniaków jedną bramką. Najpewniej wydaje mi się ze będzie to 0-1

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Co do meczu Zagłębie - Ruch.
Mimo , że faworytem jest Zagłebie trzeba odznaczyć fakt,że zabraknie ich najlepszego strzelca Michala Papadopulasa. Mimo,że wraca Pawłowski po urazie niewiadomo ile będzie w stanie wytrzymać na boisku. Kontuzjowany jest także Bartek Rymaniak.
A Ruch? Do składu wraca Marek Zieńczuk , Maciej Jankowski oraz Marek Szyndrowski a więc zawodnicy pierwszego składu. Zabraknie kontuzjowanych od dłuższego czasu Straki i Sadloka. Sam mecz śmierdzi mi remisem. Ruch za tydzień gra mega ważny pojedynek w kontekście utrzymania z Podbeskidziem i w razie utraty punktów z Zagłębiem i za tydzień z Podbeskidziem będą mieli nóż na gardle.
Ogólnie poniedziałkowe mecze są strasznie trudne do typowania i chyba odpuszczę granie czegokolwiek z polskiej piłki.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Na zakończenie bieżącej kolejki w poniedziałkowe popołudnie zmierzą się drużyny Pogoni i Lecha. Oba zespoły znajdują się na przeciwległych pozycjach w tabeli. Kolejorz jest wiceliderem natomiast szczecinianie są tuż nad strefą spadkową. Słabe wyniki na początku rundy wiosennej ekipy Pogoni (brak wygranej) spowodował zmianę na stanowisku trenera. Stery objął Dariusz Wdowczyk, który znalazł zatrudnienie po tym jak dobiegła końca jego kara związana z korupcją. W klubie liczą, że nie zapomniał fachu oraz że jego nazwisko wciąż coś znaczy dla piłkarzy co ma przynieść korzyści w postaci poprawy gry i miejsca w tabeli. Na początek jego nowy zespół czeka trudne zadanie ponieważ podejmuje Lecha, który notuje świetną serię siedmiu wygranych meczy na wyjeździe. Utrudnieniem dla gości może być fakt, że nowy trener może się równać efektowi miotły a także nieznanej strategii gospodarzy. Wprawdzie trener Rumak zapewnia, że analizował grę zespołów, które wcześniej prowadził Wdowczyk jednak moim zdaniem po takim czasie wcale nie jest powiedziane, ze nowy trener Pogoni wciąż ma ten sam pomysł na grę swojego zespołu. Na niekorzyść gości przemawia również fakt, że wielu zawodników rozjechało się na mecze swoich reprezentacji co na pewno utrudniło przygotowania do poniedziałkowego pojedynku. Takiego problemu nie miał szkoleniowiec Pogoni. Jeśli chodzi o braki w kadrach to w Pogoni zagrają Maciej Dąbrowski oraz Adam Frączczak a w Lechu niepewny jest występ Karola Linettego. Pojedynek tych drużyn w rundzie jesiennej zakończył się podziałem punktów.
Jeśli chodzi o typy to moim zdaniem bukmacherzy dobrze oszacowali kursy na zwycięzcę tego meczu. Atut własnego boiska, nowy trener oraz seria pięciu meczy bez zwycięstwa (potencjał tej drużyny na pewno pozwala na lepsze wyniki) to punkty, które przemawiają za gospodarzami. Natomiast po stronie gości można zapisać zdecydowanie większy potencjał całej drużyny, bardzo dobra gra na wyjazdach, dobre występy zawodników Lecha w meczach reprezentacyjnych a także walka o Mistrzostwo Polski (przy ewentualnej wygranej zniwelują stratę do Legii do czterech punktów). Ten mecz na pewno nie będzie łatwy dla żadnej z drużyn. Jednak oceniając oba zespoły skłaniam się do typu iż to Kolejorz wróci ze Szczecina z kompletem punktów.
Moja propozycja:
Lech (około 2.15)✅

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Lech Poznań 1 || Williamhill @ 3,50 ⛔
Pogoń Szczecin - Lech Poznań 1x || Williamhill @ 1,61
⛔
Szczecin to dla Kolejorza trudny teren. Rozegrano tam 29 spotkań bilans korzystny dla Pogoni 18-6-5. Lech owszem świetnie radzi sobie na wyjazdach, ale ich passa na pewno nie potrwa do końca sezonu. Pogoń słaby start, jednak na ławce już nowy trener. Wdowczyk odpokutował i będzie chciał udowodnić, że zasłużył na szansę oraz to, że fachowcem jest niezłym. W Lechu niepewny jest występ Linettego, ale chyba zagra. W Pogoni zabraknie Frączczaka i Dąbrowskiego. Mecz prestiżowy, wiadomo jakie są relacje między kibicami dwóch drużyn. Na dzisiejszym treningu Portowców pojawili się ich kibice, przypomnieć o co i z kim jutro grają. Lech wie, że wygrała Legia i musi gonić. Moim zdaniem poznaniacy wyjadą ze Szczecina z maksymalnie jednym oczkiem.

Otrzymane punkty reputacji: +8
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Pogon vs Lech / 2 (1:0) @ 4,4 ✅
Powiem tak, stawiam na Lecha z serca nizeli z rozumu. Nowy trener Pogoni, Wdowczyk nigdy nie powinien znalezc sie na lawce trenerskiej zadnej druzyny z &quot;Ekstra&quot;klasy jak i 1 i 2 ligi. To jest haniebny ruch dzialaczy Pogoni i mam nadzieje, ze Pogon tego szczerze pozaluje. W polskiej lidze zasada jest prosta. Nikt nie potrafi grac atakiem pozycyjnym a wszyscy szykuja sie do atakow z kontry. W dzisiejszym meczu to Pogon grajac u siebie bedzie grala pozycyjnym (wszyscy wraz z kibicami beda oczekiwac od nich gry ofensywnej i utrzymywania sie przy pilce) a Lech bedzie kontrowal a do tego zawodnikow ma dobrych. Mam nadzieje, ze zagra jutro Teodorczyk i strzeli bramke. Kolesiostwo nie zna granic w Polskiej lidze, bo tylko tak trener Wdowczyk dostal prace w Pogoni (chyba ze &quot;za kratami&quot; trenowal zespol wiezniow, no i oczywiscie sledzil wszystko i rozkminial i jest tak zajebiscie przygotowany by prowadzic zespol w lidze...:/ ironia dla tych ktorzy zrozumieli), i choc nie lubie trenera Rumaka zgadzam sie z nim w 100%, ze przez takich sprzedajnych skur*** jak Wdowczyk, wielu uczciwych, dobrych fachowcow, trenerow z dobrym warsztatem nigdy nie zaistnialo w Polskiej pilce. Lech jutro wygra a kibice (ktorzy ponoc dbaja o honor swoj i swojej druzyny) powinni jutro na meczu zaprotestowac przeciwko zatrudnieniu trenera Wdowczyka na pozycji pierwszego trenera druzyny.
Tutaj rowniez ciekawy kurs ktory wpadl mi w oko dla niezdecydowanych over 2,5 @ 2,55 ⛔ w betsafe
Lechia vs Wisla / wynik koncowy 0:0 @ 7,35 ✅
Powiem tak, Bobo Kaczmarek chyba nie rozumie o co chodzi w pilce noznej i za kazdym razem rozczarowywuje mnie na konferencji prasowej po meczach swojej druzyny (szczegolnie rozgrywanych na wlasnym boisku) tak latwo przechodzac do porzadku dziennego z tak katastrofelna, glupia, szczeniacka gra swojego zespolu. Widac, uwaza, ze metoda marchewki lepsza niz metoda bata, ale najwyrazniej przyzwyczail swoich pilkarzy do tego, ze zadnych konsekwencji i obowiazkow nie maja a ci to skrzetnie wykorzystuja co kolejke potykajac sie, tracac glupie bramki, przegrywaja badz remisujac wygrane mecze itd. Myslalem, ze odejscie Traore nie zabierze zbyt wiele jakosci z gry Lechii a po 3 ostatnich meczach wydaje mi sie, jakby Traore zabral ze soba 80% calego zespolu. Jutro na mecz przyjazni na trybunach los przywiezie do Gdanska Wiselke trenera Kulawika...trenera-kolegi bo przeciez ten gosc nie ma zielonego pojecia o realiach panujacych w &quot;Ekstra&quot;klasie. I tu kolejny trenerzyna ktory rozczarowywuje zarowno na meczu jak i na konferencjach prasowych po meczach mowiac o tym, ze sedziowie zabrali, ze decyzje zle, ze zespol lepszy i nie umiejetnosciami pilkarskimi przegrali tylko czyms innym itd az mnie w zoladku sciska z bolu jak sie go slucha. Jutro mecz na remis i moim zdaniem na 0:0 bo takiej slabizny po obu stronach barykady jak w jutrzejszym meczu w Gdansku to nawet w Kazachstanie dawno nie bylo.
Zaglebie vs Ruch / 2 @ 4,4 ✅ i 2 (1:0) @ 9 ⛔
Powiem tak, mozna analizowac, sprawdzac statystyki, mowic o formie w meczach u siebie i na wyjazdach, golach strzelonych i straconych H2H ale i tak prawda jest taka, ze w naszej lidze najlepiej zespolom gra sie z kontry. W tym meczu mamy Ruch ktory przyjezdza do Lublina jak na sciecie i Zaglebie ktore bedzie pod presja wygranej. Mysle, ze Ruch sie przygotuje na gre z kontry i wypunktuje przeciwnika po jakichs szybkich atakach. Osobiscie bardzo nie podoba mi sie gra kilku pilkarzy Ruchu jak chociazby Sultesa ktory pilki prosto nie potrafi podac, dosrodkowania ma w trybuny itd, ale jak mam ryzykowac kase na wygrana niepewnego Zaglebia ktore ledwo co pokonal Jagielonie trenera palacza sztucznych papierosow Hajty (ciekawe czy juz je szmugluje do Niemiec czy jeszcze nie - do Rosji mu blizej) po mizernym kursie 1,8-1,9 to wole zagrac na gosci po kursie 4,4 i miec takie same szanse wygranej a potencjalna wygrana o wiele wieksza. W tym meczu sa argumenty ktore przemawiaja za Zaglebiem ale rownie wiele mozna znalezc argumentow ktore przemawiaja za druzyna gosci dlatego postawie kilka groszy na przyjezdnych i beda liczyl na to, ze trener Zielinski dobrze przygotuje swoj zespol do tego spotkania. Przypomnie, ze w meczu PP Ruch nie ustepowal Zaglebiu ani o troche w meczu w Lubinie i zremisowal 2:2 wiec zwyciestwo gospodarzy wcale nie jest takie pewne.

Otrzymane punkty reputacji: +6
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dzisiaj Ekstraklasy ciąg dalszy. Czytam te wszystkie analizy dotyczące naszej ligi i się zastanawiam czy Wy faktycznie uważacie że Lech i Wisła to na dzień dzisiejszy aż tak klasowe drużyny że będą regularnie przywozić z wyjazdów komplet punktów? Ja uważam,że nie. Ktoś powie,ze Lech po ostatnim remisie u siebie z Bełchatowem musi dziś wygrać (takie argumenty czytałem). A Pogoń to niby nie musi, chyba nawet jeszcze bardziej musi po ostatnich słabych spotkaniach. Zgadzam się z Pestką, że dzisiejsze spotkania są trudne do typowania i ja osobiście nie widzę wyraźnych faworytów w meczach Lechii z Wisłą i Pogoni z Lechem. O meczu Lechii pisałem w typach dnia (jak kogoś interesuje) Moje typy na dzisiaj z tych dwóch meczów to:

Pogoń-Lech 1X @ 1.66 UNIBET ⛔
Pogoń-Lech gospodarze strzelą bramkę/ TAK @ 1.50 UNIBET⛔

Lechia- Wisła do przerwy/X @ 2.O UNIBET✅
Lechia
- Wisła zakład bez remisu 1 @ 1.82 UNIBET (0-0 )zwrot

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Szczecin to dla Kolejorza trudny teren. Rozegrano tam 29 spotkań bilans korzystny dla Pogoni 18-6-5.
Przedstawianie w ten sposób statystyk to wprowadzanie w błąd, ostatnie spotkanie w Szczecinie miało miejsce zaraz po fuzji z Amiką w 2006 roku i goście wygrali wtedy 0-3, a wiadomo jaką wartość sportową miał Poznański Kolejorz od połowy lat 90-tych do fuzji.Co się tam wcześniej działo to nawet nie warto wspominać bo statystyki w tym wypadku nie odzwierciedlają nic poprawnego.

Lech wie, że wygrała Legia i musi gonić,. Moim zdaniem poznaniacy wyjadą ze Szczecina z maksymalnie jednym oczkiem.
Skoro chcą walczyć o mistrza to muszą grać w każdym meczu o komplet, a nie gonić króliczka nie chcąc go złapać.
Skoro już mamy pisać o takich drobnostkach jak sympatia kibiców i inne motywacje to tak samo Lech po kuriozalnym meczu z Bełchatowem z tysiącem sytuacji 200% z obu stron przyjedzie do Szczecina z pianą na ustach.Pogoń gra słabo w ostatnim czasie, Lech także nie może być z niczego zadowolony bo stale trwoni punkty na własnym stadionie, więc nie nie wiem czy pisanie o końcu passy jest dobrym tropem.
Coś może być w tym że nowa miotła przychodzi, no ale to chyba tyle co może przemawiać za MKS-em, ew warunki i płyta o których nie mam pojęcia.

rg13 63

rg13

Użytkownik
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Lech Poznań

Nowy trenerem Pogoni został Dariusz Wdowczyk, czy to coś zmieni w grze gospodarzy? Jak dla mnie zbyt mało czasu dostał nowy trener. Pogoń w rundzie jesiennej radziła sobie bardzo dobrze, na wiosnę coś się zepsuło - zdobyli tylko 1 pkt w 4 meczach. U siebie drużyna ze Szczecina nie jest jakoś super mocna (bilans 4-1-4, 10 strzelonych i 11 straconych bramek), chociaż na własnym boisku prezentuje się lepiej niż Lech na Bułgarskiej ???? Lech większość dotychczasowych punktów przywiózł z wyjazdów. Ze wszystkich 36, to 27 jest z wyjazdów. Można się dopatrywać, że na wyjeździe jeszcze ani razu nie zremisował, ale różnica między klasami obu drużyn jest ogromna. Lech nadal walczy z warszawską Legią i musi wygrać to spotkanie, żeby legioniści nie odskoczyli na 7 pkt. Dodatkowo na plecach czują oddech Górnika, który przerwał passę porażek i ma teraz tylko 2 pkt straty do Lecha, oraz Polonii i Śląska. Obie drużyny mają po 32 punkty.

Moja propozycja to:
2 @2,25 (fortuna)

Spotkanie: Lechia Gdańsk - Wisła Kraków

Mecz przyjaźni. Obie drużyny dzielą w tabeli tylko 2 pkt. Lechia gra ostatnio w kratkę, Wisła na wiosnę powoli zaczyna grać jak na nią przystało. W tym spotkaniu jednak nie aspekt piłkarski będzie miał największe znaczenie. W obliczu tragedii jaka dotknęła kibiców Lechii (wypadek podczas powrotu z wyjazdowego spotkania) zdecydowano, że zyski ze sprzedaży biletów zostaną przekazane potrzebującym. Według mnie to spotkanie będzie wyrównane, możliwe, że monotonne, ale też czyste, fair play.
Od kiedy Lechia wróciła na najwyższy szczebel rozgrywek piłkarskich, to z Wisłą grała 9 razy, tylko raz udało się jej wygrać, pozostałe spotkania przegrała. Według mnie, w spotkaniu nr 10 obie drużyny podzielą się punktami.

Moja propozycja to:
X @3 (fortuna)
Połowa lub koniec X @1,55 (fortuna)

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Dzisiaj Ekstraklasy ciąg dalszy. Czytam te wszystkie analizy dotyczące naszej ligi i się zastanawiam czy Wy faktycznie uważacie że Lech i Wisła to na dzień dzisiejszy aż tak klasowe drużyny że będą regularnie przywozić z wyjazdów komplet punktów? Ja uważam,że nie.
Pogoń jest najsłabszą i najgorzej grająca drużyną w tej rundzie,
są kompletnie bez formy, strzelili jednego gola i to z karnego,
szczęśliwie wywieźli wtedy punkt z Gdańska.
Lech na wyjazdach w tej rundzie dalej pokazuje swą siłę w kontrataku.
Dla mnie Lech -0,25 2,04 , Ruch +0,75 1,82 i DNB w stronę Lechii.
Overowo będzie w Lubinie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
subson 35

subson

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna, Ekstraklasa
spotkanie: Zagłębie - Ruch
typ: -1.5 Zagłębie
kurs: 3.35
buk: Bet365
analiza: Dzisiaj w lany poniedziałek w Lubinie zostanie rozegrany mecz między miejscowym Zagłębiem a Ruchem. To nie prima aprilisowy żart, że typuje w tym spotkaniu wysokię zwyciestwo gospodarzy. Lubinanie u siebię są naprawdę silną drużyną, warto powiedzieć że od bardzo dawna nie przegrali oni u siebię. Początek rundy wiosennej mają całkiem niezły, zwłaszcza u siebię. Odnieśli oni wysokię zwycięstwo nad Pogonią i jak pokazują mecze granę przez zagłębian grają mają oni spory potencjał. Przejdźmy do gości. Gdyby nie zwycięstwo nad Widzewem początek rundy byłby fatalny dla nich. Zajmują oni dalekie 14 miejsce i muszą bronić się przed drużynami w strefie spadkowej. Szczerze mowiąc jeśli drużyna Jerzego Zielińskiego będzie dalej tak grać to spadek wcale nie jest niemożliwy. Podsumowując, według mnie bardziej przekonująca jest ekipa gospodarzy i jeśli zrealizuje założenia taktyczne może sprawić poniedziałkowe lanie gościom

tpptp123 9

tpptp123

Użytkownik
Witam w Wielkanocny Poniedziałek,
Dziś aż trzy mecze w TM Ekstraklasie. Pierwsze co trzeba wziąć pod uwagę to warunki atmosferyczne, które w całej Polsce są dziś fatalne. O ile w Gdańsku Nie przewiduje dziś wpływu warunków na stan murawy,o tyle w Szczecinie Ci którzy oglądali mecz z Piastem wiedzą, że wpłynie to na przebieg meczu zasadniczo.
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Mecz bardzo wyrównanych drużyn, dodatkowo pierwszy mecz po ogromnej tragedii jaka spotkała całe środowisko piłkarskie w Gdańsku i nie tylko. Mecz przyjaźni na trybunach, ale atmosferze zapewne innej niż dotychczas. Skupiając się już zupełnie na elementach piłkarskich Wisła zdecydowania na fali wznoszącej. Lechia ostatnio w średniej formie, nie do końca zasłużone zwycięstwo z Koroną oraz porażka w Gliwicach. Jak przerwa w rozgrywkach wpłynęła na obie drużyny? Ja typuję, dziś podział punktów po zaciętym, acz raczej underowym meczu.
typ : X kurs 3.0
Sportingbet
Podobnie stawiam na mecz w Szczecinie. Efekt nowej miotły zadziała moim zdaniem i Pogoń urwie punkty Kolejarzowi. Też poszukam tam remisu
Pogon vs Lech typ X
Kurs 3.10
Sportingbet

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna, Ekstraklasa
spotkanie: Zagłębie - Ruch
typ: -1.5 Zagłębie
kurs: 3.35
buk: Bet365
analiza: Dzisiaj w lany poniedziałek w Lubinie zostanie rozegrany mecz między miejscowym Zagłębiem a Ruchem. To nie prima aprilisowy żart, że typuje w tym spotkaniu wysokię zwyciestwo gospodarzy. Lubinanie u siebię są naprawdę silną drużyną, warto powiedzieć że od bardzo dawna nie przegrali oni u siebię. Początek rundy wiosennej mają całkiem niezły, zwłaszcza u siebię. Odnieśli oni wysokię zwycięstwo nad Pogonią i jak pokazują mecze granę przez zagłębian grają mają oni spory potencjał. Przejdźmy do gości. Gdyby nie zwycięstwo nad Widzewem początek rundy byłby fatalny dla nich. Zajmują oni dalekie 14 miejsce i muszą bronić się przed drużynami w strefie spadkowej. Szczerze mowiąc jeśli drużyna Jerzego Zielińskiego będzie dalej tak grać to spadek wcale nie jest niemożliwy. Podsumowując, według mnie bardziej przekonująca jest ekipa gospodarzy i jeśli zrealizuje założenia taktyczne może sprawić poniedziałkowe lanie gościom
kolejny typ konkursowy, brakło w nim istotnych faktów.

Pierwsza sprawa, że w ekipie z Lubina zabrakło Pawłowskiego, który jest kluczowym graczem tej drużyny, ponadto nie grał najlepszy strzelec za kartki.
Bez Pawłowskiego w drugim meczu w PP, po tym jak zszedł po kilkunastu minutach z kontuzją Zagłębie zagrało bez pomysłu.
Do do Ruchu gra coraz lepiej, brakuje im wykończenia czego dowodem jest dzisiejszy mecz.
Każdy kto oglądał mecze ze Śląskiem i Zagłębiem widział progres.
Po golu na 1-0 Zagłebia nie było na murawie całą pierwszą połowę, Ruch a głównie Jankowski po raz n-ty zmarnowało sporo okazji.

Jakbym bym wcześniej, to bym przed meczem wrzucił poza ostatnim zdaniem oczywiście, kto grał moje przedmeczowe +0,75 na RUch i over jak i te na live w tym ruch kurs 15 znowu zarobiony.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom