Pogon vs Lech / 2 (1:0) @ 4,4
Powiem tak, stawiam na Lecha z serca nizeli z rozumu. Nowy trener Pogoni, Wdowczyk nigdy nie powinien znalezc sie na lawce trenerskiej zadnej druzyny z "Ekstra"klasy jak i 1 i 2 ligi. To jest haniebny ruch dzialaczy Pogoni i mam nadzieje, ze Pogon tego szczerze pozaluje. W polskiej lidze zasada jest prosta. Nikt nie potrafi grac atakiem pozycyjnym a wszyscy szykuja sie do atakow z kontry. W dzisiejszym meczu to Pogon grajac u siebie bedzie grala pozycyjnym (wszyscy wraz z kibicami beda oczekiwac od nich gry ofensywnej i utrzymywania sie przy pilce) a Lech bedzie kontrowal a do tego zawodnikow ma dobrych. Mam nadzieje, ze zagra jutro Teodorczyk i strzeli bramke. Kolesiostwo nie zna granic w Polskiej lidze, bo tylko tak trener Wdowczyk dostal prace w Pogoni (chyba ze "za kratami" trenowal zespol wiezniow, no i oczywiscie sledzil wszystko i rozkminial i jest tak zajebiscie przygotowany by prowadzic zespol w lidze...:/ ironia dla tych ktorzy zrozumieli), i choc nie lubie trenera Rumaka zgadzam sie z nim w 100%, ze przez takich sprzedajnych skur*** jak Wdowczyk, wielu uczciwych, dobrych fachowcow, trenerow z dobrym warsztatem nigdy nie zaistnialo w Polskiej pilce. Lech jutro wygra a kibice (ktorzy ponoc dbaja o honor swoj i swojej druzyny) powinni jutro na meczu zaprotestowac przeciwko zatrudnieniu trenera Wdowczyka na pozycji pierwszego trenera druzyny.
Tutaj rowniez ciekawy kurs ktory wpadl mi w oko dla niezdecydowanych
over 2,5 @ 2,55 w betsafe
Lechia vs Wisla / wynik koncowy 0:0 @ 7,35
Powiem tak, Bobo Kaczmarek chyba nie rozumie o co chodzi w pilce noznej i za kazdym razem rozczarowywuje mnie na konferencji prasowej po meczach swojej druzyny (szczegolnie rozgrywanych na wlasnym boisku) tak latwo przechodzac do porzadku dziennego z tak katastrofelna, glupia, szczeniacka gra swojego zespolu. Widac, uwaza, ze metoda marchewki lepsza niz metoda bata, ale najwyrazniej przyzwyczail swoich pilkarzy do tego, ze zadnych konsekwencji i obowiazkow nie maja a ci to skrzetnie wykorzystuja co kolejke potykajac sie, tracac glupie bramki, przegrywaja badz remisujac wygrane mecze itd. Myslalem, ze odejscie Traore nie zabierze zbyt wiele jakosci z gry Lechii a po 3 ostatnich meczach wydaje mi sie, jakby Traore zabral ze soba 80% calego zespolu. Jutro na mecz przyjazni na trybunach los przywiezie do Gdanska Wiselke trenera Kulawika...trenera-kolegi bo przeciez ten gosc nie ma zielonego pojecia o realiach panujacych w "Ekstra"klasie. I tu kolejny trenerzyna ktory rozczarowywuje zarowno na meczu jak i na konferencjach prasowych po meczach mowiac o tym, ze sedziowie zabrali, ze decyzje zle, ze zespol lepszy i nie umiejetnosciami pilkarskimi przegrali tylko czyms innym itd az mnie w zoladku sciska z bolu jak sie go slucha. Jutro mecz na remis i moim zdaniem na 0:0 bo takiej slabizny po obu stronach barykady jak w jutrzejszym meczu w Gdansku to nawet w Kazachstanie dawno nie bylo.
Zaglebie vs Ruch / 2 @ 4,4 i 2 (1:0) @ 9
Powiem tak, mozna analizowac, sprawdzac statystyki, mowic o formie w meczach u siebie i na wyjazdach, golach strzelonych i straconych H2H ale i tak prawda jest taka, ze w naszej lidze najlepiej zespolom gra sie z kontry. W tym meczu mamy Ruch ktory przyjezdza do Lublina jak na sciecie i Zaglebie ktore bedzie pod presja wygranej. Mysle, ze Ruch sie przygotuje na gre z kontry i wypunktuje przeciwnika po jakichs szybkich atakach. Osobiscie bardzo nie podoba mi sie gra kilku pilkarzy Ruchu jak chociazby Sultesa ktory pilki prosto nie potrafi podac, dosrodkowania ma w trybuny itd, ale jak mam ryzykowac kase na wygrana niepewnego Zaglebia ktore ledwo co pokonal Jagielonie trenera palacza sztucznych papierosow Hajty (ciekawe czy juz je szmugluje do Niemiec czy jeszcze nie - do Rosji mu blizej) po mizernym kursie 1,8-1,9 to wole zagrac na gosci po kursie 4,4 i miec takie same szanse wygranej a potencjalna wygrana o wiele wieksza. W tym meczu sa argumenty ktore przemawiaja za Zaglebiem ale rownie wiele mozna znalezc argumentow ktore przemawiaja za druzyna gosci dlatego postawie kilka groszy na przyjezdnych i beda liczyl na to, ze trener Zielinski dobrze przygotuje swoj zespol do tego spotkania. Przypomnie, ze w meczu PP Ruch nie ustepowal Zaglebiu ani o troche w meczu w Lubinie i zremisowal 2:2 wiec zwyciestwo gospodarzy wcale nie jest takie pewne.