>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

2 Kolejka Premier League 25-26.08.2012 + Chelsea-Reading 22.08

Status
Zamknięty.
k42a 112

k42a

Użytkownik
Kolejna kolejka przed nami, cieszy liderowanie Chelsea (nawet trwające kilka dni, ważne, że jest), parę spotkań zapowiada się ciekawie:

Aston Villa - Everton

Zespół z Birmingham cieniował cały ostatni sezon, ten zaczął nie lepiej, bo od porażki z powracającym do najwyższej ligi rozgrywkowej zespołem West Hamu, Everton po praktycznym zdominowaniu meczu pokonał 1:0 Manchester United, grający co prawda mocno eksperymentalnym składem, który po prostu nie nadążał zarówno za przeciwnikami jak i za Kagawą. Ale tu nie o tym. Patrząc na historię spotkań obu drużyn lubią ze sobą poremisować (ostatnie trzy potyczki), do tego sporo postrzelać. Nie grałbym na obstawianie zwycięzcy, Everton to zespół bardzo chimeryczny, który znany jest z tego, że najwyższe obroty osiąga dopiero po nowym roku, na początku sezonu nigdy nic nie wiadomo i Aston gra u siebie. Z obu stron ma kto strzelać gole, także BTS jak najbardziej do zagrania.
obie drużyny strzelą 1.90 bet365
5/10 ✅

Manchester United - Fulham

Zespół sir Alexa Fergusona koniecznie będzie chciał zamazać plamę z Goodison Park, okazja nadarza się bardzo szybko, bo na Old Trafford przyjeżdża drużyna Fulham. Owszem, bardzo podbudowana zwycięstwem 5:0 z Norwich w pierwszym ligowym meczu, ale umówmy się, drużyna z Londynu to nie te buty co United. Jedyne w czym mogą upatrywać szansy goście to skład gospodarzy - po raz kolejny SAF nie ma do dyspozycji kilku ważnych defensorów czyli Ferdinanda, Smallinga, Jonesa oraz Evansa. U Fulham z większych nieobecnych tylko Dempsey. Z kolei potencjał w ataku nadal mają spory, co zresztą obrazuje wynik 5:0. Patrząc na dyspozycję obu drużyn The Cottagers powinni coś strzelić.
Man Utd - czyste konto - NIE 1.83 bet365 3/10
✅

Tottenham - West Brom

Andre Villas Boas po raz kolejny będzie chciał udowodnić sobie i całej Anglii, że nieudany epizod w Chelsea był tylko dziełem przypadku. Rywal z niezbyt wysokiej półki, chociaż ostatnia wygrana 3:0 z The Reds mówi co innego. Jednak z przebiegu meczu rozmiar klęski Liverpoolu jest zbyt duży, podobnie zresztą jak porażka Kogutów 2:1 z Newcastle. Nie widzę opcji aby gospodarze i tym razem mieli przegrać, mając za sobą cały stadion i dobrego trenera na ławce. Warto wspomnieć o pozyskaniu przez Londyńczyków Adebayora. Nie zagra co prawda Parker i Kaboul, ale myślę, że nawet ich brak nie przeszkodzi w odniesieniu pierwszego zwycięstwa przez zespół Tottenhamu w tym sezonie.
Tottenham 1.50 bet365 3/10 ⛔
Do tego grałbym coś na Swansea oraz over w meczu Chelsea z Newcastle.

zieliiii 28

zieliiii

Użytkownik
@Kowboj, z tym overem bym się wstrzymał narazie bo jeszcze nie wiadomo z kim Cahill zagra na środku, jeżeli David Luiz wyleczy uraz to raczej bym takiego overa nie dawał, natomiast jeżeli na środku będzie grał Ivanovic to wtedy spokojnie można brać overa 2,5 i BTS.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
@Kowboj, z tym overem bym się wstrzymał narazie bo jeszcze nie wiadomo z kim Cahill zagra na środku, jeżeli David Luiz wyleczy uraz to raczej bym takiego overa nie dawał, natomiast jeżeli na środku będzie grał Ivanovic to wtedy spokojnie można brać overa 2,5 i BTS.
Prawdę mówiąc nie robi dla mnie różnicy czy David czy Branko będą na środku, choć para Cahill - Iva to chyba najbardziej solidne zestawienie środka. Mimo wszystko Newcastle może wbić co najmniej jednego gola, a Chelsea w ataku jest zdolna do wielu rzeczy. Może być 2:1 lub 3:1/2 jak na moje oko.

zieliiii 28

zieliiii

Użytkownik
Prawdę mówiąc nie robi dla mnie różnicy czy David czy Branko będą na środku, choć para Cahill - Iva to chyba najbardziej solidne zestawienie środka. Mimo wszystko Newcastle może wbić co najmniej jednego gola, a Chelsea w ataku jest zdolna do wielu rzeczy. Może być 2:1 lub 3:1/2 jak na moje oko.
Bronek na środku obrony to nie najlepszy pomysł, w tamtym sezonie gdy grał na tej pozycji Chelsea traciła z reguły pare bramek. Często łamie linię spalonego, zapomina o kryciu, czasem zapomni/ nie zdąży też wrócić. Widać, że już przyzwyczaił się do prawej obrony i się nie może na środku odnaleźć. Jak już pisałem, jeżeli Ivanovic wystąpi na środku obrony, prawdopodobne są te typy:
Chelsea - Newcastle BTS 1,72
Chelsea - Newcastle over 2,5 gola 1,65

B 0

budri89

Użytkownik
proszę cię nie pisz takich głupot ???? para cahill - Iva? widać znasz się kolego ???? kibicuje chelsea od 8 lat i trochę akurat się znam na tej drużynie i co jak co Iva dobry jest na skrzydle...ALE TYLKO na skrzydle...oglądałem nie raz mecze gdzie Iva musiał grać na środku...niestety nie było to dobre posunięcie...do co Dawida...ostatnio trochę zawalał sprawę ale tamten sezon był jego według mnie...nie bez powodu był brany jako jeden z najlepszych środkowych obrońców więc nie pisz ze np Iva jest lepszy ???? i co do Dawida - prawdopodobnie ma zagrać w meczu.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Nie znam się, więc dodam też, że ten tragiczny Iva praktycznie w pojedynkę zatrzymał Barcelonę na Camp Nou. O sorry miał obok siebie takich speców od gry w obronie jak Bosingwa i Ramires. I nie chwal się swoim stażem kibicowania, bo możesz trafić na kogoś kto jeszcze dłużej im kibicuje, nie tylko od przyjścia Romka i widział jeszcze więcej.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Manchester United - Fulham Londyn
Tak jak już wspominałem. Obrona United nie będzie wyglądać najlepiej w tym spotkaniu dlatego też, wierzę w niespodziankę na Old Trafford (broń Boże - w ustawkę...) Myślę, że Petrić i Rodallega, mogą nawojować.
A więc skromnie... na x2, a dodatkowo:
Remis lub Fulham @ 3,25 , stawka: 1/10
Manchester United powyżej 0,5 kartki @ 1,44 , stawka: 3/10
Swansea City - West Ham United
Walijski zespół, rozpoczął sezon w bardzo dobrym i zaskakującym stylu, pokonując Londyńczyków - QPR - 5:0. WHU natomiast na swoim stadionie pokonało, skromnie bo skromnie 1:0 - Aston Ville. Obie drużyny grały ze sobą bardzo dawno, wtedy też reprezentowały obie Premiership. W dzisiejszym spotkaniu tych zespołów widzę BTS jak w masło. Dlaczego? WHU to zespół z charakterem, mają kilku ciekawych zawodników i jak na beniaminka przystało grają pod presją, by osiągnąć najlepszy wynik. Swansea ma już to za sobą... Co prawda nie wydaje mi się, aby WHU wygrało, jednak bramkę powinno strzelić. Obstawiam 2:1 dla Walijczyków.
Obie drużyny strzelą @ 1,80 , stawka: 3/10
Ostatni typ na dzień dzisiejszy podam gdzieś na godzinę przed spotkaniem ????

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Najciekawszym z sobotnich spotkań 2. kolejki Premier League jest pojedynek pomiędzy Chelsea a Newcastle. Gospodarze rozegrali już dwa spotkania ligowe – oba wygrane, ale swoją grą nie zachwycili. 2:0 z Wigan na wyjeździe, gdzie bramki padły w pierwszych 10 min i ustawiły ten mecz. Po tych dwóch bramkach to Wigan prowadziło grę, miało większe posiadanie piłki i stworzyło sobie więcej okazji strzeleckich. Drugi mecz z Reading także rozpoczął się dobrze dla The Blues po karnym wykorzystanym przez Lamparda. Ogólnie na początku Chelsea miażdżyła swojego rywala, z przodu szalał Hazard. Jednak nadszedł moment rozprężenia i bramkę zdobyło Reading, a chwilę później drugą. Mecz mógł się ułożyć jeszcze gorzej dla Chelsea, bo Reading miało okazję podwyższyć na 1:3 w znakomitej sytuacji z dośrodkowania z rzutu wolnego. Zwycięstwo w tym meczu Chelsea trochę niesprawiedliwe, bo bramka Torresa na 3:2 została zdobyta ze spalonego. No a ostatnia bramka na 4:2 to już strzał do pustej bramki po wyjściu bramkarza gości w pole karne przeciwnika.
Newcastle rozpoczęło sezon od zwycięstwa z Tottenhamem 2:1. W tym meczu jednak remis byłby bardziej sprawiedliwy, bo goście stworzyli sobie więcej sytuacji, ale mimo to przegrali. Znakomity mecz rozegrał Ben Arfa, który wywalczył rzut karny i sam zamienił go na bramkę. Właśnie ciekaw jestem pojedynku Ben Arfy i Hazarda, bo to właśnie oni wyróżniają się w ofensywie obu zespołów. Newcastle rozegrało również w czwartek mecz Ligii Europejskiej z greckim Atromitosem, zremisowany 1:1. W meczu tym Alan Pardew oszczędzał podstawowych graczy. Wystąpili gracze rezerwowi i młodzież, oprócz nich również z podstawowego składu Taylor, Perch, Cisse (zmieniony w 77&#39;) oraz Gutierrez (wszedł w 71&#39;). Także problem w postaci braku czasu na regenerację sił praktycznie nie istnieje. Ponadto Alan Pardew jest zadowolony z wyniku, biorąc pod uwagę to jakim składem wyszli na to spotkanie jest to korzystny wynik i stawia Sroki jako faworyta do awansu.
Czas na składy i absencje. Jeśli chodzi o Chelsea to na pewno nie wystąpi Terry, który zmaga się z urazem szyi. Co jak co, ale Terry jest gwarantem dobrej gry w obronie i jego brak może być odczuwalny, gdy naprzeciw defensorom staną tacy gracze jak Ba, Cisse czy Ben Arfa. Miejsce Terry&#39;ego ma zająć powracający do składu po urazie David Luiz. Do dyspozycji Di Matteo nie będzie również Marko Marin. W obozie z Newcastle prawdopodobnie zabraknie Tiote, z drobnymi urazami zmagają się Ba oraz Collocini, ale prawdopodobnie wystąpią w meczu.
Jeśli chodzi o ostatnie spotkania między drużynami, to ostatnie 4 mecze na Stamford Bridge to ani jednej wygranej Chelsea, dwa remisy i dwie wygrane Newcastle. W poprzednim sezonie Sroki niespodziewanie wygrały 2:0.
Bukmacherzy wystawili na to spotkanie śmieszny kurs na Chelsea w okolicach 1,50, który jest nieadekwatny do ryzyka. Kurs na Newcastle w okolicach 6,50 (w Bwin kurs otwarcia był 8,50). Ja oceniam szanse obu drużyn 50 na 50, w związku z tym skłaniam się w stronę Newcastle. Za Chelsea przemawia jedynie własny stadion i teoretycznie lepsi zawodnicy, choć wg mnie siła ognia jest porównywalna. W defensywie brak Terry&#39;ego może być odczuwalny. Poza tym Chelsea po prostu nie zachwyca swoją grą. Za Newcastle przemawia korzystne H2H w ostatnich spotkaniach, paradoksalnie dłuższy czas na odpoczynek (bo podstawowi gracze nie grali w czwartek, a Reading trochę napsuło krwi The Blues w meczu w środę), siła w ofensywie.
Zapowiada się niezwykle emocjonujący pojedynek dziś o 18:30. Newcastle wcale nie stoi na straconej pozycji, co sugerowałyby kursy wystawione przez bukmacherów. Jako ciekawostkę podam fakt, że Newcastle ma szansę zdobyć bramkę nr 1000 w swoich występach w Premier League. Potrzebują dwóch trafień.

Chelsea – Newcastle
Typ: X2
Kurs: 2,55

Typ: 2DNB
Kurs: 4,60
Buk: Bwin

Ponadto jak pisałem w jednym z wcześniejszych postów typ w stronę Aston Villa:
Sam typ na X czy na 1X jak najbardziej popieram. Dodam tylko, że Everton nie wygrał z Aston Villa na wyjeździe od 2005 roku. Patrząc na H2H nawet grając u siebie na Goodison Park trudno im zwyciężyć. Everton zaczął znakomicie ligę, nie wiem jak będzie z formą w obecnym sezonie, ale w poprzednim Everton potrafił wygrywać z największymi, by w następnej kolejce niespodziewanie przegrać z drużyną dużo gorszą.
Pewnie pójdzie masówka na Everton, bo wygrali z United. Także jak ktoś gra w stronę Aston Villa warto się wstrzymać, bo przed samym meczem kursy będą rosły.
Aston Villa - Everton
Typ: 1X
Kurs: 1,60

Buk: Bwin

M 0

markol86

Użytkownik
Swansea City - West Ham United
Walijski zespół, rozpoczął sezon w bardzo dobrym i zaskakującym stylu, pokonując Londyńczyków - QPR - 5:0. WHU natomiast na swoim stadionie pokonało, skromnie bo skromnie 1:0 - Aston Ville. Obie drużyny grały ze sobą bardzo dawno, wtedy też reprezentowały obie Premiership.
Było to w 1999 roku i w ramach FA CUP. Swansea gra w Premier League dopiero od ubiegłego roku, i to jest dopiero pierwszy walijski zespół który dokonał takiego wyczynu. Swansea wygrała wtedy 1:0. Ale wracając do betu obstawiam na zwycięstwo swansea mimo plotek dotyczących rychłego odejścia Sinclaira (ma wystąpić w meczu) i przyjścia do młotów Matta Jarvisa, który ma już wystąpić w dzisiejszym meczu może namieszać na lewym skrzydle. Polityka transferowa Swansea wygląda bardzo dobrze: na pozwolenie o pracę czeka już pomocnik Ki Sung-Yeung z Celticu, rekordowy transfer walijskiego klubu 5,5 mln Funtów (ma zastąpić Joe Allena sprzedanego za 16 baniek do liverpoolu). Poza tym Swansea osłabione będzie brakiem Chico Floresa, ŚO.
Ale stawiam na zwycięstwo Swansea po takim kursie.
Swansea - WHU
Typ: 1
Kurs: 1-1

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Swansea vs WHU 2,10✅

Po takim kursie bez większego zastanowienia stawiam na zespół gospodarzy. Swansea było rewelecją zeszłego sezonu, jako bieniaminek uklasował się w połowie tabeli, na swoim rozkładzie mają najlepsze zespoły. U siebie pokonali mistrza- Mancester City. Ten sezon powinnien być jeszcze lepszy, dokonali kilku świetnych transferów, które już dają efekt. W pierwszej kolejce zniszczyli aż 0:5 QPR. Formą szczególnie błysnęli Hiszpan Michu i Nathan Dyer, którzy zapisali na swoje konto po dwa trafienia. U siebie na pewno nie muszą się nikogo bać, a na pewno nie beniaminka, zapowiada się naprawdę świetny sezen przed zespołem z Liberty stadium, ale aby tak było muszą wygrywać takie mecze. WHU powraca do PR, wiadomo klub z wielkimi tradycjami, w pierwszej kolejce pokonał u siebie Aston Ville, dzisiaj zagrają w takiej samej jedenastce tak przynajmniej przewidują media w Anglii. Ja uważam, iż zespół z Liberty stadium będzie ponownie rewelacją sezonu, ale teraz nie jest już beniaminkiem i połowa stawki nie będzie zadowalać kibiców i włodarze klubu... WHU utrzymanie będzie musiał sobie zapewnić w innych meczach i raczej u siebie a nie na jednym z najtrudniejszych terenów w lidze!

Otrzymane punkty reputacji: +2
kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Popieram bułeczka Twoje spostrzeżenia. Kurs na Chelsea to jakaś kpina ze strony buków. Chelsea bez Terry&#39;ego na 90% a oni dają takie coś. Za drobne faktycznie można spróbować różne opcje na Newcastle w stylu &quot;strzeli&quot;, &quot;DNB&quot;, czy jakieś podpórki. Chelsea pozostaje faworytem tego meczu, ale z pewnością nie na takich warunkach jakie są proponowane.
Jeśli chodzi o ostatnie spotkania między drużynami, to ostatnie 4 mecze na Stamford Bridge to ani jednej wygranej Chelsea, dwa remisy i dwie wygrane Newcastle. W poprzednim sezonie Sroki niespodziewanie wygrały 2:0.
Jeśli chodzi o starcia H2H to dla mnie nie mają one żadnego znaczenia przy obstawianiu. Patrząc dokładniej na ostatni mecz, to Chelsea grała z Newcastle walczącym zaciekle o puchary, a sama miała za 3 dni finał FA Cup i później Ligę Mistrzów. W Newcastle zlała z kolei sroki 3:0, choć nie była przeważającą stroną. Taka jest wartość H2H - żadna.

edyp 186

edyp

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia
Spotkanie: Chelsea - Newcastle
Typ: X
Kurs: 4,7
Bukmacher: Pinnacle

Analiza: Dzisiaj czeka nas druga kolejka ligi angielskiej. Najciekawszym dzisiejszym mecze będzie pojedynek Chelsea Londyn i Newcastle United. Wg bukmacherów faworytem jest ekipa gospodarzy. Ja się jednak z tą opinią nie zgadzam. Obie drużyny co prawda wygrywały do tej pory swoje mecze. Ale Chelsea grała z Wigan i Reading, czyli co najwyżej ligowymi średniakami. Natomiast Newcastle wygrało z mocnym Tottenhamem. Jednak to nie jest najważniejszy argument. Kluczowa jest to historia ostatnich spotkań obu ekip. Na ostatnie 7 meczy... 2 wygrane Chelsea, 2 Newcastle i 3 remisy. Pokazuje to, że Chelsea nie jest jakimś murowanym faworytem. Ale idźmy dalej. Mecze pomiędzy Chelsea a Newcastle rozgrywane na stadionie Chelsea. Ostatnie 4 mecze to 2 remisy i 2 wygrane Newcastle! To dopiero zaczyna być przekonywujący argument. Chelsea ostatnie kilka lat zawsze gra się ciężko z Newcastle. I moim zdaniem bukmacherzy zaniżyli kursy na gospodarzy. Ciężko oceniać formę czysto piłkarską po 1 jednej kolejce. Ale wysoki kurs i historia bezpośrednich spotkań jak najbardziej przemawiają za moim typem.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Chelsea - Newcastle​

Typ: Newcastle +1.5 ⛔ Ba w końcówce meczu nie wykorzystał setki ????
Kurs: 1,70
Buk: Bet365​
Dziś o 18:30 na Stamford Bridge dojdzie do pojedynku pomiędzy Chelsea Londyn, a Newcastle United. Faworytem meczu są oczywiście gospodarze, ale ja bym ich tak mocno nie faworyzował jak to robią bukmacherzy.
Newcastle lata świetności mają za sobą, ale po ponownym awansie do Premier League są co raz mocniejsi. W ubiegłym sezonie byli bardzo blisko TOP 4 i mimo że im się nie udało wejść do najlepszej czwórki to zajęli 5 miejsce co i tak było wielkim sukcesem, wyprzedzili nawet szóstą Chelsea.
W pierwszym meczu sezonu pokazali że poprzedni świetny sezon nie był tylko przypadkiem. Wygrali z Tottenhamem i pokazali również dobrą grę, nie wygląda to już tak jak za czasów gry Carrolla gdzie wywalało się piłkę na oślep do przodu i liczyło że Andy coś tam strzeli. Co do składów i kontuzji. Bardzo możliwe że nie zagra Terry i również może nie zagrać Luiz czyli dwaj podstawowi stoperzy. Patrząc na to że Newcastle ma jeden z lepszy ataków w PL to sądzę że goście mogą dziś pokusić się o jakąś niespodziankę, zwłaszcza że Cech ostatnio nie zbyt dobrze się prezentuję. W ataku tak naprawdę nie ma kto grać, Di Matteo stawia na słabego toresa który nawet na rezerwy jest za słaby. Mata na EURO praktycznie nie grał, w pierwszym meczu sezonu zagrał koszmarnie więc jeśli dziś zagra znowu tak jak w pierwszej kolejce to może być słabo.
Chelsea na inaugurację ledwo wygrała z beniaminkiem, niby wygrali dwoma bramkami ale przez znaczną część meczu przegrywali mimo że szybko prowadzili 0:1. Jedyny mecz pomiędzy tymi zespołami w tym roku zakończył się wygraną Newcastle 0:2 i było to na wyjeździe. Na ostatnie 5 meczy na Stamford Bridge tylko raz wygrała Chelsea i to jedynie jedną bramką ale było to w 2007 roku gdy Newcastle miało o wiele słabszy skład.
Myślę że mecz ten będzie bardzo wyrównany i jeśli któraś z drużyn wygra to minimalnie, i jakoś nie widzę żeby Chelsea wygrała dziś więcej niż jedną bramką bo Newcastle to obecnie naprawdę mocny zespół który może dziś nawet wygrać.
E: Chodziło o drugą kolejkę z Reading, a nie pierwszy mecz z Wigan.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Sobotnie spotkanie Premier League pomiędzy Sunderlandem i Reading zostało przełożone, ze względu na nienadająca się do gry płytę boisko. Powodem takiego stanu rzeczy są obfite opady deszczu.

Stan płyty na 90 minut przed rozpoczęciem spotkania sprawdzał sędzia Neil Swarbrick. Uznał, że boisko nie nadaje się do rozegrania meczu.

Z decyzją arbitra zgodzili się trenerzy obu zespołów, Brian McDermott i Martin O&#39;Neill.

anglia.goal.p

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Chelsea na inaugurację ledwo wygrała z beniaminkiem, niby wygrali dwoma bramkami ale przez znaczną część meczu przegrywali mimo że szybko prowadzili 0:1.
Jak zwykle fachowo i rzetelnie.
Co do składów i kontuzji. Bardzo możliwe że nie zagra Terry i również może nie zagrać Luiz czyli dwaj podstawowi stoperzy. Patrząc na to że Newcastle ma jeden z lepszy ataków w PL to sądzę że goście mogą dziś pokusić się o jakąś niespodziankę, zwłaszcza że Cech ostatnio nie zbyt dobrze się prezentuję. W ataku tak naprawdę nie ma kto grać, Di Matteo stawia na słabego toresa który nawet na rezerwy jest za słaby.
1. David Luiz jest do dyspozycji Di Matteo, Terry jest niepewny - wystarczy chwilę poświęcić i napisać prawdę a nie domysły.
2. W Newcastle niepewny występu jest Cheick Tiote - bardzo ważny zawodnik.
3. Cech popełnił jeden katastrofalny błąd z Reading, żadnego innego błędu nie było, więc nie wiem o czym gadasz.
4. W ataku gra Torres, który jako beznadziejny napastnik strzelił więcej goli niż Liverpool...
Będę tak punktował te beznadziejne pseudo-analizy za każdym razem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Bo tego to już nie rozumiem.
Mam wątpliwości czy cokolwiek rozumiesz...

Luiz jest gotowy do gry, wystarczy minuta by wejść na oficjalną stronę CFC i to znaleźć w newsie.

Jeśli Torres jest za słaby na rezerwy, w takim razie mogę też stwierdzić, że Ty jesteś za słaby na pisanie tutaj, no ale You&#39;ll never walk alone, zawsze sobie znajdziesz kogoś na swoim poziomie...

Nad Stamford Bridge leje od jakiegoś czasu. Pojawiają się nawet małe znaki zapytania czy dojdzie do meczu. Jeśli dojdzie boisko będzie baaaardzo mokre.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Kowbojowi chodzi o to, że mecz inauguracji to był z Wigan a nie Reading. Stąd to określenie fachowo i rzetelnie. Tak trudno to dostrzec?

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Kowbojowi chodzi o to, że mecz inauguracji to był z Wigan a nie Reading. Stąd to określenie fachowo i rzetelnie. Tak trudno to dostrzec?
Ponadto
Według tego bełkotu Chelsea prowadziła 2:0, ale przez znaczną część meczu przegrywała.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom