Sporo ciekawego w poprzednich postach, ponadto ja jestem zgodny co do wiekszości typów.
Zaczynając od starcia beniaminków to aż nadto jest faworyzowana Bastia.Raczej nie są oni przewidziani do spadku w tym sezonie, ale też nie jestem w stanie wyobrazić sobie ich walczących o puchary.Przede wszystkim zalecałbym obserwację, a co za tym idzie to granie ich po 1,70 wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem.Meczu z OM nie widziałem, ale wszędzie spotkałem się z pozytywnymi opiniami dotyczącymi gry beniaminka więc nie jestem przekonany o tym, że przegrają mecz na Korsyce.Moim zdaniem prawdopodobny jest tam bramkowy remis.
Co do Lorient opisanego przez Matiego, moim zdaniem gra trochę nie warta świeczki bo kurs słaby, a rywal teoretycznie mocniejszy a kurs słaby na Lorient z remisem.Jak wiemy to w Bretanii teren jest trudny i nie mam tu na myśli sztucznej nawierzchni, a raczej warunki jakie stawia ekipa Gourcouffa więc wg ciężki mecz do typowania, ewentualnie
under2.5 (1,55) mógłby być ciekawym rozwiązaniem.
Bardzo podoba mi się typ na to, że
Troyes nie strzeli.Tym bardziej, że doszedł do drużyny Bisevac i zapewne zastąpi Crisa, który może odjeść do Majorki.Ponadto też będzie pierwszym wyborem Garde a Kone z Lovrenem będą rywalizować o drugie miejsce na środku defensywy.Ciężko mi teraz stwierdzić kto zajmie miejsce Reveillera, ale przy takim obrocie sprawy OL znacznie wzmacnia defensywę.
Widziałem ich mecz z Rennes i raczej nie doradzałbym grać overa, na razie nie jest to jeszcze zespół gotowy do ogrywania słabszych drużyn dużymi rezultatami.Raczej po bramce się cofnęli i kontrolowali sytuację, ciężko było o jakieś inne sytuacje kreowane przez Gomisa, Brianda.Rok temu też grali w drugiej kolejce z beniaminkiem (Ajaccio) i raczej z trudem wygrali, w spotkaniu z Troyes również stawiam na ich wygraną, ale minimalną i co najważniejsze bez straty bramki.Popieram typ kolegi wyżej i do singla jak najbardziej.
OSC Lille - ASNL Nancy | Lille over1.5 - 1,61 (Bet365)
Również typ, który proponuje kolega wyżej.Dziś wielkie otwarcie więc i wielkie oczekiwania, w przypadku Lille nowy stadion nie jest jedynym argumentem, który przemawia za nimi w tym spotkaniu co postaram się udowodnić niżej.Ekipa Garcii przemawia do mnie najbardziej pod względem ogarnięcia przedsezonowego.Tj. bardzo mądre transfery, niewielka ilość zmian, w miarę mądre zastąpienie Hazarda i obrany cel.W pierwszym meczu na trudnym terenie rzutem na taśmę ograli Les Verts.Dziś teoretycznie łatwiejsze zadanie bo przyjdzie do starcia z Nancy Fernandeza.Trener ten preferuje raczej defensywną grę, ale z Lille bywało z tym różnie bo w poprzednim sezonie polegli w Nord-Pas de Calais aż 4:1, bramkę strzelił m.in Tulio de Melo, który jest awizowany dziś do pierwszego składu.Zaraz za nim mają operować - Payet, Martin oraz Kalou.Całkiem mobilne trio ubezpieczane przez Balmonta i Mavube, które będzie musiało przebić się przez zasieki Nancy, który na papierze wygląda dość solidnie bo
trójka - Sane, Karaboue oraz Mangani będą odpowiedzialni za powstrzymywanie w/w ekipy.Nie mniej ja jestem sceptycznie nastawiony do tego typu rozwiązań bo jak się posypie to będzie ciężko cokolwiek odrobić, a raczej Lille będzie mocno napierać aby coś strzelić i na jednym się nie skończy stąd taki typ.
Na razie tyle, jutro coś jeszcze wymyślę, może będzie warto pograć Bordo o1.5 bo w Rennes sypie się obrona, Kanya- Byik może nie zagrać, Apam na pewno nie będzie dostępny, a Danze lubi podawać do rywali więc Obraniak i Gouffran będą mieli okazję do kolejnych goli.
Zapraszam do dyskusji.