robson-united
Użytkownik
Inauguracja za Nami. Było niezwykle ciekawie na boiskach, szczególnie mecz na Parc des Princes przyniósł sporo emocji. Wielu uzna wynik za sensacje czy wielką niespodziankę,ale Lorient zagrało naprawdę dobre zawody. Wyprowadzali szybkie i zabójcze kontry, szalał Alain Traore i Monet-Paquet. Kilka razy Douchez musiał ratować PSG przed kolejną utratą gola. Z pewnością interwencja meczu była jego parada przy rzucie wolnym Alaina Traore kiedy to wyjął strzał lecący w samo okienko. Od razu przypomniała mi się sytuacja Juan Mata i David De Gea Bliźniaczo podobne to było. Jezeli idzie o Paryż to klasę pokazał Zlatan, na potęge pudłował z kolei Menez. Ciekawie zaprezentował się zachwalany młodzian Verratti, który fajne piłki zagrywał do napastników. No i defensywa po raz kolejny dała plamę. Tak jak pzrewidywałem Jallet i Maxwell włączali się często w akcje ofensywne i przy kontrach nie było komu bronić i zostawali 3 na 3 z napastnikami Lorient przez co tak cieżko było im ten mecz wygrać.
Mecz z PSG kontuzją zerwania więzadła pobocznego przyśrodkowego okupił środkowy obrońca Lorient Ecuele Manga i nie zobaczymy go przez kilka najbliższych tygodni.
Kilku meczom zostały zmodyfikowane godziny rozpoczęcia meczów. Szczególnie tyczy się to zespołów z południa Francji gdzie panują upały. I tak w obecnej kolejce mecz OM-Sochaux zamiast godziny 14 rozpocznie się o 17.
Tym razem PSG gra z Ajaccio na wyjeździe i ciekawe czy tym razem uda im się wygrać? Do składu powinien wrócić już Javier Pastore, który był zawieszony jescze za kartki z końcówki poprzedniego sezonu. Być może Thiago Silva będzie receptą na załatanie formacji defensywnej, mówię być możę o ile nie dostanie wolnego po tym jak do niedawna przebywał w Londynie i brał udział w igrzyskach. Według mnie również Nene powinien wskoczyć do składu kosztem Meneza. Ogólnie Carlo ma kłopot bogactwa i zobaczymy na kogo postawi.
Kolejkę zacznie mecz Lille - Nancy i zarazem będzie to otwarcie nowego stadionu Lille. Obiekt prezentuje się imponująco
Ciekawe czy piłkarze LOSC zagrają równie imponująco w tym meczu
Zapraszam do dyskusji