Max - Perez 2 @ 2,23
ewentualni
Leclerc - Perez 2 @2,49
EDit: pech niestety. Szkoda Sergio.
Fortuna
Gram oba zskłady, ale większą stawką idę w ten pierwszy. Max wygląda tutaj nieźle, ale daleko od ideału. Sergio z każdą sesją był bliżej, aż w końcu pojechał idealne kółko i zdobył PP. Po kolizji Micka, Sergio poświęcił praktycznie cały ten czas przerwy, na analizę swojej jazdy i realizator dosyć często nam to prezentował. Jak widać przyniosło to efekt. Red Bull jest tutaj dalej nieco wolniejszy od Ferrari, ale różnica nie jest jakaś bardzo znaczna. Wiele rozegra się na starcie, bo zapewne obaj kierowcy Ferrari będą chcieli przed pierwszym zakrętem zrównać się z Checo i wziąć go w tzw "kleszcze" zanim zrobi się ciasno. Ten tor nie wybacza błędów, więc też nie spodziewam się jakiejś nadmiernej agresji kierowców Ferrari. Jeśli tylko Meksykanin nie opóźni startu, to powinien być przed kierowcami Ferrari i co najważniejsze przed Maxem, a o wyprzedzanie nie jest tutaj jakoś bardzo łatwo. Na tyk etapie sezonu pewne jest to, że bolid Sergio nie odstaje od bolidu Maxa tak jak było to w zeszłym roku. Jeśli tylko pojedzie bezbłędnie, a spokojnie go na to stać, to powinien dojechać na metę przed swoim kolegą z zespołu. Również wierzę w to, że przy dobrej taktyce RB są dzisiaj w stanie walczyć o zwycięstwo, bo na pewno aż tak mocno od Ferrari nie odstają. Na korzyść Meksykanina działa również to, że zapewne z kierowców za nim najbardziej agresywnie pojedzie Max i będzie naciskał na kierowców Ferrari co może trochę spowolnić całą trójkę na zakrętach i wtedy Checo będzie miał szansę odejchać na starcie.
Z luźnych przemyśleń :
Hamilton - Bottas 2 @1,75 Fortuna (
zagrałem to i chwilę później kurs spadł do 1,55, więc nie wiem, czy dalej warto, ale patrząc na problemu Lewisa i pozycję na starcie, to jest spora szansa, bo Valteri wygląda dobrze na początku sezonu)
obaj kierowcy Williamsa będą sklasyfikowani : Nie @2,02 Fortuna
Latifi nie wygląda tutaj zbyt pewnie. W pierwszej sesji kwalifikacji skończył na bandzie i również w sesjach treningowych zdarzały mu się błędy, a ten tor błędów nie wybacza, tak jak pisałem wyżej. Może być też jakaś awaria , jak to często bywa na początku sezonu, a jeszcze mamy Albona, który może popełnić jakiś błąd i bet będzie na plus
Ocon top 6 @2,45 Fortuna
W poprzednim sezonie Francuz był 4 na tym torze. Teraz kwalifikacje ukończył na 5 miejscu. Za nim jest Russell, którego bolid narazie jest zagadką. Wydaje mi się, że ten trudny tor naprawdę mu leży i warto spróbować po takim kursie. W Bahrajnie był 7, więc może tym razem zalapie się do top 6.