Forum jest po to, by wymieniać informacje, a nie wypisywać co się komu wydaje!
Jeśli chodzi o
1xBet to
zwracałem się o informacje odnośnie gry w tej wersji tego buka, gdzie gra się Bitcoinami, a wpłacać można też innymi kryptowalutami.
Nie promuję tego buka, nie bawię się też w takie pierdoły, jak programy partnerskie.
Ale o tym trochę później...
Problem graczy są koszty gry.
Przy aktualnym statusie prawnym bukmacherki w Polsce, mamy 100% pewność, że od każdej wpłaty zostanie pobrane nam 12%.
Bo jak wpłacisz kasę do "legalnego", to już jej nie wypłacisz - musisz coś zagrać, a kurs musi być ok. 1,13, bo inaczej masz stratę!
Proste jak kij od miotły.
Ale oprócz tego są przecież marże bukmacherów.
To powoduje, że gra w "legalnych" nie ma większego sensu, przynajmniej dla mnie.
Bo ja w przeciwieństwie do wielu "samochwał" nie wyrabiałem Yieldu na poziomie 50% albo i więcej ????
Odpadł
Skrill, gdzie zwykła wypłata na polskie konto bankowe wynosiła ok. 25 PLN.
Ecopayz jest jeszcze droższy, bo wypłata na polskie konto bankowe to ok. 50 PLN, a z kartą wcale nie jest lepiej, bo w grę wchodzą przewalutowania i są problemy.
Rozwiązaniem jest Bitcoin i inne kryptowaluty.
Podawałem nie raz bukmacherów, gdzie można grać Bitcoinami, więc nie wiem, skąd te zarzuty.
Ale przypomnę:
- Nitrogen Sports, który ma ranking B+
- Cloudbet ranking B-
Podawałem też link do serwisu, w którym było o tym jak korzystać z Bitcoinów u bukmacherów.
Nie chcę mi się przeglądać moich postów, kto chce, ten znajdzie.
Wystarczy wpisać w googlach "
bit bet serwis" i powinno znaleźć.
Z tego, co pamiętam, było tam też o Brokerach, którzy akceptują Bitcoiny.
Więc jest gdzie grać i to wszystko podałem do informacji.
Nie zamierzam więcej tego robić, bo znowu znajdzie się jakiś "misiek", co powie, że coś tam promuję.
Zaprzestałem gry, bo "legalne" z uwagi na koszty, nie wchodzą w grę.
(są inne, lepsze sposoby zarabiania, jak np.
giełda)
W zagranicznych bukach kiepsko widzę grę, bo Ecopayz jest drogi, Trustly nie wchodzi wg mnie w grę, bo nie zamierzam podawać żadnemu podmiotowi loginu i hasła do mojego konta bankowego.
Bitcoin
Bitcoin jest tani, bezpieczny i anonimowy.
Jesli ktoś myśli na poważnie o zarabianiu większych kwot u bukmacherów zagranicznych, to imo w Polsce nie ma lepszej alternatywy.
Bitcoin się sprawdzał, ale jak kurs poszybował w górę, to transakcje wisiały po kilka dni, a to oznaczało, że w takich warunkach nie opłacało się grać.
Teraz kurs BTC spadł i ustabilizował się.
Transakcje też są szybsze niż wcześniej.
Można pomyśleć o powrocie.
Są inne kryptowaluty, ale Bitcoin i Bitcoin Cash w mojej opinii są najlepsze i najbezpieczniejsze, nie grozi im upadek.
Dlaczego pytam o
1xBet
Dlatego, że ten buk daje możliwość gry nie tylko Bitcoinami, a też innymi kryptowalutami
Mnie interesuje Bitcoin Cash, odnoga Bitcoina, tyle że tańsza, szybsza i mniej spekulacyjna!
Wracając do
1xBet
Kiedy grałem, nie miałem większych problemów z tym bukiem.
Widzę, że ten buk mocno reklamuje się na wielu arenach sportowych.
Nie może to być żaden scam i z pewnością nim nie jest.
Widzę, że tam są limity, ale te ma niemal każdy buk.
Ale też widzę, że ten buk jest kozłem ofiarnym.
Większość graczy dostaje w pizdę od bukmacherów, a swoimi niepowodzeniami obarcza bukmacherów.
1xBet jest z Rosji, więc akurat te lamenty trafiają na podatny grunt.
Ale nie mi taki jeden z drugim wyjaśni, jakim cudem wygrywa tam kwoty 5 a nawet 6-cyfrowe, skoro są tam limity 10 euro, albo i mniej?
Nawet nowi gracze nie mogą zagrać tam wysoko, więc wygrane są raczej z wyobraźni!
Lustra sobie kupcie!
Następne pytanie
Jeśli przy rejestracji w wersji bitcoinowej podaję tylko adres email, to w jaki sposób buk może mnie zweryfikować?
Podpowiem, że buk ma jeszcze nr konta Bitcoin, które też jest anonimowe i adres IP
Gdyby nawet do takie weryfikacji miało dojść, to można wysłać papiery i dane dowolnej osoby, bo buk i tak nie ma możliwości zweryfikowania tego.
Nie ma to nic do polityki kursowej i ogólnego biznes planu.
Wiec niech nikt nie wypisuje pierdół, że "buk dawno by poszedł z torbami" czy coś w tym stylu.
Reasumując
Widzę, że nowe niektórych przerasta.
Zwłaszcza Bitcoin
Ale akurat jest to waluta bezpieczna, poza kontrolą, gdzie sami możemy zadbać o swoje bezpieczeństwo.
Samemu trzeba zadbać o zabezpieczenie własnych środków, bo nie ma instytucji, która za to odpowiada. Niektórych jednak ta odpowiedzialność przerasta i wolą oddać kontrolę nad swoimi środkami "zaufanym" bankom.
Tylko jak ktoś tak uważa, to niech nie pierdoli bzdur.
Jeśli korzystamy z Bitcoina, to walutę powinniśmy trzymać na prywatnym portfelu, a nie na jakiś giełdach.
W bukach też tylko tyle, ile jest niezbędne na grę.
Na konie dodam, że Bitcoiny można przechowywać we własnej głowie. Nie znam drugiego takiego środka płatniczego!
Wystarczy wygenerować i zapamiętać tzw. "seed"
Seed to seria kilkunastu wygenerowanych losowo słów w j. angielskim.
Później, by dostać się do swoich środków, wystarczy otworzyć dowolny portfel BTC i wpisać "seed" (ciąg słów)
Oczywiście można zapisać sobie "seed" na kartce, lub podzielić ciąg i zapisać go na kilku kartkach.
Czekam wciąż na informacje od osób, które grają w bitcoinowej wersji
1xBet