Wiele ciekawych propozycji już padło, oto moje przemyślenia na dzisiejsze mecze
VS
Everton - Stoke
Typ: Everton @ 1,95 b3653:4
Ostatnio oglądałem trzy mecze Evertonu i przyglądając się jaki skład ma do dyspozycji Roberto Martinez zachodziłem w głowę jakim cudem oni są w środku tabeli
Premier League? Skład lepszy od Tottenhamu, od Liverpoolu, na papierze nawet od obecnego Man.Utd. W dodatku potrafią grać świetne mecze, ale zawodzi ich skuteczność niestety...
Przecież to ile setek zmarnowali w meczach z Crystal Palace i Norwich to przechodzi ludzkie pojęcie.
Z Crystal Palace słupek i poprzeczka czy m.in prawdopodobnie interwencja kolejki Henneseya po strzale Cleverleya!
Z Norwich słupek po strzale Baines'a, dwie sam na sam Kone, niesamowite strzały Lukaku, na Carrow Road równie dobrze do przerwy Everton powinien prowadzić 4-0.. a skończyli remisem 1:1.
Jestem wielkim fanem talentu Deulofeu, koleś ma niesamowitą łatwość w mijaniu rywali, w dryblingu, czasami nadużywa tego, ale ostatnia asysta w meczu z Norwich na głowę Lukaku mi przypomniała dośrodkowanie Beckhama.
W bramce zawsze dobry Howard, w obronie świetny Stones, wchodzący dopiero do
Premier League,ale uzdolniony Funes Mori, którego oglądałem w River Plate wiele razy i bardzo dobrze tam się spisywał. Silne boki Coleman i wracający po kontuzji Baines. Pomoc również stabilna bo Barry doświadczenie i walka zawsze daje. Barkley rozgrywający przez duże R, skrzydła wspomniany Duelofeu i Kone/Mirallas, bywają chaotyczni,ale jakiż potencjał w nich drzemie. Do tego Lukaku jedna z lepszych "9" w
Premier League. Na ławce też świetny trener. Naprawdę ta ich pozycja w lidze to rozczarowanie...
W sobotę udało się wygrać z Newacstle 1:0 po golu rzutem na taśmę Cleverleya, ale znowu Everton miał sporo swoich okazji. Martinez troche rotował składem, szybsze zmiany dostał Barkley i Mirallas, z ławki dopiero wszedł Deulofeu. Akurat to może pomóc. Teraz mecz u siebie maja ze Stoke, Stoke które wygrało 2:0 z Man.Utd, ale nie zachwyciło bo to MU zagrało kiepsko.
Stoke z tego co pamietam to do meczu przystapi bez Jeffa Camerona, czyli przecinaka w środku pola. Bojan, Arnautović to za mało atutów na naprawdę dobry Everton, pora wygrywać seryjnie i piąć się w tabeli bo skoro takie Crystal Palace jest przed nimi w tabeli to tym bardziej Everton powinien walczyc o czwórkę bo ma ku temu papiery. Mecz spokojnie do wygrania, a ten typ rzucił mi się w oko już kilka dni temu, szczerze to spodziewałem się kursu jakoś @1,6 max, a tutaj blisko @2,00 pewnie spowodowane ostatnią serią Stoke.
VS
Arsenal - Bournemouth
Typ; Arsenal @ 1,518 Pinnacl2:0
Wysoki ten kurs na Arsenal. Wiem, że zagrali żenująco z Southampton, ale zobaczcie też jak zagrali nieco wcześniej przeciwko Manchesterowi City, który Arsneal jest prawdziwy? Z The Citizens wszystko funkcjonowało super, świetny Kościelny, bardzo dobry Monreal, Ramsey, Ozil kolejne dwie asysty, Giroud skuteczny i dający dobre momenty Walcott. Z Southampton wynik wysoki, ale pogdybajmy trochę
Gol na 1-0 fenomen Cuco Martiny, niesamowity rogal, ale był spalony chwilę wcześniej. 2-0 gol z rożnego, którego byc nie powinno, 3-0 faulowany był Kościelny przy tej kontrze.
Owszem to nie tłumaczy tego jak żenująco zagrał Arsenal pod bramką Stekelenburga, tylko mówię w jakich sytuacjach tracili gole.
Wenger ma małe pole manewru ze składem dlatego wielce prawdopodobne tylko kosmetyczne zmiany na dzisiejszy mecz. Czuję, że Oxlade Chamberlain dziś zmieni Campbella w pierwszym składzie, a tak to może Chambers za hmm Bellerina? Cięzko powiedzieć, lae raczej będzie to bardzo zbliżony skład z ostatnich dwóch meczów.
Bournemouth kilka wyników ostatnio super, wygrali z Chelsea i Man.Utd, ale wcześniej była czarna seria. Wyjazd chyba jeden z najtrudniejszych, na City dostali 1:5, a skład Bournemouth równie krótki jak Arsenalu bo w ich szeregach również sporo kontuzji.
VS
West Bromwich - Newcastle
Typ; Poniżej 2,5 gola @ 1,666 Pinnacl1:0
Krótko, West Bromwich gra archaiczną piłkę. Pulis nawet Evansa do pomocy przesunął, gdzie wiadomo, że to środkowy obrońca. Gra WBA jest bardzo niemiła dla oka. Nie ma gracza przebojowego zupełnie w ich szeregach, a nawet jak jest taki Sessegnon to u Pulisa tacy gracze mają cieżko by zaistnieć. Ze Swnasea WBA zagrała dośc dobrze, stracili gola po błedzie Myhilla.
Newcastle to obraz nędzy i rozpaczy, do tej pory się zastanawiam jak oni wygrali z Tottenhamem i Liverpoolem?! Z Evertonem w meczu u siebie przez dłuuugi czas byli bezradni, ratował ich tylko Elliot, w ogóle to najlepszy gracz Srok w ostatnim czasie, świetnie broni, mnóstwo parad w trudnych sytuacjach. Newcastle dopiero w końcówce odzyło, setkę miał Mitrović z głowki, ale chybił. Z ofensywnych graczy kto tam wiedzie prym? Na pewno Wijnaldum, ale kto więcej to nie ma za bardzo takich graczy. Mitrović i Ayoze Perez są nieskuteczni i niezbyt groźni pod bramką, Srokom brakuje takiego Papissa Cisse w fromie jak kilka sezonów temu. Sissoko od czasu do czasu błyśnie i dobrze zacentruje, ale to mało, mało atutów mają Sroki z przodu.
Widze ten mecz jako bardzo marne widowisko. Faworytem WBA, ale raczej niski wynik przewiduje.