Lechia Gdańsk vs Śląsk Wrocław 3:0 (1:0)
Lechia & Over 2.5 @ 2.78
Lechia Over 2.5 @ 3.70
marathonbet
Lechia u siebie -> 7w, 1r, 1p -> 20:11 w bramkach czyli ponad 2 strzelone.
Śląsk wyjazd -> 4w, 2r, 2p -> 13:8 w bramkach czyli około 1.5 strzelonej, ale biorąc pod uwagę, że w Krakowie strzelili 5 bramek czyli 8 goli w 8 spotkaniach, także jest szansa także na gola dla Śląska, zwłaszcza, że Lechia gra ofensywnie i często na 3 obrońców.
Nie zagra Maloca i Vitoria(prawdopodobnie) jeśli chodzi o Lechię.
W Śląsku pod znakiem zapytania stoi występ Augusto na lewej obronie (podobno odnowiła mu się kontuzja, a jeśli zagra jutro to na środkach przeciwbólowych).
Dlaczego widzę tutaj wygraną i to dość pewną Lechii?
A no jest kilka:
1. Lechia u siebie - to jest drużyna ofensywna, grająca mocno do przodu, Śląsk gubi się w obronie, ale o tym napiszę jeszcze, dodatkowo bramkarz pozostawia wiele do życzenia.
2. Jeśli chce się zagrać w pucharach, trzeba takie spotkania wygrywać, uciekać Legii.
I teraz numer 3 - najważniejsza sprawa.
Boki pomocy / skrzydłowii Lechii -> Peszko + F. Paixao
Boczni obrońcy Śląska -> Dankowski + Zieliński / Augusto
To będzie pojedynek do jednej bramki moim zdaniem, tutaj będzie największa przewaga Lechii + do tego jeszcze Marco oraz Kuświk. Obrona gra słabo i niech nikogo nie zwodzi ostatni mecz , gdzie Celeban się dwoił i troił, dla niego mecze z Pogonią są specyficzne, można poczytać w internetach na ten temat, to mu się chciało i była full koncentracja.
Mój scenariusz na ten mecz jest taki jak Śląska z Lechem ostatnio.
3:0 i w miarę dominacja Poznaniaków. W pierwszej rundzie było 0:0 we Wrocławiu w 1 kolejce.
W 3 kolejce Śląsk vs Lechia - 0:0, a w rewanżu myślę, że się skończy coś podobnie jakieś 3:0, może 3:1, bo Lechia jednak słabiej w obronie, bo bardziej się skupiają na ataku.
Jeszcze kilka słów odnośnie obsady sędziowskiej:
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław, godz. 20:30, sędzia: Łukasz Bednarek (Koszalin)
sędzia z mniejszym doświadczeniem, ale mam nadzieję, że nie wywinie czegoś
. Bo w ostatniej kolejce działy się cuda. Niestrzelone karne, bramki nieuznane prawidłowo strzelone itd.
Co do Pogoń vs Zagłębie, to Over i BTS, tak sądzę, ale jeszcze przemyślę sprawę
.
edit: Ostatni gasi światło. Jeśli chodzi o Sląsk.