>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19. kolejka LOTTO Ekstraklasy (9.12-12.12.2016)

Status
Zamknięty.
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Godz: 18:00
Spotkanie Arka-Jagiellonia
Typ: x ⛔
Kurs 3.30
Buk Bet 365
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie , które zakończy nam 19 kolejkę polskiej ekstraklasy piłkarskiej, Arka Gdynia , która obecnie znajduję się na 9 pozycji w ligowej klasyfikacji podejmowała będzie u siebie na stadionie drużynę Jagielloni Białystok, która jest wiceliderem w ekstraklasie. Gospodarze na pewno faworytem do zdobycia kompletu punktów w tym meczu nie będą , pomimo wygranej w poprzedniej kolejce z zespołęm Chorzowskiego Ruchu, goście w poprzedniej kolejce natomiast ograli dobrze radzącego sobie Poznańskiego lecha u siebie i na pewno morale w ekipie są wysokie, poza tym Jagiellonia w poprzednich 5 kolejkach wygrała aż 4 razy i zanotowała 1 wysoką porażkę z zespołem legii Warszawa. Arka natomiast zdecydowanie lepsze mecze rozgrywała na poczatku obecnego sezonu, teraz ma 2 zwycięstwa z rzędu,ale wcześniej nie potrafiła zdobyć kompletu punktów w 9 kolejnych spotkaniach ligowych jak i pucharowych , te dwie ekipy spotykały się ze sobą na stadionie w Gdyni od roku 2001 8- krotnie , najczęstszym wynikiem był remis bowiem aż 5 razy, 2 razy wygrała Arka i raz ekipa z Białegostoku. Tutaj spotkanie Oscyluję w granicach remisu ,ale z racji iż obie drużyny grają do przodu to myślę że może to być remis bramkowy po 1 lub po 2, liczę również iż do połowy już któraś z drużyn zdoła strzelić bramkę.

intelowiec 86,7K

intelowiec

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Data: 11.12.2016 18:00
Spotkanie: Piast - Legia
Typ: 2 i 2(-1)
Kurs: 1,52/2,40 ✅/✅
Buk: Winmasters
Wszystko już zostało chyba napisane na temat Legii po ostatnim spotkaniu Ligi Mistrzów i dość nieoczekiwanym, jakby nie było, awansie do wiosennych pucharów, dlatego nie ma co się znów powtarzać.
Ważne jest, żeby zauważyć, że jednym głosem piłkarze podkreślali, iż awans awansem, ale teraz najważniejszy dla nich jest nadchodzący mecz z Piastem i nie było to typowe rzucanie sloganów, tylko realna ocena sytuacji i świadomość, że już teraz trzeba zacząć poważnie podchodzić do rodzimej ligi, jeśli chcemy marzyć o Lidze Mistrzów ponownie za rok.
Dało się także słyszeć, że zremisowane spotkanie z Płockiem było dla zespołu cenną nauką, którą również wykorzystali podczas meczu ze Sportingiem i podobnych błędów już nie popełnią. Wszyscy więc mówią jednym głosem - teraz nastał czas na ligę.
Biorąc pod uwagę powyższe, jak też i fakt wysokiego morale zespołu po zasłużonym sukcesie, nie martwię się w ogóle o wynik dzisiejszej potyczki i jestem pewien, że warszawianie potraktują tą konfrontację poważnie i będą dążyć do zdominowania i stłamszenia przeciwnika. Jedynym zmartwieniem może być fakt, czy nogi odpowiednio poniosą, ale to już jest praca trenerów, aby mając tak szeroki skład zbadać, jak poszczególni zawodnicy się czują, i w miarę potrzeby rotować.
O zwycięstwie jestem przekonany i gram 8/10, natomiast dla odważnych polecam typ handi 3/10.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Lech - Korona
Typ: 1 + 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.73
buk: betano
Wynik: 1:0 ⛔

W ostatniej kolejce Kielczanie przegrali wyrównane spotkanie w Gliwicach z Piastem tracąc jedynego gola w drugiej połowie spotkania. Tym samym Była to pierwsza porażka Kielczan od trzech kolejek, w których Korona zdobyła komplet punktów wygrywając z Termalicą, Zagłębiem i Pogonią. Dziś zapewne będą chcieli zamazać tą plamę, ale na to co będzie ich stać to strzelenie gola, bowiem Lech jest na tyle w formie, że nie wydaje mi się żeby dziś miał przegrać. Kolejorz tydzień temu przegrał na wyjeździe z Jagiellonią 2:1, ale nie zagrał złe spotkanie, tylko po prostu musiał uznać wyższość zespołu lepszego, który aspiruje nam na mistrza. Dziś Lech wyjdzie podwójnie zmobilizowany. Raz, że będzie chciał zamazać plamę po ostatniej porażce w Białymstoku, a dwa będą chcieli się zemścić za ostatnią porażkę w Kielcach, gdzie przegrali 4:0!. Mam nadzieje, że nie będzie widoczny brak Makuszewskiego, który nie zagra do końca rundy.
18:00 Piast - Legia
Typ: 2 + 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.85
Wynik: 1:5 ✅
Typ: 2 + 2.5 gola w meczu
Kurs: 2.30
Wynik: 1:5 ✅

Legia przegrała dwa ostatnie spotkania z Piastem rozegrane w dwóch ostatnich sezonach, ale to wtedy Piast był na fali gdzie zdobył prawie mistrzostwo. Teraz sytuacja jest odwrotna, to goście są na fali, a dzięki awansowi do LE, ich motywacja na dzisiejsze spotkanie będzie jeszcze większa. W sześciu ostatnich spotkaniach Legia zdobyła aż 16 punktów i wróciła do czołówki Ekstraklasy. Do lidera z Białegostoku traci siedem punktów, ale do końca rundy powinna ją jeszcze zmniejszyć, a po podziale punktów będzie ona pewnie nieodczuwalna. Magiera zrobił kawał dobrej roboty gdy przyszedł do Legii, myślę, że do końca rundy goście będą odnosić zwycięstwa, aby zmniejszyć stratę do lidera/liderów w tabeli.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lech Poznań - Korona Kielce
Typ: Lech -1,5 ⛔
Kurs: 2,28
Bukmacher:
Unibet

Typ: Lech -2,5
Kurs: 4,25 ⛔
Bukmacher:
Unibet
Dzisiaj chociaż na parę godzin Lech Poznań wskakuje na podium, jakże długo oczekiwane w Poznaniu. Nie widzę dziś kompletnie Korony z szansami na chociaż by 1 punkt w tym meczu.
Lech u siebie nie doznał porażki od 29 Lipca - 8 meczy bez porażek, 5 zwycięstw i 3 remisy. Jeśli wygrywają to minimum golami.
Pierwszy mecz Lech przegrał wysoko 1:4 z Koroną i będą chcieli również wysoko się zrewanżować przeciwnikowi. Korona zaś na wyjeździe gra fatalnie, wysokie porażki chociażby 0:4 z Łęczną, 0:6 z Cracovią czy 0:4 z Ruchem nie napawają optymizmem. Wiadomo, można mówić zmienił się trener zmieniła się gra, ale taka gra wystarczy na średniaków w lidze a nie na silny Lech w formie.
Dziś Korona w obronie bez Senegalczyka Diaw, bez Kiełba i przede wszystkim bez Hiszpana Palanca co jest mega osłabienie w przodzie.
Lech dziś z Robakiem w przodzie, Kownacki na ławce, również bez Makuszewskiego ale Lech ma kim zastąpić tego zawodnika. W przodzie zagrają Robak, Pawłowski, Jevtić, Majewski w środku Gajos i Trałka.
Liczę na spokojne zwycięstwo Lecha, spokojne lecz pewne 2/3:0.
Powodzenia.

edit: Rozliczamy, przez cytowanie. Robson1416

H 16

havana

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Data: 11.12.2016 18:00
Spotkanie: Piast - Legia
Typ: +2,5 gola w pierwszej połowie
Kurs: 7.0
Buk: Unibet
Legia strzela dużo, a Piast to całkiem inna drużyna niż w poprzednim sezonie mimo to może się postawić mistrzowi. Myślę że obydwie ekipy będą chciały ustawić spotkanie już w pierwszej połowie dlatego goli padnie całkiem sporo. Pogoda dziś powinna być po stronie Napastników więc zakpi z obrońców (pada deszcz).

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Piast vs Legia 1:5 (0:2)
Legia Over 2.0 @ 2.21 [w przypadku 2 bramek Legii mamy zwrot] ✅
Legia &amp; Over 2.5 @ 2.43 ✅
marathonbet

Gram dwie opcje na to spotkanie. Bo Legia wychodzi dzisiaj tak:
Malarz - Hlousek, Pazdan, Rzeźniczak, Broź - Moulin, Kopczyński - Radovic, Vadis, Hamalainen - Nikolic
Nie ma odpuszczania, dlatego, że Magiera podchodzi profesjonalnie do zagadnienia, zdaje sobie sprawę jaki kredyt zaufania dostał i co ciekawe, choć myślałem, że mu się nie uda, dał radę, a na pewno jest lepszy niż Hasi. Dobra forma Vadisa i Radovica, dali radę w LM, to dlaczego by nie w Ekstraklasie, jak pisałem na pewno spotkania nie odpuszczą.
Trzeba gonić tak jak pisałem wcześniej, Piast niby gra lepiej , ale też bez rewelacji. Nie zagra Prijovic, ale Nikolic po zapowiedziach, że chce odejść ma szansę pożegnać się z kibicami jak dziwnie by to nie brzmiało, to jednak słabo wyglądają te jego zapowiedzi.
za sportowefakty:
Piast Gliwice:
Pauzują za kartki: Masłowski
Występ pod znakiem zapytania: Gotal, Mraz
Kontuzjowani: Mak
Legia gra lepiej na wyjazdach niż u siebie,
9 spotkań bramki 20:11 i 5 wygranych, remis i 3 porażki
Piast u siebie:
4 wygrane, 4 remisy i 1 porażka, 14:11, jednak moim zdaniem dzisiaj to się nie przełoży, Legia po prostu musi wygrać. Gonić czołówkę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Piast Gliwice - Legia Warszawa
Typ: 2/powyżej 2,5 ✅
Kurs: 2,25
Bukmacher:
Bet365

Typ: 2/obie strzelą ✅
Kurs: 3,10
Bukmacher:
Sportingbet
Okey, Legia awansowała do Ligi europejskiej i to jest mega wyczyn z takiej grupy ale teraz pora na ligę, nie można spocząć na lurach potrzeba 3 punktów i z takim zamiarem jadą do Gliwic aby zdobyć 3 punkty i wskoczyć na 3 miejsce w lidze.
Piast Gliwice u siebie strzelają praktycznie w każdym meczu i właśnie na to w tym meczu również liczę. Jedynie czego się boję, to fakt, że Piast u siebie naprawdę rzadko przegrywa.
Legia ostatnie 4 mecze na wyjeździe to w każdym meczu strzelali po 4 bramki! Tutaj nie wierzę aby tak się stało ale te 2 bramki powinni. Dziś Prijović i Guilherme usiądą na ławce, spore osłabienie bo to są 2 bardzo kluczowi gracze a nawet 3 bo i Bereszyński na ławce. Nie wiem czy to dobry pomysł aby to Oni usiedli na ławce ale zobaczymy.
Legia po fatalnym początku wracają, Magiera ich tak poukładał, że wszystko gra na tip top. Czuje, że Legia dziś wygra ale to nie będzie mecz z tych łatwych, gdzie pokonają przeciwnika 3/4 golami. Nie sądzę, mój typ to 1:2 dla Legii.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Arka - Jagiellonia
Typ: 2
Kurs: 2.35
buk: unibet
Wynik: 2:3 ✅

W ostatniej kolejce drużyna Grzegorza Nicińskiego zaskoczyła na początku spotkania Ruch Chorzów strzelając przeciwnikom dwie bramki i ostatecznie wygrała 2:1. Była to pierwsza wygrana w lidze od ośmiu spotkań, gdzie Arka przegrywała bądź remisowała. Arka rozpoczynała sezon jako zespół niepokonany u siebie, ale w ostatnich czterech spotkaniach w Gdyni drużyna Nicińskiego zdobyła zaledwie jeden punkt. Teraz przyjeżdża do Gdyni zespół, który celuje w mistrzostwo, tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli chodzi o spotkania wyjazdowe to Jagiellonia nie ma sobie równych w całej lidze, w dziewięciu spotkaniach Białostoczanie zaliczyli sześc wygranych i tylko raz przegrali. Drużyna Michała Probierza straciła najmniej goli w całej lidze na wyjazdach, tylko 5. Jednak goście muszą sobie radzić bez Konstantina Wassiljewa, który doznał kontuzji na jednym z treningów. Ostatnie cztery spotkania pomiędzy obiema drużynami kończyły się zwycięstwem Jagi, oby teraz było podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Arka - Jagielonia
Typy: Jagielonia DNB ✅ 1,68 stawka 7/10 oraz Jaga -1 azjan kurs 3,8(bet365) stawka 4/10 Jagielonia -1,5 gola ZWROT kurs 5,2 stawka 2/10
Marathonbet
Oglądałem mecz Arki z Ruchem. To była normalnie parodia piłki. Kopanina jak w B klasie. I jedni i drudzy nadają się.... Tak naprawdę dziwią mnie kursy na Jagę, która potrafi na wyjazdach grać i potrafi wygrywać różnicą więcej niż jednego gola. Nie oglądałem meczu z Lechem tylko skrót ale czytałem, że Jaga wygrała zasłużenie. Jeśli się mylę niech mnie ktoś oświeci. Wiem wiem to Polska liga kopana cuda się dzieją ale mam nadzieje, że Jaga podtrzyma dobrą passę.

U 0

Usunięty użytkownik 146743

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok
Typ: Jagiellonia Białystok @2.30 ✅
Typ: Jagiellonia Białystok strzeli 2 bramki lub wiecej @ 2.30 ✅
Bukmacher: Iforbet

W poprzedniej kolejce Jagiellonia pokazała ze nie przez przypadek jest w czołowce Ligi . Białostoczanie przed wlasna publicznoscia pokonali Lecha Poznan 2:1 ktory ostatnio jest w gazie . Jaga ma dobra serie meczow na wyjezdzie na ostatnie 6 spotkan zanotowali jeden remis i 5 zwyciestw . Ostatni raz polegli 15 sierpnia w meczu z Płockiem . Jednym minusem moze byc to iz trener nie poprowadzi meczu z ławki gdyz został zawieszony po meczu z Lechem i w tym meczu bedzie prowadził zespol z trybun za krytykowanie decyzji sedziow został zawiszony na jeden mecz i oficjalnie zastapi go Krzysztof Brede
Biorac pod uwage ostatnie 4 bezposrednie mecze Arkowcy przegrali 4 , ostatni bezposredni mecz zakonczyl sie wynikiem 4:1 . Bardzo waznym zawodnikiem Arki jest Bozok , doswiadczony pomonik ma ogromny wplyw na druzyne , ale zabraknie go w tym meczu gdyz zostal zawieszony za brutalny faul i dzisiaj beda musieli zagrac bez kluczowego zawodnika . Ostatni mecz ligowy ktory wygrała Arka u siebie był to mecz 19 Wrzesnia z Cracovia w ktorym Arkowcy wygrali 1-0 , prawie 3 miesiace bez wygranej w Gdansku .

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok
Typ: obie strzelą ✅
Kurs: 1,92
Bukmacher:
Unibet

Typ: powyżej 2,5/ obie strzelą ✅
Kurs: 2,40
Bukmacher:
Bet365
Meczem w Gdyni zamkniemy 19 kolejkę gdzie Arka podejmuje u siebie Jagiellonię Białystok.
Jagiellonie na wyjeździe gra świetnie 6 zwycięstw, 2 remisy i tylko 1 porażka natomiast Arka u siebie gra średnio 4 zwycięstwa, 2 remisy i 3 porażki.
Pierwsza wiadomość ważna - K. Vassiljev zaczyna mecz na ławce rezerwowych, jest to najlepszy piłkarz Jagiellonii dlatego uważam to za ogromną stratę.
Arka Gdynia moim zdaniem bardziej potrzebuję 3 oczek, Jagiellonia jest na 2 miejscu, i do końca roku na pewno nie spadną niżej a więc ten rok dla Białegostoku jest bardzo udany. Arka zaczęła fajnie ten sezon ale z meczu na mecz spadała z formą jak i w tabeli leciała w dół.
Ostatnio wygrana Arki z Ruchem na wyjeździe 2:1 rozbudziły apetyty przed tym spotkaniem natomiast Jagiellonia ograła u siebie Lech 2:1 po bardzo słabym meczu obu bramkarzy.
Dzisiaj liczę na otwarte spotkanie Arki z Jagiellonią, przeważnie mecze Jagiellonii na wyjeździe właśnie takie są.
Moje 2 typy na to spotkanie obie strzelą oraz powyżej 2,5 gola w meczu, myślę, że jest to lepsza opcja niż stawianie na którąś z drużyn.
Powodzenia.

// Już po 37 minutach 2:1

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Arka Gdynia vs Jagiellonia Białystok 2:3 (1:2) i trwa
Jaga Over 1.5 @ 2.37 ✅
Jaga Over 2.5 @ 5.50 ✅
bet365

Jaga na wyjazdach spisuje się bardzo dobrze, 6 wygranych 2 remisy i 1 porażka, porażka w sierpniu z Wisłą Płock, dawno temu, dzisiaj Jaga ma szansę na kolejne zwycięstwo i w mojej opinii po nie sięgnie,
Arka ostatnio 2 razy wygrała, choć nie jest to ta sama Arka , która jeszcze nie dawno pewnie wygrywała na własnym terenie choćby ze Śląskiem czy Wisłą czy choćby z Cracovią.
Pod znakiem zapytania stoi występ Vassiljewa, ważnego zawodnika, chociaż ostatnie spotkanie pokazało, że dla Jagielloni, która stała się pod wodzą Probierza prawdziwym teamem, to nie jest problem i można zastąpić nawet tak świetnego gracza.
Over wydaje mi się tutaj dobrą opcją, tak samo jak wygrana Jagi.
A dlaczego 3 bramki Jagi?
A no ostatnio regularnie strzelają po 2 gole w meczach wyjazdowych, może poza spotkaniem z Termalicą, z przodu wygląda to bardzo dobrze, a Arka jakiejś super obrony nie ma. Wystarczy dodać, że pierwsze spotkanie to wynik 4:1, dla Jagi, dlatego próbujemy, bo kurs jest przesadzony moim zdaniem. Dodatkowo co pokazał mecz z Wisłą, Arka się gubi w obronie, co Jaga może wykorzystać na spokojnie.
Arka Gdynia dzisiaj bez Bozoka. Ale to wiadomo.
Za sportowe fakty - osłabienia Jagielloni.
Jagiellonia Białystok:
Pauzują za kartki: Romanczuk
Występ pod znakiem zapytania: Vassiljev - jest na rezerwie.
Kontuzjowani: Mackiewicz
Dodatkowo nie będzie Probierza na ławce, który został ukarany przez komisję ligi. Ale będzie na stadionie, czyli problem żaden ;)
Arka: Steinbors - Socha, Marcjanik, Sobieraj, Marciniak - Sambea, Łukasiewicz, Marcus, Hofbauer, Wojowski - Siemaszko
Jagiellonia: Kelemen - Grzyb, Runje, Guti, Tomasik - Góralski, Szymański - Chomczenowskyj, Frankowski, Cernych - Świderski

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom