>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19. kolejka LOTTO Ekstraklasy (9.12-12.12.2016)

Status
Zamknięty.
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
Wisła Kraków - Cracovia
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2,30
Bukmacher: Bet365
Stawka: 1/10
ANALIZA
Walka o każdy centymetr boiska, jazda na d…, pozytywna wściekłość, wylane hektolitry potu, taką determinację ogląda się z wielką przyjemnością i tak właśnie gra Wisła. Skoro taką twarz pokazała w meczach z Lechią, Arką czy jeszcze wcześniej z Górnikiem Łęczna to jak oni będą grać w derbach? Gra Wisły odzwierciedla charakter trenera Sobolewskiego, który także na boisku pokazywał nieustępliwość.
Wisła w tej chwili nieco przypomina mi Polonię Warszawa za panowania Króla. Król miał wszystko i wszystkich gdzieś i nie płacił zawodnikom. Polonia mimo to osiągała bardzo dobre wyniki, grała naprawdę bardzo ładnie dla oka. Wielu tych zawodników się w ten sposób wypromowało i gra w ekstraklasie czy nawet za granicą. Tutaj również jest podobna sytuacja – zawodnicy nie mówią tego jeszcze wprost ale są zaległości wobec nich. Organizacyjnie też coraz zgorzej to wygląda. Wspólny wróg, wspólny kłopot jednoczy grupę – tak poniekąd jest w tym przypadku. Wisła po początku sezonu gdzie miała tragiczne wyniki ogarnęła się i teraz gdyby wziąć pod uwagę ostatnie 10 kolejek to byłaby na pierwszym miejscu!
Cracovia niby w piłkę wciąż gra ale brakuje konkretów z przodu. Nie ma kto wykańczać akcji. Wystarczy wspomnieć że najskuteczniejszym strzelcem w tej chwili jest defensywny pomocnik Covilo a chyba każdy wie jak on te bramki zdobywał – dośrodkowanie i strzał głową. Do tego gdyby odjąć jeszcze znakomite strzały Budzińskiego z dystansu to już jest 12 goli mniej dla Cracovii.
Osobny akapit należy się Cetnarskiemu. W zeszłym sezonie wszyscy się zachwycali Cracovią i jej grą a właśnie największą rolę wtedy spełniał Cetnarski. W zasadzie każda piłka przechodziła przez niego. Gole, asysty i wiele kluczowych podań – niemal wszyscy jednogłośnie wpychali go do reprezentacji. Teraz można przyznać rację Nawałce – był to jednorazowy wyskok z formą. Ale przez to że byli tak zależni od Cetarskiego teraz bez jego „wkładu” Cracovia ma problem. Mniej więcej podobnie ma się sytuacja z Dąbrowskim choć ten jeszcze tak bardzo nie odstaje jak w zeszłym sezonie (tutaj również taka mała analogia do Zagłębia Lubin – nie dziwcie się że słabo sobie radzą bo tam z kolei musza sobie radzić bez Starzyńskiego, który z kolei robił kapitalną robotę w zeszłym sezonie – no i jeszcze zabrali im filara defensywy Dąbrowskiego). Zagłębie bez Dąbrowskiego, Cracovia ze słabym Dąbrowskim – obie drużyny bez formy.
Głowacki przy stałych fragmentach przypilnuje sobie Covilo, Budzińskiego defensywni nie będą dopuszczać do strzałów a w ataku grać swoje i nadal z wielką ambicją i wolą walki jak dotychczas wygrać derby Krakowa – oto plan Wisły.
PS: Nietrudno zauważyć że u nas w kraju coraz cięższe warunki do gry. Teraz pytanie kto lepiej się odnajdzie w takich warunkach. Gra kombinacyjna z częstą wymianą podań (Cracovia) czy zadziorność, wślizg za wślizgiem, walka (Wisła)?

edit: Kursu nie podajemy w złotówkach ;) - Robson1416

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Lechia - Ślask
Typ Lechia wygra dowolna połowę -TAK ✅
Kurs 1.50
Co tutaj dużo mówić Lechia ejst znacznie mocniejszym zespołem od swoich rywali, a w dodatku grają przed własną publicznością, gdzie to jest ogromna ich przewaga. Chyba każdy dobrze wie, jak Lechia u siebie jest mocna i pewnie ten atut wykorzysta. Będą chcieli w dodatku zrewanżować się za ostatnią porażkę z Wisłą, gdzie przegrali 3-0. Śląsk prezentuje się bardzo słabo znajduje się obecnie na jedenastej pozycji i tak naprawdę nic nie zapowiada ich poprawy. Przed tygodniem zremisowali u siebie z Pogonią ,a wcześniej przegrali z Legią oraz Lechem i to bardzo wysoko, odpowiednio 4-0 oraz 3-0.
Pogon - Zagłębie
Typ over 1.5 ✅
Kurs 1.35
Co tutaj dużo mówić bramek podczas tego pojedynku na pewno nie zabraknie. Jedni jak i drudzy mają możliwości, żeby strzelić bramki, a defensywa obu tych zespołów trzeba przyznać, że nie jest na wysokim poziomie. Zarówno Pogoń jak i Zagłębie są to overowe drużyny i mają w swoich zespołach piłkarzy, którzy umieją strzelać. Również H2H overowe więc tutaj powinno byc podobnie.
Górnik Ł- Bruk-Bet
Typ x2 ⛔
Kurs 1.45
Co tutaj dużo mówić znacznie mocniejsza jest ekipa spod Tanowa.Górnik zajmuje ostatnie miejsce, a w ostatnich pięciu spotkaniach zdobył zaledwie jeden punkt, w ostatniej kolejce remisując z Cracovią, która to w dodatku nic szczególnego nie pokazuje od dłuższego czasu. Słonie zaś przegrali trzy z pięciu spotkań, ale trzeba przyznać, że nie mieli przecież łatwych rywali,bowiem musieli uznać wyższość Zagłębia, Korony oraz zawiedli jedynie w Gliwicach, gdzie przegrali 1-2. Pod względem jakości gry, organizacji są znacznie mocniejsi i mam nadzieję, że to potwierdzą w tym meczu.
Wisła P - Ruch
Tutaj tak naprawdę może wydarzyć się wszystko, może paść bezbramkowy remis, ale również i kilka bramek. Osobiście odpuszczam ten pojedynek.
Wisła - Cracovia
TYp over 2.5 ⛔

Co tutaj dużo mówić jedni i druzy mają swoje problemy, w zespole Białej Gwiazdy są spore zawirowania, wliczając w dodatku kwestie finasowe. Jednak Wisła na pewno tutaj nie odpuści i w takim meczu bedzie chciała zagrać najlepiej jak potrafi. Pasy również będą chciały zmazać plamę z ostatnich spotkań, a bramki jedni i drudzy umieją strzelać i je tracić.
Piast - Legia
Typ kto pierwszy dwie bramki - Legia ✅
Kurs 1.76
Co tutaj dużo mówić zdecydowanym faworytem są Wojskowi i tak naprawdę wymiar zwycięstwa pozostaje kwestią otwartą. Piast tutaj zbyt dużo to powiedzenia nie będzie miał.
Lech - Korona
Typ over 2.5 ⛔
Kurs 1.73
Lech tutaj na pewno jest faworytem, w dodatku gra na własnym obiekcie, gdzie zawsze prezentuje się bardzo dobrze. Kolejorz prezentuje bardzo dobrą wysoką formę i jestem przekonany, że podczas tego pojedynku to potwierdzi. Przed tygodniem przegrali z Jagą, ale warto jest podkreślić, że wcześniej wygrywali i to bardzo pewnie z Wisłą, Zagłębiem , Ślaśkiem oraz Ruchem. Korona po zmianie trenera zaczęła również grać na wysokim poziomie. I śmiem twierdzić, że będzie to widoczne w tym pojedynku. Przegrali przed tygodniem z Piastem, ale stać ich na pewno na lepszy tutaj wynik. A na pewno powalczą. Wynik w granicy 2-1 lub 3-1 możliwy.
Arka- Jaga
Typ x2 ✅
Kurs 1.42
Jaga, przegra z słabo spisująca się Arką. Owszem podopieczni Probierza grają na wyjeździe, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Są znacznie lepszym zespołem i ostatnia wygrana nad LEchem dała im większą pewnośc siebie. Owszem Arka również zanotowała zwycięstwa, ale z kim ... Ruchem to odpowiedź nasuwa się sama. A wcześniej regularnie nie potrafili zanotować zwycięstwa.

R 28

roki1

Użytkownik
Wisla Plock -Ruch 1 2.05 Wh ✅
Ja postawilem na Wisla i licze na podniesienie ich pewnosci siebie po ostatnim meczu. I nie nagorszej grze tak na prawde z Legia. Byli przestraszeni na poczatku,ale pozniej juz bylo niezle. I mogli to jeszcze wygrac 3-2 bo mieli pilke na to ,ale nie wykorzystali. Lepsza maja forme i mysle,ze to jak dla mnie jest to najlatwiejszy mecz tej kolejki. Ruch jest bardzo slabiutki na ta chwile i mysle,ze raczej nie dadza rady.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Lechia Gdańsk vs Śląsk Wrocław 3:0 (1:0)
Lechia &amp; Over 2.5 @ 2.78 ✅
Lechia Over 2.5 @ 3.70 ✅
marathonbet

Lechia u siebie -&gt; 7w, 1r, 1p -&gt; 20:11 w bramkach czyli ponad 2 strzelone.
Śląsk wyjazd -&gt; 4w, 2r, 2p -&gt; 13:8 w bramkach czyli około 1.5 strzelonej, ale biorąc pod uwagę, że w Krakowie strzelili 5 bramek czyli 8 goli w 8 spotkaniach, także jest szansa także na gola dla Śląska, zwłaszcza, że Lechia gra ofensywnie i często na 3 obrońców.
Nie zagra Maloca i Vitoria(prawdopodobnie) jeśli chodzi o Lechię.
W Śląsku pod znakiem zapytania stoi występ Augusto na lewej obronie (podobno odnowiła mu się kontuzja, a jeśli zagra jutro to na środkach przeciwbólowych).
Dlaczego widzę tutaj wygraną i to dość pewną Lechii?
A no jest kilka:
1. Lechia u siebie - to jest drużyna ofensywna, grająca mocno do przodu, Śląsk gubi się w obronie, ale o tym napiszę jeszcze, dodatkowo bramkarz pozostawia wiele do życzenia.
2. Jeśli chce się zagrać w pucharach, trzeba takie spotkania wygrywać, uciekać Legii.
I teraz numer 3 - najważniejsza sprawa.
Boki pomocy / skrzydłowii Lechii -&gt; Peszko + F. Paixao
Boczni obrońcy Śląska -&gt; Dankowski + Zieliński / Augusto
To będzie pojedynek do jednej bramki moim zdaniem, tutaj będzie największa przewaga Lechii + do tego jeszcze Marco oraz Kuświk. Obrona gra słabo i niech nikogo nie zwodzi ostatni mecz , gdzie Celeban się dwoił i troił, dla niego mecze z Pogonią są specyficzne, można poczytać w internetach na ten temat, to mu się chciało i była full koncentracja.
Mój scenariusz na ten mecz jest taki jak Śląska z Lechem ostatnio.
3:0 i w miarę dominacja Poznaniaków. W pierwszej rundzie było 0:0 we Wrocławiu w 1 kolejce.
W 3 kolejce Śląsk vs Lechia - 0:0, a w rewanżu myślę, że się skończy coś podobnie jakieś 3:0, może 3:1, bo Lechia jednak słabiej w obronie, bo bardziej się skupiają na ataku.
Jeszcze kilka słów odnośnie obsady sędziowskiej:
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław, godz. 20:30, sędzia: Łukasz Bednarek (Koszalin)
sędzia z mniejszym doświadczeniem, ale mam nadzieję, że nie wywinie czegoś ;). Bo w ostatniej kolejce działy się cuda. Niestrzelone karne, bramki nieuznane prawidłowo strzelone itd.
Co do Pogoń vs Zagłębie, to Over i BTS, tak sądzę, ale jeszcze przemyślę sprawę ;).

edit: Ostatni gasi światło. Jeśli chodzi o Sląsk.

Otrzymane punkty reputacji: +48
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Pogoń - Zagłębie
Typ: BTS ✅
Kurs: 1.90
buk: unibet
Wynik:​

Portowcy w ostatniej kolejce zremisowali ze Śląskiem Wrocław na wyjeździe. U siebie jednak spisują się dużo lepiej. Portowcy nie przegrali ostatnich sześciu spotkań z rzędu i w tym sezonie ponieśli tylko jedną porażkę. Szóstego gola w tym sezonie zdobył występujący od pewnego czasu na ataku Adam Frączczak. Nominalny prawy obrońca jest jednak zawodnikiem uniwersalnym i może występować wszędzie, często gra także na prawym skrzydle. Lubinianie już na początku spotkania zaskoczyli faworyzowaną Termalicę strzelając jej gola, a później starali się kontrolować przebieg spotkania co wyszło im na dobre, wygrali 1:0. Zagłębie zdobyło na wyjazdach aż siedem punktów więcej niż w meczach domowych, zespół wygrał ostatnie trzy z pięciu spotkań na wyjeździe. Jutro spodziewam się wyrównanego spotkania, bo taki poziom prezentują obie ekipy. Myślę, że nie będzie to mecz do jednej bramki, a obie ekipy stworzą sobie odpowiednią ilość sytuacji podbramkowych, które mam nadzieje zamienią na gole.
20:30 Lechia - Śląsk
Typ: 1 ✅
Kurs: 1.70
buk: unibet

W ostatniej kolejce Śląsk zremisował u siebie z Pogonią 1:1. Jednak ekipa z Wrocławia w tym spotkaniu mogła odnieść zwycięstwo lecz nie wykorzystała rzutu karnego. Jutro przyjeżdżają do Gdańska, gdzie czeka ich nie lada wyzwanie. Drużyna Piotra Nowaka zdecydowanie przegrała w ostatniej kolejce w Krakowie z Wisłą 0:3, co było wielkim zaskoczeniem. U siebie jednak są niepokonani od sześciu kolejek i jutro myślę, że podtrzymają tą passę. Chyba, że przyszedł kryzys na koniec tego roku i jutro zanotują kolejną wpadkę. Jednak jestem zdania, że porażka z Wisła wpłynie na nich mobilizująco i odniosą jutro pewne zwycięstwo. Do składu Lechii w ostatnim meczu wrócił po zawieszeniu Flavio Paixao, który jednak zagrał dopiero po przerwie i wszystko wskazuje na to, że Nowak ma do dyspozycji cały pierwszy skład.

Otrzymane punkty reputacji: +16
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie Lubin strzeli gola w obu połowach✅
Kurs: 5,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecze Pogoni Szczecin są naprawdę ciekawe, dużo się w nich dzieje. Pogoń Szczecin potrafi strzelać dużo goli, ale z ich obroną najlepiej nie jest. Niedawno stracili aż cztery gole z Koroną Kielce, a mecz ten przegrali 1:4. Tamto spotkanie było w Kielcach. U siebie Pogoń Szczecin dużo strzela, ale też tracą gole. Wystarczy zobaczyć jak wyglądał ostatni mecz na ich boisku. Wygrali go z Wisłą Kraków, strzelili aż sześć bramek, ale też dwie stracili. Wisła w tamtym spotkaniu strzeliła gola w pierwszej połowie i strzeliła też w drugiej. Zagłębie Lubin słabo grało w listopadzie, bo przegrali wszystkie trzy mecze. W grudniu jednak wygrali z Termalicą i to na wyjeździe. Mam przeczucie, że Zagłębie sprawi niespodziankę i zagra dobry mecz z Pogonią, wykorzystując błędy Pogoni w obronie.

kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Moją uwagę zwrócił mecz Lecha Poznań z Koroną Kielce. Mecz jest w niedziele więc Lech będzie miał skale porównawczą po meczach czołówki z wyjątkiem Legii, która gra później. Korona gra futbol na &#39;hura&#39; więc to powinno być emocjonujące starcie.
Skłaniałbym się ku overowi kartek w tym spotkaniu

Obsada sędziowska na tą kolejkę : https://www.pzpn.pl/public/system/files/articles/5308/1735-Ex_19.pdf

Mecz poprowadzi Krzysztof Jakubik z Siedlec, który kartki wyciąga ochoczo co pokazuje ta statystyka : http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=579&amp;amp;id_sezon=89

Nie patrzyłem jak sytuacja wygląda u bukmacherów internetowych, ale w naziemnych są dość niskie linie na kartki dla tego meczu. Według mnie opcja godna rozważenia.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lechia-Śląsk
Lechia over 5,5 celnych strzałow Lechii 1.6 totolotek⛔
Lechia w meczu u siebie ze Śląskiem jest faworytem, ale nie jest żadnym pewniakiem.Śląsk Wrocław jest drużyną po której nie zawsze wiadomo jak będzie, natomiast z historii wynika że mecze przyjaźni wrocławsko gdańskie nie są jednostronne i pada tam mało goli, w półtora roku obie ekipy mierzyły się pięciokrotnie w tym 4x we Wrocławiu, dwa razy wygrał Śląsk 3-0 i 1-0, w pierwszej rundzie tego sezonu padł bezbramkowy remis, w Gdańsku przed natomiast Lechia wygrała skromnie 1-0.
Lechia powinna prowadzić grę ze Śląskiem i częściej witać pod bramką rywali, jednak nie spodziewałbym się tutaj szybkich rozstrzygnięć, raczej czegoś w rodzaju wielu prób i szukania najlepszych rozwiązań.Mecz dla Lechii nie będzie prosty i na zwycięstwo będzie trzeba pracować, sporo prób i ew po czasie zamierzony efekt.

K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Pogoń Zagłebie btts 1,80 ✅
Pogoń Zagłebie gol przed 31;00 1,83 ⛔
Pogoń Zagłebie 4,5 rr azjan 1,75 ht ✅
wszystkie typy bet365
Pogoń drużyna która u siebie z pewnego poziomu nie schodzi czyli z dwóch bramek na mecz strzelonych swoim rywalom. Zagłebie po wygranej na trudnym terenie w Niecieczy na pewno zmotywowane, i przede wszystkim głodne dalszych sukcesów. Mecze miedzy tymi ekipami często kończą sie golami z obu stron. W formie liderzy formacji ofensywnych Fraczak czy Woźniak. Tak jak pisałem tydzien temu odnosnie gości taki i gospodarze próbóją szybko strzelić bramkę więc licze na to ze dziś będzie podobnie. Rożne po szybkim golu tez powinny zostać nabite ???? Tak mam pomysł na cały mecz, tylko nie wiem kto wygra, a może będzie remis?

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin
Typ: powyżej 2,5 i obie strzelą ⛔
Kurs: 2,40
Bukmacher:
Bet365

Typ: obie strzelą ✅
Kurs: 1,80
Bukmacher:
Bet365
Przed nami bardzo interesujące spotkanie w Szczecinie, gdzie Pogoń będzie podejmować Zagłębie Lubin, Zagłębie która już nie gra tej piłki z początku sezonu gdzie potrafiło wygrać mecz z każdym.
Pogoń Szczecin zajmuje 7 lokatę z dorobkiem 25 punktów natomiast Zagłębie zajmuje 6 lokatę z dorobkiem 27 punktów.
Pogoń ostatnio rewelacyjnie gra na własnym podwórku, od 8 spotkań są niepokonani i mają passę 5 wygranych z rzędu i to nie z byle kim bo do Szczecina zawitały takie kluby jak: Jagiellonia dostała łomot 1:4, Legia przegrała 2:3 i Wisła Kraków również łomot 2:6. Widać, że w Szczecinie padają często overowe wyniki dlatego mój typ na ten mecz to powyżej 2,5 gola i obie strzelą.
Obie drużyny potrzebują punktów i nikt z 1 oczka nie będzie zadowolony dlatego nie widzę innego scenariusza jak ataki z oby dwóch stron do 90 minucie spotkania.
Liczę po cichu na zwycięstwo Pogoni 2:1 ale jednak stawiam bezpieczniej na bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +4
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Typ: 1/powyżej 2,5 ✅
Kurs: 2,75
Bukmacher:
Bet365

Typ: 1/obie strzelą ⛔
Kurs: 3,40
Bukmacher:
Sportingbet
Mecz przyjaźni w Gdańsku, 2 w tabeli Lechia Gdańsk podejmuje u siebie 11 Śląsk Wrocław. Tutaj sprawa jest prosta, tak się wydaję na pierwszy rzut oka Lechia u siebie gra wyśmienicie bo na 27 punktów zdobyli aż 22 punkty ale... Śląsk na wyjeździe tylko 2 razy przegrał.
Jeśli przyjrzymy się bliżej Lechii to Oni bardzo rzadko a wręcz tylko 1 RAZ wygrywali swoje mecze do na zero z tyłu. Było to tydzień temu z katastrofalnym w tym sezonie Górnikiem Łęczna.
Oczywiście Lechia jest w tym meczu faworytem wyraźnym i jeśli chcą wskoczyć znowu na 1 miejsce muszą ten mecz wygrać lecz widać mankamenty z tyłu w obronie Lechii i wydaje mi się, że Śląsk chociaż raz wykorzysta to i strzeli bramkę.
Lechia z przodu ma braci Paixao, Kuświka, Krasica, Peszko, Wolskiego... Ma kim straszyć i strzelać dlatego mój typ na wynik meczu jest 3:1.
Powodzenia.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Pogoń Szczecin vs Zagłębie Lubin 1:1 (0:0)
Over 2.5 &amp; BTS @ 2.40 ⛔
BTS @ 1.80 ✅
bet365

Tak jak pisałem wczoraj, gram Over z BTSem, bo mimo wszystko nie wierzę, że jedna ekipa wykręci over, tzn może się zdarzyć wynik typu 3:1, ale chodzi mi o czyste konto obu ekip.
W Szczecinie ostatnie 7 spotkań to BTSy, Zagłębie wyjazdowo podobnie, seria przełamana została ostatnio w Niecieczy.
Pogoń u siebie -&gt; 19:10 w bramkach w 8 spotkaniach, co daje nam ponad 2 strzelone i ponad 1 straconą.
Zagłębie wyjazd -&gt; 13:9 w bramkach w 9 spotkaniach, co daje nam ponad 1 strzeloną i dokładnie jedną straconą.
Statystyki pokazują idealny BTS ;). W pierwszym spotkaniu padł remis 1:1.
Nie zagrają -&gt; Cotra, Janoszka, Starzyński to w Zagłębiu, w Pogoni - Delev oraz Niepsuj.
Przewidywane składy - za sportowefakty:
Pogoń:
Słowik - Rapa, Fojut, Rudol, Nunes - Matras, R. Murawski - Frączczak, Drygas, Gyurcso - Zwoliński.
Zagłębie: Polacek - Todorovski, Guldan, Jach, Tosik - Ł. Piątek, Kubicki - Janus, Jagiełło, Woźniak - Buksa.

U 0

Usunięty użytkownik 146743

Gość
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin
Typ: Pogon Szczecin @2.15 Iforbet ⛔
Typ: Pogon Szczecin + powyzej2.5 @3.50 Iforbet ⛔ (dla odwazniejszych)

W inaugurujacym spotkaniu 19 kolejkii Ekstraklasy Pogon Szczecin podejmie Zagłebie Lubin , faworytem tego spotkania sa gospodarze, którzy tylko raz poniesli porazke przed własna publicznościa .Pogoń ma 5 wygranych z rzedu u siebie :
Pogon Szczecin - Puszcza 2-0
Pogon Szczecin - Wisła Krakow 6-2
Pogon Szczecin - Ruch Chorzow 2-1
Pogon Szczecin - Legia Warszawa 3-2
Pogon Szczecin - Jagiellonia Białystok 4-1
Patrzac na te ich ostatnie 5 meczy u siebie wygrywali z dobrymi zeciwnikami miedzy innymi Jagiellonia jak narazie lider Ekstraklasy , o Legii nie musze chyba nic pisac bo kto interesuje sie piłka nozna to wie. Szczecinianie na swoim boisku graja bardzo dobrze co swiadcza o tym wyniki
W grze Zagłebian widac spadek formy , to nie jest to samo Zaglebie co 2 miesiace temu. Biorac pod uwage forme obu druzyn i to ze mecz rozgrywany jest w Szczecinie stawiam dzis na zwyciestwo Gospodarzy

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin
Oba zespoły dość overowe. Odkąd trenerem Pogoni przestał być Czesław Michniewicz Portowcy zaczęli grać dużo lepiej w ofensywie, stwarzają sobie więcej i łatwiej sytuacje bramkowe, ale też obrona nie jest tak szczelna jak za Michniewicza, który jest znany z dobrej defensywy niezależnie jaki klub prowadzi. Zagłębie również stwarza sobie bardzo dużo sytuacji, może nie widać tego aż tak mocno po liczbach, chociaż one i tak nie sa najgorsze, ale przeciwko Pogoni, która często gubi się w szeregach obronnych Miedziowi powinni coś ustrzelić. W tym meczu stawiam na otwarty mecz obfitujący w sytuacje podbramkowe co skutkuje większą ilością goli.
TYPY:
BTS @ 1,81 (Oddsring) ✅
over 2,5 @ 2,22 ⛔ (Oddsring)
W tym spotkaniu w mojej opinii może być tylko jeden zwycięzca - Lechia Gdańsk. Stadion w Gdańsku to w tym sezonie prawdziwa twierdza. Gdańszczanie ponieśli tam tylko jedną porażkę w dodatku niezasłużoną z Termalicą Bruk-Bet, a po za tym nikomu innemu nie udało się wywieźć z Gdańska kompletu punktów. Co więcej, tylko jeden podział punktów oglądaliśmy, a po za tym resztę meczy biało-zieloni pewnie wygrali i są zdecydowanie najlepszą drużyną przed własną publicznością. Dziś zagrają ze Sląskiem, który nie ma za sobą najlepszego okresu. Przegrali w Poznaniu z Lechem 3:0, później u siebie, we Wrocławiu zostali zmiażdżeni już do przerwy z Legią 4:0, a przed tygodniem znów u siebie zremisowali z Pogonią 1:1, a to był dla nich szcześliwy wynik, bo to Portowcy stworzyli sobie więcej sytuacji do zdobycia zwycięskiego gola. Dziś spodziewam się kompletnej dominacji ze strony Gdańskiej drużyny i pewnych trzech punktów.
TYPY:
1 @ 1,72 (Oddsring) ✅
Lechia powyżej 1,5 gola w meczu @ 1,83 (Bet365) ✅

G 370

golkiper

Użytkownik
polecam łapać Buksa (Zagłębie) gol po 4@ w Totolotku. Gość złapał gaz, Stokowiec na niego stawia z Niecieczą mógł strzelić nawet 4 gole, bo miał sytuacje, ale Pilarz wyjął. Dziś od 1 minuty i jest duża szansa, że wykończy jakieś dośrodkowanie szczególnie że Pogoń ma 2 bramkarzy z dyskoteki.

edit: ++++++++++++

Otrzymane punkty reputacji: +3
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła Kraków - Cracovia
Wisła Kraków -1,5 @4.85 betano⛔
Derby to derby, uważam jednak że kurs na Wisłę jest trochę wysoki, przy takich nieznacznych różnicach kursowych buki w drużynie Cracovii widzą chyba lepszą drużynę bo przecież Kraków to nie Miediolan czy Rzym gdzie dwa czołowe kluby grają swoje mecze na jednym stadionie.
Gospodarzem derbów jest Wisła a stadion powinien być bliski kompletu, powodów jest jednak kilka dlaczego w tym meczu lepiej stawiać w stronę Wisły, a jednym z nich jest dyspozycja obu zespołów.Po odejściu z Wisły Wdowczyka było mnóstwo znaków zapytania, a po wysokiej porażce w Szczecinie zaczęły się rodzić spore wątpliwości jak sobie Wisła poradzi w rozgrywkach, zostały one jednak szybko rozwiane w kolejnych spotkaniach i chociaż Wisła odpadła z PP z Lechem ograli w międzyczasie Arkę i Lechię kolejno 5-1 i 3-0 prezentując dobrą piłkę nawet ponosząc porażkę z w/w Lechem.
Cracovia ma zdecydowanie więcej problemów, ich gra jest szara i bez ikry a osiągane wyniki nie są przypadkiem czy kwestią pecha, remis u siebie z Górnikiem Łęczna, jak i przegrana z Niecieczą 1-3, mecz w Gliwicach zremisowany 2-2 chociaż tutaj akurat zagrali poprawnie wypuszczając 3pkt w ostatniej minucie, porażka z Legią w Warszawie wcześniej u siebie z Jagiellonią, tak właśnie wygląda obecna Cracovia i tak po prawdzie nie widać tam żadnej iskierki na większe chęci.Derby niby są dobrą okazją na przełamanie i należy brać to pod uwagę, ale Wisła też gra o przełom po przecież dwie ostatnie derbowe potyczki do dwie wygrane Pasów, w tym przy Reymonta pierwszy raz od wielu lat.Do takiego spotkania specjalnie piłkarzy motywować nie trzeba, a to że ławkę trenerską obejął min Sobol to o gryzienie trawy w tym meczu nie trzeba się martwić.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Wisła Płock – Ruch Chorzów
Typ: BTS
Kurs: 1.91 ✅
Buk: unibet

Drużyna z Płocka przegrywała już z osłabioną Legią w Warszawie 0:2, ale w drugiej połowie zespół Marcina Kaczmarka zdołała wykorzystać swoją szansę i strzelając dwie bramki zdobył punkt. To mnie przekonuje do tego, że w tym zespole jest potencjał strzelecki i dzisiaj przeciw jednej z najsłabszych drużyn w lidze powinni coś trafić. Ruch był faworytem poniedziałkowego spotkania z przeżywającą kryzys Arką, ale pomimo tego i tak przegrał. Ruch przegrał aż cztery z ostatnich pięciu spotkań i aż osiem z ostatnich dziesięciu spotkań ligowych. Ten zespół co mecz traci przynajmniej jedną bramkę. Dziś zapewne ten mecz nie będzie do jednej bramki, a każdy z zespołów przed końcem rundy będzie chciał wrócić na zwycięską ścieżkę. Komu to się uda?, przekonamy się o 18.

20:30 Wisła Kraków – Cracovia
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2.30

Typ: BTS ✅
Kurs: 1.90

Wielkie Derby Krakowa. Derby, które jak każde rządzą się swoimi prawami. Dlatego zdecydowałem się iść w stronę Wisły i BTS. Gospodarze u siebie ostatnio zaskoczyli. Wygrali 5:1 z Arką i 3:0 z Lechią. Dziś myślę, że czas na Cracovię, która ostatnio nie imponuje formą, a ich spotkania to ostatnio remisy i porażki. W świetnej formie pozostaje strzelec Rafał Boguski. Skrzydłowy Wisły w czterech ostatnich spotkaniach zdobył aż siedem goli. W dziewięciu spotkaniach domowych Wisła wygrała aż sześć razy, zaliczyła tylko dwie porażki i jeśli chodzi o bilans spotkań domowych ma bilans gorszy tylko od Lechii Gdańsk. Drugi Typ to BTS. Jak spojrzymy na bezpośrednie spotkania to ostatnie cztery kończyły się przynajmniej po jednym golu dla obu drużyn. Dziś myślę, że będzie podobnie. Zieliński po przegranych derbach myślę, że poleci, a Wisła będzie chciała podtrzymać dalej swoją dobrą formę w meczach u siebie.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Zdecydowanie value w graniu na Termalicę. Pytanie - w jakich składach oba zespoły? Optymalnie, czy jakieś braki?

edit: Zabraknie Putiwcewa w Niecieczy, pewnie dlatego takie kursy. Robson1416

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom