>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

18 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 17.02-20.02.2012

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Dobra analiza, ciekawe informacje kolegi Ramzesa na temat poniedziałkowego spotkania. Ja pójdę ciut w innym kierunku typując to spotkanie. Na jesieni padł remis 1:1, gole padły, drużyny podzieliły się punktami obie zdobyły po bramce. Teraz oczekuję tego samego. Tym bardziej czytając taką informację:
Obie drużyny mają problemy ze zestawieniem linii defensywnej
to ewidentnie skłania do takiego typu. Dużo bramek, wiele akcji pod polem karnym zarówno jednym jak i drugim. Jaga rozegrała bardzo dobre sparingi w zimę. Pokonali Cherno More Varna na wyjeździe 4:0, piękny mecz z Kosicami i wygrana 5:3 na wyjeździe, nie wspomnę o pokonaniu Vorskla i ekipy Bałtyka Gdynia. Wszystkie te mecze Jagiellonia rozgrywała poza własnym boiskiem i jak widać prezentowała się fantastycznie. Korona wygrywała jedynie z polskimi drużynami dużo niżej notowanymi. W pozostałych meczach padały remisy i porażki, lecz co ciekawe w każdym z tych meczy Korona przynajmniej jednego gola zdobywała. Mecz rozpocznie się w Kielcach 20 lutego o godz. 18.30. Transmisję przeprowadzą stację Canal + Sport i Eurosport 2. Jagiellonia z werwą przystępuje do tego spotkania, pewna swego, z nowymi nadziejami i ambicjami na rundę wiosenną. Korona nie wygrała ani jednego z pięciu ostatnich meczów z Jagiellonią. Czy uda im się przełamać niekorzystną passę w najbliższym spotkaniu? Jest atut własnego boiska, są kibice którzy w Kielcach z niecierpliwością czekają na rozpoczęcie sezonu. Jest w końcu duma że na 9 meczy u siebie w rundzie jesiennej przegrali tylko 1 raz! Więc do boju obydwie drużyny ;)
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Typ: obie strzelą
Kurs: 1.80

bender7 91

bender7

Użytkownik
Patrzac na sparingi Korony przed rozpoczeciem rundy gra nie napawa otymizmem
Przed rozpoczęciem sezonu, gdy do Korony przychodził trener Ojrzyński klub był przez &quot;fachowców&quot; zaliczany jako kandydat do spadku a jesień miał całkiem niezłą, więc sparingi sparingami a jak będzie to zobaczymy. O grze Jagiellonii na wyjazdach już napisałem wcześniej, więc nie będę się powtarzał. Podtrzymuję jednak swoje zdanie - Jagiellonia dziś nie wygra w Kielcach.

Otrzymane punkty reputacji: +5
N 0

nevespl

Użytkownik
- Koronie nigdy się nie grało dobrze z Jagą
- Dopingu ze strony kibiców Korony prawdopodobnie nie będzie
- kadrowo Jaga wygląda znacznie mocniej
- Korona może zagrać bardzo ostro i zamrozić mecz w środkowej strefie

A że kurs podparty jest bardzo ładny, stawiam na remis ze wskazaniem na Jage.

Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Typ: X2
Kurs: 1.62

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Przed rozpoczęciem sezonu, gdy do Korony przychodził trener Ojrzyński klub był przez &quot;fachowców&quot; zaliczany jako kandydat do spadku a jesień miał całkiem niezłą, więc sparingi sparingami a jak będzie to zobaczymy. O grze Jagiellonii na wyjazdach już napisałem wcześniej, więc nie będę się powtarzał. Podtrzymuję jednak swoje zdanie - Jagiellonia dziś nie wygra w Kielcach.
Tylko, że przystawianie Jagiellonii do meczów wyjazdowych też nie ma głębszego celu. Korona była głównym rywalem do spadku to fakt. Pozbyli się wielu wartościowych zawodników, ale nikt nie spodziewał się tego, że Korona swoim sposobem gry ugra tak wiele. Ciężko było tam szukać ciekawej piłki, mecze były nudne i oparte na prostych schematach i agresywnej grze. Wystarczyła jednak kontuzja kilku podstawowych zawodników (dajmy choćby na przykład Korzyma) i cały misterny plan się walił. Tam nie ma planów zapasowych. Hajto choćby w meczach sparingowych pokazał, że potrafi w drużynie stworzyć kolektyw. Duża wymienność pozycji (choćby Kupisz-Makuszewski). Dla Kupisza nie jest problemem zagrać z tyłu i wychodzić z głębi pola w akcje ofensywne. Jaga teraz nie musi liczyć na geniusz Franka by strzelić bramkę, bo zobacz ilu dobrych zawodników teraz mają. Wszystko wygląda poprawnie, gdy patrzymy na całą drużynę, ale to wszystko wygląda też dobrze, gdy patrzymy na indywidualności. W zespole z Kielc moim zdaniem trochę tego brakuje i bazują oni na sposobie swojej gry i dobrej organizacji gry. Moim zdaniem więcej argumentów na wiosnę będzie mieć Jaga.

Otrzymane punkty reputacji: +4
aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Co do meczu Korony z Jagą, nie jestem przekonany do końca ale postaram się coś wyrzeźbic. Korona jak na razie 9 bezpieczne miejsce w tabeli, Jaga z kolei 11 i 7 punktów nad strefą spadkową. No tak ale Łks w zasadzie pewny do spadku i pozostaje jeszcze jedno miejsce. Obie ekipy myślę, że 3-4 kolejki przed końcem będą &#39;rozdawac&#39; punkty potrzebującym ekipom. Chyba, że któraś z drużyn będzie grac katastrofalnie i zbliży się do strefy spadkowej, w co jednak wątpię. Ciekawy jestem występu Jagi, pod wodzą Hajty. Jakim okaże się mentorem, coachem ???? Na pewno nie można odmówic mu charyzmy, co bardzo potrzebne jest w zawodzie trenera. Nie da sobie na pewno &#39;wejśc na głowę&#39;. Kilka zmian w zespole jak Ramzesa opisywał, no zobaczymy. Sparingów, meczów towarzyskich obu ekip nie biorę pod uwagę, bo do końca nigdy nie są rzetelnym wyznacznikiem aktualnej formy zespołu. A faktem jest również, że Jaga w konfrontacji z Koroną nie wypada najlepiej, no i do tego dodajmy niekorzystny bilans Jagi na wyjazdach, a za tym zawsze coś się kryje. Nie składam żadnej wyroczni ale jak oba zespoły podzielą się punktami, to powinny byc zadowolone. Tak bez większego ryzyka postawiłbym na remis, który nie skrzywdziłby żadnej ekipy

Korona-Jaga

Mój typ: Remis⛔2:0

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Korona gra solidnie u siebie ale jakoś mnie to nie przekonuje w starciu z Jagą.Hajto będzie chciał udowodnić że jego zatrudnienie nie było błędem.Do Jagi wraca Sandomierski który w końcu zapewni spokój z tyłu,w zeszłej rundzie Jaga miała na tej pozycji ogromne problemy.W formie jest Rasiak,do tego dochodzi Franek czy Dżalamidze który powinien być wzmocnieniem,jest Kupisz.
Moje propozycje na dzisiaj:
Jaga win 6/10
over 2.5 5/10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom