>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka Premier League [26.12.2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!

Boxing Day! To zawsze oznacza jedno, wielkie granie w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia, Premier League nabiera wtedy zawrotnego tempa, w żadnym innym zakątku świata nie grają tylu meczów w tak krótkim odstępie czasowym. Tegoroczny okres świątęczno - noworoczny przyniesie nam mnóstwo pasjonująco zapowiadajacych się spotkań. Trenerzy muszą patrzeć na zmęczenie zawodników, mecze co 2-3 dni to teraz norma przez najbliższe dwa tygodnie.
W tej serii gier bardzo interesująco zapowiada się mecz na Anfield Road gdzie Liverpool podejmie lidera, czyli zespół Leicester City. Kursy wskazują na The Reds, ale czy słusznie?

Zapraszam do udzielania się ;)

professional. 622

professional.

Użytkownik
Stoke vs Man Utd
Stoke do zera = 4,90 = Ónibet ✅✅

Moim zdaniem na prawdę mega kurs na typ który jest bardzo prawdopodobny. Stoke w tym sezonie na prawdę mega solidna ekipa a szczególnie u siebie i już nie jedni się o tym przekonali. Widziałem ich ostatnie spotkanie przeciw Crystal Palace, które przegrali 1:2 ale zdecydowanie wynik powinien być odwrotny. Pierwsza połowa z lekką przewagą gospodarzy, ale w drugiej to już totalna dominacja, brakło zdecydowanie skuteczności bo mogło się skończyć spokojnie 4 bramkami dla Stoke. Wcześniej wygrana u siebie z City 2:0 po na prawdę solidnym spotkaniu z ich strony. Manchester wcale nie zdominował tego spotkania i 3 punkty zdecydowanie zasłużenie zostały w Stoke. Jeszcze wcześniej wygrana u siebie z Chelsea. Remis z Leicester 2:2, gdzie po 45 minutach prowadzili już 2:0, ale remis to najsprawiedliwszy wynik tego spotkania. Wszyscy, którzy śledzą PL to wiedzą jak grają czerwone &quot;diabły&quot;. Kompletnie bez pomysłu w grze ofensywnej. Cały sezon pokazują swoją &quot;niemoc&quot; a ostatnio to aż za bardzo. Porażka u siebie ze słabiutkim Norwich 1:2, wcześniej porażka z Bournemouth 2:1 i szczerze mówiąc United nie zasługiwał w tym spotkaniu na 3 oczka. Z West Hamem 0:0 na OT. Stoke u siebie na prawdę gra mega solidnie i jest im ciężko strzelić bramkę a tym bardziej Manchester będzie miał jeszcze większy problem. Na prawdę kurs na ten zakład jest solidny i polecam zdecydowanie. Gram jeszcze dokładny wynik 1:0.

Otrzymane punkty reputacji: +32
A 11

arjenx

Użytkownik
Liverpool - Leicester
Nie wydaję wam się ten kurs na Leicester (3.75) mocno przesadzony? Nie mogę znaleźć żadnej statystyki, która przekonałaby mnie do postawienia na Liverpool. Ktoś coś wie na ten temat?

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Liverpool - Leicester

Nie wydaję wam się ten kurs na Leicester (3.75) mocno przesadzony? Nie mogę znaleźć żadnej statystyki, która przekonałaby mnie do postawienia na Liverpool. Ktoś coś wie na ten temat?
Ja w tym meczu poszedł bym w stronę underu 2,5 , kurs 2,25 albo under 3,5 kurs 1,50.
Liverpool u siebie to underowcy a Leicester tez nie bedzie mecz za meczem jechać na overach.
Nie wydaje mi się żeby Leicester rozjechało Liverpool ani na odwrót. Bardziej tutaj skłaniał bym się do remisu 1-1 albo minimalnej wygranej którejś z ekip.

Podobno wystep Vardego niepewny

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Liverpool - Leicester

Ciekawe kiedy w końcu buki włączą telewizor i obejrzą jakiś mecz Leicester. Po raz kolejny mamy value na Lisy z czego warto skorzystać. O Leicester pisałem już wiele razy, nie będę się powtarzał, więc odsyłam do wcześniejszych analiz.

Warto parę słów poświęcić Liverpoolowi. Ostatnie mecze to jedna wielka padaka w wykonaniu The Reds. Zespół kompletnie nie ma pomysłu na atak. Po prostu w ataku nic się nie dzieje. Liverpool ma w ogóle problem z tym, żeby stwarzać sytuacje, nie mówiąc już o tym, żeby je wykorzystywać. Przy okazji obrona gra bardzo bardzo słabo. Watford, WBA czy Newcastle strzelają mało bramek, ale mimo to każda z tych drużyn zdołała wbić Liverpoolowi co najmniej 2 gole. Leicester to zespół, którego gra jest obecnie o 1-2 poziomy wyżej niż niedawni rywale The Reds. Skoro Liverpool nie radzi sobie z takimi rywalami to jak to będzie wyglądało z Leicester? Większość argumentów jest po stronie Leicester, no chyba, że Liverpool zagra taki mecz jak z City albo z Southampton. Stawiam w tym spotkaniu Leicester +0,5 kurs około 2,00, dla mnie dobra inwestycja.

Drugi typ to over 2,5 i BTS. Jeśli ktoś ogląda Premier League to wie co grają Lisy. Liverpool traci bramki nawet z drużynami, które zdobywają ich mało, także tak bramkostrzelny zespół jak Leicester powinien spokojnie wbić 1-2 bramki.

Liverpool - Leicester +0,5 @ 2,00 Bet365 ⛔ 1:0
Liverpool - Leicester over 2,5 i BTS @ 1,90 Bet365 ⛔

Swansea - West Bromwich

Te zespoły grają 3za3. Już kiedyś o tym pisałem (piąta analiza): http://forum.bukmacherskie.com/f339/25-kolejka-premier-league-10-11-02-2015-a-118379.html#post5140838

Niby pierwsze spotkanie i trzeba być ostrożnym, ale jednak decyduję się na wygraną Swansea. Łabędzie w ostatnich tygodniach notują bardzo słabe rezultaty, które doprowadziły do zwolnienia Gary&#39;ego Monka. Łabędzie są w strefie spadkowej na 18. miejscu. Potrzebny jest impuls, który pozwoli powrócić im na dobre tory. Takim impulsem powinna być wygrana z WBA. W chwili obecnej z tych dwóch drużyn to właśnie Swansea potrzebuje bardziej tej wygranej. WBA radzi sobie całkiem przyzwoicie, punkty nie są im teraz tak bardzo potrzebne. W ostatnich dwóch meczach widać było poprawę w zespole gospodarzy. Z West Hamem przez większość meczu dominowały właśnie Łabędzie, ale nie potrafiły skutecznie wykończyć akcji. Czas na przełamanie.

Swansea - WBA 1 @ 1,99 Marathonbet ✅ 1:0

Stoke - Man United

Czas na wpier*ol od Stoke i pożegnanie Louisa Wan Dala. To co gra United to jest dramat. Najpierw odpadnięcie z LM po porażce z Wolfsburgiem. Następnie przegrane z dwoma beniaminkami, z Bournemouth i z Norwich. To co robi Wan Dal na ławce trenerskiej, jak niszczy tą drużynę, jest po prostu nie do pomyślenia. Do niedawna jeszcze rezultaty były przyzwoite, bo United traciło bardzo mało bramek, wystarczyło wymęczyć 1:0, 2:0 lub zremisować i jakoś te punkty leciały. Teraz już nawet obrona nie funkcjonuje, co przy mizernej postawie w ataku daje wyniki jakie widzimy. Naprawdę nie wiem co miałoby przemawiać za United w tym spotkaniu. Za to potrafię wskazać kilka argumentów za wygraną gospodarzy. Na Britannia zawsze grało się bardzo trudno mocniejszym ekipom. The Potters lubią takie zespoły i zawsze się na nie mocno mobilizują. W tym sezonie na Britannia poległy już takie ekipy jak Chelsea czy Man City. Stoke zalicza całkiem udany sezon. Obecnie są w środku stawki, ale jak widzimy w tym sezonie stawka jest bardzo wyrównana. Stoke można pochwalić za bardzo dobrą defensywę, dużą liczbę czystych kont, twardą grę w obronie, dobry pressing. To wszystko sprawia, że kaleki z ataku United mogą mieć spory problem ze strzeleniem choćby jednej bramki.

Stoke - Man United 1 DNB @ 2,41 Marathonbet ✅ 2:0

Man City - Sunderland

Tutaj aż się prosi o zagranie overu. Over 2,5 wyceniany jest na 1,40. Lepiej moim zdaniem zagrać win City i over 2,5 @ 1,61. City u siebie wygrywa zdecydowaną większość spotkań i robi to z reguły bardzo pewnie, strzelając mnóstwo bramek. City ma najlepszy bilans domowy w całej lidze i zdobywa najwięcej bramek. Nawet tak bramkostrzelny w tym sezonie zespół Leicester nie zdobywa aż tylu goli. The Citizens strzelili ich na Etihad aż 25. Średnia bramek na Etihad bardzo imponująca - 4,00 br/mecz. Sunderland zupełnie na przeciwległym biegunie. Jest to jedna z najgorszych drużyn w Premier League, słaby atak i patologiczna obrona, która dopuściła do straty 33 bramek (najgorszy wynik w lidze). Bardzo słabo ten zespół spisuje się przede wszystkim na wyjazdach, gdzie prawie wszystko przegrywa i traci przy tym mnóstwo bramek. Średnia bramek w wyjazdowych spotkaniach Kotów to aż 3,70 br/mecz, czyli również bardzo dużo. Za overem i za wygraną City przemawia także H2H: http://www.flashscore.pl/mecz/zNjBKUJI/#h2h;home

Do tego typu dorzucam bramkę dla Tottenhamu, co daje AKO 1,77.

AKO
Man City - Sunderland 1 i over 2,5 @ 1,61 ✅ 4:1
Tottenham - Norwich gospodarze over 0,5 @ 1,10 ✅ 3:0
AKO: 1,77
Betsson

Newcastle - Everton

Na St. James&#39; Park przeważnie oglądamy dobre spotkania, obojętnie kto by nie przyjechał na ten stadion. Tym razem również oczekuję dobrego meczu. Moim zdaniem będziemy oglądać bramki. Sroki w ostatnich 3 spotkaniach radziły sobie bardzo dobrze. Dwie wygrane z mocnymi rywalami, czyli z Liverpoolem i Tottenhamem, a przed tygodniem remis z Aston Villą. Te spotkania mogły się podobać. Było w nich dobre tempo. W meczu z AV dobra wymiana ciosów, a w drugiej połowie obrona Srok gubiła się i to właśnie The Villans byli bliżej wygranej. W dwóch wcześniejszych meczach Sroki grały z kontry i to się opłaciło. Podobnie powinno być z Evertonem, czyli atak pozycyjny gości i kontry gospodarzy. Everton przegrał 2:3 z Leicester, ale był to bardzo dobry mecz do oglądania, czego można było się spodziewać. Ten mecz pokazał, że Everton potrafi strzelać, ale też potrafi gubić się w obronie. W mega formie jest Lukaku, który strzela co mecz. I Lukaku i jego koledzy potrafią stwarzać sobie wiele sytuacji, ale główną bolączką tego zespołu jest skuteczność, która nie zawsze dopisuje. O obronie Newcastle zdecydowanie nie można powiedzieć, że jest szczelna, w związku z tym przynajmniej jedna bramka dla gości nie powinna stanowić problemu. H2H między Srokami a Evertonem overowe. W ostatnich 9 meczach over 2,5 pokryty za każdym razem.

Newcastle - Everton over 2,5 @ 1,82 Marathonbet ⛔ 0:1

Mecz Southampton - Arsenal zostawiam sobie na live, ale raczej skłaniałbym się tutaj w stronę gości.

Otrzymane punkty reputacji: +12
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Southampton - Arsenal
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.95 4:0 ✅

Do meczu jeszcze parę dni, ale ja już stawiam ten Typ po fajnym wysokim kursie. Kanonierzy po ostatnim zwycięstwem nad MC będą chcieli pójść za ciosem i zainkasować 3 pkt. Arsenal jak już wspomniałem ostatnio jest w ciągłej na fali zwyżkowej co udowadnia nam z każdym spotkaniem. Świetnie radzą sobie Giroud, Walcoot czy też Ozil. Wszystko gra jak w Szwajcarskim zegarku!. Tym razem jednak czeka ich kolejne ciężkie starcie i to z nieobliczalnym Southampton. Gospodarze ostatnio prezentują się kiepsko. Bowiem po świetnym początku sezonu, teraz na ostatnie sześć meczy zdobyli tylko 1 pkt! - jest to naprawdę fatalny wynik. Jednak jestem zdania, że kiedyś zła passa musi się skończyć, a strzelenie gola Arsenalowi będzie tylko kwestią minut. Kanonierzy licząc się w walce o mistrzostwo nie mogą sobie pozwolić na jakąkolwiek wpadkę, dlatego też liczę przynajmniej na ich dwa gole, plus jeden gospodarzy i to pozwoli mi zgarnąć wygrane pieniądze.
16:00 Newcastle - Everton
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.70 ⛔

Jest to kolejne spotkanie gdzie idę w stronę strzelonych goli. Na początku tego typu sugerowałem się h2h. Od 2011 roku padały minimum 3 gole i tym razem liczę, że nie będzie inaczej. Oba kluby na ten sezon chyba mają różne cele. Everton chce minimum zająć 6-7 miejsce żeby zagrać w el. do europejskich pucharów, a natomiast gospodarze na razie muszą uciekać jak najdalej od strefy spadkowej. W tym spotkaniu na pewno nie będzie odpuszczania. Liczę, że oba kluby rzucą się do ataku od pierwszym minut, a w pierwszej połowie zobaczymy już minimum dwa gole. Dodam, że Newcastle jak i Everton mają potencjał w ataku dlatego też nie martwię się o ten Typ.

J 316

jarekrk

Użytkownik
także tak bramkostrzelny zespół jak Leicester powinien spokojnie wbić 1-2 bramki.
Tak z ciekawości, bo podpisuje się pod tym co pisałeś, ale nie uważasz, ze tu Leicester może do zera wygrać? Albo po prostu nie stracić bramki?
Jak większość wiele meczów z ich udziałem grałem BTS i wiadomo, że spoko bo wchodzi typ, ale po zobaczeniu ostatnich meczów The Reeds na prawdę mam wątpliwości czy oni się, ze swojej roli wywiążą i strzelą chociaż jedną?
wg. mnie oprócz Azjana którego podałeś dobrym typem jest
Leicester over 1.5 gola, za 2.62 w B365, a może gdzieś z lepszym kursem się znajdzie, jeszcze nie szukałem tylko analizuję ????

Edit:
Fakycznie Skrtel wypadł, to ov 1.5 gości coraz lepiej brzmi ????
Więc na ten mecz idą takie bety:

Leicester Over 1.5 gola @2,62 Uni⛔
Vardy strzeli @ 2.60 betano⛔
Mehrez strzeli @ 3.60 betano(nie liczę w cuda, że obaj strzelą ale jeden na pewno a wtedy i tak zarabiamy)⛔
Leicester over 4.5 RR @ 1,75 betano ✅
Over 11.5 RR @ 2.025 B365
✅

Oprócz tego:

Bournemouth - Crystal Palace
Kurcze jeden z pewniejszym meczy jeśli chodzi o rzuty rożne, przecież zespół gdzie występuje Artur jest 3 pod względem nabijania RR w całej lidze!
Średnia 6,47 na mecz, oraz 7.13 u siebie pokazuję jak ten zespół rozgrywa swoje akcję i nabija ich bardzo dużo, a kto rywalem?
Zaha i Bolasie na skrzydłach gdzie przy pomocy Cabaye na środku CP też głównie bokami stara się prowadzić swoją ofensywę, CP średnio mają 5,59RR i 4,63 na wyjazdach.
O ile Bournemouth praktycznie co mecz i z kim by nie grali biją rogów zawsze sporo, tak czasem CP w meczu z drużyną trochę lepiej ogarniętą defensywnie nie zawsze pokrywali linie 5 rogów jak np. ostatnio ze Stoke, ale sądzę, że z beniaminkiem powinnien CP się nie cofnąć i oba zespoły ich dużo nabiją.

Azjan over 11 RR @ 1,900 B365✅

Newcastle - Everton

Szczerze przyznam, że gram ten bet trochę przeciwko Newcastle które myślałem, że po wygranych z Totkami i The Reeds mimo, że bardzo szczęśliwymi to się obudza i będą się pieli do góry a później przyszedł im mecz z najsłabszym zespołem Aston Villą i co? Remis, i mega słaba gra, pokazuję, że te dwa wyniki były chyba spowodowane po prostu zlekceważeniem ze strony młotów i mega słabą ofensywą ze strony Liverpoolu,
A Everton nie wygrał meczu od ponad miesiąca, mając w składzie Super Lukaku a za nim Barkleya i Deulofeu zespół nie może zepsuć sobie kolejnego meczu, Bo teraz nie grali z tuzami tylko ta seria była z CP, z Norwich, Bournemouth no i Lisami, więc co jak nie po wygrywają teraz a póżniej przyjdą cięższe mecze to co skończa poza pierwszą 10?
Nie przesadzajmy Everton jest na coś takiego za mocny więc liczę na przełamanie zespołu z niebieskiej strony Liverpoolu.

Everton @ 2,3 B365✅

Aston Villa - West Ham
Tutaj idą po prostu na kurs który chyba jest trochę za wysoki patrząc jak słabo gra teraz Villa, wiadomo, że w końcu wygrają pierwszy mecz ale mam nadzieje, że nie będzie to teraz.
Villa bardzo dotkliwie się przekonała, że po pozbyciu się Benteke i Delpha muszą kupić równie dobrych zawodników do pierwszej 11 bo inaczej czeka ich spadek, i o ile zrobią to w zimowym okienku to może będzie zespół jeszcze walczył o utrzymanie się, ale nie z taką grą jak teraz.
West Ham po super początku i zwycięstwie z Arsenalem i City przestali nagle grać tak jak kibice oczekują i teraz są w formie tragiczniej, nie wygrali w lidze ponad 2 miesiące
20.12.15 PRE Swansea West Ham 0 : 0
12.12.15 PRE West Ham Stoke 0 : 0
05.12.15 PRE Manchester Utd West Ham 0 : 0
29.11.15 PRE West Ham West Brom 1 : 1
22.11.15 PRE Tottenham West Ham 4 : 1
07.11.15 PRE West Ham Everton 1 : 1
31.10.15 PRE Watford West Ham 2 : 0

Co prawda przez ten czas tylko dwa przegrali, ale na pewno nie tego oczekuję Bilic, a kiedy się przełamać jak nie z Aston Villą?
Trochę ważnych absencji w West Hamie, Carol, Payet, Sakho i Lanzini nie wiadomo też czy zagra, więc pewnie przez to jest taki duży kurs na dwójkę.
Jakby był Payet grałbym czysty win Młotów a tak to stawiam z DNB.

West Ham DNB @ 2,075 B365 - ZWROT

Edit:
Więcej kasy doszło niż wyszło więc, bez tragedii ????
Dzień jak najbardziej należy do udanych zaliczyć, szkoda, że nie grałem też Stoke 1x bo to była jednak pefka weekedu, a nie wiem co ja w Man Utd liczyłem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
T 33

toomi

Użytkownik
Stoke - Manchester United
Manchester United obecnie jest tylko nazwą. Straszne co się stało z tą drużyną. Brak pomysłu na grę i fatalna skuteczność. O tym, że z posadą trenera pożegna się LvG mówi się przez cały czas. Mam nadzieję, że nastąpi to po tym meczu. Dopóki to nie nastąpi i zespół nie wzmocni się przemyślanymi transferami takie wpadki jak z Bournemouth czy Norwich będą na porządku dziennym.
Stoke znane zwłaszcza ze swojej solidnej gry na własnym terenie. Udało już im się pokonać Chelsea, Manchester City i zremisować z Leicester. Dlaczego nie mieliby pokonać tak słabego obecnie Manchesteru United?

Stoke - 3.25
(bet365)✅ (2:0)

Liverpool - Leicester

Wszyscy Ci co sądzili, że ten bardzo trudny terminarz zatrzyma Leicester w drodze po kolejne zwycięstwa muszą się czuć mocno rozczarowani. 6 punktów z Chelsea i Evertonem. Czas na kolejną przeszkodę?
Trudno jednak powiedzieć czy Liverpool obecnie taką jest. Seria słabych występów. Nazwisko Kloppa na ławce nie wygra meczu. Trenerem jest fantastycznym, ale ile można liczyć na kolejne niesamowite spotkanie/zagranie Coutinho?
Lisy w znakomitej formie strzeleckiej i nie sądzę żeby miało się to nagle zmienić na Anfield, także ja zdecydowanie przychylam się do kolejnego overa w ich meczu. Jeżeli Liverpool w ostatnich kolejkach traci 2 bramki z Newcastle, WBA i 3 z Watfordem to co ma się stać w tym spotkaniu? Do tego wypada Skrtel. Leicester jest w stanie samo pokryć tę linię i piszę to całkiem poważnie. Zrobili to w czterech wyjazdowych grach z rzędu. Zwłaszcza, że bukmacherzy nadal oferują nam znakomite kursy.

Leicester i powyżej 2.5 - 5.50
(bet365)⛔ (1:0)

Southampton - Arsenal

Southampton w dołku, bo tak trzeba ocenić zdobyty jeden punkt w 5 spotkaniach. Za to Arsenal ogląda się ostatnio rewelacyjnie. Walcott, Giroud, Ozil w świetnej formie. Jeżeli ktoś ma obecnie dotrzymać kroku Leicester w tabeli i wytrzymać ten piłkarski maraton w Anglii to jest to niewątpliwie Arsenal. Kanonierzy widzą męczarnie swoich rywali i na pewno głęboko wierzą, że Leicester wreszcie się potknie. W takiej sytuacji w meczach z będącymi w gorszej formie rywalami muszą inkasować trzy punkty.
Arsenal - 2.05 (bet365)⛔ (4:0)

dobi 215,2K

dobi

Znawca - Premier League
Ja również idę w stronę Leicester. Pograłem już Lisy X2 i mam zamiar puścić Leicester+ov 2,5 jak kolega wyżej,bo jest niemale value w tym kursie. Analizy rzucę pewnie jutro ;)

Liverpool - Leicester / 2 + over 2,5 @5,50 Bet.365
O obu drużynach zostało już naprawdę sporo napisane, w ostatnich kolejkach też opisywałem obie ekipy i w sumie od tamtej pory nic się nie zmieniło, więc nie będę się specjalnie rozpisywał.
Leicester to absolutny hit i rewelacja BPL. Zremisowali zaledwie raz w ciągu ostatnich pięciu spotkań. Liverpool znacznie gorzej, bo tylko 7 zdobytych punktów na 15 możliwych, a co by nie mówić ostatnie 3 mecze, w których wywalczyli zaledwie punkt na The Hawtorns nie były ciężkie. Na rozkładzie mieli Sroki, West Brom - gdzie ugrali ten punkcik, i Szerszenie. De facto powinni wygrać wszystkie trzy spotkania a nie wygrali, żadnego - być może dziś to się odwróci jak to bywa z masówkami, bo taka powoli się robi w kierunku Lisów. Teraz natomiast Klopp ma straszny ból głowy bo nie ma podstawowych środkowych obrońców - Skrtela i Lovrena, a wciąż nie ma Milnera, Gomesa, Ingsa i Sturridge&#39;a a niepewny występu jest Simon Mignolet, który z pewnością jest lepszy od Bogdana. Duet Sakho - Toure, nie wróży niczego dobrego, zwłaszcza na świetnego Vardy&#39;ego czy Riyada Mahreza. Widzę bramkostrzelne spotkanie z przewagą Leicester - mam nadzieje, że wygraną. Grają ostatnio dużo lepiej niż podopieczni Niemca i powinni wziąć komplet na Anfield w dobie kryzysu kadrowego jaki tam panuje. Wiadomo, że nie jest pewne, że wygrają, ale kurs po prostu jest za wysoki i trzeba spróbować ;)

Drugą opcją jest X2 w kierunku Leicester co jest dużo pewniejszą opcją @1,98 w Ónibet

Swansea - WBA / 1 @2,00
Oglądałem ostatni mecz Łabędzi z West Hamem i to oni byli stroną przeważającą w ogólnym rozrachunku. West Brom ostatnio podobnie jak Swansea nie bryluje, chociażby przegrywając u siebie z B&#39;mouth. Tutaj nie ma co się rozpisywać, bo jeśli byśmy mieli brać pod uwagę 1X2 &quot;bez założeń&quot;, to ciężko byłoby tu wytypować zwycięzcę bądź remis. Jest tu natomiast sprawa tego typu - jak pisał już wyżej bułeczka i kiedyś tam jeszcze - że te drużyny po prostu często fixują. Zazwyczaj wygrywa gospodarz, być może w celu zadowolenia kibiców, aczkolwiek współpracę między klubami widać doskonale. Tu trochę ryzyko stawiając pierwszy mecz, aczkolwiek to Swansea bardziej potrzebuje punktów aniżeli West Brom, z racji, iż znajdują się w strefie spadkowej. Miejmy nadzieję, że przyfixują po raz kolejny ;)

Soton - Arsenal / BTS @1,72

Southampton ostatnio spuścił z tonu dość wyraźnie. Zaledwie 1 punkt w ostatnich 5 meczach i w kontekście właśnie niedawnych pięciu spotkań to najgorsza drużyna w Premier League. Arsenal to przeciwległy biegun, wygrali 3 ostatni spotkania, w tym dwa po 3:0 w Lidze Mistrzów. Ozil w świetnej formie, a nawet co dziwne Giroud zaskakuje zadziwiającą skutecznością. Ostatni mecz dobry w ich wykonaniu, wygrany nad Manchesterem City 2-1 przed własną publiką, ale to raczej Obywatele przez większą część meczu byli przy piłce. Święci to ostatnio istna tragedia, aczkolwiek wydaje mi się, że ten mecz może być dla nich przełomem, a na pewno będzie ich stać na bramkę. Arsenal przyjeżdża na pewno zmotywowany w celu przeskoczenia Lisów w tabeli i zajęcia pierwszego miejsca. Kanonierzy mają ten komfort, że przed spotkaniem będą znać wynik. Aczkolwiek na pewno nie odpuszczą i zagrają na 100%, problem w tym, że mogą być zmęczeni ostatnimi meczami już i graniem na pełnych obrotach. Wciąż brak Sancheza, Cazorli i Francisa. Zobaczymy jak to będzie wyglądać, H2H BTS-owe. Typ pokrywany w 4/5 ostatnich spotkań.

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Ja tak samo jak koledzy wyżej będę stawiał zdecydowanie w strone Lisów. The Reds ostatnio dość słaba forma i szkoda tutaj nie wykorzystać czystej 2 po kursie 3.75.

@ jarekrk

Ja osobiście wygranej Lester do zera bym nie puszczał są w formie i rozwiali już tą dmuchanke organizowaną przez media, że wysokie miejsce w tabeli zawdzięczają terminarzowi, jednak Leicester to drużyna, z słabszą defensywą w tym sezonie praktycznie w każdym meczu tracili jakąś bramke dlatego Lester do zera mnie nie przekonuje i uciekam od tego z daleka.

Ogólnie zapowiada się piękna końcówka roku z PL, 28 Manu - Chelsea, a 29 City - Lester, zobaczymy jak Lisy wyjdą z tych dwóch meczu.

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Liverpool - Leicester (1-0) Liverpool zagrał świetny mecz ;]
Typ: Leicester + LB 2,5 5,30 ⛔

Po raz trzeci stawiam ten typ i mam nadzieję że i tym razem się uda ;)
Na początek garść statystyk.
Liverpool nie stracił bramki jedynie w pięciu spotkaniach z czego trzy były pierwszymi w obecnym sezonie. BTS nie padł jak do tej pory 8 razy.
W 17stu spotkaniach rozegranych przez Leicester 14 kończyło się BTSem.
Tylko 3 razy było inaczej. Stało się tak w meczach w których lisy zwyciężały- 1:0 z Crystal Palace, 0:3 z Newcastle oraz 0:3 ze Swansea.
Over padł 13 razy.
Wszystkie statystyki przemawiają zatem za overem oraz BTSem.
Dodatkowo słaba gra Liverpoolo w ostatnim czasie napawa optymizmem ;]
(oczywiście nie kibiców drużyny). Wiemy już również że nie zagra Martin Skrtel z powodu kontuzji mięśnia dwugłowego uda.
W jednym z artykułów na stronie www.lfc.pl możemy przeczytać:
&quot;Uraz reprezentanta Słowacji to spory ból głowy dla Jürgena Kloppa. Dopiero do zdrowia wrócił Mamadou Sakho, kontuzje wciąż leczy Dejan Lovren, który według menadżera ma duże szanse na powrót do gry w czasie Boxing Day.
Tymczasem Kolo Toure nie zaliczył do tej pory żadnego występu w wyjściowym składzie the Reds w lidze w bieżących rozgrywkach.
Oczekuje się również, że Simon Mignolet będzie gotowy do gry w starciu z Leicester.&quot;

Jak to będzie okaże się w sobotę.
Z racji tego że Leicester daje ostatnio nieźle zarobić gram w singlach kilka dodatkowych typów (te z wyższymi kursami, reszta może się komuś przyda ponieważ wszystkie mają sporą szansę na to że wejdą). Powodzenia ;]
BTS 1,51
2. drużyna zdobędzie bramek over 1,5 2,58
2. drużyna bramka, 1. bramka minuta 1-72 1,58
2. drużyna wygra przynajmniej jedną połowę Tak 2,21

oraz za drobne spróbuję 2. drużyna wygra do zera 7,40 co zasugerował kolega jarekrk ;).
Kursy: fortuna.pl

comendador 428

comendador

Użytkownik
Liverpool - Leicester
Leicester over 0,5 &amp; 1,30 &amp; STS ⛔⛔⛔
Leicester over 1,5 &amp; 2,55 &amp; Milenium ⛔⛔⛔
Leicester + over 2,5 &amp; 5,00 &amp; STS
⛔⛔⛔

Wynik : 1:0

Wszystko co miało być powiedziane zostało chyba już zawarte na forum. Liverpool po fali zachwytów tuż po meczach z City i Southampton, zaczynają zawodzić, porażki z Newcastle i Watford, plus uratowany remis w ostatniej minucie meczu z West Brom u siebie. Dodajmy do tego problemy z kontuzjami drużyny gospodarzy i świetnie prezentującą się drużynę gości i szykuję się nie za miły dzień dal fanów The Reds, a Lisy 6 punktów przewagi nad trzecim City, w sobotę kolejne szanse na punkty, a potem u siebie właśnie Manchester City będą podejmować. Może być naprawdę wesoło w ekipie Leicester, nie zdziwię się jak złapią komplet punktów. Oh jakie to by było piękne jakby do końca o mistrzostwo tylko liczył się Arsenal i Leicester i jeszcze City by wypadło poza pierwszą trójkę(może czwórkę :grin ???? , takie marzenie nowo roczne :razz:, ale wracając do typów. Leicester over 0,5 świetne do jakiegoś dubla, bo to będzie &quot;cud&quot; jeśli Liverpool zagra na zero z tyłu. Na over 1,5 już sam kurs kusi, bo 2,55 to promo. Newcastle, Watford, West Brom strzelają po dwie bramki min. to tak świetnie spisująca się drużyna gości nie da rady. I ostatni typ, też trochę zbyt wysoki, samo over 2,5 bardzo pewne, ciekawe czemu Liverpool jest tutaj według buków większy faworytem, hmm.

Chelsea - Watford
BTS &amp; 1,90 &amp; STS ✅✅✅

Wynik : 2:2

Kurs tylko na to, że Watford strzeli to 1,65. Bardzo ciekawy jestem tego spotkania, jak Chelsea wypadanie w kolejnym spotkaniu, drugie zwycięstwo z rzędu mogło być bardzo obiecujące szczególnie, że następny mecz będzie &quot;prestiżowy&quot;, że tak go nazwę bo z Manchesterem Utd. na wyjedzie, jeśli The Blues, faktycznie pokaże, że wraca do formy i wygra z świetnie spisującymi się graczami Watford (jak na beniaminka 7 miejsce po 17 spotkaniach, jeden punkt straty do 4 Tottenhamu), to może dobrze rokować przed następnym meczem. Więc bramka Chelsea jest tutaj raczej oczywista. Obrona The Blues nie jest nie do przejścia, i rozpędzone Watford, w dobrych humorach po czterech zwycięstwach w lidze, na pewno wyjdą bardzo zmotywowani, bo na mecz z Mistrzem Anglii, motywacja podwójna.
Dorobek strzelecki Watford to dzieło ledwie dwóch zawodników: Odiona Ighalo i Troya Deeney. Pierwszy strzelił już 12 goli i zaliczył trzy asysty, drugi trafił pięć razy i zaliczył cztery kluczowe podania, na szczęście obaj piłkarze zdrowi, więc liczę na tą jedną bramkę gości.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Chyba jestem jedynym fanem Liverpoolu, który tutaj piszę ale przyznaję wam rację. Liverpool gra padakę i mimo, że może wreszcie się obudzić to lider BPL to jednak lider. Mega Value w kursie na X2 ale chyba najpewniejszym betem na to spotkanie jest BTTS. Brak Skrtela oraz Lovrena powoduję, że jedynym pewniakiem jest Sakho a kto jemu do pary? Can czy Toure? Ani jeden ani drugi nie jest dobrym rozwiązaniem a raczej nikogo innego tam nie można wrzucić. Bramka dla gości padnie na pewno. Zresztą oni strzelali bramki chyba każdemu rywalowi w tym sezonie. Liverpool powinien też coś wcisnąć, bo nie wypada przegrać u siebie i spięcie będzie wielkie. Coutinho wrócił i niedługo powinien zacząć błyszczeć a powiedzmy sobie szczerze to Kloppowi nie wypada przegrać, bo straci szansę na Top4. Analiza króciutka i może mało treściwa ale BTTS&#39;ik wydaję się najlepszym betem na tę kolejkę.
BTTS - 1.62/uni
Za parę groszy pogram potem jakieś bety na bramki zawodników, kartki czy też DW, który jak na moje będzie wynosił 2-2.

BTTS w obydwu połowach - TAK - 14.0/uni
Coutinho strzeli zza pola karnego - 8.0/uni

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Widzę, że większość z Was pobiera kursy na Leicester.. Nic dziwnego.. Sam też to zrobię! Kolejny raz nie rozumiem dlaczego w tym meczu nie jest faworytem obecny lider Premier League? Ale dla Nas - graczy, to dobrze, a niekoniecznie dla buków. Co do samego meczu i mojej propozycji to Liverpool bez dwóch podstawowych obrońców. Nie grający do tej pory Toure to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie przy obecnej formie strzeleckiej Lisów na środek obrony. The Reds straciło wiele bramek i to ze słabszymi, a nawet dużo słabszymi ekipami, to dlaczego miałoby być inaczej z wg mnie niekwestionowanym liderem w tym sezonie? Dwie bramki na pewno są w zasięgu tej ekipy, a taki kurs nie może nam przejść koło nosa. Myślę, że jedna z nich padnie już w 1. połowie meczu, a co także jest bardzo atrakcyjny kurs.
Leiceter over 1,5 bramki w meczu @2,58 Fortuna ⛔
Leicester strzeli gola w 1. połowie meczu @2,20 Fortuna
⛔
Zwracam honor wszystkim tym co postanowili postawić na gospodarzy spotkania.

Z racji dużej &quot;urazy&quot; do LvG gram także przeciwko nim w tej kolejce. Stoke jest mocne u siebie, nie miało problemu ograć Chelsea oraz City, to dlaczego miałoby być inaczej przeciwko MU? Mam nadzieję, że ten mecz to ostatnia szansa zobaczenia Holendra na ławce trenerskiej Czerwonych Diabłów. Kursy powędrowały już w dół, i pewnie tak będzie do samego spotkania, ale nadal jest jeszcze troszkę ponad 3, więc nie jest źle.
Stoke @3,15 Fortuna ✅
No to co? Żegnamy Louisa van Gaala? ????

T 33

toomi

Użytkownik
Wracając jeszcze do mojego wcześniejszego posta.
Stoke - 3.25 (bet365) Leicester i powyżej 2.5 - 5.50 (bet365)
Arsenal - 2.05 (bet365)
Dla emocji i liczenia na świątecznego farta zdecydowałem się jeszcze na jeden szalony zakład :wink: Składa się on z trzech propozycji, które w zasadzie opisałem wcześniej.
Stoke i poniżej 2.5 - 5.50✅ (2:0)
Leicester i powyżej 2.5 - 5.50⛔
(1:0)
Arsenal i powyżej 2.5 - 3.25⛔
(4:0)
AKO: 98,31 :grin: (bet365)
Dla zabawy można nawet spróbować za symboliczną &quot;piątkę&quot;.
Liverpool - Leicester. Ten mecz opisany jest już w zasadzie tutaj na czynniki pierwsze.
W meczach Stoke nie pada grad goli i jeżeli przyjmiemy koncepcję, że Manchester przegra to Stoke powinno to zrobić podobnie jak w przypadku Chelsea i Manchesteru City.
Southampton zrobi zapewne wszystko żeby się przełamać i na bramkę na pewno mają szansę. Dodając do tego formę ofensywną Arsenalu? Już pojawił się tutaj typ over 2.5.
Ja zagram. Kursy są zachęcające, więc wręcz prosi się spróbować. Choćby symbolicznie.
P.S. Wesołych Świąt dla wszystkich graczy!

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Przeglądając h2h Stoke-Manchester łatwo zauważyć, że drużyna United w każdym z 15 spotkań rozegranych pomiędzy powyższymi ekipami strzeliła gola. Może ostatnie wyniki nie prognozują gradu bramek, natomiast tym razem pachnie mi bts-em i w tą stronę uderzam. Nie byłbym taki pewny zwycięstwa Stoke gdyz ta drużyna na 15 meczy tylko raz pokonał Man U. Wiadomym jest, że drużyna z Old Trafford jest w przebudowie i nie prezentuje w tym sezonie najwyższej jakości, natomast aktualnie 5 pozycja w lidze nie jest taka zła. Odpadli z LM więc mogą skupić się na lidze Angielskiej. Od 6 spotkań Czerwone Diabły nie wygrały więc głód i chęć przełamania złej passa będzie ogromnay. Liczę na otwarte spotkanie gdzie zobaczymy kilka bramek...

Stoke City - Manchester United =&gt; Over 1,5 =&gt; 1,44 ✅✅✅

Stoke City - Manchester United =&gt; Over 2,5 =&gt; 2,35 ⛔⛔⛔

Stoke City - Manchester United =&gt; BTS =&gt; 2,00 ⛔⛔⛔

Stoke City - Manchester United =&gt; Over 9,5 rożnego =&gt; 1,61
✅✅✅

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Man City vs SUnderland / Will 2 or more Man City players score against Sunderland? Yes @ 2 B e t s a f e --&gt; zakladka Man City Specials ✅

Jak dla mnie rewelka zaklad. Po pierwsze buki same wycenily over 2,5 gola City @ 1,8 czyli odds on, wiec uwazaja, ze City strzeli przynajmniej 3 bramki (albo, ze bardziej prawdopodobne jest, ze strzela niz, ze nie). City o tyle jest ciekawe, ze po jakiejs porazce w PL zazwyczaj wracajac na Etihad mocno obijaja rywala. Tak bylo gdy przegrali z Tottenhamem, wrocili na swoj stadion i pykneli slabiakow z Newcastle 6:1. Potem remis na wyjezdzie z Man United, i powrot na swoje boisko i wygrana 5:1 z Crystal Palace. Podobnie bylo po dwoch porazkach z Liverpoolem (i Juve) na wyjezdzie, gdzie w nastepnym meczu pykneli bez problemow Southampton 3:1. Ostatnio mieli spory fart by wygrac ze Swansea ale ogolnie, to trent sie powtarza bo i tamto spotkanie wygrali a byli po przegranej w Stoke. Po ostatniej porazce z Arsenalem wracaja do Manchesteru rozegrac spotkanie ze slabym Sunderlandem. OK, Allardyce uspokoil gre Kotow ale jest to nadal zespol ktory jest jednym z glownych faworytow do spadku i nie powinien stanowic duzego problemu dla City. Sklad obu zespolow dzieli spora roznica w jakosci i mysle, ze bedzie ja widac. W City jest komu strzelac, W podstawie swoje strzaly oddadza Aguero, Sterling i De Bruyne. Do tego kilka okazji moga miec Toure i Fernandinho oraz z pewnoscia zmiennicy jak Bony. City po porazce z Arsenalem bedzie musialo postarac sie o 3 pkt wiec tutaj bedzie musiala byc pelna mobilizacja. Mysle, ze Sunderland bedzie stawial opor do pierwszego gola. Po pierwszej bramce worek sie otworzy i spodziewam sie tutaj malego gwaltu ze strony City, ktorzy lubia ogrywac ogorasow wysoku by podbudowac swoje nadszarpniete, po ostatnim niepowodzeniu, ego. Moim zdaniem jest to rewelacyjny zaklad z ktrego warto skorzystac ????

Bournemouth v Crystal Palace / Crystal Palace DNB @ 2,15 B e t s a f e --&gt; ZWROT

Do tego uwazam, ze kursy na CP w meczu z Bournemouth sa troche za wysokie. CP to zespol ktory swietnie punktuje rywala. Oni nie przewazaja w meczach ale sa bardzo skuteczni w swoich atakach. CP jest 3 najlepsza ekipa wyjazdowa w PL w tym sezonie a mieli nie lada rywali: Norwich , Chelsea (jeszcze gdy tam kwasu nie bylo na poczatku sezonu, ) Tottenham, Watford, Leicester, Man City, Liverpool, Everton i Stoke. Gdybym dostal taka rozpiske na poczatku sezonu to na miejscu Pardewa bym sie zalamal a oni wyciagneli z tego naprawde bardzo przyzwoity wynik przegrywajac zaledwie z liderem Leicester, Man City i Tottenhamem. Mecz z Bouremouth mam wrazenie, bedzie im swietnie lezal bo gospodarze to ekipa ktora gra swoja ofensywna pilke ktokolwiek nie przyjedzie narazajac sie na kontry i zostawiajac otwarte drzwi pod wlasnym polem karnym. Dla CP to bedzie jak woda na mlyn. Mam wrazenie, ze tutaj CP moze wygrac przewaga wiecej niz jednej bramki bo jak Bournemouth traci gole to traci je hurtowo. Co do gospodarzy to ich ostatnie wyniki przyslaniaja troche rzeczywistosc, ze ta ekipa to jednak slabiak ligi. Wygrana z Chelsea i Man Utd przyszly bo Chelsea grala na wyrzucenie Mou a w United dzieja sie jakies niebywale rzeczy o ktorych nawet ciezko mowic. Przed swoje ostatnia seria zwyciestw ciezko bylo powiedziec cokolwiek dobrego o druzynie z Bournemouth procz tego, ze ma charakter i ambicje. Sporo problemow z kontuzjami zawezalo opcje w ataku praktycznie do jednego, 32 letniego, Glenna Murraya. Chlopak stana na wysokosci zadania i 3 bramki strzelil ale to zdecydowanie za malo by liczyc sie na powaznie w PL. Doszedl do niego jeszcze King ale to nadal za malo. Wystarczy spojrzec nieco dalej i przypominaja sie mecze z Totkami badz City przegrane 5:1 czy porazki z bedaca w kryzysie (choc z duzym potencjalem) Southampton badz z tragicznym Newcastle. Mysle, ze Bournemouth bedzie mialo za malo na Crystal Palace i nie ugra pelnej puli a wrecz spodziewam sie zwyciestwa gosci. Kursy mi sie podobaja i uwazam, ze warto z nich skorzystac. Pozdro i udanego Boxing Day! ????

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom