Cracovia - Podbeskidzie
Typ: x2
Kurs: 2.01 fortuna
Mam mieszane odczucia co do rzetelności wykonywanych obowiązków przez pana trenera drużyny Cracovii. Sam fakt, że Probierz chciał dobrowolnie opuścić trenerkę, ale został powstrzymany przez umowę i ewentualną karę - świadczy o cyrku jaki się odstawia w tej drużynie. Mam wrażenie, że Probierzowi porażki są na rękę i zbliża się nimi do swojego planu, czyli wakacji i odpoczynku od pracy z Ekstraklasą.
Ostatnio wygrali w Pucharze Polski 1:0, ale mecz wcześniej, w
Ekstraklasie z Pogonią nie oddali żadnego celnego, spośród AŻ CZTERECH strzałów w meczu, czy jest tam w ogóle jakaś wiara że obecny stan się poprawi? Wątpię. Podbeskidzie zaczęło z przytupem, morale zupełnie na innym biegunie niż w Cracovii. Wygrana z Legią, a później comeback z 0:1 na 2:1 z Górnikiem na pewno wywindował wiarę w siebie tego zespołu. Wiedzą,że mogą, super zaczęli granie po przerwie, a dziś myślę że są mega value w obecnej sytuacji Cracovii.
H2H obu ekip niewiele nam mówi, bo na przestrzeni roku obie ekipy zagrały dwa mecze: jeden zwycięski dla Podbeskidzia, drugi zakończony remisem. Teraz głównym punktem odniesienia są bardziej mentalne kwestie, choć aspekt sportowy na chwilę obecną też myślę że po stronie gości.
Początkowo miałem iść za głosem tłumu i spróbować coś na stronę Szczecina, ale odpuszczę granie Pogoni, wyczuwam tutaj niespodziankę, zbyt duży hype jest na nich.