Werder-Kaiserslautern
Może zacznę od gospodarzy, którzy fatalną serie porażek mają już za sobą co potwierdzają ostatnio chociażby ostatnie wyniki. Można by się czepić o przegraną w Dortmundzie ale kto śledzi ligę wie w jakim gazie są podopieczni Kloppa. Wrócę jeszcze do tej porażki, która według mnie była nie zasłużona REMIS był spokojnie w zasięgu ręki ale jak to w piłce bywa każdy wie... Nie sam wynik jest ale to co zagrali a zagrali bardzo dobrze na moje oko. Niepokoi mnie brak w jutrzejszym spotkaniu Pizzaro, który ożywił ostatnio grę Bremeńczyków. Z ważnych braków to jeszcze z pewnością Almeida ale chłop na własne życzenie grzeje ławę... Co do gości można powiedzieć ,że jest to jedna wielka niewiadoma a dlaczego? Potrafią wygrać z Schalke na własnym obiekcie 5:0 by potem przegrać z Pauli czy też zremisować ze słabym Wolfsburgiem. Wniosek jest jeden to Schalke w tamtym meczu nie istniało i nie pozostało nic innego jak wykorzystanie fatalnej postawy rywala czego w następnych meczach ze strony rywali już nie było i kończyło się dużo gorzej. Nie ma wątpliwości , że Werder ma skład o większym potencjale i umiejętnościach indywidualnych poszczególnych graczy. Optymizmem gości może napawać powrót Lakica ale wątpię żeby on jutro czarował defensywę Werderu jak i jego partnerzy tym bardziej, że ofensywa Werderu spokojnie jest w stanie nadrobić jak coś stracą...
Moja taka mała uwaga granie na średniaków ostatnim czasy kończy się kiepsko dlatego wydaję mi się ,że warto zainwestować trochę w Werder, który zaczyna wykorzystywać swój potencjał i grać na miarę czołówki. Rywal do bardzo wymagających nie należy u siebie pokazują , że potrafią ogrywać wielkie firmy ale jutro niestety ich dwunastym przeciwnikiem będzie publika Werderu. Inny wynik jak wygrana gospodarzy będzie dla mnie zaskoczeniem gdyż przy tym potencjale co ma Werder przegrać z sinusoidą nie może.
Przewidywane składy:
Werder:
Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Fritz, Frings - Bargfrede, Hunt, Marin - Arnautovic
Kasier:
Sippel - Dick, Amedick, Abel, Bugera - Petsos - Kirch, Tiffert, Moravek, Ilicevic - Lakic
Werder Brema
@1,64
Pinnacle
edyta: To co obrońcy porobili to głowa boli...Sam Marin meczu nie wygra...A Lakic trafia i to 2 razy ...