Może ktoś przybliżyć co się dzieje w Chelsea? Dziś porażka z najsłabszym zespołem ligi, oni grają przeciwko trenerowi czy coś? ????
Nie mogę zrozumieć dlaczego tak wiele osób dziwi taki wynik tego spotkania...
Od pierwszej kolejki Chelsea jest tylko cieniem zespołu z poprzedniego sezonu. To że w ostatnich meczach Hazard pokazał się z dobrej strony nie oznacza od razu, że cały zespół zacznie w mgnieniu oka grać koncertowo. Na taki rozwój wydarzeń przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, zwłaszcza że reszta ofensywy w dalszym ciągu kuleje.
Granie Chelsea po tak niskim kursie było naprawdę bardzo ryzykowne, dlatego mi osobiście udało się wyłapać handicap w stronę Bournemouth.
Poza tym mówienie o Bournemouth jako o "najsłabszym" zespole ligi też uważam za dość krzywdzące, zwłaszcza w obliczu ich dwóch poprzednich meczów z Swansea i Evertonem. Moim zdaniem pokazali się w tych meczach z naprawdę dobrej strony. Statystyki nie przemawiają za tym zespołem, ale gdyby nie pechowa kontuzja Wilsona to z obecną grą byli by zdecydowanie dalej od strefy spadkowej.
Żeby nie robić totalnego offtopu postanowiłem dodać swoje przemyślenia na temat pozostałych meczów 15 kolejki
Newcastle vs Liverpool
Pomimo że nie lubię grać "czystych" wyników spotkań, to jednak w tym meczu pokusiłem się
o obstawienie wygranej drużyny z Liverpoolu (
Liverpool win/Liverpool dnb).
Większość czynników jakie brałem pod uwagę przemawia za takim wynikiem tego spotkania.
Jedyna rzecz, która napawa mnie lekką obawą to fakt, że The Reds nie czują się zbyt dobrze
w delegacjach na stadionie srok, co mogą potwierdzać wyniki z poprzednich dwóch sezonów.
Wydaje mi się jednak, że dobry wpływ Kloppa na drużynę, wola walki i zaangażowanie jakie udało mu się zaszczepić w postawie swojego zespołu, jak również powrót do gry ważnych kontuzjowanych zawodników powinno pozwolić Liverpoolczykom na zgarnięcie w tym meczu 3 punktów.
Oczywiście oprócz powyższych trzeba jeszcze dodać że w obliczu ostatnich wyników i meczów obu zespołów Liverpool należało by traktować jako zespół znajdujący się co najmniej poziom jak nie dwa wyżej od zespołu z St. James Park.
Everton vs Crystal Palace
Długo zastanawiałem się nad obstawieniem tego meczu jednak w końcu postanowiłem zagrać handicap w stronę Bournemouth w meczu z Chelsea.
Zarówno jeden jak i drugi zespół w tym sezonie ma bardzo duże skoki formy, także ciężko w tym meczu o wynik który mógłby budzić jakieś szczególne zdziwienie.
Dość wyraźnym faworytem dla bukmacherów jest Everton jednak ja zastanawiałem się nad handicapem w stronę Crystal Palace. Dużo w tym meczu zależy od sposoby jaki wejdzie w mecz ofensywa gospodarzy, jednak jeśli nie przycisną gości od początku spotkania i nie narzucą swojego stylu gry to mogą mieć duży problem ze sforsowaniem dobrze w tym sezonie grającej defensywy drużyny z Londynu. Na poparcie typu w stronę handicapu dla gości mogą przemawiać wyniki ich dotychczasowych spotkań w tym sezonie gdzie jak dotąd tylko WHU był w stanie wygrać z nimi różnicą więcej niż 1 bramki.
Myślę,że taki typ ma rację bytu jednak jak wspomniałem na początku postanowiłem sobie odpuścić typowanie tego spotkania, bo ofensywie Evertonu zdarzały się już w tym sezonie naprawdę dobre mecze także ryzyko jest stosunkowo duże.