>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15. kolejka LOTTO Ekstraklasy (4.11-6.11.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W
Winmasters!
Winmasters - bonus 100% do 200zł!
Ciekawe spotkanie w 15 kolejce, przede wszystkim derby Wrocławia, które będą ciekawe, Śląsk złapał formę z groźnym zawsze Zagłębiem. Legia zagra z Cracovią, która przegrała z Jagiellonią, Legia po spotkaniu z Realem może być zmęczona, może odbić się to na ich formie, jednak widać, że pod wodzą Magiery jest w lidze przynajmniej coraz lepiej.
Ciekawie także zapowiada się spotkanie beniaminków Wisła vs Arka
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

comendador 428

comendador

Użytkownik
Legia - Cracovia
Pogram tutaj na pewno na bramkę Odjidja-Ofoe, w końcu się przełamał i strzelił i na HA w stronę Legii, taki remis z Realem jeszcze mocniej ich zmotywuje do meczu ligowego. W ostatnich latach dobrze Legionistom grało się u siebie z Cracovią. Dodatkowo w meczu nie zobaczymy w składzie Pasów Covilo który będzie pauzował za czerwoną kartkę w ostatnim meczu, Bośniak strzelił już w tym sezonie 6 goli w lidze i jest najskuteczniejszym zawodnikiem Cracovii. Legia musi gonić czołówkę, bo ich główny rywal moim zdaniem - Lechia nie traci w tym sezonie zbyt dużej ilości punktów i każda kolejna strata może Legionistów mocno kosztować.
Odjidja-Ofoe ⚽ # 3,80 ⛔
Legia(-1,5) # 2,50 ✅
Betsson

Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin
Tutaj na pewno pograłbym kartki, ostatni czasy w meczach tych drużyn pada 5-6 kartek więc spokojnie linie 3,5/4,5 można grać.
Na STS kurs na over 4,5-1,98 ⛔ a na 3,5-1,57 ✅, więc kursy fajne, czekam aż Betsson wystawi linie.
Lechia - Pogoń
Dwie ofensywne drużyny zmierzą się ze sobą w sobotę, a co najważniejsze w formie. Stadion w Gdańsku to w tym sezonie twierdza, Lechia u siebie pięć zwycięstw i jedna porażka, ale w tych sześciu spotkaniach aż 9 goli straconych, ale aż 14 zdobytych, w każdym spotkaniu tracili bramkę. Ja tutaj na pewno idę w BTS, Pogoń w formie trzy zwycięstwa w tym z Legią u siebie 3:2, na pewno na lidera motywacja będzie.
BTS # 1,81 # Betsson ✅
Jagiellonia - Piast
Można by kopiuj-wklej zrobić z meczu Lechia/Pogoń, taka sama sytuacja, Jaga po gorszym okresie pewna wygrana 3:1 z Cracovią na wyjeździe, Piast również świetny okres w ostatnich 4 meczach bilans 3-0-1, gdzie ta porażka trzeba zaznaczyć była z Lechią 3:2 na wyjedzie, kolejne spotkanie gdzie powinniśmy zobaczyć kilka bramek.
BTS # 1,76 # Betsson ⛔

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ruch-Lech
over 9,5 rożnych @1.7 bet365 ✅

Pojedynek Ruchu i Lecha na pewno nie będzie nudny.Niebiescy zajmują przedostatnie spadkowe miejsce w tabeli, jednak nie ma co tego brać w pryzmat bezradności, liga jest bardzo wyrównana, ostatnia drużyna w tabeli dzierży 14pkt, a zespół otwierający część Mistrzowską ma tych punktów 19 więc teoretycznie w kilka kolejek można się znaleźć na drugim biegunie.
Ruch ostatnio co prawda przegrał w Szczecinie z dobrze ostatnio dysponowaną Pogonią (po objęciu prowadzenia) ale wcześniej u siebie przełamał się na Koronie wygrywając aż 4-0, dzisiaj z pewnością Ruch ma apetyt na kolejne punkty i zrobi wszystko by ograć Lecha u siebie, co oczywiście jest w ich mocy.
Lech gra dobrze, ale często ma problem z zawiązywaniem obiecujących akcji, trzeba też zaznaczyć że nie mieli w ostatnim czasie najłatwiejszych rywali.
W dzisiejszym meczu w Chorzowie obie ekipy będą dążyły do zgarnięcia pełnej puli, Lech plasuje 8 pozycję, przy potencjalnej porażce zlecą ze strefy mistrzowskiej, Ruch z kolei małymi kroczkami chciałby powalczyć o pierwszą ósemkę, na dzień dzisiejszy się do niej przybliżyć zwycięstwem opuszczając strefę spadkową.Myślę że obustronnych akcji dzisiaj nie braknie i idę w meczu na rożne.

Otrzymane punkty reputacji: +7
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Ruch Chorzów - Lech Poznań
Typ: Powyżej 2.5 goli
Kurs: 2.05
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś na Stadionie Miejskim w Chorzowie dojdzie do rywalizacji dwóch zespołów które jak na razie grają poniżej oczekiwań. Ruch Chorzów, który zajmuje przedostatnie miejsce w ligowej tabeli podejmie Lecha Poznań, który jest na ósmym miejscu ale na pewno ambicje tej drużyny sięgają przynajmniej TOP 3 tabeli. Według bukmacherów faworytem tego spotkania jest ekipa gości, ja jednak postanowiłem w tym meczu zagrać over 2.5 goli.
Polska Ekstraklasa jest jak wiemy nieprzewidywalna i wcale nie zdziwiłbym się gdyby akurat dziś to jednak Niebiescy okazali się górą w tej rywalizacji, zakład na over 2.5 goli uważam, więc za bardziej bezpieczny.
W tym sezonie Ruch Chorzów, co ciekawe notuje najwięcej overów w lidze - 11 w 14 kolejkach, średnia bramek w meczach Niebieskich to 3.0. Jak więc widzimy jest to zespół overowy. Lech Poznań jest pod tym względem na drugim biegunie, razem z dwoma innymi klubami ma na koncie raptem 6 overów i 8 underów i jest to najsłabszy wynik w lidze. 4 overy jednak z 6 zanotowali na wyjazdach i co ciekawe w ostatnich 3 delegacjach mecze tej ekipy kończyły się wynikiem 2:1. Warto też dodać, że bezpośrednie mecze obu ekip w Chorzowie pokazują, że dziś over 2.5 może zostać pokryty. Otóż z 6 ostatnich spotkań w Chorzowie 4 zakończyły się overem.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to Niebiescy dziś zagrają bez Hanzela, Koja, Araka, Cichockiego i Bargiela. Przyjezdni natomiast muszą sobie radzić bez zawieszonego Burića, oraz kontuzjowanych Nielsena i Tetteha. Myślę, że będzie to dobre spotkanie w którym emocji jak i bramek nie powinno zabraknąć, moja propozycja to over 2.5 bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +6
meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
Zdecydowanie za wysokie kursy jak na taką linie, obie ekipy swoje 4 ostatnie spotkania overowe, w spotkaniach H2H tez to wygląda dobrze (na 10 ostatnich spotkan bezposrednich 4 overy). Slask ostatnio jakby ciut lepiej (wreszcie punktują i przede wszystkim sporo strzelają), Zaglebie troche w kratke (wygrywają w Bialymstoku zeby potem zremisowac u siebie z Wisłą Kraków ...) ale tez całkiem sporo bramek pada w ich spotkaniach.
Śląsk - Zagłębie
over 2 @ 1,67 ✅
over 2,25 @ 1,99 ✅
over 2,5 @ 2,29! ✅

wszystkie kursy z Pinnacle

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Ruch Chorzów - Lech Poznań​

Dziś przy Cichej spodziewam się otwartego i szybkiego meczu. Przedostatni w ligowej tabeli Ruch musis szukać punktów, jak nie chce podzielić losów inneg legendarnego Polskiego klubu - Górnika Zabrze. A gdzie ma ich szukać jak nie przed własną publicznością w Chorzowie. Ósmy Lech drugi sezon z rzędu nie spełnia pokładanych w nim nadzieii w Poznaniu. Pozycja w środkowej części tabeli ligowej to nie jest to czego sie oczekuje po tym klubie. Tam się oczekuje corocznej walki o Mistrzostwo Polski, a mając przed sobą takie cele to z tak słabą drużyną jaką jest w tym sezonie Ruch trzeba po prostu zdobywać pewne 3 punkty. Kolejorz jest ostatnio w niezłej formie. Zagrali dobre spotkanie z Legią, co prawda przegrali, ale gra nie wygladała najgorzej a w ostatniej kolejce pewnie rozprawili się 2:0 z beniaminkiem z Płocka. Ruch natomiast w sześciu ostatnich meczach poniósł aż 5 porażek i zanotował jedno zwycięstwo, z tragicznie grajacą i zamykającą ligową tabelę Koroną. Dziś spodziewam się dominacji podopiecznych Nenada Bjelicy. Ruch będzie stawiał opór ale powinien pozostać z 0 dorobkiem punktów wtym meczu.

TYPY:
Lech @ 1,88 (Oddsring) ✅✅✅
over 11,5 rzutów rożnych @ 2,50 (Bet365) ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 17

marcinsk

Użytkownik
Ruch Chorzów - Lech Poznań
Niebiescy dziś na swoim stadionie podejmą delikatnie rozpędzającą się lokomotywę Kolejorza. Niebiescy ostatni mecz z Lechem wygrali w sezonie 2011/2012 3:0 na własnym stadionie, nie ukrywajmy że był to chyba najlepszy sezon dla Ruchu, który wtedy zdobył wicemistrza Polski. Od tego czasu obie drużyny rozegrały razem 10 spotkań z których 7 razy zwycięsko wychodził Lech pozostałe mecze to remisy. Patrząc na ostatnie mecze Lecha mamy 2 zwycięstwa Nafciarze (dom) Górnicy z Łęcznej (wyjazd) Wisła Kraków na remis (dom) oraz przegrana na Łazienkowskiej z Legią po dość dobrym meczu, natomiast Ruch zanotował w ostatnich 4 meczach 3 porażki z Pogonią (wyjazd), z Piastem (wyjazd), Miedziowi (dom) i tylko jedną wygraną z tragicznie grającą Koroną która od 9 kolejki wszystkie swoje mecze przegrała. Więc w dniu dzisiejszym wygrana Lecha nie powinna być żadną niespodzianką.
TYPY:
Lech @ 2,00 (Fortuna) ✅
spotkanie/ilość bramek 2/+2.5 3,1 (Fortuna) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
M 17

marcinsk

Użytkownik
Kolejnym bardzo ciekawym meczem na pewno będą derby Dolnego Śląska rozegrane w niedziele pomiędzy Śląskiem Wrocław a Zagłębiem Lubin. Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy drużynami gdzie jedna walczy o czołówkę a druga o znalezienie się w grupie mistrzowskiej. Mecze Śląska z Zagłębiem zawsze były ciekawe i notabene wychodzą mniej więcej po równo gdyż we wszystkich dotychczas rozegranych meczach pomiędzy tymi dwoma drużynami a było ich do tej pory 35 mamy 13 wygranych Śląska, 15 meczów wygrali Miedziowi oraz padło 7 remisów, ostatnie 4 pomiędzy tymi drużynami to 2 mecze remisowe i po jednej wygranej dla każdej z drużyn. W obecnym sezonie lepiej sobie radzi jednak Zagłębie które zajmuje 3 pozycję i do tej pory bez porażki w meczach wyjazdowych a ich średnia z meczów wyjazdowych to 4-2-0, Śląsk zajmuję 9 pozycję i w meczach na własnym boisku gra tragicznie zdobywając tylko 4 punkty ze zremisowanych meczów a ich średnia w meczach u siebie to 0-4-3. Będzie to na pewno mecz walki gdyż derby zawsze są meczem o coś więcej niż tylko 3 pkt ale moim zdaniem w tym meczu lepiej wypadnie drużyna Miedziowych i wygra ze Śląskiem.
TYP:
Zagłębie @ 2,75 (Fortuna)

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zakłady specjalne od Betsafe.
Trudno coś tu wybrać ciekawego, ale realnie wyglądają dwa ostatnie zakłady.
Lech gra na wyjeździe z Ruchem. Są mega faworytem, ale wątpię, że wygrają do zera. Ruch gra słabiutko w obronie, ale grają u siebie, a w ataku zawsze mają jakieś szanse po indywidualnych akcjach (patrz gol z Pogonią, trochę fartowny, ale jednak). Mnie nie przekonuje ten wyjazdowy Lech.
Lechia gra z wcześniej wspomnianą Pogonią. Portowcy znacznie lepiej grają na własnym boisku, ale widać że wielu piłkarzy łapie fajną formę. Bardzo podoba mi się gra Delewa, który jest solidnym motorem napędowym. Silną stroną Pogoni jest w miarę wysoka skuteczność, chociaż mecz z Ruchem był zaprzeczeniem tej tezy. Łatwo Lechia nie będzie miała.
Combos zwycięstw - Legia, Wisła Kraków i Lechia. O Lechii pisałem, Wisła Kraków powinna na luzie zainkasować trzy punkty, bo Łęczna gra bardzo słabo. Ruszają się jak muchy w smole, przegrywają indywidualne pojedynki, są słabo przygotowani. Gdyby nie ten fartowny win z Wisłą Płock, to dziś Górnik byłby czerwoną latarnią.
Legia u siebie podejmuje Cracovię. Powinniśmy oglądać fajny meczyk z kilkoma bramkami po obu stronach. Zagram na pewno indywidualnie coś z tego starcia. Czuję wysokiego overa, chociaż z drugiej strony ile może trwać ten festiwal strzelecki na meczach warszawiaków?
Co sądzicie o tych zakładach specjalnych?

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Ruch Chorzów vs Lech Poznań 0:5 (0:2)
Over 2.5 @ 2.05 bet365 ✅

Ja idę dzisiaj w over, nie wiem, jakieś takie przeczucie ;).
Ostatnie dwa spotkania w Chorzowie to dwa overy.
Lech ostatnie 4 spotkania overy, grają pod wodzą Bjelicy coraz lepiej, moim zdaniem będzie po przerwie między rundami jeszcze lepiej, ale póki co trzeba robić coś z tym co jest.
Ruch przez ostatnie 3 spotkania również overy. Gra Niebieskich coraz lepsza, furorę robi Niezgoda, mecz z Koroną był doskonały w sensie ofensywnym, ale akurat przeciw Koronie ostatnio to nie sztuka.
Ruch - 6 spotkań u siebie 2 wygrane, remis i 3 porażki.
Lech na wyjeździe wygrana, dwa remisy i 3 porażki w 6 spotkaniach.
Nie zagra w Ruchu Arak oraz Koja, ale ten to już od dawna nie gra. W Lechu nie zagra Nielsen oraz Tetteh.
Za sportowe fakty.
Przewidywane składy:

Ruch Chorzów: Hrdlicka - Konczkowski, Grodzicki, Kowalczyk, Oleksy - Ćwielong, Surma, Urbańczyk, Lipski, Moneta - Niezgoda.
Lech Poznań: Putnocky - Kędziora, Bednarek, Arajuuri, Kadar - Jevtić, Trałka, Majewski, Gajos, Makuszewski - Robak.
Zakłady specjalne od Betsafe.
Co sądzicie o tych zakładach specjalnych?
Okroiłem troszkę Twój post, ale najciekawiej zapowiada się ostatni kurs 5.75 na 3 zwycięstwa, Lech powinien poradzić sobie z Ruchem, Wisła coraz lepiej , Łęczna słabo, a Legia po meczu z Realem powinna być nakręcona tylko czy będzie mobilizacja na ligę, wydaje się, że tak. Zwłaszcza u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Okroiłem troszkę Twój post, ale najciekawiej zapowiada się ostatni kurs 5.75 na 3 zwycięstwa, Lech powinien poradzić sobie z Ruchem, Wisła coraz lepiej , Łęczna słabo, a Legia po meczu z Realem powinna być nakręcona tylko czy będzie mobilizacja na ligę, wydaje się, że tak. Zwłaszcza u siebie.
Z tego co ja widzę Wisła i Legia się zgadza, ale nie ma tam Lecha tylko jest Lechia Gdańsk ????
I wtedy już tak pięknie nie jest, bo Pogoń gra bardzo fajną piłkę ostatnio i spokojnie stać ich na wywiezienie remisu z Gdańska.

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Z tego co ja widzę Wisła i Legia się zgadza, ale nie ma tam Lecha tylko jest Lechia Gdańsk ????

I wtedy już tak pięknie nie jest, bo Pogoń gra bardzo fajną piłkę ostatnio i spokojnie stać ich na wywiezienie remisu z Gdańska.
A tak ???? , bo jest w ogóle LEcha Gdańsk i mi się tak jakoś wymsknęło :p

Ale racja, chociaż Lechia u siebie też powinna ogarnąć ;).

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Ruch - Lech
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.05
buk: betsson
Wynik: 0:5
✅

W ostatniej kolejce Niebiescy zagrali całkiem nieźle przeciwko dobrze ostatnio dysponowanym Portowcom lecz ostatecznie przegrali. Trener Fornalik już drugi raz zaskoczył ustawieniem z dwoma napastnikami, podobnie jak z Koroną Kielce, a obok Jarosława Niezgody zagrał Visnjakovs. To ustawienie przynosi gole i dziś zapewne powinniśmy się spodziewać podobnego ustawienia. Co do Niezgody to wyrasta nam powoli gwiazda w Ruchu. Niezgoda strzelił już trzeciego gola w swoim czwartym meczu dla Niebieskich, zaliczył też asystę.
Kolejorz zagrali dobre spotkanie u siebie przeciwko słabej ostatnio Wiśle Płock i pokonali rywala 2:0. Gra Lecha uległa dużej poprawie co mnie bardzo cieszy, bo tylko dzięki dobrej grze goście mogą bić się o wyższe pozycje. Wybrałem over, ponieważ Ruch zapewne będzie chciał się zemścić za ostatnią porażkę z Lechem w PP 0:3. W ostatnich czterech spotkaniach pomiędzy obiema drużynami padały minimum trzy bramki. Dziś spodziewam się otwartego spotkania. Ruch musi w końcu wyjść z dołka tabeli, a Lech zdobyć punkty jeśli myśli o pucharach w przyszłym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
opensparviere 317

opensparviere

Użytkownik
Widzę, że nikt nie dotyka meczu Wisła Płock - Arka Gdynia. Miałem (nieprzyjemność) oglądać ostatnie 2 mecze Arki i są kompletnie bez formy. Ten mecz powinien być nudny i zdziwię się gdy będzie grad goli. Skłaniam się do:
poniżej 2.5 gola kurs spadł z 1.75 na 1.66
do dubla Wisła Płock lub remis kurs 1.36
Jeśli ktoś chce oglądać ten mecz i mieć duże emocje to czysty remis po kursie 3

Otrzymane punkty reputacji: +19
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Widzę, że nikt nie dotyka meczu Wisła Płock - Arka Gdynia. Miałem (nieprzyjemność) oglądać ostatnie 2 mecze Arki i są kompletnie bez formy. Ten mecz powinien być nudny i zdziwię się gdy będzie grad goli. Skłaniam się do:
poniżej 2.5 gola kurs spadł z 1.75 na 1.66
do dubla Wisła Płock lub remis kurs 1.36
Jeśli ktoś chce oglądać ten mecz i mieć duże emocje to czysty remis po kursie 3
Zgadzam się z kolegą. Arka bardzo bardzo słabo, mecz z Lechią na ambicji pojechali, Lechia mogła ten mecz zabić już w pierwszej połowie. Wisła też ma swoje problemy, nie sądzę żeby umieli wykorzystać w pełni słabość Arki. Ani Arka ani Wisła nie mają armat z przodu i raczej obie będą się starały robić to co zawsze, czyli zabezpieczać tyły a z przodu może coś wpadnie. Mecz zapowiada się jako taki dla koneserów :p
Ja pójdę dalej zagram under 1,5 @3.00 BET365 ✅✅✅ Miękko

Otrzymane punkty reputacji: +10
K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Obie ekipy dopadła lekka zadyszka, myśle ze ambicji nie zabraknie a że drużyny beniaminków konekwentnie łamią linie 9 rr to skłaniam sie ku temu typowi.
Wisła-Arka 9 rr 1,61 bet365 ✅✅✅

franz100 495

franz100

Użytkownik
Ruch - Lech
typ 2 ✅
kurs 1,83
Unibet
W drugim piątkowym spotkaniu kolejki kończącej rundę jesienną, Ruch Chorzów podejmie Lecha Poznań. W lepszych nastrojach do meczu podejdą goście, którzy plasują się w połowie tabeli, tymczasem gospodarze wyprzedzają tylko ostatnią Koronę, mając tyle samo punktów. W ostatnich pięciu meczach, niebiescy zdobyli tylko trzy punkty, pokonując właśnie Kielczan aż 4:0. Pozostałe przegrywali. Kolejorz po pechowej porażce z Legią, pokonał Wisłę Płock 2:0, wcześniej były remisy z Wisłą Kraków, Arką Gdynia i wygrana w Łęcznej. Pokonanie Górnika to jedyne wyjazdowe zwycięstwo jak do tej pory. Jednak biorąc pod uwagę aktualną formę rywala, dziś powinno przyjść drugie. Wydaje się, że Ruchowi obojętne jest gdzie grają, gdyż u siebie zdobyli do tej pory tyle samo punktów co na wyjazdach.
Ruch zagra dziś bez kilku zawodników, którzy mają kontuzje. Są to Łukasz Hanzel, Michał Koj, Mateusz Cichocki i Jakub Arak. Ponadto na zgrupowaniu kadry młodzieżowej jest Przemysław Bargiel. W Lechu zabraknie jedynie zawieszonego Jasmina Buricia, poza tym wszyscy powinni być do dyspozycji trenera.
Patrząc na ostatnie bezpośrednie mecze obu drużyn, widać wielką przewagę Poznania. Ruch po raz ostatni wygrał w lutym 2012 roku, potem nie dał rady pokonać Lecha w 12 kolejnych meczach. Ostatni raz mierzyli się 1,5 miesiąca temu w PP. Lech wygrał przy Cichej 3:0. Dziś może nie spodziewam się tak wysokiego wyniku, ale jednak obstawiam wygraną Kolejorza.

yannick_djalo 23,7K

yannick_djalo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Lechia Gdańsk - Pogoń Szczecin
Godzina: 20:30
Typ: Pogoń lub remis
Kurs: 2.05 ✅
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Jeszcze nie wszyscy zdążyli ochłonąć po gorących derbach Trójmiasta, a tymczasem czeka nas kolejne piłkarskie wydarzenie. Do Gdańska na &quot;Derby Pomorza&quot; zawitają piłkarze ze Szczecina. Faworytem zdaniem bukmacherów liderująca Lechia, ale nie byłbym sobą, gdybym nie zakwestionował wystawionych kursów.
Po pierwsze primo - jak dla mnie łapać póki jest taka promocja, bo za chwilę może się skończyć. Chciałbym zacząć przede wszystkim od osłabień w ofensywie. W sobotę na pewno nie zagrają Flavio i Peszkin, którzy robili wg mnie &gt;50% gry w ataku w tym sezonie dla Biało-Zielonych. Do tego dochodzi absencja kontuzjowanego Grześka Kuświka, co sprawia, że brak jest jakiejkolwiek sensownej alternatywy. Główną opcję w ataku stanowić będzie Marco Paixao. Portugalczyk znany jest ze swojej chimeryczności, najlepszym przykładem ostatni mecz z Arką, gdzie miał kilka świetnych okazji do zamknięcia wyniku, ale nie grzeszył skutecznością. Spore szanse na występ ma zatem rezerwowy Lukas Haraslin - solidny, acz będący kompletnie pod formą. Dodatkowym osłabieniem Lechii jest powrót do kadry fatalnego w tym sezonie Wolskiego. Pozostaje liczyć na kreatywność Krasicia, ale jak wiadomo Serb również bardzo dobre mecze przeplata przeciętnymi. Zresztą, sam kapitan Lechii tego wózka nie pociągnie. Zwyczajnie nie będzie miał z kim grać. Sama linia środkowa wygląda być może dobrze, zwłaszcza jak swój dzień będzie miał Michał Chrapek. Nie widzę jednak możliwości na skrzydłach i na szpicy.

Rozpisałem się, ale braki personalne to jedno. Drugie, może i ważniejsze, to sfera mentalna. Konkretnie mam na myśli podejście zawodników do swoich obowiązków. Chłopaki po kilku udanych meczach zaczęli chodzić z głową w chmurach. Emanują luzem i beztroską, która moim zdaniem zemści się na nich prędzej czy później. Częstokroć brakuje odpowiedniej koncentracji, mam wrażenie, że zdarza im się lekceważyć rywali. Może to zbyt śmiała hipoteza, ale pozwolę sobie ją wysunąć: Czy Piotr Nowak zaczyna tracić autorytet w szatni i mieć problem z indywidualnościami? Wyniki jak do tej pory bronią tej drużyny, chociaż rodziły się w bólach. Wymęczone zwycięstwo z Piastem, odpuszczona druga połowa w Lubinie, co mogło się skończyć stratą punktów, fatalny mecz z Legią w stolicy i oddane 2 punkty w derbach. Oto ostatnie popisy lidera. Po zremisowanych derbach piłkarze byli w szampańskich wręcz nastrojach, i po pomeczowym bankiecie, jak ptaszki ćwierkają, niektórzy wracali chwiejnym krokiem. No bo faktycznie było co świętować.. ;) Przed Lechią jeszcze dłuuuuga droga, aby stać się najlepszą drużyną Ekstraklasy. Subiektywnie.
O Portowcach mogę powiedzieć zdecydowanie mniej. Po kiepskim początku, od jakiegoś czasu zaczęli konsekwentnie punktować. Ewentualne sobotnie zwycięstwo pozwoliłoby Portowcom zbliżyć się do podium, do którego nie jest wcale tak daleko. Zwycięstwa ligowe szczecinianie przepletli również zwycięstwem pucharowym z Puszczą Niepołomice (notabene, pogromcą Lechii ;) ), gdzie pokazali, jak drużyna z Ekstraklasy powinna grać z drużyną z II ligi. Piłkarze z Gdańska nie potrafili tego zrobić, a żadne argumenty o odpuszczaniu spotkania pucharowego absolutnie do mnie nie przemawiają. Pogoń jest niepokonana w lidze od 17. września, od tego czasu również wyglądają więcej niż solidnie. Największe osłabienia kadrowe to braki Jarosława Fojuta (kartki), Davida Niepsuja i Adriana Hengera (kontuzje). Trener Kazimierz Moskal dalej będzie miał zatem w kim wybierać i nie powinien mieć trudności ze skompletowaniem podstawowego składu.
Przy okazji ostatniej wizyty w Trójmieście Pogoń wygrała w Gdyni 0:3. Czy Gdańsk będzie równie gościnny dla przyjezdnych? Co prawda ostatnie dwa starcia bezpośrednie to zwycięstwa gospodarza, jednak stosunkowo niedawno przydarzyła się seria pięciu kolejnych meczów, w których triumfowali goście. Przypadek? Nie sądzę ????
Podsumowując, widzę w kursach wystawionych przez bukmacherów ogromne value, które sam pobieram za wyższą stawkę. Szanse uważam za wyrównane, ze wskazaniem na Pogoń, dlatego remis lub zwycięstwo Portowców to bardzo ciekawa opcja. Wszystkie zebrane argumenty przekonują mnie do zainwestowania ze wszystkich sobotnich meczów właśnie w ten. Powodzenia ;)

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice

Dziś na Lechu oba typy weszły, fajny zysk zanotowałem, a więc atakujemy dalej Naszą Ekstraklasę. Uważam że to będzie mecz otwarty z wieloma sytuacjami bramkowymi co przy dobrej skuteczności może się wiązać ze sporą ilością goli. Zespół Michała Probierza po lekkiej zadyszce jaką złapali po rewelacyjnym początku sezonu wydaje się że wrócił na odpowiednie tory, bowiem Jaga zagrała rewelacyjne spotkanie w Krakowie z Cracovią wygrywając 3:1. Piast również w ostatnim czasie gra przyzwoicie. W ostatnich pięciu spotkaniach zdobyli 10 punktów. Przegrali tylko z Lechią w Gdańsku 2:3, ale warto wspomnieć że do 79 minuty Piast prowadził 2:1, tylko w samej końcówce duet Peszko - Flavio rozstrzygnął ten mecz i punkty zostały w Gdańsku. 3 mecze na 5 ostatnich Jaga kończyła spełniając over 2,5 oraz BTS, natomiast Piast over spełniał w 4 na 5 spotkań a BTS w 5 na 5. Tak więc jutro spodziewam się ciekawego dla neutralnego kibica meczu, otwartego do ostatniej minuty i dużą ilością sytuacji bramkowych oraz tego co najważniejsze czyli bramek.

TYPY:
Gole gospodarzy over 1,5 @ 1,86 @ Oddsring) ✅✅✅
BTS @ 1,79 (Bet-at-Home) ⛔⛔⛔

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,75 ⛔
Bukmacher:
bet365
Piast Gliwice złapał drugi oddech, po bardzo słabym początku sezonu grają z meczu na mecz co raz lepiej, widać powrót na ławkę trenerską Latala podziałała bardzo. W meczach Piasta pada bardzo dużo goli i nie ważne czy jest to mecz u siebie czy na wyjeździe.
Co do Jagiellonii to mieli wyraźny dołek 4 mecze bez wygranej ale już ostatni mecz z Cracovia pokazał, że wracają do gry, wygrana 3:1 w pełni zasłużenie. 2 najgroźniejsze ogniwa czyli Vassiljev i Cernych w dobrej formie a więc o gola można być spokojnym.
Wychodzi obie strzelą jak nic...
Wisła Kraków - Górnik Łęczna
Typ: 1
Kurs: 1,83 ✅
Bukmacher:
Unibet
Wisła Kraków po koszmarnym początku, 7 porażek z rzędu i ostatnim miejscu w tabeli można powiedzieć śmiało, że nie ma już śladu.. Co prawda miejsce 13 słabe ale gra o wiele lepsza i gdy wygrają mogą wskoczyć do 10-tki, od 9 meczy nie doznali porażki 5 zwycięstw i 4 remisy. O brakach kadrowych nie czytałem więc wychodzi na to, że wszyscy podstawowi piłkarze są gotowi na mecz.
Górnik Łęczna na miejscu tuż za Wisła 14 wysoka porażka u siebie w poprzedni wekeend ze Śląskiem 0:3 no i dosyć nie równa gra.. potrafią wygrać 4:0 z Koroną po czym odpaść w pucharze Polski z Jastrzębiem albo wygrać na wyjeździe z Wisłą Płock 2:1 by za tydzień przerżnąć u siebie 0:3 ze Śląskiem.
Na tę chwilę to Wisła jest dużo mocniejsza i udowodnią to na boisku. Myślę, że pewne zwycięstwo Wisły.
Typ: obie strzelą ✅
Kurs: 1,90
Bukmacher:
Unibet
Dlaczego taki typ? A no dlatego, że Zagłębie Lubin od 8 spotkań właśnie tak kończył mecz, czyli obie drużyny strzelały po bramce. Zajmują Oni 3 pozycję na wyjeździe jeszcze nie przegrali no i strzelają sporo bramek na wyjazdach. Ostatnie wyniki to 2:2 z Wisłą, 2:1 z Jagiellonią, 1:2 z Lechią, 2:1 z Ruchem, 1:1 z Cracovią, 3:2 z Legią, 1:2 z Wisłą Płock, 1:1 z Arką.
Śląsk Wrocław również grają coraz lepiej, początek mieli udany potem przyszedł kryzys a teraz od 3 kolejek znowu pokazują fajną piłkę. 3:0 z Łęczną, 2:2 z Cracovią (prowadzenie 2:0 i strata gola z karnego w 94 minucie) i 2:1 z Koroną. Również sporo bramek strzelają ostatnio.
Obie strzelą też powinno siąść gładko.
Legia Warszawa - Cracovia
Typ: 1
Kurs: 1,57✅
Bukmacher:
Unibet
Legia po remisie z Realem podchodzi do meczu z podniesioną głową, myślę, że doping którego tak brakowało w meczu z Realem poniesie ich do zwycięstwa w meczu z Cracovią. &quot;gruby&quot; Odjidja-Ofoe robi świetną robotę, gra co raz lepiej z meczu na mecz, Radović również w niezłej formie no i może w końcu w pierwszej 11 zagra Prijović, który dał tak świetną zmianę w meczu z Realem. Legia musi gonić czołówkę.. Magiera robi tam świetną robotę, widać postępy i myślę, że poradzą sobie z Cracovią.
Jeśli chodzi o Cracovię to ostatni mecz nie wyszedł im, porażka 1:3 z Jagiellonią u siebie musi boleć. Cracovia na wyjeździe gra bardzo słabo, jeszcze nie wygrała meczu w tym sezonie 4 remisy i 3 porażki.
Duży faworytem są gospodarze i myślę, że sobie poradzą.
Dodatkowy typ to:
Legia Warszawa - Cracovia
Typ: 1/+2,5 ⛔
Kurs: 2,20
Bukmacher:
Sportingbet
W Legii nie zagra Pazdan który dostał czerwoną kartkę w meczu z Koroną a jest to duża strata w tyłach co daje szanse Cracovii na strzelenie gola. Przód Legii jest bardzo dobry więc 2-3 gole powinni strzelić, dlatego taki typ, że Legia wygra i w meczu padną minimum 3 bramki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom