Śląsk vs Zagłębie Lubin godzina 15:30
No i mamy derby czyli to co kibice lubią najbardziej, niestety jak zwykle urzędnicy popsuli święto futbolu. Lubin dostał zakaz wyjazdowy. I derby będą bez właściwej mocy.
Śląsk ostatnio zaskakuje, drużyna się nie zmieniła, trener też, a mimo to radzę sobie bardzo dobrze, ostatnio pewnie wygrywając z Łęczną, czy grali przeciw trenerowi? A no moim zdaniem nie. Ale przeciw właścicielom już tak, taka moja opinia.
Zagłębie troszkę zwolniło tempo , o ile derby rozgrywane byłyby wcześnie jakiś miesiąc - 1.5 , byłby przekonany, że Zagłębie wygra. Ale teraz już tak nie ma. Sam nie wiem co się tutaj może wydarzyć, ale wydaje mi się , że będzie ofensywnie. Śląsk powinien wreszcie próbować wygrać u siebie co im się jeszcze nie udało. Są na dnie w tej klasyfikacji, natomiast Zagłębie na wyjazdach wręcz przeciwnie bilans 4-2-0, sprawia , że nie przyjadą do Wrocławia przespacerować, zwłaszcza, że mają trenera motywatora, który ich odpowiednio na derby przyszykuje.
Gram over 2.0 ze względu na historię gier tych drużyn we Wrocławiu zwykle pada minimum 2 bramki, ewentualnie będziemy mieli zwrot. Siła ognia Zagłębia duża, a i Śląsk wraca na właściwe tory - mam nadzieję.
Zagłębie - nie zagra Janus
Drugim typem na spotkanie są kartki.
Tomasz Musiał (Kraków) - 7 spotkań - 35 żółtych / 3 czerwone.
Pan sędzia nie ma problemów z wyciąganiem kartek, a w meczu derbowym na pewno będzie miał sporo okazji zwłaszcza jeśli mecz na początku zostanie otworzony bramką.
Ostatnie 4 mecze derbowe to odpowiednio 5 , 6, 6, 6 kartek czyli zwykle ponad linię.
Wisła Kraków vs Górnik Łęczna godzina 15:30
Wisła - to przykłąd drużyny, gdzie będąc cierpliwym można coś osiągnąć, oto czerwona latarnia ligi w pewnym momencie przegrywająca u siebie 1:5 ze Śląskiem to dramat, Wdowczyk wydaje się nie ma pomysłu na grę. A tu proszę czarodziejska zmiana i zespół gra jak z nut.
Ostatnio Górnik się pogubił, 0:3 ze Śląskiem, źle weszli w mecz i jakoś poszło.
Są zespołem bardzo nierównym.
Obie ekipy na dole tabeli, wygrana jednej z nich powoli się ciut odbić, jednak niezbyt daleko, ale zawsze.
Over dlatego, że Wisła zwłaszcza u siebie to ofensywny zespół, tak ich ustawia Wdowczyk, dodatkowo Górnik w obronie słabo popełniają głupie błędy, muszą się ogarnąć, żeby nie zostać w ogonie tabeli.
Over , bo podobnie jak wyżej statystycznie padało minimum 2 bramki, najwyżej zwrot.
Wisła - nie zagra Popovic i być może Głowacki.
Łęczna - Ubiparip
Legia Warszawa vs Cracovia Kraków 18:00
Legia bez Pazdana. Cracovia bez Covilo.
Legia wygrywając zdobywa 22 punkty i ma tylko 8 punktów straty do mistrza rundy - Jagi, po podziale to daje 4 punkty, czyli praktycznie jeden mecz co oznacza wiadomo co
.
Legia po remisie z Realem powinna wyjść na to spotkanie podbudowana, ale właśnie czy będą mieli odpowiednie skupienie, chodzi o to, żeby za szybko nie uznali się za panów świata po tym wyniku. Ale do rzeczy. Remisując z Realem i strzelając im 3 bramki pokazali, że z przodu jest moc, pokazali, że każdemu można zaaplikować kilka bramek zwłaszcza w obecnej formie, martwić może jedynie obrona, która no mówiąc wprost szczelna nie jest. Jak nadmieniłem wcześniej, zabraknie Pazdana.
Cracovia ma problemy w obronie, stracili 3 bramki z Jagą, 2 ze Śląskiem, zgubili też sporo punktów, zagrają dzisiaj bez swojego najlepszego gracza, czy uda się go zastąpić ? Może być ciężko. To mnie tylko przekonuje, że over powinien paść. Łatwo tracą bramki.
Over , bo podobnie jak wyżej statystycznie padało minimum 2 bramki, najwyżej zwrot.
Dwa kupony:
1#
Śląsk vs Zagłębie @ Over 2.0 @ 1.60
Legia vs Cracovia @ Over 2.0 @ 1.40 ZWROT
Wisła Kraków vs Łęczna @ Over 2.0 @ 1.45
AKO: 3.25 bet365 2.32
2#
Śląsk vs Zagłębie @ Kartki Over 4.5 @ 1.98 4
STS
KE ->
32