krisw3
Użytkownik
Muszę przyznać, że całkiem ciekawa analiza.Także miałem zrobić analizę tego spotkania, ale wydaje mi się ono zbyt trudne, a mój rzekomy faworyt może wprowadzić kogoś w błąd.Tak jak wspomniałeś faworytem na papierze jest Korona, sam bez żadnych analiz bym tak stawiał, ale jednak odpuszczę bo mam obawy do górnika, który trzeba przyznać ostatnio dobrze sobie radzi i prezentuje całkiem dobrą formę.Korona to ostatnio wprost zadziwia, taka passa nie zdarza się wszystkim, ale na pewno to im nie spadło z nieba.Ciężka praca, dłuuugie wyczerpujące treningi - to wszystko wpłynęło na formę Korony.Czy Zabrzanie odpowiednio przepracowali co swoje ? okaże się jutro.Według mnie Korona, ale nie doradzam się tym wzorować ????Korona Kielce vs Górnik Zabrze
Górnik Zabrze
4.90
Betsson
12 kolejka Orange Ekstraklasy, Kielecka Korona o 18:15 podejmować będzie Zabrzański Górnik. Na papierze faworytem wydaje się być Korona, ale w moich oczach jest troszkę innaczej. Wicelider - musi robić wrażenie, 5 spotkań u siebie - 5 wygranych - musi robić wrażenie, 10 goli strzelonych i 0! straconych - musi i robi wrażenie. Odprawili z kwitkiem Legionistów i Poznaniaków, to czemu nie mieli by odprawić Górnik? No i tu się zaczynają schody. Trener Górnika - Rysiek Wieczorek, przez 2.5 roku pracować z Kolporterze i jak mówi na Śląsk nie ma zamiaru wracać z pustymi rękoma. Górnik gra bardzo dobrze ostatnimi czasy, zaczynając wstecz - 1:0 z Pucharze Ekstraklasy z BOTem Bełchatów, 1:0 na wyjeździe z Łodzianami, 4:2 z Zagłebiem Sosnowiec, ponownie wygrana z Sosnowiczanami 1:0, przegrana 1:3 z Dyskobolami - ale na temat tego meczu można by długo pisać (2 x ????), Odra 1:0, Wisła PE 1:0, Polonia Bytomska 4:0. No i w międzyczascie trójkolorowi odpadli z PP w Lechią. Awans z grupy PE, jest już raczej pewny - teraz można powalczyć o jeszcze wyjższe cele w ekstraklasie - choć już 6 pozycja, dla wielu wywołują zdumienie. Oczywiście Korona Wieczorka a Korona Zielińskiego to dwie rózne drużyny. Terazniejsza Korona lepiej radzi sobie w defensywie, niż grająca radosny futbol Korona Rysia. Co ciekawe Górnicy nie wygrali nigdy z Koroną - i były to srogie baty - 0:3, 1:4, 2:4 i pucharowe 0:5. Udało się w maju zremisować 0:0 przy Rossevelta, to teraz czas na wygraną. Bo przecież tamten Górnik Motyki - uuu słabo wypada przy dzisiejszym. Do gry w zespole gości wraca kapitan Jerzy Brzęczek, który zaprezentował się dobrze po przerwie za czerwień w pucharze z Bełchatowem. Napewno, można liczyć na dobrze spisującego sie Peskovica, Zahorski sie rozkreca, moze Jarka cos dołoży? Dla mnie szykuje się niespodzianka, napewno emocji nie zabraknie przy ul. Ściegniennego, gdyby nie hit Wisła vs (L) ten mecz mógłby pretendować do meczu kolejki. Zagraj, zagraj jak za dawnych lat! jak za dawnych lat, jak za dawnych lat! ????