16:15 Barcelona â Malaga
Typ: Paco Alcacer strzeli gola
Kurs: 1.67
buk: unibet
Wynik: brak chłop zaginął w akcji.
Na to spotkanie wybrałem tylko ten jeden Typ i zdecydowanie spodziewałem się trochę wyższego kursu, ale i tak zagram. Paco zagra od pierwszych minut, bowiem za kartki pauzuje Suarez. Dlatego powinniśmy się spodziewać 90 minut Alcacera, który potrzebuje czasu i gry żeby w końcu zacząć strzelać. Paco już miał swój debiut na Camp Nou, ale niestety wtedy jako zmiennik nie udało mu się trafić do siatki choć miał do tego trzy dogodne sytuacje. Teraz jeśli nie zdarzy mu się żadna kontuzja to będzie miał pełne 90 minut na strzelenie gola i oby ten mecz z Malagą dobrze wykorzystał!.
18:30 Eibar - Celta
Typ: 2 DNB Kurs: 2.28 Wynik: 1:0
Typ: 2X Kurs: 1.62 Wynik: 1:0
buk: unibet
Od czasu niespodziewanie wysokiej porażki z Villarreal Celta nie przegrała trzech kolejnych spotkań i zdobyła w nich aż siedem punktów. Ostatnia porażka miała jednak miejsce bezpośrednio po przerwie reprezentacyjnej i mam nadzieje, że teraz nie powtórzą tego samego wyczynu bo kursy na gości są naprawdę warte gry. Eibar jak na ligowego średniaka to spisuje się dość dobrze w obecnym sezonie. Środek tabeli, zbieranie punktów co mecz przynosi tego efekty. U siebie Baskowie przegrali dotąd tylko raz, co ciekawe nie potrafiły tu wygrać ani Valencia, ani Sevilla ani Villarreal, a jedynym zespołem, który zdobył trzy punkty była Osasuna. Ja mimo tego idę w stronę gości, którzy po raz kolejny walczą o czołówkę tabeli.
Przewidywane składy:
Eibar: Riesgo - Luna, Lejeune, Ramis, Capa - Inui, Garcia, Rico, Pedro Leon - Bebe, Enrich
Celta: Blanco - Mallo, Gomez, Cabral, Jonny - Radoja, Wass - Sisto, Hernandez, Bongonda - Guidetti
Nie zagrają:
Eibar: Kike (kartki)
Celta: Beauvue (kontuzja), Aspas (kartki)
Pierwszy Typ jaki wybrałem to BTS. Obie ekipy mają w swoich składach tak mocny atak, że gole muszą paść. W zespole gości od pierwszy minut powinniśmy zobaczyć w ataku BBC. Chociaż pojawiły się pogłoski, że zamiast Benzemy zagra Lucas. Zobaczymy czy na taki ruch zdecyduje się Zidane. U gospodarzy nie wiadomo co z Griezmannem, który leczył się do samego końca aby jutro móc brać udział w tym świetnym spektaklu. Obok francuza zagra ktoś z dwójki Torres/Gameiro. Jak widać siła ataku obu drużyn jest piorunująca i pomimo tego, że Atletico ostatnio zaliczyło zniżkę formy, że w Realu słabo wygląda Ronaldo czy Benzema to nie zapominajmy o pozostałych formacjach, które wyglądają równie dobrze co atak obu drużyn - to musi być świetne widowisko.
Kolejnym typem są rzuty rożne. Starałem się wybrać dość niską linie ale po fajnym kursie. W ostatnich spotkaniach powyższa linia nie zawsze była pokryta. Spójrzcie sami: 13,7,7,14,12. Jednak jestem zdania, że jutro nie zobaczymy szachów, tylko obie drużyny będą dążyć do strzelenia pierwszego gola. To tylko spowoduje, że mecz stanie się jeszcze lepszy, a wtedy rzutów rożnych powinno być bardzo sporo.
Żółte kartki to Typ, który wydaje się być dość najlepszym rozwiązaniem na to spotkanie. Sędzią tego meczu będzie David Fernández Borbalán, człowiek, który słynie z tego, że nie zawsze potrafi panować na sytuacjami na boisku. Sędzia, który lubi dawać żółte kartki, a mecz taki jak ten doprowadzi do tego, że będzie miał co gwizdać. Spodziewam się zaciętej i ostrej walki, bo tak już jest w derbach Madrytu czy też innych derbach.Spodziewałem się trochę wyższej linii, a ta jest jak najbardziej do gry.
Przewidywane składy:
Atletico: Oblak - Luis, Godin, Savić, Juanfran - Carrasco, Gabi, Koke, Saul - Griezmann, Gameiro
Real: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kovacić - Vazquez, Isco, Bale - Ronaldo
Nie zagrają:
Atletico: Cerci, Fernandez (kontuzje)
Real: Casemiro, Morata, Kroos, Pepe (kontuzje)