18:30 Sporting - Real Sociedad
Typ: 2
Kurs: 2.23
buk: unibet
Wynik: 1:3
W ostatniej kolejce goście pokonali u siebie Atletico Madryt 2:0. Oba gole padły po rzutach karnych, ale statystycznie drużyna gospodarzy była lepsza i zasłużenie pokonała jednego z kandydatów do tytułu. Real Sociedad tym samym odniósł trzecie zwycięstwo z rzędu i małymi krokami wspina się w górę tabeli. W dobrej formie strzeleckiej jest Willian Jose, który ma na swoim koncie już sześć trafień. W Gijon Real nie wygrał dwóch ostatnich meczy, a w zeszłym roku słaby Sporting strzelił rywalowi aż pięć goli, i czas najwyższy się zrehabilitować za tamto spotkanie. Tym bardziej, że gospodarze ostatnio formą nie zachwycają. Ekipa Sportingu jest bez wygranej od ośmiu spotkań. Drużyna na samym początku rozgrywek zdobyła siedem punktów w trzech spotkaniach, ale później nie wygrała już ani razu i w sumie zdobyła ledwie dwa punkty. Wiem, że zła passa kiedyś się musi skończyć, lecz nie dziś, nie z tak dobrym zespołem jakim jest Real Sociedad, który dzięki ostatniej wygranej i dzisiejszemu zwycięstwu może wskoczyć na piątą pozycje w tabeli.
20:30 Athletic - Villarreal
Typ: 1
Kurs: 1.95
buk: unibet
Wynik: 1:0
Goście w ostatniej kolejce pokonali Betis Sevilla 2:0. Jednak ta wygrana nie była spowodowana tym, że Villarreal dominował w tym spotkaniu. Goście w spotkaniu z Betisem byli po prostu skuteczniejsi dlatego też odnieśli zwycięstwo. W tym zespole dalej coś jest nie tak, a dzisiejszy mecz nie będzie należał do najłatwiejszych. Villarreal nie wygrał na San Mames żadnego z ostatnich czterech spotkań: przegrał trzy razy i dwukrotnie zremisował. Na dodatek jest to jedna z słabszych drużyn grająca na wyjeździe. W pięciu spotkaniach zdobyli zaledwie sześć punktów strzelając tylko przy tym pięć goli i tracąc w sumie mało bo cztery. Ja jednak decyduje się na grę gospodarzy. Pomimo, że Athletic w ostatnim czasie formą nie zachwyca to u siebie wyglądają solidnie. Athletic jest niepokonany w czterech ostatnich spotkaniach na własnym stadionie gdzie w bieżących rozgrywkach przegrał wyłącznie mecz z Barceloną. Liczę na przebudzenie Aduriza, który mam nadzieje, że zatopi Żółtą Łódź Podwodną. Warto odnotować, że obie drużyny już w przyszły czwartek zaprezentują się publiczności w rozgrywkach Europa League. Dlatego niema mowy o odpuszczaniu, a przerwa reprezentacyjna pokaże na kogo lepiej wpłynęła.