>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice
Typ: pierwsza połowa/cały mecz : 1/1
Kurs 2,15
Buk: Betgun

Śląsk Wrocław to dobrze spisujący sę beniaminek Ekstarklasy zajmujący aktualnie 6 miejsce w lidze. Na swoim terenie Wrocławianie spisują się znakomicie i jeszcze nie doznali smaku porażki 3 razy wygrywając i 2 razy notując remis. Śląsk na swoim stadionie dał radę zdobyć aż 10 bramek co dajęśrednio 2 na mecz u siebie a stracił 4 co daje ok 0.4 bramki na mecz u siebie. Wrocławianie mają silną ekipę i są dobrze zgrani. trener Tarasiewicz dobrze poukładał chłopaków i nie wymienił połowy drużyny po awansie w zeszłym sezonie, pozostał dobrze działający trzon.
Piast gliwice, to najbiedniejszy z ŁKSem Łódź polski klub. Drużyna wielkim szczęsciem dostała się doEkstarklasy ale zaraz po wejsciu zwolniono trenera który tego dokonał. Ekipa piłkarzy jest dość ciekawa. Doświadczenie wymieszane z młodzieńczym zapałem jest często nieobliczalne w szczególności kiedy rozgrywają mecze w Wodzisławiu,a le dziś Piast gra we Wrocławiu i nie wróże mu wiele szczęścia.
Piast na wyjazdach zdobył zaledwie 1 punkt a resztę meczy przegrał(5 porażek) zdołał strzelić tylko 1 bramkę a stracił ich aż 9.

W Śląsku Wrocław po niedawnej epidemi grypy już nie ma śladu a S. Mila znów odzyskał formę i świetnie będzię znów podawał do Gancarczyka i Sotirovicia, którzy za wszelka cenę będą chcieli pokonać Kasprzika. Piast osłabiony w formacji defnsywnej jak ważnej w tym meczu nie wystąpi Glik, który musi pauzować za żółte kartki. Jego miejsce w podstawowym składzie zajmie Paweł Gamla. Formacja ataku to wielka nie wiadoma, jest pewne że Piast będzię grał defensywnie z jjednym napastnikiem na szpicy ale czy to będzie Folc czy Koczon pewnie zdecyduje przed samym meczem trener Wleciałowski.

W Ekstrakalsie te kluby jescze niegdy się nie mierzyły ale w 1 lidze a i owszem, Piast we Wrocławiu był 2 razy i 2 spotkania przegrał 1-0 i 2-0.
Dziś wygra Śląsk i moim zdaniem od początku narzuci swój styl gry i będzie się starał szybko objąć prowadzenie.

sieku 31

sieku

Użytkownik
padam ze śmiechu!
Legia, z ciężkim sercem muszę to powiedzieć, zbłaźniła się.
Wisła dała dupy.
Polonia już się wypala, jeśli nie wypaliła...
Jutro Lech przegra i będzie komplet wrażeń.
Już tylko śmiać się pozostaje:/

szary 0

szary

Użytkownik
Heh strasznie popieprzona ta nasza liga. W meczu w Chorzowie nie zanosi się żeby coś się zmieniło więc bilans 4 dzisiejszych meczów to 1 strzelony gol!!! Czyżby jutro zanosiło się na same overy? Bardzo możliwe...
Odra dość sporo strzela i jeszcze więcej traci. W sumie 27 goli w 11 meczach co daje średnią niemal równo 2.5. Myślę że to gospodarze będą rozdawać karty i do tego wygrają 2 bramkami różnicy.
Odra Wodzisław - Górnik Zabrze X
Odra Wodzisław - Górnik Zabrze X2

W drugim niedzielnym meczu też nie powinno zabraknąć emocji. Lechia całkiem nieźle się prezentuje na swoim stadionie. Na początku sezonu często bywały tam overy. Ostatnie 2 mecze to jednak tylko 1 gol, ale z Górnikiem Zabrze czy Polonią ciężko się gra. Z Lechem na pewno będzie otwarta gra. Być może nawet gospodarze będą prowadzić do przerwy. Ostatecznie to goście jednak wygrają jednym golem.
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 1X
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 1
Lechia Gdańsk - Lech Poznań HT X
over 2.5

Po namyśle trochę zmieniłem swoje typy, ale overa w Gdańsku będe się trzymał

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Jeśli chodzi o mecz Odry z Górnikiem to uważam, że znowu możemy byc świadkami niespodzianki. Zresztą będzie to spotkanie z podtekstami. Otóż Ryszard Wieczorek, który niedawno został zwolniony z Górnika jutro poprowadzi Odrę. Górnik wciąż nie zdobył ani jednego punktu w meczach wyjazdowych (bramki również). Zabrzanie w tablei są na przedostatnim miejscu a Odra na 12. Jutro spodziewałbym się pierwszej wygranej Górnika (w końcu kiedyś muszą wygrac). Kurs na gości około 2,85 więc myślę, że wart ryzyka. Patrząc po dzisiejszych wynikach lepiej spróbowac z podpórką ✅ No i oczywiście under 2,5 (ok. 1,65)✅
A Wy co myślicie na temat tego spotkania. Górnik przełamie się czy jego były trener z nowym klubem okaże się lepszy? Czekamy na Wasze komentarze i analizy ;).

tbm 642

tbm

Forum VIP
O ile wczoraj udało mi się przewidziec niespodzianke w meczu Polonii Bytom z Legią to już dzis jak zdecydowana wiekszosc poległem... Najpierw Śląsk przegrał z Piastem, ktory niezle sobie radził w destrukcji, potem Wisła biła głową w mur złożony z piłkarzy ŁKS-u, ktorzy bardzo rzadko starali sie wychodzic z kontratakami na bramke Wisły. No i ta Polonia, ktorej przeciwstawili sie Pavol Stano i spolka rowniez preferujacy ultradefensywy styl gry. Tylko remis w Chorzowie grzie Ruch grał z Arką nie był dla mnie zaskoczeniem, o czym dyskusja byla na pierwszej stronie tematu ;)

Jutro mając na uwadze, że to jakaś kolejka cudów odpuszczam mecz Lechii z Lechem, gdzie moze pasc kazdy wynik, ale jesli chodzi o spotkanie Odry z Górnikiem to utwierdziłem się w swoim przekonaniu i na moim niedzielnym kuponie znajdzie się typ x2na ten mecz. Zabrzanom na przestrzeni ostatnich lat całkiem nieźle grało się w Wodzisławiu i choc teraz Górnik za trenera Kasperczaka to juz inna druzyna, wierze, ze podtrzymają w miare niezle statystyki ostatnich sezonów. Czas tez odmienic choc trochę fatalne wyjazdowe statystyki. Uczyniły to w różnych stopniach w tej kolejce Piast, Arka i ŁKS to teraz i czas na Górnika.

Typ na niedzielę: Odra Wodzisław - Górnik Zabrze x2 - 1,54 w bet-at-home

makaveli23 812,5K

makaveli23

Typer Miesiaca
Nie no brechtam z tej naszej ligi, takie wyniki ze SZOK, akurat w takim momencie zdecydowalem sie zagrac na to ... bo tak ogolnie niemiecka i polska nawet nie biore pod uwage
Wczoraj gralem Legie a dzisiaj Wisla -1.5 ale glupota.... totalna
Nie interesuje sie nasza liga ale z tego co widzialem Lech gra nie za dobrze w obronie, a Lechia u siebie niby dobra takze over 2.5 raczej.

szary 0

szary

Użytkownik
Właśnie over w Gdańsku z moich powyższych typów wydaje się najpewniejszy. Niemożliwe przecież żeby przez cały weekend padły 2-3 bramki (piątku nie liczę :p).

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Nie zapominaj, że Lech rozegrał spotkanie we czwartek w ramach fazy grupowej Pucharu Uefa. Pamietamy przeciez spotkanie z Austrią Wiedeń. Teraz Lechici zagrali wprawdzie o 30 minut krócej jednak nie sądzę by była to duża różnica. W meczu z Legią było widac, że piłkarzom Lecha brakuje sił. Lechia niby nie jest Legią jednak nie wolno ich lekceważyc. Dzisiaj najdobitniej pokazał to ŁKS. Zagrali antyfutbol ale swój cel osiągnęli. Jeśli uda się jutro podopiecznym Franciszka Smudy zdobyc bramkę to najprawdopodobniej tym się zadowolą i nie będą nie potrzebnie forsowac tempa. Nie sądzę by Lechia zagrała otwartą piłkę a to tez nie będzie pomocne dla Kolejorza. Tak więc postawię w tym spotkaniu na under 2,5⛔. W przypadku Białej Gwiazdy się opłaciło. Jak będzię w przypadku Lecha? Zobaczymy.

szary 0

szary

Użytkownik
Właśnie dlatego uważam że Lechia tutaj zdobędzie 1-2 bramki. Lech nie pozostanie dłużny a wie o co walczy więc mimo zmęczenia będą starali się wygrać. Lewandowski z Nancy nie grał za wiele więc będzie miał sporo sił i jak najbardziej stać go nawet na kilka bramek...

typer36 456

typer36

Użytkownik
Lewandowski za wiele nie grał ale ostatnio jakoś regularnie nie trafia. Lechia od około pół roku nie przegrała u siebie i nie wiem czy zmęczony Lech im da rade. Chyba nie. Lech walczy o dużo ale tego dużo nie wywalczy. To bardzo dobrze widać że od kilku meczy Lech już dyszy.
Rengifo nie strzela...
Murawski chyba po kilku super meczach troche się przemęczył...
Jak gra obrona to chyba widzieliśmy w czwartek
Turina nie zgrany z reszta obroncow
plus jeszcze kilka mankamentow. Najlepszym typem jest chyba 1x
Ewentualnie widzę under. 0:0 lub 1:0. co najwyzej 1:1

tbm 642

tbm

Forum VIP
W Lechu nie zagrają dziś Murawski, Rengifo oraz Injac. W zwiazku z tym swoją szanse od pierwszej minuty mogą otrzymać tacy piłkarze jak Lewandowski, Reiss, Kucharski czy też Kikut. Chyba czas najwyższy aby trener Smuda zaczął bardziej rotować składem, bo ciągłe zamęczanie poszczególnych piłkarzy właśnie odbiło się ostatnio na postawie Murawskiego, ktorego forma się obniżyła.

Lechia zagra prawdopodobnie bez Bena Starosty, ale już z Kaczmarkiem i Trałką, ktorzy niegrali w Warszawie z Legią.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
W Lechu nie zagrają dziś Murawski, Rengifo oraz Injac. W zwiazku z tym swoją szanse od pierwszej minuty mogą otrzymać tacy piłkarze jak Lewandowski, Reiss, Kucharski czy też Kikut. Chyba czas najwyższy aby trener Smuda zaczął bardziej rotować składem, bo ciągłe zamęczanie poszczególnych piłkarzy właśnie odbiło się ostatnio na postawie Murawskiego, ktorego forma się obniżyła.

Lechia zagra prawdopodobnie bez Bena Starosty, ale już z Kaczmarkiem i Trałką, ktorzy niegrali w Warszawie z Legią.
Moim zdaniem, twierdza Gdańsk zostanie obalona ????
Reiss - stary wyjadacz, jak nigdy głodny strzelania bramek
Lewandowski - młody, utalentowany i przede wszystkim w pełni sił
Kucharski, Kikut - mają coś do udowodnienia, będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony.

Moim zdaniem Lechia nie ma tak silnej, wyrównanej kadry. Nie są ograni jeszcze na tym poziomie, aczkolwiek niespodzianki się zdarzają. Jeśli Arboleda oraz Bosacki zagrają w środku obrony, to jestem spokojny o wynik.

k@jtek 0

k@jtek

Użytkownik
Odra Wodzisław – Górnik Zabrze

Dla Górnika ten mecz jest podwójnie ważny po pierwsze jest to mecz o „życie”, ale także o prestiż. Górnik na gwałt potrzebuje punktów a piłkarze chcą za wszelką cenę wygrać z Odrą, która prowadzona jest przez ich byłego szkoleniowca. Po dotkliwej porażce GKSem trener wytknął i wytłumaczył wszystkie błędy, jakie popełnili piłkarze podczas meczu. Górnik dostał jasne polecenia, czyli komplet punktów w nadchodzących 3 meczach z Odrą, Jagiellonią i Cracovią. Zabrzanie muszą się zmobilizować na nadchodzące mecze bo, z kim maja wygrwac jak nie z sąsiadami okupującymi dolną część tabeli.
Odra podobnie jak Górnik forma nie grzeszy tydzień temu, tylko szczęściu mogą zawdzięczać jedną bramkę ustrzelona Lechowi. Lecz teraz wszystko się może zmienić, bo wiadomo jak działa nowy trener na zawodników. Jak wypowiadał się trener Wieczorek mobilizacji w zespole nie brakuje a piłkarze aż kipią energią! Z nowym trenerem wiązane są też nowe nadzieje i cele, teraz prezesa interesuje miejsce już w pierwszej ósemce, ale czy nie są to za duże oczekiwania?!
W Zabrzu jak na razie szykują się małe zmiany najprawdopodobniej po meczu z Bełchatowem w bramce zamiast Michala Vaclavika stanie Nowak. Inaczej także będzie prezentowała się linia pomocy do składu wraca Marko Bajic, który zastąpi Kiżysa i wraz z Jerzym Brzęczkiem będzie grał w linii pomocy.
Odra nie będzie mogła korzystać z Bartłomiej Socha, Marcin Kokoszka, Dariusz Dudek, Aleksander Kwiek, którzy są kontuzjowani.

Czego powinni bać się przede wszystkim piłkarze Odry?! Stałych fragmentów gry - piłkarze Górnika dysponują świetnymi warunkami fizycznymi i to właśnie stałe fragmenty mogą zadecydować o wyniku spotkania!
Najbardziej sprawiedliwym wynikiem był by remis ale wszytko będzie zależeć od postawy zawodników na boisku.
No i faktycznie remis jak malowany :p ✅

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja sam wogóle nie wiem jak typować dzisiejsze mecze. Górnik jest na pewno bardzo zmobilizowany i bardzo chce, ale wydaje mi się że Odrze takie coś odpowiada, to zabrzanie będą chcieli atakować zaś Odra spokojnie sobie poczeka i ich kontry mogą okazać się bardzo groźne. Trener Wieczorek ma coś do udowodnienia działaczom z Zabrza więc także bardzo mu zależy na osiągnięciu dobrego rezultatu z Odrą. Mój Typ: brak...
Lech dzisiaj w Gdańsku czeka trudny mecz Lechia na pewno zdaje sobie sprawę że Lech jest nawet do ogrania, piłkarze na pewno czują jeszcze w nogach mecz z Nancy, tym bardziej że kilku było po chorobie i Lechia ma dziś spore szanse, ja skłaniałbym się jednak bardziej ku wygranej gości z Poznania ale ostatecznie, nie widzę tego meczu.

k@jtek 0

k@jtek

Użytkownik
Co do Lecha to mogliby się zmobilizować i wygrać ten mecz to odrobili by 3 punkty, wskoczyli by na czwartą lokatę i tracili by już tylko 2 punkty do Polonii i jeden do Legi i Wisły! No ale wczoraj też Polonia miała szansę na powiększenie przewagi punktowej i co... no właśnie nic :kwasny4565:. Lech na pewno będzie jeszcze odczuwał w nogach mecz z Nancy, co da o sobie znać szczególnie w 2 połowie meczu.

J 19

jajo

Użytkownik
ja na dziś gram under2,5 w Gdańsku po 1,85 i zwycięstwo Odry po 2,5
Przewiduję, że mecz Lechii z Lechem będzie porównywalny do tego jaki się odbył w Chorzowie. Maksymalnie zmotywowani gospodarze (podobni piłkiarsko) przy fanatycznej publiczności przeciwko lepszej piłkarsko, ale nie tak walecznej, a do tego zmęczonej w tym przypadku drużynie Lecha. Ruch popisał się w tym meczu dużą skutecznością, co mu pozwoliło wygrać. Nie sądzę, żeby Lechia miała umiejętności aby zrobić sobie festiwal strzelecki. Nie liczę też na to, że zmęczony Lech będzie masowo tworzył sytuację podbramkowe.
Wiem, że do Wodzisławia przyjedzie szalenie zmotywowany Górnik, ale właśnie w tym widzę szansę Odry. Zabrzanie pokazują, że radzenie sobie z presją nie jest ich dobrą stroną. W Wodzisławiu na Górnika jedna z większych mobilizacji w sezonie, no i na ławce trenerskiej Wieczorek, znający przeciwnika jak mało kto.
Szary w expekcie wszystko

szary 0

szary

Użytkownik
Gdzie masz 1.85 na under w Gdańsku? Ja mam taki kurs na over a minimalnie pewniejszy według BAH jest under (1.75). Czyżby over 2.5 był coraz pewniejszy? ????

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Lech Poznań
Typ: 1
Kurs: 3.50 Unibet

Mecz zamykający 12 kolejkę Orange Ekstraklasy zapowiada się bardzo emocjonująco. W Gdańsku Lechia przed własną publicznością podejmowała będzie Lecha Poznań. Faworytem jest Kolejorz, jednak nie liczę na ich zwycięstwo. Lechia z dorobkiem 14 punktów zajmuje 11 miejsce, Poznaniacy na 5 miejscu z 20 oczkami. Lechia gra bardzo dobrze u siebie. Wygrali 3 spotkania i jedno zremisowali. Pokonali Cracovie 2:0, Odrę Wodzisław 3:1 i Górnik Zabrze 1:0. Zremisowali bezbramkowo z Polonia Warszawa. Lech zdecydowanie poprawił swoją grę na wyjazdach. Komplet punktów z ŁKS, Wisła i Jagiellonią. Porażka po bardzo słabej grze w Chorzowie i z Arką. Porażka z Arką mogła być spowodowana przemęczeniem zawodników po meczu w Pucharze Uefa z Szwajcarskim Graashopers. Dzisiaj podopieczni trenera Franciszka Smudy również przystępują do meczu po zmaganiach w Uefa. W czwartek rozegrali bardzo wyczerpujący mecz z Francuskim Nancy. Wielu piłkarzom dało się ten mecz we znaki. Najbardziej ucierpieli Rafała Murawskiego, Dmitrije Injaca i Hernana Rengifo który z powodów urazów nie zobaczymy dzisiaj. Są to podstawowi piłkarze i jest to bardzo duże osłabienie dla Lecha. Ewentualna porażka nie będzie aż tak martwiła Poznaniaków ponieważ Wisła zremisowała a Legia przegrała swoje spotkania. Tak więc myślę że Lech mimo waleczności i chęci wygrania nie zdobędzie żadnych punktów na bardzo ciężkim terenie jakim jest stadion Lechii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom