>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

12 kolejka Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
GKS Bełchatów - Cracovia Kraków
Typ pierwsza połowa/cały mecz : X/1
Kurs 4,50
Bukmacher Betgun

Gospodarze tydzień temu wygrali w zabrzu po bardzo ciekawym meczu, pokazali jak gra się do końca że zależy im na każdym punkcie i że są w wysokiej formie. Piłkarze Cracovi szybko stracili jednego zawodnika i stawiali opór Jagielloni ale na nic im walka bo i tak polegli 2-0. Morale na pewno opadło, nowy trener jeszcze za dobrze nie zna swoich piłkarzy i znów będzie miał problem ponieważ bełchatów 3 punktów nie odda ot tak.
Uważam że Nowak i Garguła będą tak ieszać w szeregach obronnych gości że Ujek będzię miał wiele sytuacji do tego aby zdobyć bramkę. Istotne jest to że GKS ma czym atakowac a Cracovia już nie ma takiej dużej siły uderzeniowej, Moskała Witkowski Kaszuba to zawodnicy którzy musza mieć chwilkę aby strzelić bramkę a wątpię aby defensorzy GKS dawali im aż tyle czasu aby Ci mogli spokojnie ich punktować.
Gra jest warta kursu Cracovia ostatnia w lidze dzielnie walczyła w spotkaniu z Jagą w 10 i nie pozwoliła strzelić sobie bramki, tutaj na pewno tez będzię chciała przetrwać 1 połowę a w 2 skontrować, tylko że wtedy Graguła i cała reszta Bełchatowian będą mieli więcej sil i pokonają czerwoną latarnie, ale dopiero w 2 połowie.

S 0

saviola07

Użytkownik
Dla mnie mecz GKSu z Cracovia to remis, wiadomo, że goście słabo grają na wyjazdach, ale ich ostatnie wyjazdy nie są najgorsze (oprócz ostaniego meczu z Jagielonią, ale wówczas grali już od 4 minuty w 10 i stracili bramki dopiero w 2 połowie), a poprzednie wyjazdy to dwa remisy zwłaszcza dobry mecz z Polonią.
25/10-08 Orange Ekstraklasa Cracovia Krakow vs. Odra Wodzislaw 0:0
17/10-08 Orange Ekstraklasa Polonia Warszaw vs. Cracovia Krakow 1:1

Natomiat Bełchatów więcej punktów zdobył na wyjeździe niż u siebie. Goście potrzebują punktów i mecz skończy się remisem 1:1.

GKS Belchatow - Cracovia Krakow X 3,40

ycho 9

ycho

Użytkownik
Polonia Bytom - Legia Warszawa

Typ:2( do HT)
Kurs:2.35
Buk:Expekt
Analiza:
Dziś w Bytomiu zostanie rozegrane jedno z dwóch piątkowych spotkań Polskiej Ekstraklasy , w ramach tego spotkania Polonia Bytom podejmować będzie Legię Warszawa.
Jest to pojedynek drugiego zespołu w tabeli (punktów tyle co lider , tylko gorsze bramki) z gospodarzami , którzy plasują się aktualnie na dziewiątym miejscu.
Różnica klas pomiędzy zawodnikami obu drużyn jest chyba nie kwestionowana , Legia dysponuje większym budżetem przez co może zatrudniać lepszych piłkarzy , a także zapewnić im lepsze warunki do rozwoju i pracy nad formą .
Forma obu drużyn z ostatnich spotkań jest zaskakująco podobna.
Polonia w ostatnich 5 występach wygrała aż 3 krotnie , co dla najbiedniejszego klubu Ekstraklasy jest niebywałym sukcesem , w Bytomiu ten sukces zawdzięczają Markowi Motyce , który aktualnie prowadzi zespół i radzi sobie świetnie.
Legia wiadomo w każdym meczu włodarze od zespołu Jana Urbana oczekują zwycięstwa , ale nie zawsze się da i wychodzi , jednak 11 punktów na 15 możliwych w ostatnich meczach jest bardzo dobrym wynikiem , szczególnie że w tym czasie Legia pokonała w klasyku ligi Wisłę po świetnym meczu.
Tak więc mamy trzy czynniki przemawiające za gośćmi , za Polonią przemawia napewno atut własnego boiska .
Polonia z trzynastu ogólnie zdobytych punktów 7 zdobyli u siebie , Legia z 24 oczek , które ma tylko 8 wywalczyła na wyjazdach , zatem radzi sobie znacznie gorzej na boiskach rywali.
Nie przychodzą mi na myśl żadne inne rzeczy które mogłyby przechylić szalę na którąś z stron , dlatego w argumentach 1:3 i dlatego stawiam na &quot;2&quot; już do HT.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Celahim jak dla mnie to Legia może strzelić jednego lub dwa gole ale nie straci zadnego. Jakoś mi sie nie widzi by napastnicy Polonii pokonali fenomenalnego ostatnio Muchę, który walczy o stałe miejsce w kadrze i duet Astiz-Choto. Legia to zespół który w lidze ma najmniej straconych goli. Jak dla mnie to na zero z tyłu na 95%

daniel_g-ce 0

daniel_g-ce

Użytkownik
Co powiecie na Górnika
Może poruszymy temat Górnika Zabrze. 0 punktów na wyjezdzie, 15 miejsce w lidze, a jednak cos mi mowi ze Górnik łatwo skóry nie sprzeda.
2 najbliższe mecze górnika to wyjazdy: najpierw Odra, później Jagielonia
Mecz z Bełchatowem miał dramatyczny przebieg, ale Górnik dramatycznie nie zagrał.
Może czas na jakieś punkty z wyjazdowego meczu? Co myślicie x, może 2? a może ewentualna progresja w razie przegranej górnika i postawienie jeszcze więcej na mecz z Jagą ?
Sam nie wiem, ale myśle że temat jest godny zastanowienia ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
BOT GKS Bełchatów - Cracovia Kraków
Dziś o godzinie 17:45 w Bełchatowie zacznie się pojedynek między GKS-em a Cracovią. Faworytem tego meczu są gospodarze z kilku względów, po pierwsze są w dobrej formie co pokazała wygrana w Zabrzu, pod drugie Cracovia jest na ostatnim miejscu w tabeli, po trzecie goście grają dramatycznie na wyjazdach zdobyli tylko 2 punkty i strzelili tylko 2 bramki, po czwarte Bełchatów ma Dawida Nowaka i Łukasza Gargułę dwie ogromne indywidualności. Co prawda w Cracovii zmienił się trener ale według mnie złego przygotowania fizycznego i kondycyjnego nie da się tak szybko nadrobić, trener Płatek może tchnąć nowego ducha w zespół ale ja nie oczekiwałbym cudów. Bełchatów ma duży potencjał, początek sezonu był słaby w wykonaniu Pawła Janasa i jego drużyny ale bardzo dużo dał powrót na boisku Garguły i Nowaka którzy są w bardzo dobrej formie. Bełchatów na swoim boisku gra bardzo przeciętnie i czas poprawić te statystyki, Cracovia moim zdaniem ma za słabe armaty w ofensywie a w obronie grają średnio. Moim zdaniem Bełchatów w chwili obecnej jest zespołem zdecydowanie lepszym od Cracovii która ma za dużo słabych punktów i w tym meczu przewiduję wygraną gospodarzy...
Mój Typ:
BOT GKS Bełchatów, 1,70 ✅ 3:0

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Polonia Bytom - Legia Warszawa
1:0​

Przed nami 12 kolejka polskiej Ekstraklasy, którą rozpocznie pojedynek GKSu Bełchatów z Cracovią. W drugim spotkaniu Polonia Bytom podejmować będzie Legię Warszawa. Postanowiłem dokładniej przyjrzeć się temu drugiemu spotkaniu (na temat Cracovii napisał parę słów kilka postów wcześniej). Legia to obecnie lider naszej rodzimej ligi. Na koncie ma 24 punkty – tyle samo co inna warszawska drużyna Polonia. Trzecia Wisła traci tylko punkt. Natomiast Polonia Bytom zajmuje 10 pozycję z 13 punktami na koncie (tyle samo co Jagiellonia i Arka). W ostatnim ligowym meczu Bytomianie przegrali na wyjeździe z Piastem Gliwice 1:0 a kolejkę wcześniej pokonali Arkę Gdynia (również na wyjeździe) 1:3. Natomiast Legia zanotowała dwa zwycięstwa i dwa remisy. Z Lechią 3:0, z Wisłą 2:1 (oba na Łazienkowskiej) i z ŁKSem Łódź oraz Lechem po 0:0 (wyjazd). Dzisiaj Legia myśląc poważnie o tytule nie może pozwolić sobie na trzecią pod rząd stratę punktów na wyjeździe. W ostatnim sezonie dwukrotnie w bezpośrednich pojedynkach obu drużyn lepsi okazali się Legioniści wygrywając 1:2 i 3:1. Dzisiaj wydaje się, że Polonii będzie znacznie trudniej zdobyć chociażby bramkę ponieważ w doskonałej dyspozycji jest Słowak Jan Mucha – bramkarz warszawskiej drużyny. W dzisiejszym spotkaniu w ekipie Legii od pierwszej minuty nie zobaczymy Rogera, Choto, Vukovicia oraz Radovicia, których trener Urban posadzi na ławce rezerwowych. Cóż, uważam, że dzisiaj Legia nie będzie chciała kontynuować serii remisów na wyjeździe i pokona Polonię. Dobrze spisujący się Mucha oraz linia defensywna Legionistów powinna skutecznie uniemożliwić gospodarzom zdobycie chociażby jednej bramki.

Skład Legii: Jan Mucha - Jakub Rzeźniczak, Wojciech Szala, Inaki Astiz, Przemysław Wysocki - Kamil Majkowski, Martins Ekwueme, Ariel Borysiuk, Marcin Smoliński, Tomasz Kiełbowicz - Takesure Chinyama

Kadra Polonii na mecz z Legią: Bramkarze: Pesković, Kiełpin
Obrońcy: Hriczko, Owczarek, Sokolenko, Dziółka Broniewicz, Klepczyński, Komorowski,
Pomocnicy: Trzeciak, Bażik, Grzyb, Przybylski, Jaromin, Wolański
Napastnicy: Zabłocki, Podtsawek, Zieliński

Moje propozycje:
Legia⛔
gospodarze strzelą? Nie⛔
under 2,5✅

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Może poruszymy temat Górnika Zabrze. 0 punktów na wyjezdzie, 15 miejsce w lidze, a jednak cos mi mowi ze Górnik łatwo skóry nie sprzeda.
2 najbliższe mecze górnika to wyjazdy: najpierw Odra, później Jagielonia
Mecz z Bełchatowem miał dramatyczny przebieg, ale Górnik dramatycznie nie zagrał.
Może czas na jakieś punkty z wyjazdowego meczu? Co myślicie x, może 2? a może ewentualna progresja w razie przegranej górnika i postawienie jeszcze więcej na mecz z Jagą ?
Sam nie wiem, ale myśle że temat jest godny zastanowienia ;)
ja myślę że Górnik zdobędzię pierwsze punkty na wyjeżdzie, patrząc w statystyki widać że Górnikowi świetnie się gra w Wodzisławiu. Trenerem Odry jest były trener Zabrzan, R. Wieczorek, który potwierdził że chce wygrać z Górnikiem. Ja uważam że piłkarze Górnika są lepsi niż piłkarze Odry a kibice będący w Wodzisławiu zagłuszom na pewno tamtejszych czyli Górnik będzie grał u siebie. Ciekawy jest równiez konflikt na lini Hajto Wioeczorek zobaczymy kto wyjdzie z niego zwycięski. Górnik może nie wygrać choć wolałbym żeby wygrał ale remis jest jak najbardziej w zasięgu Górników.
Kurs na X2 na betgun na Górnika to 1,51 moim zdaniem jaknajbardziej wart ryzyka

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ja juz poruszalem sprawe Gornika na poczatku tygodnia ;) Nadal podtrzymuje swoje zdanie, ze Odra wiecznie wygrywac u siebie nie będzie, a Gornik na wyjazdach nie będzie przegrywał. Najbardziej polubownym wynikiem bylby tutaj remis, ale nie zdziwie sie jak ekipa trenera Kasperczaka siegnie po pierwsze w tym sezonie wyjazdowe trzy punkty. Tak czy siak raczej pobiore bezpieczniejsze x2.

W dniu dzisiejszym na przekor zdecydowanej wiekszosci typerów liczę na niespodziankę w meczu Polonii Bytom z Legią Warszawa, gdzie typuję brak wygranej gosci ;) Dlaczego ? Jakos nie mogę ujrzec tej Legii jako mistrza, a jako iz druzyna trenera Urbana dobrze radzi sobie w pojedynkach z mocarzami ligi to te punkty gubic wg mnie będzie z tymi nizej notowanymi. Jak juz bylo wspominane Wojskowi stracili punkty w Łodzi to dlaczego mieliby nie stracic i tym razem? Zgadzam sie z tym co pisal celahim, ze Polonia nie ma sensu sie bronic wybitnie, bo poprostu nie jest do tego druzyną odpowiednią. Gospodarze zdobędą bramke i przy odrobinie szczescia uda im sie uciulac choc ten jeden punkt. Moj typ 1x - ok 2,05

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
BOT GKS Bełchatów - Cracovia Kraków

Dziś o godzinie 17:45 w Bełchatowie zacznie się pojedynek między GKS-em a Cracovią. Faworytem tego meczu są gospodarze z kilku względów, po pierwsze są w dobrej formie co pokazała wygrana w Zabrzu, pod drugie Cracovia jest na ostatnim miejscu w tabeli, po trzecie goście grają dramatycznie na wyjazdach zdobyli tylko 2 punkty i strzelili tylko 2 bramki, po czwarte Bełchatów ma Dawida Nowaka i Łukasza Gargułę dwie ogromne indywidualności. Co prawda w Cracovii zmienił się trener ale według mnie złego przygotowania fizycznego i kondycyjnego nie da się tak szybko nadrobić, trener Płatek może tchnąć nowego ducha w zespół ale ja nie oczekiwałbym cudów. Bełchatów ma duży potencjał, początek sezonu był słaby w wykonaniu Pawła Janasa i jego drużyny ale bardzo dużo dał powrót na boisku Garguły i Nowaka którzy są w bardzo dobrej formie. Bełchatów na swoim boisku gra bardzo przeciętnie i czas poprawić te statystyki, Cracovia moim zdaniem ma za słabe armaty w ofensywie a w obronie grają średnio. Moim zdaniem Bełchatów w chwili obecnej jest zespołem zdecydowanie lepszym od Cracovii która ma za dużo słabych punktów i w tym meczu przewiduję wygraną gospodarzy...

Mój Typ:
BOT GKS Bełchatów, 1,70
czytalem wczoraj ze nie zagra Moskala wiec Pasy naprawde nie maja kim straszyc z przodu, typ wiec wydaje sie niezly ale ja bym tego nie gral za wieksze stawki bo pomimo ostatniej porazki widac juz powoli reke Platka, jest postep jakosciowy w grze i gdyby nie glupota Cabaja to z Bialegostoku mogli spokojnie punkt przywiezc, Belchatow gra jednak teraz bardzo dobrze dlatego tez na nich postawie ale jak juz napisalem bez szalenstw ze stawka bo troche boje sie niespodzianki

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Ja juz poruszalem sprawe Gornika na poczatku tygodnia ;) Nadal podtrzymuje swoje zdanie, ze Odra wiecznie wygrywac u siebie nie będzie, a Gornik na wyjazdach nie będzie przegrywał. Najbardziej polubownym wynikiem bylby tutaj remis, ale nie zdziwie sie jak ekipa trenera Kasperczaka siegnie po pierwsze w tym sezonie wyjazdowe trzy punkty. Tak czy siak raczej pobiore bezpieczniejsze x2.

W dniu dzisiejszym na przekor zdecydowanej wiekszosci typerów liczę na niespodziankę w meczu Polonii Bytom z Legią Warszawa, gdzie typuję brak wygranej gosci ;) Dlaczego ? Jakos nie mogę ujrzec tej Legii jako mistrza, a jako iz druzyna trenera Urbana dobrze radzi sobie w pojedynkach z mocarzami ligi to te punkty gubic wg mnie będzie z tymi nizej notowanymi. Jak juz bylo wspominane Wojskowi stracili punkty w Łodzi to dlaczego mieliby nie stracic i tym razem? Zgadzam sie z tym co pisal celahim, ze Polonia nie ma sensu sie bronic wybitnie, bo poprostu nie jest do tego druzyną odpowiednią. Gospodarze zdobędą bramke i przy odrobinie szczescia uda im sie uciulac choc ten jeden punkt. Moj typ 1x - ok 2,05
co do Legii, moim zdaniem mecz z LKS troche jest niemiarodajny bo w nastepnej kolejce mieli najwazniejsze spotkanie jesieni z Wisla, Roger nie zagral od poczatku bo Urban bal sie zeby kartki nie zlapal a w Legii wlasnie srodek pola robi wielka robote ale tylko wtedy gdy graja Iwanski z Rogerem bo Ekwueme wyraznie odstaje od tej dwojki, chcieli w Lodzi wygrac jak najmniejszym nakladem sil i sie przeliczyli (choc w meczu bezsprzecznie dominowali) narazie Legia jest w formie i mysle ze to wygra a co do mistrzostwa to watpie by utrzymali taka forme caly sezon choc trzeba obiektywnie przyznac ze na dzien dzisiejszy sa faworytem nr 1, zlapali wiatr w zagle pokonujac Wisle i jak nie bedzie kontuzji jakiegos kluczowego gracza to do konca rundy powinni grac dobrze, grac im sie bedzie chcialo bo ciezko liczyc by w Krakowie Wislacy nie podolali LKSowi, czy tez zeby Polonia nieporadzila sobie z Jaga ktora na wyjezdzie jeszcze nie wygrala wiec musza bronic lidera

krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
Spotkanie: Polonia Bytom - Legia Warszawa (obie drużyny strzelą gola ?)
Typ: Nie
Kurs: 1.75
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś w Bytomiu zapowiada się niezwykle ciekawy mecz, gospodarze po objęciu tej drużyny przez Marka Motykę zaczynają pokazywać dobry futbol w naszej lidze. Polonia w tej chwili zajmuje bardzo dobre (moim zdaniem) 10 miejsce, Legia po pokonaniu Wisły oraz Lechii Gdańsk lideruje naszej Ektraklasie ????
Forma Polonii w ostatnich trzech meczy:
31/10/2008 Orange Ekstraklasa Piast Gliwice vs. Polonia Bytom L - 1:0
25/10/2008 Orange Ekstraklasa Arka Gdynia vs. Polonia Bytom W - 1:3
18/10/2008 Orange Ekstraklasa Polonia Bytom vs. Belchatow L - 1:2

Jak widzimy dwie porażki ale bardzo pechowe, mimo to stracili punkty z drużynami sąsiadującymi w tabeli ale za to wygrana z Arką Gdynia na pewno podniosła morale tej drużyny...dzisiaj jednak arcytrudne zadanie, Legia jest na fali co udowadnia tymi oto wynikami:
02/11/2008 Orange Ekstraklasa Legia Warszaw vs. Lechia Gdansk W - 3:0
29/10/2008 REMES Puchar Polski Legia Warszaw vs. Jagiellonia Bialystok W - 0:0
0:0 (OT)
8:7 (AP)
26/10/2008 Orange Ekstraklasa Legia Warszaw vs. Wisla Krakow W - 2:1

Mech w Pucharze Polski to wypadek przy pracy, grało 5 zawodników rezerwowych więc tego meczy nie należy brać zbytnio pod uwage...mecz z Wisłą pokazał, że Legia ma potencjał niesamowity a i forma na pewno się stabilizuje na wysokm poziomie...
dlaczego więc typuję, że jedna z ekip strzeli tylko gole ? Poniżej podam argumenty...
* Polonia poza atutem własnego boiska nie ma innych...forma zmienna a i bramek nie strzelą za wiele
* w Legii formą błyszczą zawodnicy przednich formacji - Chinyama oraz Grzelak co w takim meczu może mieć decydujące znaczenie
* wydaje mi się, że Legia przyjedzie tuta strzelić dwa gole i wygrać spokojnie mecz...
Na koniec jeszcze historia meczy tych ekip:
10/05/2008 Orange Ekstraklasa Legia Warszaw vs. Polonia Bytom 3:1
04/03/2008 Puchar Ekstraklasy Legia Warszaw vs. Polonia Bytom 2:2
26/02/2008 Puchar Ekstraklasy Polonia Bytom vs. Legia Warszaw 0:2
24/11/2007 Orange Ekstraklasa Polonia Bytom vs. Legia Warszaw 1:2

Jak widzimy rywalizacja ciekawa ale zwycięska dla Legii...grają ważny mecz, Jan Urban na pewno ich zmobilizuje do konsekwentnej gry w obronie co powinno pomóc, Polonia na pewno nie zaatakuje a jedynie będzie liczyła na kontrę...w tym upatruję wygranej Legii 2:0 ;)

kamono 0

kamono

Użytkownik

Wisła Kraków - ŁKS Łódź​

Wisła Kraków w sobotę zmierzy się na stadionie przy ul. Reymonta 22 z ŁKSem Łódź. Nie ma co tutaj dużo pisać, Wisła jest zdecydowanym faworytem tego spotkania i nie wierzę, żeby ŁKS mógł urwać punkty bardzo dobrze spisującej się do tej pory Wiśle Kraków. &quot;Biała Gwiazda&quot; zajmuje trzecie miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 23 punktów, przed nią uplasowały się dwa kluby z Warszawy, Legia i Polonia, które mają na swoim po 24 oczka. Natomiast Łodzianie grają bardzo słabo, zajmują 14 miejsce z zaledwie dziewięcioma punktami, nie wygrali od 6 spotkań. W ostatnim meczu podopieczni Macieja Skorży zdobyli trzy punkty, wygrywając 2-0 z Ruchem Chorzów. Jutro przyjdzie im się zmierzyć ze słabszym przeciwnikiem, jakim jest Łódzki KS. Piłkarze Wisły Kraków grają bardzo dobrze na własnym boisku, na sześć meczy wygrali pięć, jeden raz przegrali po bardzo słabym spotkaniu z Lechem Poznań. Podopieczni Marka Chojnackiego nie spisują się dobrze na wyjazdach, na pięć meczy przegrali cztery, raz niespodziewanie wygrali z GKSem Bełchatów. W Krakowskiej Wiśle prawdopodobnie od pierwszych minut zagrają tacy zawodnicy jak Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki czy Marek Zieńczuk, którzy nie grali w meczu z Ruchem Chorzów. Podopieczni Macieja Skorży po prostu nie mogą tracić punktów w takich meczach. Myślę, że Wisła spokojnie pokona ŁKS, a przy tym pokryje handicap.​

1 [-1.0] @ 1.50

tbm 642

tbm

Forum VIP
No i mamy niespodziankę w meczu Polonii z Legią, ktorej tak wyczekiwałem. Legia miala duzą przewage w posiadaniu pilki, ale co z tego wynikało? Praktycznie nic. O ile w pierwszej polowie to Legia wedlug mnie byla lepsza to w drugiej juz nie miala kompletnie pomyslu na rozgrywanie akcji. Przykladem moment kiedy przy pilce byl bodajze Iwanski, a miejsca szukal tylko Roger inni zawodnicy nie ruszali sie wogole w tej akcji. Polonia dzieki woli walki i determinacji wygrala to spotkanie na co moim zdaniem sobie zasluzyla. Dowodem nieporadnosci Legii 16 strzałów, ale tylko jeden z nich w swiatlo bramki ! Warto tez dodac, ze sposrod tych 16 Legia az 11 oddala w pierwszej polowie.

k@jtek 0

k@jtek

Użytkownik
Polonia W. - Jagiellonia

Piłkarze Jagielloni są niepokonani od 5 spotkań, lecz dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z Polonią, która znacznie przewyższa skutecznością rywali, których spotykała w ostatnich 5 meczach Jaga. Polonia jest prawdziwą maszynką do robienia punktów, choć ich gra może się wielu nie podobać to jednak ich skuteczność jest zniewalająca, co widać choćby po pozycji w tabeli. Po wczorajszej porażce Legi, Polonia musi wykorzystać prezent, jaki sprawiła im Legia jeśli wygrają to znowu powrócą na pierwsze miejsce w tabeli i będą mieli 3 pkt przewagi nad Legią no i przynajmniej punkt nad Wisła. Lecz Polonia zdjaę sobie sprawę, że może to nie być łatwy mecz. Jak zapowiada Sokołowski:
Jagiellonia ma większy potencjał, jako drużyna prezentuje się lepiej i nieco bardziej jej się boimy. Jej na pewno nie zlekceważymy. Jaga natomiast nie będzie murować bramki
Na pewno patrząc w tabelę jest to silniejszy zespół niż te, z którymi graliśmy ostatnio, ale i tak jedziemy wygrać - deklaruje Kojasević. Jak widać Polonia może nie mieć łatwej przeprawy w meczu z Jaga, będzie to mecz bardzo ważny dla obu ekip dla Jagi strata choćby jednego punktu może spowodować spadek o kilka oczek w dół, natomiast Polonia jak już wcześniej wspomniałem po wygranej mogą objąć fotel lidera i zapewnić sobie przewagę kilku punktów nad rywalami. Spodziewam się zaciętej walki miedzy zespołami oraz ciekawego widowiska.
Mój typ: over 2,5 ⛔
No niestety 0:0 :kwasny4565:, oglądałem skrót meczu to spokojnie Polonia mogła strzelić 2 bramki. Brakowało trochę szczęścia i dokładności, do tego nieciekawa sytuacji w polu karnym Polonii, gdzie sędzia mógł podyktować karnego, lecz Kojasiewicz zbyt artystycznie upadł i sędzia nie wiedział co zrobić bo ani nie dał żółtej kartki za symulowani ani nie podyktował karnego :| , szkoda tego wyniku.
flamaster// staraj się pisac normalną czcionką, nic tak nie męczy oczu jak wpatrywanie się w jakieś robaczki ;)

sieku 31

sieku

Użytkownik
No i mamy niespodziankę w meczu Polonii z Legią, ktorej tak wyczekiwałem. Legia miala duzą przewage w posiadaniu pilki, ale co z tego wynikało? Praktycznie nic. O ile w pierwszej polowie to Legia wedlug mnie byla lepsza to w drugiej juz nie miala kompletnie pomyslu na rozgrywanie akcji. Przykladem moment kiedy przy pilce byl bodajze Iwanski, a miejsca szukal tylko Roger inni zawodnicy nie ruszali sie wogole w tej akcji. Polonia dzieki woli walki i determinacji wygrala to spotkanie na co moim zdaniem sobie zasluzyla. Dowodem nieporadnosci Legii 16 strzałów, ale tylko jeden z nich w swiatlo bramki ! Warto tez dodac, ze sposrod tych 16 Legia az 11 oddala w pierwszej polowie.
Oj TBM pozostaje tylko pogratulować... Ja się na tych partaczach z kasy wypompowałem ale tak to jest kiedy emocje biorą górę nad rozsądkiem ???? Choć Wojskowi faworytem byli.
A co najgorsze muszę przyznać że Polonia zasłużyła na ten wynik i to z 100%. Legioniści grali paskudnie a Bytomianie konsekwentnie... i tak właśnie zmarnowali [w sensie punktowym] kolejne zwycięstwo nad Wisłą... szkoda.
Chyba znajoma pani z toto ma rację. Muszą pić mniej albo znacznie więcej :p

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Dokładnie TBM opisal ten mecz Legia częściej miała pilkę ale kontry Poloni z czasem były zabójcze no a strzał Grzyba i jego bramka potwierdzają tylko to że polonia chciała wygrać i wygrała Legii zabrakło chyba woli zwycięstwa, ataki były szarpane i nieprzemyślane no i strasznie duzo stran na połowie co gorsza były to banalne straty, Legia znów dała zarobić bukom...szkoda

sutek 79

sutek

Forum VIP
A co myślicie o typie że ŁKS nie strzeli gola w Krakowie kursy oscylują w granicach 1,40-1,50 a ŁKS z reguły mało goli strzela tym bardziej w Krakowie gdzie strzelić gola Wiśle to spory wyczyn. ŁKS według mnie będzie grał z nastawieniem by osiągnąć jak najniższy wymiar kary uważnie w obronie i bez szaleństw w ataku
Wracając do dnia wczorajszego pewnego zwycięstwo Bełchatowa potwierdziły się moje przewidywania dotyczące Garguły i Nowaka każdy z nich dołożył jednego gola i Cracovia z bagażem 3 goli wraca do Krakowa...

k@jtek 0

k@jtek

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka typ wydaje się dosyć pewny, Wisła faktycznie traci bardzo mało bramek u siebie a jak już traci to na pewno nie z drużynami pokroju ŁKSu ( z Lechem straciła aż 4, a z Bełchatowem 1). ŁKS natomiast nigdy nie wiadomo czego można sie w danym meczu sie spodziewać :jezora:. Jeśli Wisła nie sprawi nam niespodzianki tak jak wczoraj Legia to typ powinien wejść spokojnie :spokodfhgfh:

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Wisła Kraków - ŁKS Łódź
0:0​

Typ wydaje się dosc pewny. Wisła, która zajmuje 3 miejsce ze stratą 1 punktu do warszawskich drużyn nie może pozwolic sobie na stratę punktów w spotkaniu z ŁKSem. Legia wczoraj przegrała, więc Biała Gwiazda jeśli wygra skoczy na drugie miejsce (zakładając, że Polonia również wygra). Wiślacy zapowiadają, że na pewno nie zlekceważą ekipy z Łodzi. Na pewno na tę postawę ma wpływ wynik mecz ŁKSu z Legią, który zakończył się bezbramkowym remisem. Przed meczem w Krakowie piłkarze Marka Chojnackiego również zapowiadają, że chcą sprawic niespodziankę - &quot;chcemy byc jak Basel z Barcą&quot;. Takie wypowiedzi także zdradzają taktykę, która i tak chyba nie jest trudna do zgadnięcia. Otóż ŁkS chce powalczyc o jeden punkt więc na otwartą grę z ich strony nie ma co liczyc. Na dodatek w drużynie gości zabraknie kilku zawodników. Dejan Ognjanović pauzuje za kartki a Rafał Kujawa jest przeziębiony i nawet nie przyjechał do Krakowa. Trener Skorża nie ma takiego problemu - wszyscy są zdrowi. Trener zapowiada rotację w składzie ale trudno mu się dziwic skoro ma tylu świetnych zawodników. W ubiegłym sezonie w bezpośrednich pojedynkach lepsza okazała się Wisła. Najpierw wygrywając w Łodzi 0:1 a następnie na Reymonta aż 5:2. Dzisiaj Wisła tez jest zdecydowanym faworytem i nie sądzę by ŁKSowi udało się urwac punkty krakowianom. Jednak uważam, że defensywnie grający ŁKS nie pozwoli Wiśle zdobyc wielu bramek. Tak więc należy dokładnie się zastanowic przed postawieniem overu czy handicap. Natomiast w pełni popieram propozycję Sutka. ŁKS gola Wiśle dziś nie strzeli.

Moje propozycje:
goście nie strzelą bramki (1,55)✅✅✅
under 2,5 (2,20)✅✅✅
under 3,5 (1,40)✅✅✅
/dla osób o słabszych nerwach;) /

/i kto by pomyslał, że bezbramkowy remis Wisły da dziś zarobic ;) Z drugiej strony szkoda bo przynajmniej 1:0 mogła wymęczyc/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom