Na obecną kolejkę naszej ligi polecam zagrać podwójną szansę w stronę Zagłębia Lubin ???? Wcześniej wspomniałem, że kurs 1,5 na Górnik to spora przesada i jak najbardziej podtrzymuję to stwierdzenie. O ile kurs 1,45 w meczu z GKS mogłem zrozumieć, tak w tym meczu jest jednak sporo zaniżony. Zagłębie Lubin mimo marnych wyników i fatalnego miejsca w tabeli, miewa przebłyski (jak chociażbym w meczu ze Śląskiem), dysponują potencjałem kadrowym przyzwoitym (o finansowym nawet nie wspomnę bowiem to kpina, że z takimi finansami zespół się tuła na dnie tabeli). Zawodnicy Zagłębia potrafią grać w piłkę co udowodnili zeszłej wiosny. Ciężko stwierdzić skąd bierze się tak fatalna ich dyspozycja w obecnej rundzie jesiennej. Jednakże kursy na ich wygraną jak na specyfikę polskiej ligi, oraz potencjał tej drużyny jest mocno przesadzony. Co się tyczy Górnika, owszem argumenty po ich stronie, Nawałka znakomicie poukładał ten zespół, a zawodnicy widać, że w pełni się angażują na boisku i udowadniają, że potrafią grać w piłkę. Nie chcę im niczego odmawiać bowiem mogą ten mecz absolutnie wygrać, jednakże kurs na nich ok. 1,5 w potyczce z Zagłębiem, którego nie traktowałbym jak chłopca do bicia, jest oburzająco niski. Czysto sportowo, sądzę, że Miedziowi postawią opór zawodnikom Górnika i postarają się wywieźć jakąś zdobycz punktową ze stadionu zawodników z Zabrza. Pozdrawiam i powodzenia ????
Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin: X2 @ ok.2,20-2,30