Arka - Cracovia
Oglądałem oba spotkania tych drużyn w tej kolejce. Cracovii nawet 3 ostatnie (z Legią i PP). To co się wyprawia na tą chwilę w Cracovii w kulturalny sposób ciężko ocenić. Ceniłem zawsze Probierza, ale patrząc co tam wyrabia z tą garstką zawodników śmierdzi totalnym amatorstwem. Wracając jeszcze do czasów, gdy objął Cracovię on już wtedy musiał sodówki dostać. Bo inaczej nie da się zrozumieć za równo wyboru Cracovii jaki i tego co zrobił ze starym zespołem. Wyrzucić na pierwszym spotkaniu 5 zawodników tylko dlatego, że oni nie pasują mu do koncepcji budowania zespołu? Stawiam hajs, że takiego Polczaka w życiu by teraz nie wyrzucił. Podobnie z dwójką Cetnarski/Budziński. To jest elementarny początek problemów Cracovii w tym sezonie. Rozwalenie całkowicie zespołu z tamtego sezonu i szukanie następców w totalnych ogórkach zza granicy. Można w jakimś stopniu tłumaczyć się pechowymi kontuzjami Dobrowskiego czy swego czasu problemami Covilo. Ale chyba każdy poważny człowiek, trener, pion klubu zakłada taki scenariusz czy nie?
Same transfery to jest kpina. Jeśli Probierz na coś oprócz braku lotniska narzekał w Białymstoku, na transfery czy cokolwiek innego, to teraz ma dopiero raj. Szrot 4 kategorii obcokrajowców i gwiazd pokroju spadkowicza z Łęcznej Drewniaka i Hernadeza. Do tego zachwalany Deja, ale chyba tylko przez samego Probierza. Zawodnicy na maks 1 ligę, nic więcej. Fink, Siplak,Dimun, Zenjov to jest kompromitacja i degrengolada . Żonglowanie składem mecz w mecz zwłaszcza dwójką stoperów kolejna.
Całość niech dopełni 4 żółtka kartka i brak kapitana i zdecydowanie najlepszego zawodnika jeśli chodzi o jakąkolwiek jakość w ofensywie Krzysztofa Piątka. Już nie wspominając, że grali w poniedziałek a już Arka czeka w piątek, brak odpoczynku, daleka podróż i niech każdy piłkarz Cracovii jeszcze dopisze z 10 innych powodów.
O Arce krótko bo to w głównej mierze typ przeciwko pato jaka jest w Cracovii. Solidność, solidność i jeszcze raz solidność. Tak wyglądało to w Gliwicach. Oprócz może dwóch groźnych akcji na cokolwiek więcej nie pozwolili Piastowi. Kadra nabita jak kabanos w Gdyni, nie wiem czy kiedykolwiek mieli lepszy zespół jeśli chodzi o całą kadrę. Zero kontuzji, wygrana w lidze, wygrana w pucharze i mecz u siebie przez przerwą reprezentacyjną. Ojrzyńskiego mało cenie jeśli chodzi o warsztat, ale znając jego charakter jestem spokojny, że odpowiednio nastawi im głowy. Bo to aż żal nie skorzystać z wyrwania 3 punktów. Solidność tu wystarczy.
Kursowo jest bardzo w porządku. Łapałem od razu wczoraj po meczu.
Wychodzi na czysto bez podatku podwojenie stawki i takie warunki są jak najbardziej do przyjęcia.
Arka 2,3
Arka wygra i over 1,5 bramki w meczu 2,85
fortuna