>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11. kolejka LOTTO Ekstraklasy (29.09-01.10.2017)

Status
Zamknięty.
jeremyjanot 36

jeremyjanot

Użytkownik
Mecz Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok
Sobota 20:30
Wisła Kraków z całą pewnością nie prezentuje się dobrze w tym sezonie, większość punktów zdobyta w tym sezonie przez zespół Białej Gwiazdy jest udziałem napastnika, Carlitosa Lopeza.
Na domiar złego rywalem Wiślaków jest zespół który do tej pory nie przegrał na wyjeździe, Jagiellonia w pięciu dotychczasowych meczach wyjazdowym może pochwalić się trzema zwycięstwami i dwoma remisami.
Patrząc na nieobecnych można stwierdzić że większe ubytki kadrowe ma ekipa Wisły, co nie wpłynie pozytywnie na grę (brak Veleza,Głowackiego,Wojtkowskiego i Ze manuela).
Chociaż Wisła w tym sezonie u siebie dobrze punktuje to wydaje się że ten limit farta się skończy, przypominam że gra Wisły woła o pomstę do nieba i na trudno liczyć w nagłą przemianę.
Dlatego w tym spotkaniu
jagiellonia wygra 2.89 (STS)
Wisła wygra ten mecz. Jagiellonia bez dwóch podstawowych bramkarzy reaktywowała z piłkarskiego niebytu Pawełka który jeśli był w grze popełniał masę błędów a co dopiero kiedy miał tak długą przerwę od regularnego grania. Carlitos z pewnością to wykorzysta. Na domiar złego gra Jagielloni nie zachwyca w tym sezonie (to samo można powiedzieć o Wiśle,jednak to Wisła będzie grała u siebie)

C 247

corner91

Użytkownik
Górnik Zabrze - Piast Gliwice
Górnik Zabrze Win &amp; Over 2.5 gola
@ 2.35
Forbet
Długo wyczekiwane przez kibiców Derby Śląska. Dla mnie jest to mecz w którym Górnik udowodni swoją pozycję w lidze i po dość dobrym meczu ogra klub z Gliwic. Jeżeli ktoś jest z Zabrza bądź z Gliwic wie iż ten mecz jest przezkibiców uważany jak mecz sezonu. Natomiast Górnik na ten moment jest lepiej ograną drużyną i nawet przyjście Fornalika do klubu Piasta niewiele wniósł do ich gry ponieważ przegrali 2:1 z Chrobrym Głogów. Można się rozpisywać co do znaczenia tego meczu dla obu klubów oraz obecnej formy jednak ja uważam iż Derby Śląska należeć będzie do Zabrza a kibice w tym meczu zobaczą przynajmniej trzy bramki w meczu. Sam stawiał bym w tym meczu iż to Górnik strzeli przynajmniej trzy bramki w meczu jednak kursy niewiele się róznią i ja postanowiłem pograć oto taki bet. Górnik zagra jak za dawnych lat i ogra Piasta z Gliwic natomiast kibice Świętować będą po meczu ;)

marti55 6,7K

marti55

BOSS
WISŁA - JAGIELLONIA @2,65
W bramce Jagi Pawełek, ściągnięty w trybie awaryjnym do zespołu.
Gospodarz powinien ogarnąć ten mecz tym bardziej ze w tym sezonie 3-1-0 bilans u siebie.
Ale głównym argumentem ręcznik w bramce Jagi.

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Górnik - Piast
Górnik @1,75
Totolotek ✅
Obie połowy powyżej 1,5 bramki @4,45 Totolotek ⛔
Nowy miesiąc zaczynam od derbów Górnego Śląska, o tym meczu zostało napisane już chyba wszystko, tak jak większość również liczę na dobre widowisko obfitujące w gole. Po przeanalizowaniu oferty na ten mecz postanowiłem zagrać typ jakim zakończyłem poprzedni miesiąc, a mianowicie obie połowy powyżej 1,5 bramki, wczoraj ładnie siadło w meczu Manchesteru United, dzisiaj podobna sytuacja oczywiście zachowując odpowiednie proporcje, najbardziej ofensywna drużyna i przy okazji lider naszej ligi gra z będącym w kryzysie Piastem, w którym doszło ostatnio do zmiany trenera, ale myślę, że efekty będą dopiero widoczne po przerwie na mecze reprezentacji. Liczę na mocne otwarcie Górnika i prowadzenie do przerwy 2:0,a po przerwie myślę, że Piast też coś strzeli, ogólnie skończy się 3:1 dla Zabrza. Górnik w tym sezonie w lidze tylko raz zagrał na 0 z tyłu. Mam nadzieję na fajny mecz i dużo goli, bo jak narazie ta kolejka zawodzi. Powodzenia.

C 9

cr7-81275

Użytkownik
Górnik Zabrze Win &amp; Over 2.5 gola
@ 2.35
Forbet
Długo wyczekiwane przez kibiców Derby Śląska. Dla mnie jest to mecz w którym Górnik udowodni swoją pozycję w lidze i po dość dobrym meczu ogra klub z Gliwic. Jeżeli ktoś jest z Zabrza bądź z Gliwic wie iż ten mecz jest przezkibiców uważany jak mecz sezonu. Natomiast Górnik na ten moment jest lepiej ograną drużyną i nawet przyjście Fornalika do klubu Piasta niewiele wniósł do ich gry ponieważ przegrali 2:1 z Chrobrym Głogów. Można się rozpisywać co do znaczenia tego meczu dla obu klubów oraz obecnej formy jednak ja uważam iż Derby Śląska należeć będzie do Zabrza a kibice w tym meczu zobaczą przynajmniej trzy bramki w meczu. Sam stawiał bym w tym meczu iż to Górnik strzeli przynajmniej trzy bramki w meczu jednak kursy niewiele się róznią i ja postanowiłem pograć oto taki bet. Górnik zagra jak za dawnych lat i ogra Piasta z Gliwic natomiast kibice Świętować będą po meczu ;)

H 9

hob

Użytkownik
Ciezko dzis obok Gornika przejsc obojetnie. Piast obecnie jedna z dwoch najslabiej grajacych druzyn w lidze. To ze Fornalik przyszedl nie znaczy ze od razu zaczna grac. Jestem karnetowcem i tego gowna sie nie da ogladac. Gornik totalne przeciwienstwo, mloda ekipa, pelna wigoru, zapalu, checi atakowania. Pelny stadion, bardzo dobry trener. NIby derby, ale ta slabsza druzyna w derbach jak chce wynik osiagnac, to zawsze walczy, a w Piascie walczacy sa kontuzjowani, a reszte to wiekszosc darmozjadow.
Gornik -0.75 @2.01 SBO
Przewiduje: 2-0

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Górnik Zabrze - Piast Gliwice
Górnik @ 1.69
powyżej 2.5 gola @ 1.77
buk: bah

&#39;&#39; Derby Górnego Śląska&#39;&#39;

Nie tak sobie wyobrażał debiut w roli szkoleniowca trener Piasta Gliwice Waldemar Fornalik. Tydzień temu skromnie przegrał z Arką 0:1, a w tygodniu uległ 2:1 w Pucharze Polski z Chrobrym Głogów. Jestem zdania, że forma Piasta dopiero nadejdzie, a nowi trenerzy mieli za mało czasu aby cokolwiek zdziałać. Ten pożar może zostać zagaszony jeśli wygrają dziś z Górnikiem, lecz goście nie będą mieli dziś dużo do powiedzenia. Bez formy jest Vassiljev, za kartki musi pauzować Zivec, który ciągnął grę Piasta. Kontuzje dalej leczą Badia i Bukata, którzy by się przydali Fornalikowi. Wracając jeszcze na chwilę do meczu Pucharowego Piasta, to mogliśmy tam zobaczyć kilku graczy, którzy jutro zagrają od pierwszych minut. To może mieć również małe znaczenie w końcówce tego spotkania. Zabrzanie nadal prezentują się bardzo dobrze, a w spotkaniach przed własną publicznością nie mają sobie równych. Ich dobra forma została doceniona również przez selekcjonerów: Adam Nawałka powołał do kadry Damiana Kądziora, natomiast Czesław Michniewicz zaprosił na zgrupowanie czterech innych zawodników Górnika. Gospodarze dalej słyną z bardzo dobrej gry z kontry oraz ze stałych fragmentów gry. Dzięki tym dwóm atutom Górnik strzelił najwięcej bramek. Piast ma się czego obawiać bowiem gospodarze dalej są głodni gry jak i zwycięstw. Górnika można opisywać w samych superlatywach, ale nie zapominajmy, że zdarzają im się również głupie błędy. Mowa tu oczywiście o zachowaniu w swoim polu karnym gdzie obrońcy Górnika popełniają karygodne błędy przez, które dyktowane są rzuty karne. W ostatniej kolejce na wysokości zadania stanął Loska i to dzięki temu Panu Górnik ugrał trzy punkty w Szczecinie. Kolejną rzeczą jaka może martwić to gra Górnika po 70 minucie spotkania. W drużynie widać wtedy mały chaos i nerwowość. Cała drużyna oprócz Angulo zaczyna bronić dla siebie korzystnego wyniku, a po zawodnikach widać małą euforię, która może ich zgubić w kolejnych spotkaniach. Brosz jutro nie będzie mógł skorzystać z Wolsztyńskiego oraz prawego obrońcy Ambrosiewicza. Wolsztyńskiego zapewne zastąpi jego brat Łukasz tak jak w poprzednich spotkaniach, natomiast za Ambrosiewicza wskoczy Wolniewicz, który nie miał zbyt dobrego początku w tym sezonie. Pomimo tego Górnik występuje tu w roli faworyta i nie widzę innego wyjścia niż wygrana gospodarzy. To Górnik jest w gazie, a z rytmu może ich wybić nadchodząca przerwa reprezentacyjna. Kurs spadł i to mocno, bo na początku tygodnia szło pobrać wygraną Zabrzan przy kursie 2.00, ja mimo tak dużego spadku pobieram dalej ich wygraną. Gospodarze jeśli dziś odniosą zwycięstwo to odskoczą całej reszcie na minimum trzy punkty. Kolejnym typem na to spotkanie są gole. Ta kolejka nie zachwyca, ale Górnik w tym sezonie jest ekipą overową, a w ich spotkaniach pada naprawdę dużo goli. Tak naprawdę liczę na minimum dwie/trzy bramki Zabrzan i jedno trafienie Piasta. Gdy spojrzymy jeszcze na statystyki to zobaczymy w nich, że w spotkaniach Górnika z Piastem lubią padać bramki.
Na koniec chcę dopisać trzy rzeczy.
Na trybunach zapowiada się wyśmienita atmosfera. Bilety wyprzedano już jakiś czas temu, więc w niedzielę można spodziewać się stuprocentowej frekwencji.
Sędzią tego spotkania będzie Pan Piotr Lasyk z Bytomia, który mam nadzieje nie zepsuje tego widowiska.
Kolejną sprawą jest fakt, że piłkarze Piasta do tego spotkania podejdą pod małą presją. Jest to spowodowane ostatnią rozmowa kibiców z piłkarzami, którzy ostrzegają piłkarzy, że w przypadku porażki będzie łomot.
Podsumowując, mam nadzieję, że niedziela zwieńczy nam tą słabą kolejkę, a Derby Górnego Śląska będą tylko deserem tego co czeka nas o 18:00 w Poznaniu

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Polska, Ekstraklasa: Górnik Zabrze - Piast Gliwice 01.10.2017. godz. 15:30
Typ: over 3.5 / Kurs: 3.00 / Buk: fortuna

Górnik Zabrze strzela, punktuje i gra cały czas swoje kryzysu nie widać a lepszego spotkania na małe odskoczenie rywalom którzy wczoraj i w piątek gubili punkty chyba nie ma czyli derby Śląska z Piastem Gliwice.
Lider Ekstraklasy gra cały czas swoją piłkę czyli znowu widzimy ekipę która kreuje, gra szybko piłką i po prostu strzela z łatwością bramki. Imponują w tym szybkim przechodzeniu z linii obrony do ataku to męczy każdego rywala w tym sezonie którzy mierzyli się z beniaminkiem. Wysoką formę w ataku potwierdzają też suche statystyki Angulo to lider strzelców, jako jedyni przekroczyli granice 20 bramek strzelonych, we wszystkich meczach sezonu przynajmniej raz trafiali. Na początku sezonu wszyscy chwalili Hiszpana bo faktycznie robi różnicę ale dla mnie to jest zespół który z każdym meczem cała ofensywa robi swoje tu nie tylko Angulo zaczyna strzelać. Też osobny zdanie trzeba poświęcić stały fragmentom gry które tutaj funkcjonują wyśmienicie tak naprawdę co mecz to bramka a dziś w derbach ostra gra będzie a to okazja do wrzucenia piłki w pole karne. Oczywiście ten zespół ma sporo mankamentów w defensywie ale to nie dziwi przy ich ofensywnej grze.
Jak na razie w Gliwicach kompletnie nie działa efekt nowej miotły, bardzo słaby mecz z Arką u siebie i porażka 1:0, a następnie Puchar Polski i kolejny mizerny mecz zakończony porażką w Głogowie 2:1. Tutaj kibicie powoli nie wytrzymują i dali temu wyraz po starciu z Arką gdzie dostało się zawodnikom bardzo mocno, w niezwykle ostrych słowach. Te dwa ostatnie mecze były mizerne szczególnie w defensywie jest klapa bo tak dla mnie ta jakość w ataku jest to nie jest tak że tych sytuacji nie ma bo one są, brakuje tego najważniejszego czyli skuteczności bo jakby tak wykorzystali wszystkie karne i sytuacje to tych punktów przynajmniej o 6 oczek byłoby więcej. Nie widzę duże poprawy w ich grze na tyłach tym bardziej z takim rywalem który w ataku gra bardzo szybko, ja też wysoki not im nie postawię w grze defensywnej w stałych fragmentach gry a to wszystko atuty ofensywne gospodarzy. Piast na pewno swoje okazje będzie miał bo Górnik to nie jest ekipa broniąc solidnie i często potrafi tracić bardzo łatwo bramki.
Mnie tutaj wcale nie zdziwi scenariusz w którym Górnik sam pokrywa overa oni w takim meczu, u siebie przy tej publiczności nie będą się zatrzymywać tylko szukać kolejnych bramek a nie da się ukryć Piast jak napisałem wyżej gra pod presją kibiców i jak stracą to się będą otwierać a robią to jak to nazwać bardzo agresywnie zostawiają mnóstwo przestrzeni. Ostatnie derby Śląsk zakończyły się tutaj wynikiem 5:2 w Gliwicach w tamtym czasie było natomiast 3:2.

mrdziubas 215

mrdziubas

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Lotto Ekstraklasa
Godzina: 15:30
Spotkanie: Wisła Płock - Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Typ: Remis (Podwójna szansa) ???? +67
Kurs:
1,67
Bukmacher: Fortuna
Typ: BTS:mad:-100
Kurs:
1,8
Bukmacher: forBET
  • Oba zespoły ostatnio w lidze osiągnęły najlepsze wyniki jeśli chodzi o zdobycze bramkowe.
  • Wisłą zagrała trzykrotnie z rzędu bardzo dobre drugie połowy i tylko w nich strzelała bramki.
  • Defensywy dzisiejszych rywali są na zbliżonym poziomie.Prawie w każdym meczu tracą bramki.
  • Licząc wszystkie pierwsze połowy z meczów Ekstraklasy obu drużyn widać, że grają je zachowawczo, nie wychodzą na prowadzenie. Zespół z Niecieczy ani razu nie prowadził po pierwszej połowie, zespół z Płocka tylko raz.

alpha 758

alpha

Użytkownik
W pełni popieram overy w meczu Górnik-Piast. Zabrzanie będą zapierdzielać na 110%, dla kibiców Piastole są wrogiem numer 2 zaraz po Ruchu. Pamiętam ostatni mecz sprzed 2 lat kiedy to Górnik był w mega dołku, a Piast zdobył wicemistrzostwo i wtedy gliwiczanie dostali w Zabrzu łomot 2-5.
Piast wyjdzie pod dużą presją także naprawdę może skończyć się tutaj wysokim zwycięstwem gospodarzy.

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Polska, Ekstraklasa: Wisła Płock - Bruk Bet T. 01.10.2017. godz. 15:30
Typ: over 2.5 / Kurs: 2.05 / Buk: forbet
Zdecydowanie starcie Wisły Płock z Bruk-Bet jest w cieniu tego co dziś zobaczymy na boiskach Ekstraklasy i przyznam że wcale mnie nie zdziwi to że to będzie najciekawsze starcie dzisiejszego dnia już nie raz tak było.
Ekipa z Płocka bardzo nierówna w tym sezonie po dobrym meczu, katastrofalne spotkania ale jakby ta forma ostatnio się ustabilizowała, szczególnie w ataku są bardzo skuteczni w trzech ostatnich meczach zdobyli 8 bramek i to najskuteczniejsza ekipa w tych trzech kolejkach. Te mecze pokazały też że w grze ofensywnej oni najlepiej się czują bo zarówno z ówczesnym liderem Zagłębiem Lubin oraz Pogonią Szczecin odrabiali straty, szczególnie w Lubinie zaimponowali bo przegrywali tam już 2:0 a wiemy że ekipa Stokowca to solidność w defensywie a udało się zremisować. Bardzo dobrze funkcjonują w kontrze i też nie ma bronienia korzystnego rezultatu całą ekipą w końcówce bo już kilka bramek w ostatnich fragmentach gry zdobytych. Myślę że Wisła utrzyma swój poziom gry i będzie aktywna w ataku, będzie szukała bramek i ofensywnej gry.
Termalica już przed tygodniem pisałem że zrobiła świetny ruch zatrudniając Bartoszka jako trener ekipy, bo wreszcie ten zespół zacznie coś grać w ataku a nie szukać przypadkowej bramki jak to miało miejsca za Rumaka. Wszyscy tego trener oczywiście znają ze świetnej pracy w Koronie gdzie zrobił świetną robotą, jego Korona grała imponująca u siebie – odważnie, ofensywnie i skutecznie. Będzie próba zrobienia tego samego tutaj w Niecieczy, ale oczywiście nie od razu Rzym zbudowano. Tak naprawdę w ogóle nie miał czasu na treningi z tym zespołem ale już w debiucie zwycięstwo z Lechią 2:1 i gra do końca o komplet punktów takie zwycięstwo mocno podbudowało tutaj wszystkich i zrobiło dobry grunt pod pracę z nowym trenerem. Raczej dziś pójdą tą samo drogą czyli zagranie znowu wysoko, agresywnie i zdecydowanie bardziej aktywnie w ataku bo tych punktów które już stracili trzeba szukać z takimi rywalami.

G 693

generalkaman

Użytkownik
Lech Poznań - Legia Warszawa
Over 2,5
Kurs: 2.00
Bukmacher: Totolotek
Ostatnie spotkanie w LOTTO Ekstraklasie przed przerwą na reprezentacje. Hit kolejki! Lech Poznań podejmuje na własnym stadionie Legię Warszawa. Moim typem na ten mecz jest suma bramek powyżej 2.5. Poznaniacy po porażce w zeszłym tygodniu we Wrocławiu będą chcieli wrócić na zwycięską ścieżkę i spróbować albo doskoczyć do Górnika albo nawet go wyprzedzić (będą już znali wynik jego spotkania). W tegorocznych meczach w roli gospodarza spisują się dobrze - zdobyli 11 z możliwych 15 punktów przy bilansie bramkowym 10:2. Daje nam to średnią 2,4 gola na mecz. Legia przyjeżdża do Poznania z nowym trenerem, który na razie zmienił mało w jej grze. To akurat przy moim typie jest dobra informacja. Legioniści dalej bardzo nie pewnie grają w obronie, oznacza to że Lech będący bardzo groźny na własnych śmieciach powinien mieć co najmniej kilka sytuacji bramkowych. Warszawiacy na wyjazdach zdobyli jedynie trzy punkty przy bilansie bramkowym 3:7 - średnia 2 gole na mecz. Mimo wszystko mają duży potencjał ofensywny jak na warunki Ekstraklasy, który w każdym momencie może wypalić i zaskoczyć rywali. Legia potrafiła w kilku ostatnich sezonach grać dobre mecze w Poznaniu, może dziś w trudnym spotkaniu będzie szukała przełamania. Dodatkowo na razie w tej kolejce nie było żadnego over 2,5 w LOTTO Ekstraklasie. Nie wierzę, że to utrzyma się do końca a pojedynek w Poznaniu wydaje się idealny na over.
Wynik 3:0
Typ: ✅

jeremyjanot 36

jeremyjanot

Użytkownik
Ekstraklasa serwuje kolejną serię. Poprzednia kolejka bez remisu (w tej 4 remisy na 5 spotkań), w obecnej na razie bez overka. Szkoda, że dzisiaj dwa mecze o tej samej godzinie.
W meczu Lech-Legia tez przewiduje under 2,5. Legia gra bez jakiegokolwiek pomysłu na kombinacyjna gre. Lech z kolei bez fajerwerków w ofensywie.

S 265

sasa_sa

Użytkownik
W meczu Lech-Legia tez przewiduje under 2,5. Legia gra bez jakiegokolwiek pomysłu na kombinacyjna gre. Lech z kolei bez fajerwerków w ofensywie.
Zakłady to nie przewidywanie, tylko szacowanie ????
Napisz jeszcze raz tego posta i podaj % szanse na wystąpienie undera 2.5. Później z % przelicz na kursy i sprawdź, czy jakiś bukmacher oferuje kurs większy niz Twój szacunek.
Swoją drogą kurs na Górnika w ciągu ostatniej godziny gwałtowniej urósł. Domyśla się ktoś dlaczego?

mrdziubas 215

mrdziubas

Użytkownik
Godzina: 15:30
Spotkanie: Górnik Zabrze - Piast Gliwice
Typ: Powyżej 2,5 bramki:mad:-100
Kurs:
1,72
Typ: BTS:mad:-100
Kurs: 1,64
  • Górnik chyba jako już jedyny zawsze trafiał w każdym meczu.
    Piast mimo słabych wyników długo należał to klubu,
    w którym jest już tylko Górnik, ale nie trafił w lidze bramki w dwóch kolejnych meczach.
  • Patrzę na obecną kolejkę, na jej wyniki i widzę jak nikomu się nie chcę.
    Nadzieja pozostaje tylko w Górniku i głodnym korzystnego wyniku Piaście.
    Żeby wygrać z Górnikiem trzeba trafić więcej niż raz.
  • Gospodarze w Ekstraklasie w 8 na 10 meczów grali over,
    w 9 był BTS, w 7 over i BTS. Goście w 8 na 10 grali over,
    tak samo BTS, 6 kończyło się overem z BTSem.
  • Nie wiem jak wpłynie praca Waldemara Fornalika na Piasta po tak
    krótkim czasie, ale liczę na walkę przynajmniej na walkę.

mrdziubas 215

mrdziubas

Użytkownik
Godzina: 18:00
Spotkanie: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Wygrana Lecha/Poniżej 3,5 bramki ???? +230
Kurs:
3,3
  • Lech u siebie, patrząc na wyniki gra przyzwoicie.
    Natomiast Legia na wyjazdach spisuje się słabiutko.
  • Zespół z Poznania u siebie bardzo dobrze broni,
    tylko 2 stracone bramki w sezonie. Ofensywnie też wygląda to dobrze
    średnio 2 bramki na mecz. Z drugiej strony zespół z Warszawy na wyjazdach
    trafił tylko trzykrotnie do bramki rywala przy czym
    nie więcej niż jeden raz w meczu.
  • Oba zespoły w ostatnich meczach strzelały mało bramek.
    Jednak to po stronie gospodarzy jest więcej argumentów strzeleckich.
    Liczę, że wreszcie strzeli Christian Gytkjær.
  • Będzie to mecz wagi ciężkiej tu nie będzie miejsca na ryzyko,
    więc 1:0 czy 2:1 jest jak najbardziej możliwe.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
over 31,5 fauli @ 1,8 ✅
Totolotek
over 5,5 żółtych kartek @ 2,5 ⛔
STS
Pierwsze i zarazem jedyne derby Śląska w tym sezonie Ekstraklasy.
Lider z Zabrza podejmuje znajdującego się w dołku Piasta. Wynik wydaje się być oczywisty, tylko pewne zwycięstwo gospodarzy. Patrząc na zdobycze bramkowe over bramkowy też spokojnie jest do gry tym bardziej jak wspomnieli przedmówcy ta kolejka jak na razie rozczarowuje i na 5 spotkań jeszcze nie było overa 2,5.
Zresztą to wszystko świetnie opisali przedmówcy więc ne ma co się powtarzać.
Sportowo jeżeli popatrzymy na tabelę i wyniki to Górnik jest poza zasięgiem Piasta dzisiaj i taka jest prawda, niestety przyznaję to jako kibic Piasta ale tak to na chwilę obecną wygląda. Trener Fornalik potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby to poukładać i myślę, że przerwa na reprezentację jest teraz potrzebna i po niej zobaczymy już inną, lepszą grę ze strony drużyny z Gliwic.
Skoro derby to ja idę w stronę przewinień. Jak wspomniał ibis po meczu z Arką piłkarze zostali przywołani &quot;na dywanik&quot; przez co bardziej zniecierpliwionych kibiców. Co do grożenia pobiciem jak w Zabrzu nie wygrają to uważam, że tutaj się zagalopowali i przesadzili, takie groźby tylko jeszcze bardziej sparaliżują piłkarzy.
Padły jednak także takie teksty jak:, że mogą przegrać ale po walce i to chcą kibice zobaczyć, że mogą dostać nawet 3 czerwone kartki ale maja walczyć cały mecz. I takiego meczu się dzisiaj spodziewam ze strony piastunek, walki i jeszcze raz walki o każdą piłkę, o każdy metr boiska.
Jak opisano powyżej gospodarze grają szybką, ofensywną piłkę i obrońcy nieraz będą zmuszeni ratować się faulami. W środku pola też powinno być sporo walki i tutaj przewinienia się pojawią.
Górnik także sporo fauluje bo jak na razie na ich koncie 162 faule, tylko Bruk-Bet i Arka mają więcej, Piast z kolei w tym elemencie słabiej bo 134 faule ale w paru meczach zagrali słabo i bez woli walki stąd też mała ilość przewinień po ich stronie. Dzisiaj jednak będzie inaczej, przynajmniej tak zakładam.
Co do żółtych kartek, Górnik do tej pory 26 kartek (śr. 2,6), Piast 23 kartki (2,3).
Sędziuje Piotr Lasyk, który w tym sezonie poprowadził 2 spotkanie w Ekstraklasie: 4 kolejka Zagłębie - Pogoń (5żk) i 7 kolejce Korona - Bruk-Bet (4żk).
W I lidze poprowadził 3 spotkania i staty też ma dobre: 4, 7, 7. Ostatnio prowadził mecz w 1/8 PP Cracovii z Zagłębiem gdzie też pokazał 5żk. Jak widać nie boi się wyciągać kartoników, do tego dzisiaj dodatkowo mecz derbowy więc parę kartek zapewne dzisiaj zobaczymy.

bobair 48

bobair

Użytkownik
Powtarzam jeszcze raz.
Piast tego meczu nie przegra.
I zmieni tego nawet usuwanie postów przez &quot;moderatorów&quot;, którym to ewidentne nie jest na rękę, ponieważ buki byliby mega w plecy. Jeśli wiecie o czym mówię ;). Mody wiedzą ;).

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Wisła Płock - Bruk-Bet T.
over 2,5 @ 2,0 ⛔
Totolotek
Jak na razie ta kolejka bardzo słabo jeżeli chodzi o bramki, zaledwie 5 w 5 spotkaniach. Dzisiaj myślę, że to się zmieni i zarówno w Płocku jak i Zabrzu zobaczymy parę bramek.
Wisła od porażki z Górnikiem 0-4 zanotowała bardzo dobre wyniki: 2-2 Zagłębie (w), 3-1 Pogoń (d), 3-1 Cracovia (w). Jak widać w każdym z tych meczy strzelili przynajmniej 2 bramki.
Goście po zmianie trenera (Bartoszek za Rumaka) od razu zanotowali dość szczęśliwą ale wygraną 2-1 z Lechią. Niestety zaraz po tym przyszedł zimny prysznic i w tygodniu drużyna z Niecieczy odpadła w 1/8 z PP po porażce 1-2 z Chojniczanką.
Goście jak na razie bez wygranej na wyjeździe i zapewne dzisiaj będą chcieli tą statystykę zmienić.
Wisła u siebie spisuje się średnio, bilans 2-0-3 na kolana nie powala i ich celem będzie wygrana i poprawienie sytuacji w tabeli.
Ofensywnie gospodarze prezentują się dobrze, tacy zawodnicy jak Piątkowski, Furman, Varela, Merebashvili są gwarancją bramek, z drugiej strony może nie ma takich nazwisk ale Śpiączka, Pawłowski czy Piątek też bramkę potrafią zdobyć.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom