>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

11. kolejka LOTTO Ekstraklasy (29.09-01.10.2017)

Status
Zamknięty.
seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Arka Gdynia - Cracovia Kraków
over 4,5 żółtych kartek @ 1,85 ✅ 6
STS
Kibice Cracovii zapewne nie tak wyobrażali sobie postawę ich drużyny po przyjściu Probierza. A jak jest każdy wie, ostatnie miejsce i zaledwie 1 mecz wygrany. Gdyby trenerem nie był Probierz zapewne już dawno pożegnał się z posadą ale grunt pod nogami zaczyna powoli się palić.
Typ co do kartek grany tylko i wyłącznie pod statystyki z obecnego sezonu.
Jak na razie goście nazbierali najwięcej żółtych kartek w tym sezonie bo 29. Arka nie wiele gorzej, na ich koncie kartek 25. Faworyta trudno wskazać bo w końcu Cracovia wygra po raz 2 i może to będzie akurat dzisiaj. Walki więc nie powinno zabraknąć. Gospodarze z kolei przy wygranej znacząco oddaliliby się od strefy spadkowej, także jest o co grać.
Sędziuje dzisiaj Łukasz Szczech, sędzia I ligowy, który na razie w tym sezonie poprowadził 1 mecz w Ekstraklasie w 9 kolejce pomiędzy Lechią i Jagiellonią gdzie pokazał 5 żk. W i lidze może nie rozdaje dużo kartek, ale w Ekstraklasie może na nim ciążyć większa presja ze strony piłkarzy i te kartki może pokazywać częściej.

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Arka - CRACOVIA kurs @ 4.0 Totolotek

Arka Gdynia, a co to jest, żeby stawiać ich w roli takiego faworyta? Jakiś mistrz czy chociaż skład z wybitnymi zawodnikami?? Absolutnie nie. Typowy klub walczący o utrzymanie. Zresztą taki sam jak Cracovia. Mecz dwóch wyrównanych zespołów, a kursy takie absurdalne. Dodajmy do tego passę 3 zwycięstw Arki pod rząd. Czy ktoś pamięta taką serię w ich wykonaniu? Na pewno takie rzeczy nie działy się w ekstraklasie. Do tego mamy Cracovię, która od 7 spotkań nie wygrała. Najwyższy czas na zwycięstwo. Dwie passy, typowo do przerwania. Jak do tego spojrzymy jaka to liga, czyli ekstraklasa gdzie każdy wygrywa z każdym, a lider tabeli nie potrafi w 10 spotkaniach przekroczyć granicy 20 punktów, to to już chyba mówi samo za siebie.
Probierz na pewno zmotywuje swoich zawodników, którzy personalnie swoimi umiejętnościami na pewno nie są gorsi od Arkowców. Już w meczu z Wisłą Płock było widać spore zaangażowanie, gdyby tylko potrafili zamknąć klarowne sytuacje to spokojnie mogliby ułożyć tamten mecz po swojej myśli.
Jak dla mnie prawdopodobieństwo, że dzisiaj Cracovia w końcu wygra jest bardzo duże. Każda seria się kiedyś kończy, a tutaj mamy do czynienia z dwoma bardzo rzucającymi się w oczy passami.
Cracovia to nie klub do spadku, a więc Panowie usiądźmy wygodnie w fotelach, zapnijmy pasy i obejrzyjmy typowy mecz 50-50, a jeżeli patrzeć na passe do przerwania to 25-75. Mega obfity, tłusty i grubaśny kurs jest do zgarnięcia. Ja to biorę i w to wchodzę.

mrdziubas 215

mrdziubas

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Lotto Ekstraklasa
Godzina: 15:30
Spotkanie: Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin:mad:-100
Typ:
Powyżej 2,5 bramki
Kurs: 1,8
Bukmacher: Fortuna
  • Lechię poprowadzi Adam Owen, jeśli dobrze pamiętam to poprowadził już zespół w drugiej połowie w meczu z Sandecją. Przez tamte 45 minut prezentowali się dobrze, ofensywnie, trafili szybko dwie bramki i wyrównali stan z 0:2 na 2:2, potem jednak za wszelką cenę starając się wygrać, stracili bramkę. Spodziewam się dziś takiej samej Lechii, na pewno nowy trener chce w debiucie odczarować stadion w Gdańsku.
  • Zagłębie na wyjazdach gra gorzej niż u siebie, ale przy &quot;dziurawej&quot; obronie rywali jest wysoce prawdopodobne, że utrzymają serię meczów ze zdobyczą bramkową.
  • Podsumowując tak na luzie po underowym piątku czas zacząć sobotę od overa.

Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Lotto Ekstraklasa
Godzina: Pogoń Szczecin - Korona Kielce
Spotkanie: 18:00
Typ: Wygrana Pogoni (Zakład bez remisu) Zwrot
Kurs:
1,73
Bukmacher: Fortuna
  • Korona ostatnio prezentuje najlepszą formę w sezonie. W ostatnich 5 meczach zdobyli 9 punktów (3-0-2). Pogoń od kilku kolejek utrzymuje się na niskim poziomie .Aktualny wynik za ostatnie 5 meczów to 4 punkty (1-1-3).
  • Oba zespoły mają w lidze problem w meczach, w których występują w rolach takich jak dziś, czyli Pogoń w Szczecinie a Korona na wyjazdach.
  • Zespół ze Szczecina u siebie w 5 meczach zdobył tylko 2 pkt tyle samo bramek.Zespół z Kielc w 4 meczach na wyjeździe też 2 pkt i tylko jedną bramkę, zdobytą jeszcze w lipcu. Seria bez zdobytego gola na wyjeździe w Ekstraklasie trwa już 275 minut.
  • Podopieczni Macieja Skorży mogli w ostatnim meczu z Górnikiem osiągnąć lepszy wynik,trafiając karnego, myślę że dziś ruszą do ataku bez kalkulacji.W meczach pomiędzy tymi drużynami goście nie wygrywają od ponad 10 lat. Patrząc na obecną dyspozycję podopiecznych Gino Lettieriego można by ich uznać za faworytów,jednak na wyjazdach tracą swoją moc i jak do tej pory w lidze po trafieniu +1,5 bramki w ostatnim meczu w kolejnym najczęściej nie zdobywają gola, moim lekkim faworytem są Portowcy.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Nowym &#39;&#39;trenerem&#39;&#39; Lechii jest Adam Owen, specjalista od przygotowania fizycznego! TO NIE ŻART ani jakaś równoległa rzeczywistość! Nowaka zrobiono dyrektorem sportowym, bo pewnie strzaszną kasę trzeba by było mu wypłacić na odchodne, a jak wiadomo Lechia zaczyna popadać w długi. Wielkiej piłki w Gdańsku jak nie było tak nie ma. Coraz lepsze widoki są za to na ponowne wizytowanie A-klasowych klepisk. W zespołe sami najemnicy.
Myślę, że Zagłębie jest zbyt dobrą drużyną, by zostawić 3 punkty w Gdańsku. Miedziowi są wiceliderem, ale mają tyle samo punktów co Górnik Zabrze. Zagłębie straciło tylko 7 bramek i pod tym względem ustępuje tylko Lechowi, który stracił 6 goli. Kilku piłkarzy Miedziowych ma coś do udowodnienia w Gdańsku. Pod wodzą dobrego trenera powinno być ok, remis minimum. Liczę jednak na zwycięstwo gości, bo cały ten Owen bardziej mi pasuje na wuefika w jakiejś gimbazie. Efektu nowej miotły nie będzie.
Lechia - Zaglębie typ: 2 kurs 3.20 buk całoroczny

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Dzisiaj grać Pogoń. Jeżeli nie chodzi tutaj o chęć pozbycia się przez zawodników Skorzy to jestem spokojny o dzisiejszą wygrana Portowców.

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Lechia - Zagłębie
Zagłębie DNB @2,14
LVBet KE ⛔
Przedział bramek 2-3 gole @2,00
Totolotek KE ⛔
Pawłowski strzeli @4,50
Fortuna ⛔
Wczoraj niestety wydarzyło się to z czego słynie nasza mega liga, czyli nieprzewidywalność i brak logiki, tak jak pisałem nic nie wskazywało na to, że Śląsk i Arka stracą punkty, a jednak... Dzisiaj mam nadzieję, że Zagłębie nie pójdzie ich śladem i przywiezie 3 pkt do Lubina, ale zabezpieczam się zwrotem w przypadku remisu. Patrząc na H2H między nimi to widać, że Lechia niestety, ale nie leży Zagłębiu, wygrała z nimi 3 ostatnie mecze, w tym oba w zeszłym sezonie, ale bardziej przywiązuje wagę do obecnej formy, a tu zdecydowanie wszystko jest po stronie Lubina. Jeśli chodzi o wynik to typuję 2:0 lub 2:1 dla Zagłębia, ale prawdopodobny jest też remis 1:1,stąd mój typ na przedział bramek, ostatni typ już poza konkursem dotyczy strzelca gola, a widzę dzisiaj w tej roli Bartka Pawłowskiego, po pierwsze jego forma jest coraz lepsza, ostatnie mecze w jego wykonaniu były na prawdę dobre, strzelił 2 gole, a przede wszystkim wraca do swojego byłego klubu, a często się zdarza, że zawodnik w pierwszym meczu na starych śmieciach strzela gola swoim byłym kolegom, kurs przyzwoity, można za drobne spróbować.

J 4,8K

jasiu771

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Korona Kielce
Typ: 2 zakład bez remisu - zwrot
Kurs:
2,35
Bukmacher: sts
Analiza:
Korona regularnie poprawia swoją grę. Miejsce w tabeli odpowiada umiejętnością piłkarzy. Atmosfera w klubie po niepewnym początku sezonu coraz lepsza. Podstawowy skład już się ukształtował. Dopóki zespół będą omijały kontuzje zespoły pokroju Pogoni raczej będą miały problem z pokonaniem Korony. Mecze w Kielcach obserwuję regularnie i skoro jeden z najlepszych piłkarzy ubiegłego sezonu Aankour ma problem z powrotem do składu po wyleczeniu kontuzji tzn. że w klubie jest duża rywalizacja. Klub został realnie wzmocniony piłkarzami może nie klasowymi ale dobrymi, którzy z różnych względów nie przebijali się do drużyn Bundesligi. W Kielcach mają szansę na zaistnienie. Każdy chce z niej skorzystać. Wątpliwości mogą budzić jedynie wyniki Korony na wyjeździe. Jednak do tej pory Korona grała na wyjazdach dobrze brakowało tylko wygranej. Liczę na przełamanie. Pogoń od kilku sezonów mnie nie przekonuje. Brakuje tej drużynie tego co ma Korona. Władze, trener, piłkarze, kibice tworzą zespół. Pogoń raczej jest bez formy, co widać po wynikach. W Koronie bardzo dobra postawa Możdżenia i sprowadzonego latem Jukicia. Polecam zapamiętać to nazwisko i obserwować tego piłkarza. Poza tym Żubrowski, Cvijanovic, Rymaniak i Kiełb. Piłkarze mało znani szerszemu gronu kibiców, ale myslę, iz tworzą już zgrany zespół, mogący powalczyć w Szczecinie. Trener z niemiecka myślą szkoleniową nie dopuści do grania na remis chociaż takim wynikiem może skończyć się ten mecz. Forma zespołów wskazuje na remis ze wskazaniem na Koronę.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Lechia - Zagłębie
Zagłębie DNB @2,14
LVBet KE
Przedział bramek 2-3 gole @2,00
Totolotek KE
Pawłowski strzeli @4,50
Fortuna
Wczoraj niestety wydarzyło się to z czego słynie nasza mega liga, czyli nieprzewidywalność i brak logiki, tak jak pisałem nic nie wskazywało na to, że Śląsk i Arka stracą punkty, a jednak...
Gdzie tu widzisz niespodziankę, bo ja wcale, bo jakoś Śląsk w tym sezonie na wyjeździe jeszcze nie wygrał, a marna Arka miewała przebłyski, ale nic więcej i remisy wcale mnie nie dziwią. Z Zagłębiem może być to samo, grają bardzo dobrze, a przychodzi wyjazdowy mecz z Legią, która jest ewidentnie w dołku, i przegrywają. Dzisiaj może być różnie, ale bardziej skłaniałbym się nad overem bramkowym. Gospodarze nastawieni na ofensywę przed własną publicznością i często zapominają o defensywie, a i Zagłębie ma kim straszyć w ataku.

jurko8 20

jurko8

Użytkownik
Nie chcę tutaj spamować, ale nie mogę nie odnieść się do tego komentarza.
Podam Ci tylko 2 liczby:
Termalica w debiutanckim sezonie po 11 kolejkach bilans 4-2-4 11 punktów
Sandecja teraz po 11 kolejkach bilans 4-2-4 11 punktów
No wcale nie podobny start...

Jurko napiął się jak plandeka na żuku, a pewnie nie oglądał poprzednich spotkań wymienionych drużyn, bo to co robi Sandecja w grze obronnej to jest parodia. Ale co tam &quot;THIS IS EKSTRAKLASA&quot; jako najlepszy argument na wszystko...
Panie Jurko, tak to Pan może liczby w totolotku na chybił trafił obstawić, a nie brać się za bukmacherke.
Pytanko mam. Umiesz czytać ze zrozumieniem? bo widzę , że nawet ze zrozumieniem swoich słów masz problem. Piszesz najpierw, że Sandecja przypomina Termalice gdzie na początku dobrze a później pikowali... Aha ! 3 porażki w 3 pierwszych kolejkach i oddanie 2 strzałów w 270 min to dobre rozpoczęcie ? Myślę, że najwięksi poeci na świecie mieli by problem aby znaleźć epitety do tej &quot;genialnej&quot; inauguracji.Po 11 meczach już mówisz o dobrym początku i później obniżce. PRZYPOMNĘ ! Po 11 kolejkach. Słyszysz się ? Rozumiesz ? Zmieniasz treść swojej wypowiedzi gdy ktoś powie , że Twoja analiza jest żałosna i zakrzywiasz rzeczywistość.Dzisiaj Premier League ! Może napiszesz kolejną historie coś w stylu : Chelsea w mistrzowskim sezonie tragicznie grała na początku bo przegrała z Arsenalem 3:0 ale później wystrzelili jak korek od szampana, kończąc swój lot na suficie, który był upragnionym tytułem mistrzowskim! Coś w ten deseń ? No cóż, pieniążki na Śląsku utopione ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Pytanko mam. Umiesz czytać ze zrozumieniem? bo widzę , że nawet ze zrozumieniem swoich słów masz problem. Piszesz najpierw, że Sandecja przypomina Termalice gdzie na początku dobrze a później pikowali... Aha ! 3 porażki w 3 pierwszych kolejkach i oddanie 2 strzałów w 270 min to dobre rozpoczęcie ? Myślę, że najwięksi poeci na świecie mieli by problem aby znaleźć epitety do tej &quot;genialnej&quot; inauguracji.Po 11 meczach już mówisz o dobrym początku i później obniżce. PRZYPOMNĘ ! Po 11 kolejkach. Słyszysz się ? Rozumiesz ? Zmieniasz treść swojej wypowiedzi gdy ktoś powie , że Twoja analiza jest żałosna i zakrzywiasz rzeczywistość.Dzisiaj Premier League ! Może napiszesz kolejną historie coś w stylu : Chelsea w mistrzowskim sezonie tragicznie grała na początku bo przegrała z Arsenalem 3:0 ale później wystrzelili jak korek od szampana, kończąc swój lot na suficie, który był upragnionym tytułem mistrzowskim! Coś w ten deseń ? No cóż, pieniążki na Śląsku utopione ;)
Odjechałeś gościu kompletnie. Czyli 11 spotkań to dla Ciebie już końcówka sezonu, tak?
Jak już się tak bardzo odnosisz do pierwszych trzech meczów, jasne pierwsze 3 mecze to 3 porażki Bruk-Betu, a Sandecji 2 remisy i porażka. Ile obie strzeliły w tych meczach bramek? Całe zero. W dodatku styl gry bardzo podobny. Termalica punktów nazdobywała do połowy sezonu, a potem już tak dobrze nie punktowała i tak przewiduje też Sandecji, która stylem gry nie zachwyca i mecz ze Śląskiem, mimo że nie trafiony przeze mnie utwierdził mnie w przekonaniu. Ale skąd możesz wiedzieć znawco flashscore, jak pewnie nawet nie widziałeś żadnego meczu.
Co do analiz, radzę pewne rzeczy nie odbierać słowo w słowo, uogólniłem że chodzi o początek i każdy kumaty zrozumie o co chodzi.
To co Ci najlepiej wychodzi to rzucać się i pisać o czyjejś słabej analizie, a potem napisać typ na Sandecje bez jakiejkolwiek analizy. A już Twoja radość z tego, że ktoś nie trafił jest na prawdę słaba. W tym dziale jak dotąd spotykałem ludzi, którzy Ci podpowiedzą, doradzą ewentualnie uprzejmie na coś zwrócą uwagę. Ale jak widać zawsze musi być wyjątek od reguły.

ingler 28,1K

ingler

Użytkownik

Wisła Kraków – Jagiellonia Białystok

Stadion Henryka Reymana, godz: 20:30
Wisła po koszmarze Kielc wraca na własny stadion-miejsce gdzie punktuję.W zespolę jest ponoć ,,chemia,, i mocne parcie na zwycięstwo.No i mają coś czego nie miała Legia w Białymstoku (i nie tylko ) – napastnika.Goście ,mają podobny problem i dlatego dopiero w końcówce wbili gola słabym legionistom..Mamy zatem mecz -mocni gospodarze kontra liderzy wyjazdów.Jednakże słaby według mnie ostatni występ Jagi , skłania mnie dziś w stronę gospodarzy.Do tego wyszukałem wiadomość o planowanym występie w bramce Białostoczan , Mariusza Pawełka.Jest to zawodnik,który na 5 spotkań zawala 4,by w jednym uratować drużynę.Także już od początku Wisła ma przewagę... jednego zawodnika. Przewiduję zatem dobry występ Wisły i obnażenie braków Jagielloni.

Wisła: Cuesta w NFZ + Głowacki,Odrasek,Silva -niepewni
Jagiellonia: Węglarz w NFZ + Kelemen, Wasiluk -niepewni
(ciekawostka:aż 3 to bramkarze)

Typ: 1 za 2.65 @ Fortuna ⛔

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin
over 9,5 celnych strzałów @ 1,95 ⛔
Totolotek
Nie za bardzo wiem od której strony ten mecz ugryźć więc zdecydowałem się wybrać typ na ilość strzałów w światło bramki.
Obie drużyny maja dosyć dobre statystyki jeżeli chodzi o ten element gry.
Lechia średnio na mecz 4,3 razy oddaje celny strzał w meczu, Zagłębie trochę lepiej bo ich średnia to 5,0.
Obie drużyny powinny dążyć do zwycięstwa i możemy dzisiaj zobaczyć szybki i ciekawy mecz. Lechia u siebie zawsze gra ofensywnie i te parę strzałów z ich strony zapewne zobaczymy. Goście też z przodu mają kim postraszyć i bramkarz gospodarzy zapewne nie będzie się dzisiaj nudził.
Przy wygranej goście mogą przynajmniej do jutra objąć prowadzenie w tabeli. Lechia z kolei po wygranej może doskoczyć do powoli uciekających drużyn, także obie drużyny mają o co grać

tasin81 0

tasin81

Użytkownik
Mecz Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok
Sobota 20:30
Wisła Kraków z całą pewnością nie prezentuje się dobrze w tym sezonie, większość punktów zdobyta w tym sezonie przez zespół Białej Gwiazdy jest udziałem napastnika, Carlitosa Lopeza.
Na domiar złego rywalem Wiślaków jest zespół który do tej pory nie przegrał na wyjeździe, Jagiellonia w pięciu dotychczasowych meczach wyjazdowym może pochwalić się trzema zwycięstwami i dwoma remisami.
Patrząc na nieobecnych można stwierdzić że większe ubytki kadrowe ma ekipa Wisły, co nie wpłynie pozytywnie na grę (brak Veleza,Głowackiego,Wojtkowskiego i Ze manuela).
Chociaż Wisła w tym sezonie u siebie dobrze punktuje to wydaje się że ten limit farta się skończy, przypominam że gra Wisły woła o pomstę do nieba i na trudno liczyć w nagłą przemianę.
Dlatego w tym spotkaniu
jagiellonia wygra 2.89 (STS)

jurko8 20

jurko8

Użytkownik
Odjechałeś gościu kompletnie. Czyli 11 spotkań to dla Ciebie już końcówka sezonu, tak?
Jak już się tak bardzo odnosisz do pierwszych trzech meczów, jasne pierwsze 3 mecze to 3 porażki Bruk-Betu, a Sandecji 2 remisy i porażka. Ile obie strzeliły w tych meczach bramek? Całe zero. W dodatku styl gry bardzo podobny. Termalica punktów nazdobywała do połowy sezonu, a potem już tak dobrze nie punktowała i tak przewiduje też Sandecji, która stylem gry nie zachwyca i mecz ze Śląskiem, mimo że nie trafiony przeze mnie utwierdził mnie w przekonaniu. Ale skąd możesz wiedzieć znawco flashscore, jak pewnie nawet nie widziałeś żadnego meczu.
Co do analiz, radzę pewne rzeczy nie odbierać słowo w słowo, uogólniłem że chodzi o początek i każdy kumaty zrozumie o co chodzi.
To co Ci najlepiej wychodzi to rzucać się i pisać o czyjejś słabej analizie, a potem napisać typ na Sandecje bez jakiejkolwiek analizy. A już Twoja radość z tego, że ktoś nie trafił jest na prawdę słaba. W tym dziale jak dotąd spotykałem ludzi, którzy Ci podpowiedzą, doradzą ewentualnie uprzejmie na coś zwrócą uwagę. Ale jak widać zawsze musi być wyjątek od reguły.
Widzę , że czas raczej marnujesz niż pożytkujesz i do teraz nie wiesz co napisałeś w swojej analizie. Aaaaaa teraz przewidujesz! No no no ! Mamy tutaj jasnowidza. Z tak wielką osobowością to ja nie mogę dyskutować ????
Styl mają podobny nawet ?! Barcelona i Arsenal również mają podobny styl. Czyt to znaczy, że oba zespoły będą bić się o zwycięstwo w swoich ligach ?

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
over 10,5 rzutów rożnych @ 2,06 ✅ 11 (9-2)
STS

Gospodarze jak na razie obok Lechii i Cracovii bez zwycięstwa u siebie. Korona z kolei bez zwycięstwa na wyjeździe (jeszcze Śląsk i Bruk-Bet).
Czy któraś seria dobiegnie dzisiaj końca ciężko wskazać. Pogoń w ostatnim meczu gdyby wykorzystała karnego przed przerwą możliwe, że już te pierwsze zwycięstwo miałaby na koncie.
Korona w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze mimo tych wszystkich zmian jakie nastąpiły przed sezonem ale punkty zdobywa przede wszystkim u siebie. Z wyjazdów przywieźli zaledwie 2 punkty.
Wybieram w tym meczu typ na rzutu rożne, gdzie zarówno Pogoń jak i Korona w tym elemencie gry notują dobre statystyki. Gospodarze ze średnią 5,3 rożnego na mecz, goście średnia 6,1 rożnego na mecz. Jak obie drużyny zagrają dzisiaj na poziomie swoich średnich to linię rożnych spokojnie pokryją.

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 0:0 Niestety, dwa bardzo nudne mecze... A miał byś hit
Wisła
2,65
Wisła strz. +1,5 2,30
Czas zakończyć słabą passę meczów Wisły Kraków tak mówię słabą pomimo tego, że wygrali przed ostatnie spotkanie u siebie z Piastem Gliwice 2:0 ale kto oglądał to spotkanie to wie, że Wisła wygrała fartem i to w samej końcówce i dzięki Hiszpańskiemu napastnikowi Carlitos, który od samego początku sezonu działa cuda. Ostatnie wyniki Wisły nie napawają optymizmem, po dobrym początku przyszedł kryzys - 0:3 z Zagłębiem, 1:1 z Lechią, 1:3 z Arką, 2:0 z Piastem i 1:2 z Koroną + odpadnięcie z Pucharu Polski. To jest 6 ostatnich spotkań Wisły.
Jeśli chodzi o Jagiellonię to także mieli lekki przestój wynikowy, 8 ostatnich meczy to tylko 2 wygrane 3 remisy i 3 porażki więc także nie jest to jakiś wynik świetny. Ostatnio przełamali się u siebie i wygrali z Legią 1:0 po dość dobrym meczu.
Ogólnie w tabeli dużej przepaści nie ma między drużynami bo Jaga ma tylko 2 punkty więcej. Mecze bezpośrednie także przekonują mnie, że dziś Wisła może wygrać... Ostatnie 5 mecze = 5 zwycięstw gospodarza.
Jeszcze jedna bardzo ważna wiadomość, Jagiellonia możliwe, że będzie mieć problem z bramkarzami... Węglarz kontuzjowany a pierwszy bramkach Kelemen także kontuzjowany, ściągnięty jest M. Pawełek ale nie wiadomo jak z formą u niego.
Przewidywalne składy:
Wisła (1-4-2-3-1): Buchalik - Cywka, Gonzalez, Arsenić, Sadlok - Basha, Pol Llonch - Wojtkowski, Ze Manuel, Małecki - Carlitos
Jagiellonia (1-4-2-3-1): Pawełek - Grzyb, Mitrović, Guti, Guilherme - Wlazło, Romanchuk - Frankowski, Pospisil, Cernych - Sheridan
Pogoń Szczecin - Korona Kielce 0:0
Pogoń Kz
1,66 (spotkanie bez remisu) Zwrot
Z Koroną to jest tak, że u siebie grają świetnie, bardzo fajnie się to ogląda a przychodzi wyjazd i.... klapa. W poprzednim sezonie było to samo i w tym sezonie jest to samo, na wyjeździe jeszcze nie wygrali licząc nawet Puchar Polski - 3 remisy 2 porażki, 1:1 z Legią, 0:0 z Arką, 0:0 w pucharze z Sosnowcem, 0:2 z Piastem i 0:1 z Lechem.
O Pogoni póki co nie można nic dobrego napisać lecz każda zła passa się musi kiedyś skończyć a kiedy jak nie dziś? Punkty im uciekają, mają zaledwie 8 oczek... a przed sezonem nie myśleli o grze o utrzymanie tylko bardziej o pierwszej 8-emce. Myślałem, że już w meczu z Górnikiem wygrają lecz tam zaprzepaścił im Nunes, który nie wykorzystał karnego w 1 połowie i całkiem inaczej mogło by się to potoczyć. Dziś zabezpieczam się remisem gdyż nie wierzę aby Korona wygrała na wyjeździe. W poprzednim sezonie Pogoń 2 razy grała u siebie z Koroną i wyniki były: 1:1 i 3:0.
Przewidywalne składy:
Pogoń (1-4-2-3-1): Załuska - Niepsuj, Rapa, Fojut, Nunes - Drygas, Tsintsadze - Formella, Kort, Gyurcso - Zwoliński
Korona (1-4-2-3-1): Gostomski - Rymaniak, Diaw, Kovacević, Kallaste - Żubrowski, Możdżeń - Kiełb, Cvijanović, Jukić - Soriano​
Kursy z eFortuna

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Pogoń - Korona
over 2,5 gola @1,8
Fortuna ⛔
obie strzelą @1,67 LVBet ⛔
Drugie dzisiejsze spotkanie Ekstraklasy do Szczecina przyjeżdża drużyna z Kielc, gospodarze jak narazie zawodzą swoich kibiców, którzy jeszcze na swoim stadionie nie wygrali 2 remisy i 3 porażki bramki 2:5, natomiast Korona na wyjeździe też jak narazie bez zwycięstwa 2 remisy i 2 porażki bramki 1:4. Jest to mecz na przełamanie, oba zespoły będą chciały odnieść pierwsze zwycięstwo i remis raczej nie urządzi żadnej z drużyn, dlatego liczę na otwarty ofensywny mecz. H2H bezpośrednich pojedynków też to potwierdza, na ostatnie 5 meczy tych ekip mój pierwszy typ wszedłby 3 razy, a drugi 4 razy. Jeżeli chodzi o bramki to Pogoń na tą chwilę ma stosunek 9:14, czyli średnia 2,13 na mecz, natomiast Korona 12:12, średnia 2,4. Mam nadzieję, że dzisiaj poprawią trochę tą średnią i pokryją moje oba typy. W zespole Portowców nie zagra kontuzjowany Fraszczak, a u Scyzoryków nadal nie wystąpi Aankour.

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Polska, Ekstraklasa: Pogoń Szczecin - Korona Kielce 30.09.2017. godz. 18:00 - WYNIK 0:0 ⛔
Typ: over 3.5 / Kurs: 3.00 / Buk: forbet
Dwie ekipy które jeszcze nie wygrały spotkania w tym sezonie w pozycji jakiej przystępują do tego starcia – Pogoń Szczecin bez zwycięstwa przed własną publicznością, Korona bez trzech punktów w delegacji. Mecz na przełamanie w którym wobec tego widzę bramki. Pogoń ostatnio nie zagrała złego spotkania z liderem Górnikiem kto wie jakby ten mecz się ułożył gdy trafili z karnego. Jednak późniejsze błędy w defensywie kosztowały bardzo dużo a po bramce na 1:2 już brakło czasu na odrobienie strat. Na pewno jakieś małe pozytywy w tym spotkaniu były, nie byli bierni w ofensywie, naprawdę potrafili przycisnąć i tworzyć te okazje ogólnie przez 90 minut w ataku po za skutecznością było solidnie. Jestem przekonany że dziś jeszcze bardziej ruchliwi będą w ataku i po prostu ruszą do przodu bo widać ze jest problem z kończeniem tych sytuacji a wiec trzeba ich jeszcze więcej kreować. Dodatkowo ta seria i gra u siebie zmusza ich do odważnej gry z takim rywalem, tutaj nie mogą się cofnąć i czekać tym bardziej że ta jakość w defensywie na wysokim poziomie nie jest. Dodatkowo za chwilę przerwa reprezentacyjna i będą chcieli uspokoić sytuację i pracować w atmosferze zwycięstwa. Z takim samym nastawieniem widzę dzisiaj Korone która jak wiemy na wyjazdach ma ogromne problemy z punktowaniem chociaż w tym roku moim zdaniem ta gra aż tak nie odbiega od tego co w domu a w delegacji. Oglądałem prawie wszystkie starcia i dla mnie największy problem to spokój pod bramką rywala bo nie było meczu w którym nie mieliby kilku stuprocentowych sytuacji jak to miało miejsce w Poznaniu gdzie w drugiej połowie potrafili dominować ale nic nie wpadało a powinno. Ogólnie dla mnie ekipy z Kielc gra atrakcyjną piłkę, szukają gry piłką, mają naprawdę fajnych tych graczy i dobrze ten zespół się ogląda na pewno nie chowają się za podwójna gardą. Grają też o przełamanie i myślże że pójdą w otwartą piłkę bo dobrze czują się w takich starciach. Nudą ostatnio w tych starciach też nie wieje przed rokiem w Szczecinie 3:0, w Kielcach 4:1, oczywiście były przerywniki underowe ale tutaj w Szczecinie często ostatnio grube overy, ten mecz patrząc na dyspozycję obu ekip, serię spotkań powinien obfitować w wiele otwartych momentów.

J 4,8K

jasiu771

Użytkownik
Pogoń - Korona
over 2,5 gola @1,8
Fortuna
obie strzelą @1,67 LVBet
Drugie dzisiejsze spotkanie Ekstraklasy do Szczecina przyjeżdża drużyna z Kielc, gospodarze jak narazie zawodzą swoich kibiców, którzy jeszcze na swoim stadionie nie wygrali 2 remisy i 3 porażki bramki 2:5, natomiast Korona na wyjeździe też jak narazie bez zwycięstwa 2 remisy i 2 porażki bramki 1:4. Jest to mecz na przełamanie, oba zespoły będą chciały odnieść pierwsze zwycięstwo i remis raczej nie urządzi żadnej z drużyn, dlatego liczę na otwarty ofensywny mecz. H2H bezpośrednich pojedynków też to potwierdza, na ostatnie 5 meczy tych ekip mój pierwszy typ wszedłby 3 razy, a drugi 4 razy. Jeżeli chodzi o bramki to Pogoń na tą chwilę ma stosunek 9:14, czyli średnia 2,13 na mecz, natomiast Korona 12:12, średnia 2,4. Mam nadzieję, że dzisiaj poprawią trochę tą średnią i pokryją moje oba typy. W zespole Portowców nie zagra kontuzjowany Fraszczak, a u Scyzoryków nadal nie wystąpi Aankour.
Aankour jest w rezerwie (ostatnio mecz z Wisła) jest po prostu słabszy od pozyskanych latem piłkarzy, podobna sytuacja z Dejmkiem (kapitanem w poprzednim sezonie)

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Spotkanie Lechia vs Zagłębie - poziom żenujący, Lechia zmienia trenera na gościa, który stwierdził, że muszą grać dobrze w defensywie i co? Cały mecz grają defensywnie, kiedy mają multum piłkarzy ofensywnych. Niech w końcu znajdą trenera, a nie jakieś Nowaki, Oweny i inne wynalazki.
Miał być hit, a wyszło jak zawsze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom