KMŻ Lublin-Start Gniezno 1 @ 1,40 Tobet44-45 może i w plecy ale mecz przedni
Adam Skórnicki under 6 @ 1,60 Tobet7
Nie ma co tutaj wymyślać niczego, tylko najlepiej pobrać wygraną gospodarzy. U siebie KMŻ jeździ super i tylko Start zdobył w Lublinie 40pkt jak do tej pory, a reszta miała jeszcze większe kłopoty. Wszyscy się podniecają, że Nicholls jedzie teraz, to już muszą wygrać ale przy okazji zapominają, że w porównaniu do meczu z fazy zasadniczej, do składu KMŻ-u wraca Stachyra. Misiek czy Jeleń u siebie to gwaranci kilkunastu punktów. Do tego Baran czy Miesiąc u siebie wozić będą Skóre, Zorro czy juniorów gości. Jeśli chodzi o liderów gości, to Toninho, Hot Scott czy Bjarne powinni solidnie zapunktować ale poza nimi nie widzę nikogo, kto mógłby dorzucić jeszcze tych punktów i dlatego Start przegra. Również Lindbaeck wczoraj
GP wygrał więc pewnie jak to brazylijczycy mają w zwyczaju, trochę pobalował(w busie) i dzisiaj możemy mieć syndrom wygranego
GP, a o tym to najlepiej wie chociażby Crump... Jak dla mnie to wynik powinien oscylować w okolicach 49:41/48:42 zatem z handicapu rezygnuję ale czysta "1" jak najbardziej godna polecenia, wraz z underem Skóry, który na wyjazdach jeździ cieniutko i dzisiaj wszyscy seniorzy wraz z Łukaszewskim są w stanie go objechać, a już w ogóle się zdziwię jeśli tego zawodnika zobaczymy więcej jak 3 razy, bo pewnie szybko jakiś taktyk albo nawet junior go zastąpi.
Lokomotiv Daugavpils-GKM Grudziądz 1 @ 1,50 Tobet40-50
Andrzej Lebiediew over 10,5 @ 1,70 Tobet
Czy oddsmakerzy Tobetu o**jali z tym kursem na Loko? Ja nie wiem ale moim zdaniem skoro mamy 1,5 na ekipe z Łotwy u siebie, to trzeba brać. Lokomotiv jak wiemy u siebie ma niesamowitą twierdzę i tam nikt nie wygrywa. Fakt, że GKM w rundzie zasadniczej zrobił powyżej 40pkt ale jak to mówią nic dwa razy się nie zdarza... Max, Poudżukus, Ropa czy Lebiediew to zawodnicy, którzy powinni dzisiaj brylować na torze i przywozić mnóstwo punktów. Do tego u siebie Karawackis czy Gieruckis zawsze są w stanie pokonać kogoś słabszego z przeciwnej ekipy ale na ich punkty jakoś szczególnie bym nie liczył. U gości pewniacy to Watt i Ljung. Kościuch niby na wyjazdach lepszy ale też nie wiadomo jak mu pójdzie tutaj. Karpov chyba najlepiej powinien tor znać, bo jest ze wschodu więc jakąś okazje za małolata tam startować pewnie miał. Zostali juniorzy, którzy nic nie zrobią oraz Andersen, którego wyniku nie jestem w stanie się podjąć typować, bo to po prostu dziki zawodnik. Raz robi w okolicach kompletu, a kilka dni później objeżdżają go Argentyńczycy.... Jak dla mnie wygrana Loko to peffa, a ten over na juniora gospodarzy też smakowicie wygląda, bo
trójka w pierwszym biegu pewna z urzędu, a poza tym przecież cztery razy pojedzie i te 8pkt powinien bez problemu uzbierać.