Celta Vigo - Getafe
Celta Vigo over 1.5 @2.00 bet365 [3/10]
To mój główny bet na inaugurację sezonu na Estadio Balaidos. Celta w sparingach nieźle się prezentowała. Grali fajny, ofensywny futbol i strzelali dużo bramek. Gospodarze grali na wyspach i osiągali dobre wyniki, jako że
Anglia zaczyna wcześniej swe ligi, to mogą one napawać lekkim optymizmem. Do składu doszedł rosły Larrivey, który dobrze wkomponował się w zespół nowego trenera zespołu z Galicji - Berizzo (asystent Bielsy - więc gra wygląda podobnie - ofensywnie, długie utrzymywanie się przy piłce). Formacja ofensywna wygląda bdb, gorzej za to defensywa, a jeszcze odszedł 1 bramkarz ubiegłego sezonu - stąd wolałbym pograć overa, aniżeli wygraną (i to po lepszym kursie).
Goście próbowali swoich sił na krajowym podwórku, grając z zespołami Secunda Division i gra wyglądała słabo. Właściwie skład wiele się nie zmienił od zeszłego, niezbyt udanego sezonu gości. Jednak strata takich piłkarzy jak Gavilan, Lisandro i Moya może być odczuwalna. Tego ostatniego ma zastąpić ten śmieszny Guaita z Valencii, który puszczał babola w co drugim spotkaniu Nietoperzy.
Kursy spadają, ale nie ma się czemu dziwić i trzeba brać jak najszybciej, bo do meczu na zwycięstwo spodziewam się około 1.65-1.70 na Cel
tę.
Sevilla - Valencia
Typ: BTS @1.73 bet365 [2/10]
Ofensywa transferowa Valencii po przejęciu większości praw przez Singapurskiego miliardera Petera Lima trwa w najlepsze. Dość długo musieliśmy czekać na oficjalną wiadomość i nie sądzę, by było to z korzyścią dla zespołu. Trzeba przyznać, że Nietoperze mają kilka ciekawych zawodników w ofensywie jak Rodrigo, Paco i paru innych młodych zawodników. Jednak defensywa nadal cierpi i to mocno. Wszak doszedł Otamendi, a i Gaya dobrze zastępuje Bernata, to jeszcze brakuje zgrania.
Sevilla bez szału okienko. U siebie zawsze są groźni, choć już bez Rakitica, to nadal jest siła w ofensywie, no i nie za ciekawie w formacji obronnej.
Strata Mbii, Moreno osłabiła ten zespół z tyłu. Coke jest zbyt słaby, nie mówiąc o dziadku Navarro. Będą mieli nie małe kłopoty z zawodnikami Los Che. Będziemy z pewnością obserwować postępy naszego zawodnika - Grześka Krychowiaka, który dobrze prezentował się w sparingach zespołu z Andaluzji.
Typ wydaje się być oczywisty. Siła ofensywna obu zespołów jest porównywalnie mocna. Tak samo jak i defensywa i tu i tu kuleje. Mecz powinien być otwarty i to chyba najciekawszy mecz 1 kolejki
La Liga.
Granada - Deportivo La Coruna
Typ: Ile goli strzeli team 2? zero @2.40 bwin [1/10]
Czytałem wiele opinii, że Deportivo ma ciekawy team i mogą być czarnym koniem rozgrywek, ale ja nie widzę w ofensywie nikogo, kto mógłby przykuć moją uwagę. W mojej opinii dużo lepiej prezentuje się formacja defensywna. Młody Insua, to ciekawy stoper, a obok niego ma grać doświadczony Lopo. Transfer Canelli z Gijonu też na plus. Ofensywa mnie nie przekonuje, kompletnie.
Zagrają z Granadą, a więc z zespołem - o właśnie ... Caparrosa, bo został on nowym trenerem tego klubu. Wiadomo od lat, że buduje on swoje drużyny od tyłu, a w Levante świetnie to pokazywał. Zmienił Żaby, tam skończył mu się kontrakt - Navas odszedł, właściwie potencjał tej drużyny mocno spadł, bo wydaje się, że wycisnął z nich już niemal wszystko. Teraz dostał nową, bogatszą zabawkę, z większymi możliwościami w ofensywie. Podoba mi się skład Granady, ale rok temu też tak było i nie wypalili. Teraz mają lepszego trenera i myślę, że w końcu zagrają na swoim poziomie i wskoczą na top8 ligi.
Wartościowa defensywa Roberto w bramce. Nyom - Mainz, Murillo - Sissoko. Tak powinna wyglądać defensywa gospodarzy. Bardzo obiecujący jest Kolumbijczyk Murillo. Już widziałem go kilkanaście razy w zeszłym sezonie i myślę, że długo tu nie zostanie. Defensywa wspierana będzie przez dwóch typowych przecinaków Iturrę i Javiego Marqueza.
Myślę, że ciężko będzie Deportivo strzelić im bramkę. Myślałem nad BTS - NIE (choć typ świetny na taki mecz), ale kursy naprawdę żałosne i jak już kombinować to polecam w tę stronę.