>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 Kolejka Premier League 16-18.08.2014

Status
Zamknięty.
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Oferta z Betsson

Po trzech miesiącach wyczekiwania wraca to co tygrysy lubią najbardziej czyli rozgrywki najlepszej ligi na świecie,Premier League.Kolejkę rozpoczniemy nie byle gdzie,bo na samym Old Trafford.Manchester podejmie Swansea,a bardzo prawdopodobne,że w bramce łabędzi zobaczymy naszego rodaka Łukasza Fabiańskiego.To będzie debiut w PL Luisa Van Gaal&#39;a,którego głównym zadaniem będzie przywrócenie czerwonej części Manchesteru na szczyt.W ten sam dzień zobaczymy także prawdopodobnie debiut Marcina Wasilewskiego w Leicester,które podejmie Everton.Prócz tego derby Londynu i to razy dwa.Najpierw na Upton Park,WHU podejmie odświeżony przed nowymi rozgrywkami Tottenham,a kilkadziesiąt minut po zakończeniu tego spotkania zwycięzca Tarczy Wspólnoty,Arsenal podejmie na Emirates Crystal Palace.W niedziele dwa ciekawe pojedynki Liverpoolu z Southampton i Newcastle z obecnym mistrzem Anglii Manchesterem City.W meczach tych można spodziewać się kilu ciekawych debiutów:Lazara Markovic&#39;a,Dejana Lovrena,Dusana Tadić&#39;a,Remiego Cabelly czy Eliaquima Mangali.Kolejkę zakończymy starciem beniaminka Burnley z uzbrojoną po zęby przed nową kampanią Chelsea pod dowództwem oczywiście Jose Mourinho.

Zapraszam do dyskusji!​

brick 208

brick

Użytkownik
Co sądzicie o graniu na Tottenham?
Dziwi mnie kurs aż 2.05 i uważam, że Tottenham jest faworytem w tym meczu, do tego jeszcze dobre wyniki w sparingach.

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Co sądzicie o graniu na Tottenham? Dziwi mnie kurs aż 2.05 i uważam, że Tottenham jest faworytem w tym meczu, do tego jeszcze dobre wyniki w sparingach.
kurs zwyczajny , poczatek sezonu , derby Londynu , pierwszy oficjalny mecz Pochettino nie wiadomo jak ekipa zgrana po transferach w dodatku WHU w rundzie rewanżowej ostatniego sezonu grał dobrze , wg mnie kurs powinien być nawet odrobine większy na Tottenham i z typowaniem na nich byłbym ostrożny

kanon 18

kanon

Użytkownik
Podam swoje typy na 1 kolejkę (na sobotę), trochę śledziłem rynki transferowe i mecze przygotowywacze większości drużyn z PL i myślę ze uda mi się przewidzieć parę meczy ???? Jak ktoś ma inne przemyślenia proszę pisać, chętnie podyskutuje. Kursy z Bet365
Man Utd vs Swansea ⛔ ( ogladalem meczyk i MU słabiutko zagrał ???? )
1.33 vs 9.0

Kurs 1.33 na MU nie powala więc można zagrać (⛔)1.95 ze MU wygra i bedzie 2.5+ bramek, kurs jest nawet ładny a ostatnio MU wygrał 5 ostatnich meczy z silniejszymi rywalami niż Swansea :
z Valencia 2:1
z Liverpoolem 1:3
z Realem Madryt 3:1
z Interem 1:0 po dogrywce
z Roma 3:2
over 2.5 w 4 na 5 meczy, z takimi rywalami ???? Louis van Gaal zna sie rzeczy, zrobił kilka dobrych transferów i myślę ze MU wygra co najmniej 3-0 lub gościom uda się strzelić jedna bramę bo obrona Czerwonych Diabłów nie została jeszcze do końca wzmocniona (nie udało sie Verminatora z Arsenalu zakontraktować bo przeszedł do Barcy) ????
Leicester - Everton ✅
2.90 vs 2.37
Powiem tak, z mojego punktu widzenia lepszym zespołem jest Everton. Mam takie zdanie po ostatnim sezonie w BPL. Ostatnio nawet zakontraktował Romelu Lukaku za 35mln €, który w poprzednim sezonie grał własnie w Evertonie na wypożyczeniu z Chelsea. Jednakże, to ze z mojego punktu widzenia Everton jest lepszym zespołem nie znaczy ze Leicester jest gorszym zespołem od graczy z Liverpoolu. Leicester wygrał 4/5 ostatnich meczy przedsezonowych ( w tym jeden właśnie z Evertonem 1:0) a Everton żadnego (3 przegrał, 2 zremisował) . W tym meczu stawiał bym na remis kurs (✅)3.30 lub na Leicester (✅) 1X kurs 1.6 a jak ktoś jest odważny to kurs 2.90 na Leicester jest bardzo ładny ???? Wiadomo ze mecze towarzyskie nie odzwierciedlają pełnej formy zespołu ale warto zaryzykować i postawić małe pieniądze na beniaminka.
QPR - Hull ✅
Kolejny beniaminek będzie mierzył się na własnym stadionie z drużyna z Hull ???? Statystyki QPR (ostatnie 5 meczy = 1 porażka, 2 zwycięstwa, 2 remisy):
QPR - PAOK 0:1
Athlone - QPR 0:2
Shamrock Rovers - QPR 0:4
Southend - QPR 0:0
Leyton Orient- QPR 2:2
Statystyki Hull (ostatnie 5 meczy = 3 zwyciestwa , 2 remisy ) :
Stuttgart Hull 1 : 2
Hull Trencin 2 : 1
Trencin Hull 0 : 0
Barnsley Hull 1 : 1
York Hull 0 : 2
Statysyki sa po stronie gości. Jednakże, do QPR przywędrował min. z MU Rio Ferdinad, z Juventusu Maurico Isla i Jordon Mutch z Cardiff ???? Nie można sie nie zgodzić ze druzyna QPR trochę się wzmocniła na nadchodzący nowy sezon PL. Do Hull natomiast przwędrował min. Tom Ince, Robert Snodgrass. Myślę ze w tym meczu lekka przewage beda mieli goście. Wynik prognozuje na 2X ( na 3 ostatnie mecze tych drużyn padł własnie remis).
Kurs 2X = 1.55 ✅
Stoke vs Aston Villa ⛔
Ten mecz zapowiada sie dość ciekawie (jak dla mnie). Stoke w tym sezonie wzmocniło sie kilkoma graczami min. przyszedł Mame Biram Diouf czy Bojan Krkic. W 5 ostatnich meczach przedsezonowych Stoke wygrało zaledwie 1 mecz , 3 zremisowalo i jedne przegrałi. W dwóch meczach gole strzelał nowy nabytek Bojan. Coś czuje ze może trafić bramkę w sobotę. Aston Villa natomiast kupiła min. obrońce, Aly’ego Cissokho czy Kierana Richardson który przyszedł z Fulham ktore spadlo lige niżej. Do The Villans przywędrował także Joe Cole! Ostatnie mecze tych drużyn:
Między sobą:
23.03.14 PRE Aston Villa Stoke 1 : 4
21.12.13 PRE Stoke Aston Villa 2 : 1
06.04.13 PRE Stoke Aston Villa 1 : 3
08.12.12 PRE Aston Villa Stoke 0 : 0
09.04.12 PRE Aston Villa Stoke 1 : 1
Ostanie 5 meczy Stoke:
09.08.14 MIE Freiburg Stoke 1 : 1
06.08.14 MIE Stoke Betis 2 : 0
03.08.14 MIE Blackburn Stoke 1 : 1
02.08.14 MIE Burton Stoke 0 : 0
29.07.14 MIE Schalke Stoke 2 : 1
Ostatnie 5 meczy The Villans
09.08.14 MIE Aston Villa Parma 0 : 0
05.08.14 MIE Walsall Aston Villa 0 : 1
02.08.14 MIE Groningen Aston Villa 4 : 1
30.07.14 MIE Chesterfield Aston Villa 3 : 1
27.07.14 MIE Houston Aston Villa 0 : 1
Stawiam na wygraną Stoke kurs 1.95 ⛔ ????
West Brom vs Sunderland ⛔
Sunderland : Do tej pory na Stadium of Light przenieśli się Jack Rodwell, Billy Jones, Jordi Gomez, Patrick van Aanholt i Costel Pantilimon.
Sporo transferów zrobili, zobaczymy czy w sobote pokaża co potrafia ????
WBA: Przybyli min. Jason Davidson,Brown Ideye,Andre Wisdom(wypoż),Sebastien Pocognolii,Joleona Lescotta. Dużo transferów zrobili włodarze z WBA, miejmy nadzieje ze widowisko na The Hawthorns bedzie interesujące. Moj typ to wygrana WBA = 2.20 ⛔
West Ham vs Tottenham ✅
Tutaj bedzie krótko i na temat. Od razu mowie zeby grac na Tottenham = 2.00 ✅ (wymęczone zwycięstwo w 93 minucie ) . Dobrze przygotowywali sie do sezonu :
09.08.14 MIE Tottenham Schalke 2 : 1
02.08.14 MIE Tottenham Celtic 6 : 1
27.07.14 MIE Chicago Tottenham 0 : 2
24.07.14 MIE Toronto Tottenham 2 : 3
19.07.14 MIE Seattle Tottenham 3 : 3
Ostanie 3 mecze miedzy tymi drużynami przemawiają na niekorzyść gości ale kiedyś tą złą passę trzeba przełamać. Niby pierwsze derby Londynu ale coś czuje ze Tottenham wygra ten pojedynek w sobote to nastąpi ????
To natomiast statystki gospodarzy:
09.08.14 MIE West Ham Sampdoria 3 : 2
03.08.14 MIE West Ham Malaga 0 : 2
02.08.14 MIE Schalke West Ham 0 : 1
(0 : 0)
26.07.14 MIE Sydney West Ham 3 : 1
23.07.14 MIE Wellington West Ham 2 : 1
Arsenal vs Crystal Palace ✅
Kurs na Arsenal 1.25 (bieda) . Znalazłem dobry kurs 1.90 Arsenal/2.5+ ✅ goli w meczu. Taki sam typ jak na Manchester. Arsenal w tym sezonie szaleje na rynku transferowym (Sanchez, Chambers, Ospina czy Debuchy). W przedsezonowych meczach uległ New York i Monaco ( grały rezerwy). W meczu o Tarcze Wspólnoty rozbił Manchester City 3:0 i zdobyl swoje pierwsze trofeum ( oby nie ostatnie hehe). Na początku sezonou można walić w ciemno na Arsenal. Potem sie zobaczy czy bedzie jak rok temu ze paliwo sie wyczerpie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
W meczach tych można spodziewać się kilu ciekawych debiutów:Lazara Markovic&#39;a,Dejana Lovrena,Dusana Tadić&#39;a,Remiego Cabelly czy Eliaquima Mangali.
Mangala ma nie zagrać ma nadrabiać braki kondycyjne ale do rzeczy. Moim zdaniem wart uwagi jest triple ... United+Arsenal+Liverpool. Diabły u siebie podejmować będą Swansea i myślę,że to powinny być 3 punkty. Liverpool zagra z osłabionym mocno Soton a uzbrojeni Kanonierzy zmierzą się z Orłami. W tych 3 meczach widzę czyste 1, kursy nie powalają ale moim zdaniem warto próbować. Ciekawe jak van Gaal ustawi obronę, wypadł Shaw na miesiąc, nie ma Evry. Przed sezonem z dobrej strony zaprezentował się Blackett. Co ciekawe sędzią spotkania Diabłów będzie Dean, z racji ofensywnego 3-5-2 moim zdaniem warto szukać kartek w kierunku United, bowiem gra 3 obrońcami może kosztować Diabły kartki, zwłaszcza te zdobywane taktycznie.
MU+AFC+LFC @ 2.21 Bet365
szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem niskich kursów ale to wydaje się pewne

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Co sądzicie o graniu na Tottenham? Dziwi mnie kurs aż 2.05 i uważam, że Tottenham jest faworytem w tym meczu, do tego jeszcze dobre wyniki w sparingach.
Popisuję się pod tym co napisał @anshelmo1, czyli
kurs zwyczajny , poczatek sezonu , derby Londynu , pierwszy oficjalny mecz Pochettino nie wiadomo jak ekipa zgrana po transferach w dodatku WHU w rundzie rewanżowej ostatniego sezonu grał dobrze , wg mnie kurs powinien być nawet odrobine większy na Tottenham i z typowaniem na nich byłbym ostrożny
Dodam także, że w obronie plaga kontuzji. Nie zagrają Dawson, Chiriches, Vertonghen i Walker. Wszyscy czterej są podstawowymi obrońcami. Zagrają za to dwaj nowi gracze - Davies i Dier, a także gracze którzy występowali w poprzednim sezonie, ale głównie wtedy, gdy kontuzję miał któryś z podstawowych obrońców, są to Kaboul i Naughton. Optymalnie obrona powinna wyglądać tak: Walker-Dawson-Chiriches/Vertonghen-Davies/Rose.
Podam swoje typy na 1 kolejkę (na sobotę), trochę śledziłem rynki transferowe i mecze przygotowywacze większości drużyn z PL i myślę ze uda mi się przewidzieć parę meczy Jak ktoś ma inne przemyślenia proszę pisać, chętnie podyskutuje. Kursy z Bet365
Zacytowałem tylko kawałek Twojego posta, ale będzie się to tyczyło całości (nie chciałem sztucznie zwiększać objętości swojego posta). Nie rozumiem sensu opierania się na meczach sparingowych. Rozumiem, że można się podeprzeć tym i opisać jak drużyna radziła sobie w sparingach, ale Ty całą swoją analizę opierasz na meczach przedsezonowych i głównie nia ich podstawie oceniasz szanse drużyn w poszczególnych meczach. Raczej skupiłbym się na innych ważniejszych rzeczach. Sparingi mają to do siebie, że trenerzy z reguły mocno mieszają składem, coś próbują, wprowadzają nowych zawodników do gry i dlatego różne wyniki w nich padają, więc przykładanie do nich tak dużej wagi nie ma najmniejszego sensu. Rok temu zespół Swansea wygrywał wszystkie sparingi, grał też w el. do LE jeszcze przed startem ligi i potrafił wygrać 5:0. Łabędzie nie straciły nawet ani jednej bramki w sparingu, a przyszła liga i na dzień dobry zebrali łomot od Man United 1:4, i ogólnie mieli słaby start sezonu w pozostałych meczach. Tak więc z tymi sparingami różnie to bywa.
Jutro coś napiszę odnośnie moich typów na 1. kolejkę. Pozdrawiam.

miku 21

miku

Użytkownik
Ufff nareszcie.. Jeszcze tylko dwa dni.. Siadamy głęboko w fotelach..

PREMIER LEAGUE WRACA!!

Leicester - Everton 2 @2.37 Bet365

Moim zdaniem w tym sezonie niebieska część Merseyside będzie świętować. Everton w tym sezonie naprawdę wygląda solidnie i będzie w moim odczuciu czarnym koniem. &quot;Roberto Martinez pokazał kibicom na Goodison Park, jaka jest różnica pomiędzy artystą, a solidnym rzemieślnikiem&quot;. Everton dzięki temu facetowi naprawdę będzie robił stały postęp. Z Evertonu nikt nie ubył poza zakończeniem wypożyczeń Traore i Deulofeu, a sciągnał Besica, Atsu oraz Romelu Lukaku. Chlop ma dosłownie wszystko- silny jak tur, technicznie coraz lepiej, a i dostanie w końcu miejsce w pierwszym składzie każdy wie jak to wyglądało i Mourinho był trzecim albo i czwartym do gry, a tu w Merseyside dostanie stabilizację, poczucie tego, że jest numerem jeden i wg mnie dzięki temu ten chłopak nareszcie odpali! Gra Eve w meczach towarzyskich nie wyglądała najlepiej, generalnie jeśli chodzi o wyniki wygląda to dość przeciętnie, ale sądzę, że nie będzie to miało przełożenia na ligę bo to po prostu sparingi.

Co do Leicester solidnie w sparingach, ściągneli z Brighton Ulloa (nie wiem jak to odmienić ogarnięci będą wiedzieli o kogo chodzi) w sparingach coś tam strzelił, jest też Nugent jest i Wood którzy byli skuteczni na zapleczu Premier League btw podopieczni Pearsona Championship wygrali w cuglach, ale moim zdaniem na Premier League,a dokładnie na tą czołówkę Premier League to nie starczy, a wracając klub Wasyla wyciągnął też Albringhtona z Aston Villi. Widać, że Pearson pomysł na ten zespół ma tak jak pisałem Championship wygrali w cuglach, bramek nastrzelali sporo i byli do bólu skuteczni . Jestem bardzo ciekawy jaką w tym sezonie rolę pełnił będzie Wasyl, może w końcu zobaczymy bramkę polaka w Premier League ( gdy Warzycha strzelił ostatnią bramkę w PL mnie nie było na świecie ???? )

Nie będzie to łatwy mecz dla Evertonu, chodzi mi o to, że nie będzie on z gatunku &quot;jedziemy do beniaminka, ładujemy trójeczkę lub czwóreczkę i wracamy&quot;, The Toffees trochę się pomęczy, ale 0-1, 1-2, 0-2 powinno tu spokojnie wygrać, z takim kursem jak dla mnie warto spróbować. Na pewno ten kurs wygląda fajniej i ma większe szanse niż granie Totków, którzy z Pochettino i kolejną wielką nadzieją na Big Four wywalą się na taktyce &quot;Big Sama&quot; i zanotują wpadkę w pierwszej kolejce. Tyle ode mnie jak narazie możę dopiszę coś pózniej ????

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Liverpool Southampton
Bez dwóch zdań faworytem tego meczu jest Liverpool. Tyle, że jest to początek sezonu, a wiemy jak nieoczekiwane wyniki potrafią paść w pierwszych kolejkach. Dodatkowym smaczkiem tego spotkania jest fakt, że drużynę The Reds zasiliło aż 3 piłkarzy Southampton: Lambert, Lallana oraz Lovrens. Może po za kasą do pakietu zostało dodane coś extra ;) W ubiegłym sezonie Święci zdobyli Anfield, a następnie w meczu rewanżowym ulegli u siebie. Dwa sezony wcześniej solidarnie wygrywali gospodarze obu potyczek. Spiskowo, ale uważam, że w dwumeczu jedno spotkanie wygra Southmapton, a że jest to inauguracja rozgrywek i forma nieznana i można zwalić na początek sezonu to po takim kursie spróbuję poszukać niespodzianki.
Southampton 10.30 Pinnacle

omlygoryl88 121

omlygoryl88

Użytkownik
Leicester - Everton
Mecz Beniaminka Premier League z drużyną która ma aspiracje do bycia czarnym koniem rozgrywek. Everton z pewnością celuje w lige mistrzów i jeśli chcą osiagnąć ten cel muszą takie mecze wygrywać. Mają świetnego trenera , zrównoważony i przyszłościowy skład i duże aspiracje. Z drugiej strony jest drużyna która będzie chciała udanie rozpocząć swoją tegoroczną przygode w najwyższej klasie rozgrywkowej. Cel na ten sezon to utrzymanie się. Mają kilka bardzo ciekawych młodych piłkarzy. Nie wiadomo jak poradzą sobie oni z presją. Ostatni sezon w championship został przez nich zdominowany, ale jak wszyscy wiemy to zupełnie inna półka. W sparingach drużyna beniaminka dobrze sobie radziła , aczkolwiek nie mieli jakiś wymagających rywali. W meczach o punkty myślę, że będzie wyglądało to inaczej. Kurs na Everton jest bardzo zachęcający i nadal idzie w góre. Jak dla mnie nic tylko brać. Buki wystawiły kursy jakby grały ze sobą dwie równe drużyny, a pod każdym względem Everton jest drużyną lepszą i powinni to pokazać na boisku. Oprócz własnego boiska nie widze żadnych argumentów przemawiających za gospodarzami.
Everton 2.38⛔
Everton over 1.5 2.25✅
Kursy Bet365

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Arsenal - Crystal Palace
W tym spotkaniu raczej Arsenal powinien zwyciężyć, ale sądzę, że nie powinien mieć tak łatwo. Kanonierzy wzmocnili się przed sezonem. Kupiono Sancheza, Chambersa, Debuchy&#39;ego i Ospinę. Z Crystal Palace powinni zagrać wymienieni pierwsi trzej. Prawdopodobnie na 100% nie zobaczymy jeszcze w składzie Ozila, Mertesackera i Podolskiego, którzy dostali od Wengera dłuższe wakacje po MŚ. W meczu o Tarczę Wspólnoty Arsenal rozgromił Man City 3:0, ale trzeba od razu zaznaczyć, że w zespole City nie zagrała połowa podstawowego składu - bramkarz (Hart), trzech obrońców (Kompany, Zabaleta, Demichelis) oraz Silva (w pierwszej połowie nie grał) i Aguero. Man City zaprezentował się po prostu bardzo słabo bez tych graczy i mnie osobiście nie zdziwiło to zwycięstwo Arsenalu. Było ono łatwe, szybkie i przyjemne. W meczu z Crystal Palace może być zupełnie inaczej. Trudno wskazać w tej drużynie największą gwiazdę, na pewno na wyróżnienie zasługuje Jedinak. Moim zdaniem największą gwiazdą zespołu nie jest żaden z zawodników, ale osoba managera Tony&#39;ego Pulisa. W poprzednim sezonie objął drużynę w beznadziejnej sytuacji. Nie dość, że wyciągnął zespół ze strefy spadkowej, to jeszcze zajął z nim bardzo dobrą 11. pozycję wyprzedzając w tabeli parę drużyn z lepszym potencjałem kadrowym. Pulis stworzył drużynę, która jest poukładana w obronie i potrafi sprawić problemy nawet najlepszym zespołom ligi. Przed sezonem obronę wzmocniono, bo do klubu za darmo sprowadzono Hangelanda. Mankamentem tej drużyny na pewno było strzelanie bramek. W poprzednim sezonie tylko dwie drużyny strzelały mniej bramek niż Orły. Skuteczność strzelecka poprawiła się znacznie w końcówce ubiegłego sezonu, gdzie Crystal potrafiło kilkukrotnie w jednym meczu strzelić aż 3 bramki, co wcześniej wydawało się nie do pomyślenia. Atak drużyny Pulisa wzmocniono przyjściem Campbella z Cardiff. Z drużyny nie odszedł nikt ważny.

Sądzę, że Kanonierzy mogą mieć kłopot z obrońcami Crystal Palace. Na pewno będzie trudniej niż w meczu z Man City. Obrona Orłów stanowi trudną przeszkodę do przejścia. Arsenal ma ponadto już we wtorek (za 3 dni) wyjazdowy mecz w el. LM na gorącym terenie w Turcji. W poprzednim sezonie Arsenal zaliczył falstart. W inauguracyjnym spotkaniu z Aston Villą przegrał aż 1:3. W sobotę nie powinno raczej dojść do powtórki, ale ja liczę na to, że Kanonierzy nie pokonają wysoko Orłów.

Arsenal - Crystal Palace ✅ 2:1
Typ: Crystal Palace +1,5
Kurs: 2,18
Buk: Marathonbet

QPR - Hull City
QPR po roku nieobecności powraca do Premier League. Wielu ekspertów sądzi, że Rangersi powinni utrzymać się w lidze. Jest kilka przesłanek, które pozwalają tak sądzić. Po pierwsze sama osoba managera - Harry&#39;ego Redknappa, który objął drużynę dwa lata temu w trakcie fatalnego dla QPR sezonu, w którym spadli do Championship. Redknapp jest doświadczonym managerem i miał czas na poukładanie drużyny. W swoim pierwszym pełnym sezonie w drużynie z Londynu Redknapp zajął 4. miejsce i po barażach awansował do Premier League. 4. miejsce - ktoś pomyśli, że słabo patrząc na zawodników jakimi dysponowali. O ile u siebie regularnie punktowali, to na wyjazdach spisywali się bardzo przeciętnie i tracili sporo punktów, stąd dopiero 4. miejsce. Poprzedni sezon pokazał więc, że QPR będzie zdobywać punkty głównie u siebie i jeśli chce się utrzymać w lidze, to należy takie spotkania jak to z Hull po prostu wygrywać. W letnim oknie transferowym sprowadzono kilku graczy. Duże wzmocnienia widać w obronie, gdzie mają grać Ferdinand (z Man United), Caulker (z Cardiff) i Isla (z Juventusu). Z wypożyczenia ściągnięto Julio Cesara, który bronił w reprezentacji Brazylii na MŚ. Na pomoc ściągnięto Mutcha (z Cardiff). Istnieje też duża szansa, że w spotkaniu z Hull zobaczymy Loica Remy&#39;ego, który w poprzednim sezonie był wypożyczony do Newcastle i to dzięki niemu w dużej mierze Sroki zdobywały punkty i uplasowały się w górnej połówce tabeli. Remy miał odejść do Liverpoolu, ale nie przeszedł testów medycznych i nie podpisano z nim kontraktu. Pozostał więc w QPR (choć pewnie nie jest to ostateczna decyzja). Jak na razie Remy dochodzi do pełnej sprawności po kontuzji, której nabawił się jeszcze w tamtym sezonie. Gdyby nawet nie zagrał, to w ataku zagra Austin, który w ubiegłym sezonie strzelił aż 19 bramek.

Hull City również się wzmocnił. Linię pomocy wzmocnił Ince i Snodgrass, a obronę Robertson i Maguire. Odszedł za to Long, który świetnie spisywał się w ataku w poprzednim sezonie. Są to solidne wzmocnienia, nie tylko z myślą o walce na angielskich boiskach, ale także w Lidze Europy. Hull jest drużyną solidną, ale tylko u siebie. Na wyjazdach spisywali się w poprzednim sezonie bardzo słabo. Osiągnęli bilans 3-3-13, który był jedynie lepszy od bilansu dwóch drużyn - Cardiff i Norwich, czyli drużyn, które spadły. Te 3 zwycięstwa odnieśli z drużynami, które walczyły o utrzymanie. Bardzo niegościnny był także dla nich Londyn, w którym grali 6 meczów i ani razu nie wygrali, za to 5 razy przegrali. Jeden punkt wywalczyli z Fulham, czyli ze spadkowiczem.

Moim zdaniem faworytem do zwycięstwa są gospodarze, choć nieznacznym. Dlatego też zagram z podpórką.

QPR - Hull City ⛔ 0:1 // QPR miało karnego w końcówce, gdyby wykorzystali to przynajmniej byłby zwrot...
Typ: 1 DNB
Kurs: 1,80
Buk: Pinnacle

Mecz WBA - Sunderland to dla mnie no bet. West Brom typuję do spadku, ale mamy początek sezonu więc w zasadzie nic nie wiadomo jak będzie wyglądała ich gra. Na pewno ich atutem jest fakt, że grają u siebie. Sunderland wzmocnił się w przerwie letniej, ale jest to dla nich wyjazd. Remis z lekkim wskazaniem na Sunderland. O meczu West Ham - Tottenham już pisałem wcześniej. Tutaj także wszystko jest możliwe. Remis ze wskazaniem na Tottenham. W meczu Leicester - Everton dużo zależy od tego czy Everton wyjdzie w optymalnym składzie. Zamiast stawiać na ślepo radzę poczekać na składy, bo być może zabraknie Lukaku i Mirallasa, którzy dopiero w poniedziałek wrócili z wakacji i wznowili treningi. Z kontuzją zmaga się także Coleman. Gdyby tych trzech nie wystąpiło, to raczej skłaniałbym się w stronę Leicester. Everton nie jest aż tak mocny na wyjazdach jak reszta czołówki. Poza tym większość ich inauguracyjnych meczów co roku kończy się falstartem, rok temu chociażby zremisowali z Norwich. Pozostałe dwa sobotnie mecze jeszcze obserwuję, w jednym już mam typ, ale czekam co stanie się z kursami.

Otrzymane punkty reputacji: +6
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Levierpool -1.5 + QPR 1X

2.87 bet365

Na poczatek sezonu pewniej zaatakuje taki dubelek.

Zaczne od QPR. Druzyna mająca wielkie ambicje i spore fundusze jak na ekipe, która w ostatnich latach nie ma pewnego miejsca w Premier League. Pamiętam jak 2 lata temu miała podbijac lige i walczyć o puchary, a zaczeło się od 0-5 ze Swansea i na koniec spadek. Teraz ma być inaczej, bo po pierwsze jest Harry Redknapp, a nie Mark Hughes, a po drugie teraz QPR nie wpadło w szał zakupów i nie dało lukratywnych kontraktów leniwym emerytom ja 2 lata temu. Fakt, ze podpisali przed sezonem Rio Ferdinanda, któy najlepsze lata ma dawno ze soba, ale z drugiej strony jest tez Steven Caulker, który walczy o miejsce w kadrze Anglii. Zbyt dużo zakupów Harry narazie nie zrobił, ale on wie, że satbilizacja w dłuższej perspektywie daje więcej pożytku takiej ekipie niż szastanie kasą na lewo i na prawo. W defensywie Rangersów dostrzegam najwięcej plusów, bo tam się wydają najpewniejsi, mimo że w ataku mają kilka ciekawych postaci jak Taarabt, Remy. Jak poukłada w głowie Taarabtowi i ten będzie grał dla drużyny oraz zakopie topór wojenny z Remym to w przodzie również powinno byc ciekawie. Jak nie to pewnie QPR bedzie mocno underową druzyną, a Caulker bedzie jakimś trzecim strzelcem, ale o ich utrzymanie jestem raczej spokojny.

Hull nie powinno być jakimś wielkim sprawdzianem dla drużyny Harrego. Nie dość że grają w Europie to jeszcze zaczyna sie ich drugi sezon w Premier LEague, a to dla byłych beniaminków często czas rozpaczy. Tak może być z Hull, które mocno się nie wzmocniło i raczej wątpię, aby drugi taki spokojny sezon im sie udał. Teraz jeszcze stracili Longa, Jelavić pokazuje to co w Evertonie czyli mocny początek, a potem kopanie się po czole i tak było w zeszłej rundzie.

Ogólnie zapowiada się underowy mecz i nie widzę w nim zwyciestwa Hull, a tak wyrównane kursy powoduję, że QPR z podpórką do dubla jak znalazł.

Co do Liverpoolu to na początku wszystkich ostrzegam, przed nabiernym gloryfikowaniem Suareza i skazywaniem tej drużyny bez niego na klęskę. NIe rozumiem jak to mozliwe, ze z Suareza zrobiło się jednego z najlepszych na świecie, a niektórzy wpychają go przed Ronaldo, Messiego czy Ibrahimovicia. Po pierwsze i najważniejsze, aby stac naprawdę top nie wystarcza strzelać ogórkom, co Suarezowi wychodziło wybitnie, ale trzeba by tez udźwignąć ciężar największych spotkań. A tego Suarez w zeszłym sezonie nie robił. Meze na wyjeździe z Arsenalem, City czy Chelsea to 90 minut frustracji Suareza i bark jego geniuszu. Mecze z City i Chelsea u siebie również. z City przynajmniej zanotował asystę, ale i tak najwięcej zrobił tam Sterling. Popatrzmy na inne cięzkie mecze Liverpoolu w zeszłym sezonie. Męczarnie z AV u siebie czy ze Swansea, porazka z Hull na wyjeździe, czy remis z Newcastle. Wszędzie tam Suarez bardziej frustrował niż czarował. Oczywiście były takie mecze jak z Tottenhamem, Stoke, Cardiff, Norwich, Fulham czy West Hamem i tam Suarez dawał komplety punktów, ale to moim zdaniem mało jak na ponoc jednego z największych.

Wracając do mecz z Sotonem. W przodzie zdrowi są Sterling, Sturridge i Coutinho i to mi wystarczy, aby wiedzieć, że ofensywa da radę w meczu z drużyną, któa straciła główną postac defensywy... na rzecz Liverpoolu. Lovren rok temu dał zwycięstwo Świętym na Anfield, ale teraz ma kierować defensywą The Reds. Pierwsze koty za płoty w meczu z Borussią, cięzko coś powiedzieć po 1. meczu, bo Liverpool stłamsił Borussie, ale Lovren zagrał conajmniej porawnie. Skrtelowi przyda się taki gośc, który bedzie wszystkim dyrygował, a ten bedzie sie mógł zając strzelaniem goli ( zapewne znowu do obu bramek ;) oraz walką z napastnikami.

Soton ogólnie potracił wszystko co mniał najlepsze. Nowe twarze z miejsca ligi nie zawojują, a zwłaszcza w tym meczu. tutaj jadą do bardzo dobrze pukładanej drużyny Liverpoolu, która lubi u siebie wgniatac w ziemię przeciwników.

Liverpool mimo sporych zakupów za kase z Suareza, powinien ten mecz zacząc skłądem bardzo zbliżóny do tego, któy grał sezon w temu. Z przodu Sturridge, Coutinho, Sterling i Hendrson, w środku Gerrard i pewnie nowy Can. I tylko turecki Niemiec jest nowy, a reszta zgrana i patrząc na ostatni mecz z Borussią w formie. Przyjeżdża całkowicie robita drużyna Sotonu i jak oni mają się przeciwstawic Liverpoolowi? Moim zdaniem ni ma takiej opcji.

Liverpool -1.5 HT

3.90 bet365

Liverpool był mistrzem 1. połów w zeszłym sezonie i patrząc na pierwsze 20 minut ostatniego meczu a Borussi nic się nie powinno zmienić jeżeli chodzi o grę Liverpoolu w pierwszej połowie. Mocny pressing, ciągły atak na rywala, masa okazji i demolowanie przeciwnika. Wystarczy sobie przypomnieć jak rok temu pograli u siebie z Arsenalem. Na górze już opisałem, że Liverpool w tym meczu bedzie grał prawie takim samym skłądem jak rok temu więc zgranie jest. Dla mnie rozbite Southampton powinno zostac skarcone na dzień dobry, a obok takiego kursu na zakład który wielokrotnie rok temu wchodził nie przejdę obojętnie.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Manchester Utd. - Swansea
Chyba nikt nie miał równie gorącego lata jak kibice Czerwonych Diabłów. Cały poprzedni sezon był jedną wielką farsą, a już po zatrudnieniu Van Gaala, wszystkim poprawił się humor. O Holenderskim trenerze można napisać wiele dobrego i złego. Z nim jest jak z kinem Tarantino albo go się kocha, albo nienawidzi. Van Gaal ma jaja i nie patyczkuje się z nikim, potrafi odstawić największą gwiazdę od zespołu. Z pewnością można zauważyć, że lubi piłkarzy ze swojej ojczyzny, ale czy to coś złego ? Przecież Wenger od lat poszerzą swoją kolonię francuską w Arsenalu. Do zespołu przyszli: Shaw i Herrera, ale ciąglę nie milką głosy o Vidalu, Blindzie, Rojo, Depay czy Cuadrado. Atak wygląda wprost imponująca, no ale obrona pozostawia wiele do życzenia. Po odejściu Vidica, Evry czy Rio, najstarszym obrońcą jest Evans (26 lat). Z pewnością najwieszą zagadką jest defensywa, bo zaledwie sześciu młodych gniewnych obrońców to niewiele. Wystarczy jedna poważna kontujza środkowego obrońcy i cała defensywna gra może się posypać. W towarzyskich spotkaniach United strzelali jak na zawołanie sześć spotkań i aż 18 strzlelonych bramek. Wg mnie ta bardzo wysoka skuteczność zostanie podtrzymana w pierwszym meczu nowego sezonu.
Swansea w poprzednim roku dość średnio sobie radziło z najlepszą piątką. Fakt potrafili strzelać bramki Liverpoolowi czy Arsenalowi, ale praktycznie zawsze kończyło się to porażką. Z pewnością kadra zespołu ucierpiała po stracie Michu, Davies&#39;a, Vorma czy De Guzmana i śmiem twierdzić, że transfery w postaci Fabiańskiego, Gomisa czy powrót Sigurdssona mogą nie załatać tych strat. Dwunaste miejsce w poprzednim sezonie ciężko będzie to powtórzyć. W okresie przygotowawczym Łabędzie różnie sobie radziły, potrafiły wygrać z Reading, a przegrać z Exeter. Wg mnie United mają idealnego rywala na początek sezonu. Z pewnością Łukasz zrobi wszystko by powstrzymać swoich rywali, jednak siła rażenia Manchesteru jest tak duża, że dwie bramki stracone przez Fabiańskiego to może być to najmniejszy wymiar kary.
Braki kadrowe:
Manchester United - Carrick, Anderson, Rafael, Valencia, Shaw ?, Welbeck ?, Evans ?
Swansea - Fulton, Emnes, Britton, Donnelly ?, Routledge ?
Typ: Manchester United over 1.5 gola - 1.46 Marathonbet ⛔ 1
Leicester - Everton
Leicester na zapleczu Premier League skutecznie wygrywali niemal z każdym rywalem. Krok po kroku sumiennie wykonywali plan jakim był awans do najwyższej klasy rozgrywkowej. 102 punkty i zaledwie dwie porażki na King Power Stadium muszą budzić respekt, ale ile to już razy lider Championship brutalnie był sprowadzany do parteru na poziomie Premier League. Nigel Pearson z pewnością w ubiegłym roku pokazał, że potrafił ułożyć coś z niczego. Tacy piłkarze jak James czy Drinkwater wykorzystali okazję i byli jaśniejszymi piłkarzami tej ekipy. Co do okresu przygotowawczego, żeby zobaczyć tylko wyniki 6W i 1R to budzą respekt, jednak rywale z jakimi się mierzyli nie byli najlepsi, ba jedynie jeden sparing właśnie z Evertonem był meczem z rywalem z ekstraklasy. W Tajladnii na pikniku promującym futbol w Azjii, Leicester wygrało spotkanie z Evertonem, jednak skład The Toffees pozostawiał wiele do życzenia i był to praktycznie początek treningów.
Co do Evertonu to już od trzech-czterech lat, chyba każdy wypowiada się o tym zespole w samych zaletach. Jest to lider wyścigu wszystkich ekip po ścisłym TOP5. Dzięki Moyesowi, a teraz Martinezowi Everton jest bardziej cenionym zespołem od Tottenhamu czy Newcastle. Martinez to obok Rodgersa to najlepszy trener młodego pokolenia. W ubiegłym sezonie udowodnił, że jest godnym następcą Moyesa. Przekonał do siebie nie tylko kibiców, ale też piłkarzy Howard, Baines, Barry, Lukaku czy Barkley z wielką chęcią zostali w Evertonie, a takie słowa jak Howarda: &quot;gdybyście rozcięli mi skórę, polaciałaby niebieska krew&quot; mówią same za siebie. Mecze sparingowe nie pokazały pełengo potencjału tego zespołu i jestem pewien, że na mecz otwarcia zobaczymy inną ekipę. Cały skład wygląda bardzo fajnie, praktycznie taka sama jedenastka jak w poprzednim sezonie. Wg mnie Everton tego spotkanie nie przegra, fakt mecz z Leicester nie będzie należał do najłatwiejszych, ale jestem pewnien, że różnica między Championship, a Premier League będzie dość wyraźna.
Braki kadrowe:
Leicester - Vardy, Upson, Albrighton, Knockaert ?
Everton - Oviedo, Coleman ?
Typ: Everton lub remis - 1.42 Bet365 ✅ 2:2
QPR - Hull City
Bardzo wyrównane i bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie w pierwszej kolejce. Obie ekipy mają jeden cel, spokojne utrzymanie. QPR na papierze wygląda bardzo obiecująco, już zaczynając od samego trenera, czyli znanego wszystkim Harrego Redknapp&#39;a. Dzięki niemu Tottenham niedawno rywalizował jak równy z równym z TOP5, a takie nazwiska jak Bale czy Modric wypromowały się pod jego okiem. Z pewnością szefowie ze stadionu Loftus Road mają ambicję, że Harry poprowadzi Rangersów na szczyt, a takim szczytem z pewnością będzie pierwsza dziesiątka ligi. Skład przyzwoicie wygląda z takimi nazwiskami jak Ferdinand, Remy, Taarabat, Isla czy Caulkerr. Redknapp nie raz pokazywał, że jest niczym Salomon i z niczego potrafi dobrze polać. Ciężko jednak powiedzieć jak w Premier League spiszą się, w pierwszym meczu.
Hull City miało troszkę przebojów podczas przerwy, a mianowicie już nie tylko w herbie miał być tygrys, ale też w nazwie. Jednak pomysł na całe szczęście trafił do kosza. Hull może w tym sezonie rywalizować na dwóch frontach, jeżeli poradzi sobie z Lokeren w Lidze Europejskiej. Jak dla mnie kluczową rolą w tej drużynie jest postać Livemora, który w poprzednim sezonie był najlepszym zawodnikiem tej ekipy. Teraz już nie na wypożyczeniu, ale z kontraktem będzie rządził razem z Tomem Huddlestonem w drużynie Steve&#39;a Bruce&#39;a w środku pola. Czy jednak koledzy z Tottenhamu poprowadzą do utrzymania ? Wg mnie może być ciężko, jeżeli Jelavić nie będzie strzelał to kto ma to robić. Long właśnie podpisał umowę ze Świętymi, więc druga opcja w ataku przepadła. Obie ekipy mają zbliżony potencjał, jednak trochę więcej szans daję gospodarzom w meczu otwarcia.
Braki kadrowe:
QPR - wszyscy zdrowi
Hull City - wszyscy zdrowi
Typ: QPR (DNB) - 1.73 Bet365 ⛔ 0:1 karny strzelony dramatycznie przez QPR
Stoke - Aston Villa
Jeszcze cztery lata temu faworytem w tym spotkaniu byliby goście, tacy piłkarze jak Barry, Milner czy Young grali chyba najładniejszą kontrę w lidze, no ale dziś jest dziś. Stoke, którzy aspiracje mają bardzo wysokie i wiele się mówi o zmianie stylu gry i stawianiu na technikę, a nie na wzrost i warunki fizyczne. The Potters to drużyna, który jak dla mnie może troszkę namieszać. Końcówkę poprzedniego sezonu mieli imponującą i jeżeli z takim rozpędem wejdą w ten sezon to może być ciekawie. Początkowy terminarz bardzo fajny, Villa, Hull, City, Leicester oraz QPR, żeby nie obywatele to jak z bajki. Skład mają bardzo fajny, najważniejsze to przyjście Krkica, od którego wszyscy bardzo dużo oczekują, a jak wiadomo to nie pomaga, jednak w spotkaniach przedsezonowych radził sobie bardzo dobrze, cztery bramki powinny wystarczyć do tego, by wyjść w pierwszej jedenastce.
Villa jak wspomniałem ostatnie sezony to walka o utrzymanie, teraz ma być inaczej. Odkurzone gwiazdy takie jak Bent, Cole, Hutton czy N&#39;Zogbia razem z Benteke czy Kozakiem mają zapewnić spokój kibicom z Birmingham. Paul Lambert ma spokojnie utrzymać zespół, ba kibice i zarząd po cichu liczy nawet na miejsce około 10 pozycji w lidze. Doświadczenie piłkarzy przeplatane z debiutami młodych, powinny dać ciekawą dawkę futbolu. Wg mnie obie ekipy mają spore ambicje w tym sezonie, Stoke jest faworytem, jednak nie odbierałbym szans gościom.
Braki kadrowe:
Stoke - wszyscy zdrowi
Aston Villa - Kozak, Benteke, Cole ?
Typ: Aston Villa strzeli bramkę - 1.615 Marathonbet ✅ 0:1
West Ham - Tottenham
Derby Londynu Upton Park zawszy dają wiele emocji kibicom, tym razem nie powinno być inaczej. Gospodarze mają lekki szpital u siebie, Jarvis wypadł, Andy Carroll, czyli niespełniona gwiazda Angielskiej piłki odpocznie sobie od grania jeszcze nawet miesiąc albo i dwa, natomiast trener Allardyce po problemach z sercem nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji, jak zapewnia może siedzieć na ławce, ciekawo tylko ile meczy ? Brak Carrolla na początku sezonu to szansa, dla Enner&#39;a Valenci, który dobrze zaprezentował się na MŚ. West Ham od dwóch lat jest typowym średniakiem ligi. Wg mnie ten sezon może być dla nich jednak najtrudniejszy i pozycję z poprzedniego sezonu przyjeliby z pocałowaniem ręki.
Tottenham w poprzednim sezonie sprawiał wrażenie w niektórych spotkaniach, leniwych gości, którym po prostu się nie chce biegać. Teraz ma to się zmienić, wszystko za sprawą magicznych zdolności Maurycego. To właśnie nowy trener Pochettino ma odmienić tą drużynę i spróbować zbliżyć się do TOP5. Chciałbym się mylić, ale wątpię by Adebayor, Lamela, czy Paulinho w tym sezonie pokażą coś więcej, niż ostatnio. Z drugiej jednak strony skład mają bardzo ciekawy i niemal na każdej pozycji jest rywalizacja. Trzeba pamiętać, że to właśnie Pochettino jest ojcem sukcesów Świętych z poprzedniego sezonu. Taki trener to z pewnością szansa dla kilku piłkarzy by pokazać się w tym sezonie. W tym spotkaniu West Ham mnie nie przekonuje, natomiast Tottenham chciałbym, żeby mnie pozytywnie zaskoczyli. Nie ukrywam, że jestem fanem talentu i umiejętności Eriksena, a przy takim trenerze, spokojnie może to być drugi Modric.
Braki kadrowe:
West Ham - Jarvis, Cresswell ?, Demel ?, Jenkinson ?, Carroll
Tottenham - Dawson, Walker, Chiriches,
Typ: Tottenham (DNB) - 1.44 Bet365 ✅ 0:1
Arsenal - Crystal Palace
Po zgarnięciu Tarczy Wspólnoty, nic innego jak pewne zwycięstwo gospodarzy w tym meczu nie może się wydarzyć. Kanonierzy pokazali się z jak najlepszej strony i pewnie rozbili Obywateli. Wyróżniającą się postacią zarówno w ostatnim meczu był i powinien być przez cały sezon Ramsey. Świetnie rozgrywa, dużo widzi i jak dla mnie jest to pewniak do pierwszej jedenastki. Konkurencja w zespole jest bardzo duża, a w szczególności w pomocy, Ozil - Ramsey - Wilshere - Arteta - Cazorla - Flamini - Diaby - Sanchez - Walcott - Oxlade-Chamberlain (każdy kto może grać w pomocy) jak widać sporo tego jest i tutaj Wenger może być zadowolony. W ataku Giroud usiadł na ławce i od razu są efekty, najpiękniejsza bramka podczas jego pobytu w Arsenalu przeciwko City, w bramce też Wojtek powinien się starać na treningach, bo Ospina bronić potrafi co pokazał na mundialu. Jest jedno ale, przy tych samych zaletach - obrona trochę kuleje. Po odejściu Vermalena, Sagny zostało sześciu obrońców co przy szczęściu Kanonierów do kontuzji to jest mało. Po trzech środkowych i bocznych obrońców to w rywalizaji na czterech flankach może nie starczyć. Arsenal w ubiegłym roku wyglądał już całkiem dobrze, a teraz już świetnie, Sanchez powinien dać to czego im brakowało, jeżeli kontuzję ich ominą to w końcu będzie medal. Takich rywali jak Crystal Palace powinni ogrywać jeszcze pewniej, niż ostatni mecz City.
Tony Pulis w ubiegłym roku pokazał, że z dość średnim składem potrafił spokojnie zająć 11 miejsce w lidze. W tym roku jak dla mnie musieliby mieć sporo szczęścia by powtórzyć ten sukces. Kadra za bardzo się nie zmieniła i ciężko jest znaleźć piłkarzy, który mogą poprowadzić tą drużynę do sukcesu, bo jak można dobrze wróżyć ekipie w której liderem będzie Chamakh. Z pewnością dużo osób się ze mną nie zgodzi, ale ja w tą drużynę po prostu nie wierzę. Jedyną rzeczą jaka może obronić stołeczną drużynę to przygotowanie fizyczne i kondycja bo tego drużynom Pulisa nie można zabrać. Jak dla mnie Arsenal w takiej formie nie powinien mieć żadnych problemów z pokonaniem gości.
Braki kadrowe:
Arsenal - Ospina, Gnabry, Miyachi, Walcott
Crystal Palace - Mariappa ?, Thomas, Delaney, Williams
Typ: Arsenal (-1.5) - 1.82 Marathonbet ⛔ 2:1

źródła:
www.przegladsportowy.pl
http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

Otrzymane punkty reputacji: +5
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Zastanawiałem się nad typem w kierunku Crystal Palace, który zaproponował Bułeczka, a tymczasem Pulis opuszcza zespół, także osobiście odpuszczam ten mecz... http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2725191/Tony-Pulis-leaves-Crystal-Palace-eve-new-Premier-League-season-disagreement-board-transfers.html
To niezła lipa. Zakład już postawiony i pewnie trzeba będzie kontrować, żeby przynajmniej część środków odzyskać. Wracając do Pulisa, to jego zwolnienie to najgorsza rzecz jaka mogła się przytrafić Crystal. W Crystal grali piłkarze na poziomie Championship, przyszedł Pulis, ogarnął ich i zrobił solidną drużynę. W tym momencie CP to jeden z najpoważniejszych kandydatów do spadku, bo bez Pulisa to wciąż drużyna z piłkarzami na poziomie Championship + ci trzej co przyszli do drużyny teraz. Rozumiem prezesa, że nie chciał zadłużać klubu i nie zgodził się na więcej transferów, ale z drugiej strony ciekawe co stało się z kasą za poprzedni sezon. Przecież Premier League to duża kasa, nawet jak się zajmie to ostatnie miejsce to są to potężne pieniądze. A CP zajęło w dodatki miejsce w środku tabeli. Ciekawe gdzie ta kasa poszła? Pozostałe kluby z tych dolnych rejonów tabeli jakoś było stać na kilkumilionowe transfery, a tylko CP szarpnęło się za Campbella niecały 1 mln funtów. Takie transfery są śmieszne nawet jak na klub grający w Championship. Za rok kibice będą mogli pogratulować swojemu prezesowi jego decyzji, ale będzie to już w Championship, czyli tam gdzie jak widać jest ich miejsce.

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Manchester United-Swansea
MU powyżej 1.5 kartki
2.50
Bet365
Panowie moim zdaniem znaczne value. Po pierwsze sędzia - Mike Dean. W tamtym sezonie gwizdał w 38 meczach; 131 żółtych i 7 czerwonych kartek. W ubiegłym sezonie sędziował 3 mecze United: ligowe potyczki z Spurs (3 kartki dla MU) i z Soton (2 kartki MU) oraz mecz w ramach FA CUP z Swansea ( czerwona Rafaela a wiadomo,że Bet365 rozlicza to jako 2 kartki). Jak widać 3/3 linia pokryta. Po drugie kontuzje - Rafael, Shaw, Evans, Carrick, Welbeck. Defensywa rozłożona - dodajmy do tego odejścia Vidica, Rio i Evry. Po trzecie 3-5-2 - to mega ofensywny styl więc narażenia na kontry a więc możliwość fauli taktycznych. Swansea nie jest mocna ale moim zdaniem 2 kartki przy debiucie, przy takim przeciwniku, presji mogą paść. Ja osobiście szanse oceniam 50/50. Ja w to wchodzę.

Otrzymane punkty reputacji: +11
P 1,1K

patryk10

Użytkownik
West Bromwich Albion - Sunderland typ 2
Bardzo ciekawie zapowiadający się pojedynek pomiędzy West a Sunderlandem. Oba zespoły zrobiły kilka ciekawych transferów do West dołączyli Brown Ideye (Dynamo Kijów),Lesscot ( Man City), Poconogli (H96). Natomiast do ekipy Poyeta dołączyli Rodwell,Buckley , Patric van Aanholt,Gomez,Pantilimon.
Wydaje mi się że w tym meczy Sunderland będzie grał z kontry i wygra ten mecz 0-1, 0-2 .WBA to co prezentowali w ostatni sezonie to porażka i jak dla mnie są faworytami do spadku .
Na pewno WBA nie zagra Lescott, a także Morrison, Sessegnon oraz McAuley.
W Sunderlandzie niepewni występu są Jones i Giaccherini.

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#1#
Spotkanie: Man Utd vs. Swansea ⛔
Typ: Man Utd Over 1.5 gola
Kurs: 1.50
#2#
Spotkanie: QPR vs. Hull ⛔
Typ: Remis
Kurs: 3.30
#3#
Spotkanie: Newcastle vs. Man City ✅
Typ: Man City Over 1.5 gola
Kurs: 1.61
Na początek sezonu coś luźnego bez większych przemyśleń. Utd po zmianie trenera w spotkaniach towarzyskich spisuje się świetnie i u siebie na pewno będą chcieli pokazać siłę. Sądzę, że może skończyć się pogromem, więc over 1.5 gola jak najbardziej na miejscu. Zastanawiałem się także nad HT/FT na Utd, ale tutaj jest większe ryzyko. Mogą się rozkręcić dopiero w drugiej połowie i napukać bramek.
Co do drugiego meczu to drużyny za dużo nie strzelają. Ostatnie trzy bezpośrednie mecze kończyły się remisem, więc dlaczego na początku sezonu ma być inaczej? Wiadomo, że niektórzy zawodnicy będą jeszcze myślami na wakacjach, więc mecz może być pasywny. Drużyny przewiduję, że będą grać defensywnie, byleby nie stracić bramki. Kurs bardzo ładny, więc może warto skorzystać lekko.
Trzecie, ostatnie spotkanie na tę kolejkę to podobnie jak Utd. Za $ejkami nie przepadam, ale trzeba przyznać, że mają kim postraszyć. Wbiją przynajmniej dwie bramki Newcastle, które tamtego sezonu na pewno nie wspominają dobrze. Jeśli tylko napastnicy się skoncentrują na swojej robocie to powinno być izi.
Jak pewnie zauważyliście brak informacji u mnie o kontuzjach, ew. zawieszeniach, transferach. Na razie się z tym powstrzymam, bo nie za bardzo się orientuję w tych aspektach co do wszystkich drużyn. Od następnego weekendu postaram się już te najważniejsze informacje przytaczać.​

C 0

crash911

Użytkownik
Co myślicie o AKO:
Arsenal(-1) - Crystal Palace
MU - Swansea
o kursie 2.28? Oba zespoły graja u siebie, wszystko sprzyja ku łatwym wygranym, warto stawiać większe kwoty?

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
W poprzednim roku pamiętam jak zaczął Arsenal sezon. Nie byłbym taki pewny, bo to, że się wiele zmieniło nie ulega wątpliwości, tylko czy czasami panowie jeszcze na wakacjach nie są ;) Pierwszy mecz Arsenalu całkowicie bym odpuścił. Mogą zmiażdżyć albo przegrać po walce ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom