Miedź - Pogoń
obie strzelą @1,75 forBET
Miedź DNB @1,95 forBET
Po latach "dobijania się" do
Ekstraklasy wreszcie udało się właścicielowi Miedzi wprowadzić klub do najwyższej ligi, szykuje się jutro wielkie święto w Legnicy. Dla mnie jako kibica Zagłębia ma to o tyle znaczenie, że będziemy mieć kolejne derby, tyle tytułem wstępu. Teraz już do samego meczu, jak już wspomniałem klub z Legnicy był budowany przez kilka sezonów i awans na pewno nie był przypadkiem, dodając do tego, że jest to ich debiut, mecz otwarcia, a także mecz u siebie, uważam, że mogą się pokusić o zwyciestwo, jednak dla spokoju ducha asekuruję się zwrotem w przypadku remisu. W Miedzi wszyscy są gotowi, nie ma żadnych absencji, natomiast w Pogoni nie wystąpią Jarosław Fojut oraz Soufian Benyamin, Pogoń na pewno ma bardziej doświadczony zespół, ale beniaminkowie w pierwszej części sezonu potrafią zaskakiwać, dlatego myślę, że punkty zostaną w Legnicy, jeżeli nie uda im się wygrać to na remis stać ich na pewno, drugi typ na obie strzelą także wydaje mi się całkiem realny, poczatek sezonu, drużyny nie są jeszcze do końca zgrane i o błędy w obronie nie trudno.
przewidywane składy na ten mecz:
Miedź Legnica (4-2-3-1): Sapela - Zieliński, Bozić, Osyra, Kwame - Gargula, Augustyniak - Marquitos, Forsell, Łobodziński - Piątkowski
Pogoń Szczecin (4-2-3-1): Załuska - Nunes, Dvali, Rudol, Niepsuj - Drygas, Kozulj - Frączczak, Majewski, Delev - Rasmussen
Jagiellonia - Lechia
Jagiellonia strzeli powyżej 1,5 gola @2,05 forBET
powyżej 2,5 gola @2,05 forBET
Drugie jutrzejsze spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, faworytem na pewno są gospodarze i to oni są według mnie faworytem, jednk ciekawi mnie jak zaprezentuje się Lechia Stokowca, który mógł przepracować cały okres przygotowawczy z drużyną, więcej do udowodnienia na pewno mają goście z Gdańska, ktorzy w poprzednim sezonie mieli walczyć o puchary, a praktycznie do końca musieli bronić się przed spakiem, Jaga która w przyszłym tygodniu zaczyna
eliminacje do Ligi Europy nie została osłabiona po sezonie i ponownie ma walczyć o mistrzostwo. Myślę, że będą się chcieli jutro pokazać i wygrają przed własną publicznością, ja jednak tradycyjnie próbuję trochę bezpieczniej, a mianowicie, że gospodarze strzelą minimum 2 gole, liczę równiez na bramkę gości stąd typ na over. Drugim aspektem przemawiającym za overem są bezpośrednie mecze obu ekip rozegrane w poprzednim sezonie, w Białymstoku Jaga wygrała 4:1, a w Gdańsku padl remis 3:3.
KE 205