Widzę że szał typów i analiz na rozgrywki cieszące duszę każdego piłkarskiego kibica, mianowicie
Champions League i słynna "kaszanka" to coś co przyprawia o dreszcze nawet siedząc przed telewizorem. Już jutro z ponad miesięcznym opóźnieniem spowodowanym "korownaświrusem" ruszają najbardziej elitarne klubowe rozgrywki na świecie. Poniżej kilka typów i spostrzeżeń ode mnie.
20.10.20.20 g. 21.00 Barcelona- Ferencvaros
Typ: over 1,5 HT
Kurs: 1,84
Marathonbet
Stawka 6/10
Barcelona strzeli w obu połowach @ 1,44 Fortuna 9,5/10
Na Camp Nou Barcelona podejmuje węgierski Ferencvaros, oba zespoły to nieco inny rozmiar kapelusza. Barcelona nawet bez formy i drugim garniturem nie powinna mieć problemów z pokonaniem z zespołem gości, u których największą postacią jest Sergiy Rebrow na ławce trenerskiej, legenda Dynama Kijów z którym 9- krotnie zwyciężał w lidze ukraińskiej. Jednak po przejściu w 2000 roku do Tottenhamu, kariery na wyspach już nie zrobił. Wracając do zespołu gości to ja osobiście z nazwisk to kojarzę bramkarza Bogdana, który dość dobrze wygrzewał ławkę w Liverpoolu, Zubkowa który grywał trochę w Szachtarze no i Lovrencsicsa znanego z występów przy Bułgarskiej w Poznaniu. Cały zespół gości wyceniany jest na ~ 25 mln euro, czy mniej więcej tyle co prawa noga Messiego. Rozumiem że ani nazwiska, ani pieniądze nie grają i mimo tego ze goście awansując do fazy grupowej wyeliminowali Celtic, Dynamo Zagrzeb czy Molde to nie widzę ich szans w starciu z Dumą Katalonii. Zespół z Węgier awansował do fazy grupowej
LM po 25 latach, gdzie mierzył się w tedy w grupie z Realem Madryt, Ajaxem i Zurichem, gdzie zajął 3 miejsce w grupie. Sam awans do fazy grupowej zatem to już ogromny sukces Węgierskiego zespołu, i zderzenie na dzień dobry z jedną z najlepszych drużyna na świecie to będzie spore wydarzenie nie tylko dla kibiców ale i dla zawodników.
Barcelona nieco podrażniona porażką na ligowym podwórku z przeciętnym Getafe, i wg doniesień Hiszpańskiej prasy z uwagi na zaplanowane na sobotę 24.10
El Clasico Koeman ma nieco przewietrzyć skład. Jednak nie upatrywałbym tutaj wielkiej szansy gości, bo czy wyjdzie z przodu duet Messi- Griezman czy Coutinho- Fati to nie zrobi dla nich większej różnicy. Rzekłbym nawet że ambitni zmiennicy będą chcieli udowodnić swoją wartość i zagrają na większej motywacji niż starzy wyjadacze.
Jako główny zakład proponuję over 1,5 bramki do przerwy. Zakładam że Barcelona od samego początku mocno przyciśnie dużo niżej notowanego rywala i już w pierwszej połowie powinna przynajmniej dwukrotnie skaleczyć rywala, zresztą jako poboczny zakład proponuję BTTS i over 2,5 bo Barca wymieni też defensywę i tam widzę szansę na bramkę gości.
Over 2,5 + BTTS @ 3,15 Fortuna 3/10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20.10.2020 g. 21.00 Chelsea- Sevilla
Typ: Sevilla strzeli do 72 minuty
Kurs: 1,64
Fortuna
6/10
Chelsea mimo chyba najpotężniejszych wzmocnień w letnim okienku jak na razie nie prezentuje się na miarę oczekiwań. W weekend głupio wypuszczone 3 punkty, i aż 3 stracone bramki z przeciętnym Southampton. Po 5 kolejkach tylko 8 punktów, nie tego spodziewali się kibice po zakontraktowaniu Silvy, Chillwela, Havertza, Ziyecha, Wernera. Sevilla z kolei to zwycięzca Ligi Europy, który w meczu o superpuchar Europy poległ dopiero po dogrywce z Bayernem Monachium.
Co mnie skłania ku typom na Sevillę:
1. Dziurawa defensywa Chelsea z wpuszczającym klopsy Kepą między słupkami
2. Dobra gra Sevilli w meczach na wyspach:
2015 z City P 2-1,
2016 z Liverpoolem W 1-3,
2017 z Leicester P 0-2,
2017 z Liverpoolem R 2-2,
2018 United W 1-2
Uważam że zobaczymy ciekawe widowisko, na papierze powinna wygrać Chelsea ale wybieram w mojej ocenie bezpieczniejsze zakłady w kierunku bramek.
Alternatywnie:
over 2,5 + BTTS @ 2,02 Fortuna 5/10