Bayern Monachium â FK Rostov
Na pierwszy ogień idzie mecz, gdzie faworyt jest jeden, i każdy inny wynik niż pogrom gospodarzy będzie niespodzianką. Drużyna prowadzona przez Carlo Ancelottiego bardzo dobrze weszła w sezon, w pierwszym meczu o stawkę, wygrali z BVB i zdobyli kolejne trofeum. W pucharze Niemiec zrobili swoje. W krajowych rozgrywkach, na początku rozgromili u siebie Werder, a w ten weekend po ciężkim meczu wygrali z Schalke, ale raczej nie ma co się obawiać moim zdaniem, co najważniejsze może nie dominowali w tym spotkaniu, ciężko im się grało, ale potrafili wyczekać rywala i w końcówce stworzyli sobie cztery 100% okazje, z czego Lewandowski miał trzy, a wykorzystał tylko jedną. Tutaj muszę się przyznać, że nie doceniłem ich ostatniego rywala, Schalke, bo po pierwszym słabym spotkaniu, pokazali klasę, teraz z perspektywy czasu, wydaję mi się, że ich pierwsze spotkanie w lidze, to był wypadek przy pracy, i teraz powinno być już lepiej, ale wracajmy do naszego spotkania. FK Rostov wyeliminowało w ostatniej rundzie eliminacji
LM, Ajax Amsterdam, czym sprawili sporą niespodziankę, w pierwszym meczu udało im się zremisować 1:1 w Amsterdamie. Formalności dopełnili u siebie gromiąc drużynę z Amsterdamu 4:1, ale Bayern to nie Ajax. Rok temu gromili u siebie rywali : 4:0 z Olympiakosem,5:0 z Zagrzebiem,5:1 z Arsenalem. Można by było tutaj szukać jakiś większych HA, ale moim zdaniem niema, co kombinować. Myślę, że Bayern spokojnie trzy bramki strzeli i żadnej nie straci. Trudny mecz rozegrali z Schalke, ale oprócz jednego strzału z daleka(poprzeczka, po interwencji bramkarza), i nieodgwizdanego karnego, rywale im nie zagrozili.
Bayern over 1,5 & 1,11 & Betsson
Bayern over 2,5 & 1,43 & Betsson
Bayern(-2,5) & 1,70 & Betsson
Wynik : 5:0
Manchester City - B. Monchengladbach
Przyjście Pepa było świetnym posunięciem Manchesteru. Manchester City wydał ponad 200 milionów funtów na transfery tylko na dwójkę młodych graczy: John Stones - Leroy Sane przeznaczając połowę tej kwoty, w dodatku w zasadzie nie sprzedawał niepotrzebnych zawodników, a ich wypożyczył. City świetnie rozpoczęło rozgrywki, ostatni mecz wygrana w derbach 2:1, co na pewno tylko wzmocni zespół przed pierwszym meczem w fazie grupowej
LM. Zespoły rok temu spotkały się również w
LM, dwa razy lepsze było wtedy City, na wyjeździe wygrali 2:1 i u siebie 4:2. Goście podejdą do spotkania w trochę gorszych nastrojach po porażce w lidze na wyjeździe 1:3. W Borussii latem odszedł lider środka pola Granit Xhaka, za którego Arsenal musiał zapłacić aż 45 milionów euro.
Niema co się rozpisywać, gospodarze powinni spokojnie wygrać ten mecz, a kurs na taki HA(-1,5) u siebie powyżej 2,00 to ja biorę.
Manchester City(-1,5) & 2,09 & Betsson
Wynik 4:0
Benfica - Besiktas
Benfica, ćwierćfinalista ostatniej edycji
LM, rok temu dość pewnie wyszli z grupy, zajmując drugie miejsce,z 10 punktami, trzecia drużyna, również z Tureckiej ligi jak w tym meczu, Galatasaray, miało pięć oczek mniej. Do pierwszego Atletico stracili tylko trzy punkty. Z Atletico zdobyli trzy punkty, na wyjeździe wygrali 1:2, u siebie przegrali 2:1. Co najważniejsze dwa mecze z słabszymi drużynami czyli z Astaną i Galatasaray, wygrali z pierwszymi 2:0, z drugimi 2:1. Myślę, że Besiktas jest podobną drużyną do ubiegłorocznej Tureckiej, myślę, że u siebie będą groźni, ale na wyjazdach powinni zbierać baty. Grupa wyrównana, Napoli + Benfica powinny awansować, ale na pewno nie można tracić punktów u siebie. Jeszcze zobaczmy jak później szło Benfice,w 1/8 ograli Zenit, wygrywając u siebie 1:0 i 2:1 na wyjeździe. W ćwierćfinale trafili na Bayern i pokazali się z naprawdę dobrej strony, na wyjeździe przegrali tylko 0:1, a u siebie walczyli i zremisowali 2:2. Spokojnie typ do pokrycia, to gospodarze powinni dominować w spotkaniu.
Benfica over 1,5 & 1,83
Wynik : 1:1
Dyn. Kiev - Napoli
Napoli w formie, stwarzają sobie dużo okazji w meczu. Powinni spokojnie tutaj wygrać strzelając 2+ bramki. Co prawda Dynamo rok temu awansowało z grupy, a mieli Porto + Chelsea, ale kto interesuje się piłką, może sobie przypomnieć w jakiej formie był te kluby w tamtym czasie. Na przeciw ich stanie rozpędzone Napoli, które w trzech meczach ligowych zdobyło jak dotąd dziewięć bramek. Callejon w ostatnich dwóch spotkania cztery bramki, jest jeszcze Milik, Mertens, Hamsik, Zieliński, no 3 na prawdę dobrze wygląda Napoli.
Napoli over 1,5 & 2,31
Wynik : 1:2