>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

1 Kolejka Ekstraklasy 29.07 - 01.08.2011 (Inauguracja)

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP
W ramach przypomnienia:

Eurosport 2 przeprowadzi relacje z meczów Ekstraklasy, najwyższej klasy rozgrywkowej polskiej piłki nożnej od sezonu 2011/2012 do 2013/2014. Eurosport 2 będzie pokazywał na żywo jeden mecz w tygodniu, w każdy poniedziałek. Pierwszy mecz nowego sezonu w Eurosporcie 2 już 1. sierpnia!

Ta wiadomość musi zdopingować polskich piłkarzy. W sezonie 2011/12 rozgrywki Ekstraklasy za pośrednictwem Eurosportu 2 będzie można śledzić w sumie w 22 krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Eurosport 2 dzięki sublicencji będzie pokazywał na żywo w poniedziałek wieczorem jeden mecz z każdej kolejki.
Transmisje z poniedziałkowych meczów będą docierały nie tylko do gospodarstw domowych w Polsce, które mają dostęp do Eurosportu 2, ale także tych za granicą. Poczynaniom polskich piłkarzy będą się mogli przyglądać kibice jeszcze z 21 krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Eurosport 2 będzie docierał z transmisją na żywo z meczów Ekstraklasy do 16 milionów gospodarstw Europy Centralnej i Wschodniej oraz Skandynawii.
Już w poniedziałek o godzinie 18:30

Otrzymane punkty reputacji: +2
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Widzew Łódź - Wisła Kraków
No i przyszła pora na moją sobotnią propozycje. Lubię spotkania Widzewa z Wisłą, bo zwykle w tych meczach nie wieje nudą i te emocje jednak się udzielają. Wczoraj liga rozpoczęła się, wg mnie na wysokim poziomie jak na Ekstraklasę, sporo goli + dobry futbol. Oby dziś było podobnie.
Widzewiacy w poprzednim sezonie mimo iż nie byli super pewni awansu, to ich gra w niektórych spotkaniach mogła cieszyć oko. Szczególnie dobry początek sezonu i na tle tych wszystkich innych drużyn z dołu tabeli (Piast, Bytom, Ruch czy Cracovia) to oni grali najbardziej ciekawy futbol. Widać, że ekipa ta potrafi operować piłką, przyśpieszyć grę. Klub opuściło jednak paru kluczowych zawodników. W Łodzi nie zobaczymy już napastników - Robaka i Sernasa, pozbyto się także obrońcy Szymanka. W zamian ściągnięto przede wszystkim Zigajevsa i Riskiego. Obrona Widzewa jest na optymalnym poziomie, Ukah, Broź, Dudu i Bieniuk + wysoki Mielcarz w bramce coś tam gwarantują. W ataku myślę wielkie nadzieje w Dzalamidze, który miał przebłyski i teraz ten jego talent powinien eksplodować.
Wiślacy zapowiadają, że specjalnego oszczędzania na rewanż z Litexem nie będzie. Oczywiście Maaskant zapewne da odpocząć paru zawodnikom, ale wielkich pustek i drugie składu nie będzie, zresztą Wisła ma długą ławkę rezerwowych i może sobie pozwolić na rotowanie składem. W jakiej formie jest Biała Gwiazda mogliśmy to zauważyć w meczach eliminacyjnych. Widać, że z każdym tygodniem jest progresja, dobrze, że jest niezła skuteczność.
W ostatnich latach mecze pomiędzy tymi drużynami są ciekawe, co pisałem na początku, ale też jednostronne. Wystarczy spojrzeć na statystyki, Wisła po prostu ma patent na Widzewiaków, nie dość, że nie przegrali w ostatnich 7 meczach to aż 6 z nich wygrywali. Na przełamanie się nie zanosi, Widzew ma słabszy skład niż w poprzednim sezonie, a Wisła co najmniej taka sama siła co pół roku temu. Oczekuje dobrego widowiska i kilku bramek. Mistrz powinien zacząć od zgarnięcia 3 punktów.
Moje propozycje:
Wisła wygra --- 2.20 ⛔
WYNIK: 1-1

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Widzew Łódź - Wisła Kraków
1:1​
O godzinie 18 piłkarze Widzewa podejmować będą aktualnego mistrza Polski Wisłę Kraków. Wg wielu osób zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Wisła. Moim zdaniem faworytem jest, ale nie konieczne takim pewniakiem. Jak wiemy Wiślacy walczą obecnie o Ligę Mistrzów i to jest ich cel numer jeden o czym wspomina trener Maaskant: „Rozpoczynająca się liga jest dla nas ważna, ale gramy też w europejskich pucharach, które również są dla nas bardzo ważne. W tym momencie nawet ważniejsze, więc dokonam kilku zmian w składzie.&quot; Na pewno zmiennicy którzy pojawią się na murawie tacy jak na przykład Biton czy Garguła będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony co jest spowodowane walką o miejsce w składzie. Natomiast piłkarze, którzy na chwilę obecną mają największe szanse na podstawową &quot;11&quot; mogą starać się oszczędzać przed rewanżem z Litexem. Mam tu na myśli chociażby Meliksona bez którego chyba nikt nie wyobraża sobie meczu z Bułgarami. Tyle o Wiśle. A jak wygląda sytuacja w Widzewie? Z klubu odeszli tacy zawodnicy jak Darvydas Sernas (spore osłabienie siły ognia zespołu), Paul Grischok czy Rafał Grzelak. Sprowadzony został Princewill Okachi, który pozytywnie zaprezentował się w spotkaniach sparingowych, ale raczej nie jest jeszcze gotowy do gry 90 minut czy decydowaniu o sile zespołu jak Sernas. Do tego należy zauważyć fakt, że z klubem nie pracuje już Czesław Michniewicz. Jego następcą został Radosław Mroczkowski. Wydaje się więc, że drużyna z Łodzi jest w tym sezonie słabsza niż w ubiegłym. Nie zmienia to faktu, że będą chcieli dziś postawić Wiśle twarde warunki. Natomiast niewiadomą pozostaje na razie skład Białej Gwiazdy na to spotkanie oraz zaangażowanie niektórych piłkarzy. Dlatego nie zaryzykuję typu na &quot;czystą&quot; dwójkę. Jeśli już to z wykluczeniem remisu.
Moje propozycje:
Wisła dnb (około 1.58) ▶
remis (około 3.10) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
LEGIA WARSZAWA - ZAGŁĘBIE LUBIN
W jednym z ciekawiej zapowiadających się spotkań inauguracyjnej kolejki T-Mobile Ekstraklasy, Legia Warszawa na własnym stadionie podejmować będzie Zagłębie Lubin. Gospodarze juz są po jednym oficjalnym meczu w tym sezonie a mianowicie po rozegranym meczu w europejskich pucharach z Gaziantensporem. Oglądałem ten mecz od pierwszej minuty. Na początku gra Legionistów nie wyglądała najlepiej, dali się Turkom zepchnąć do defensywy. Błędy Rzeźniczaka jednak nie wpłyneły na wynik spotkania. Podobała mi się gra Żewłakowa oraz Wawrzyniaka, gdyż dzieki nim udalo sie uniknać straconej bramki. Gra defensywna byla poukładana i mecz zakończył sie zwycięstwem Legionistów, a to dzieki świetnej akcji Danijela Ljuboji, - nowego nabytka Legi i Miroslava Radovicia. Legia mierzy w mistrzostwo Polski, takie aspiracje są co rok, ale teraz mi się wydaje, że mając wieksze doświadczenie oraz w składzie takich rutyniarzy jak Ljuboja czy Żewłakow Skorża może śmiało stwierdzić że sukces jest w ich zasięgu. Plany Legii zamierza jednak pokrzyżować Jan Urban i prowadzone przez niego Zagłębie Lubin, w których doszło do poważnych zmian kadrowych. Zespół opuściło kilku zawodników, którzy nie spełnili pokładanych w nich nadziei (Amer Osmanagić, Wojciech Kędziora, Przemysław Kocot, Fernando Dinis, Martins Ekwueme). Jedynym poważnym osłabieniem jest odejście Dawida Plizgi do Jagiellonii Białystok. W ich miejsce przyszło kilku ciekawych piłkarzy jak Błazej Telichowski, Patryk Rachwał, Janusz Gancarczyk czy Darvydas Sernas. Zagłebie wiec tez mierzy wysoko. Statystyki przemawiaja za Legią i mysle ze na własnym stadionie potwierdza to zwyciestwem nad ekipa z Lubina. Mając w składzie takie gwiazdy jak Ljuboja, Radovic, Vdorljak, utalentowany Kucharczyk, nalezy smialo myslec o zwyciestwie. Legia ma zmiennikow na kazdej pozycji i to powinien byc atut. Stawiam na zwyciestwo gospodarzy.

Typ: 1
Kurs: 1,55
Bukmacher: Betclic

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Legia-Zagłębie
Legioniści podobnie jak dzisiaj Wisła mają w głowie rewanż z Turkami. Fakt że w Turcji pokazali fajną piłkę ale teraz przyjdzie im zmierzyć się ze znacznie mocniejszym niz w poprzednim sezonie Zagłębiem, mocniejszym gdyż odejście Plizgi i niegrającego Bartczaka stawiam niżej aniżeli transfery Małkowskiego, Sernasa, Hanka, Rachwała czy Telichowskiego. Do tego osoba trenera Urbana który co jak co ale drużynę Legii zna od podszewki. Zagłębie dysponuje w tej chwili bardzo dużym potencjałem w ofensywie. Pawłowski, Abwo, Małkowski potrafią dobrze dogrywać piłki natomiast Sernas czy Traore skutecznie wykończyć akcję. Ten ostatni wiosną miał już przebłyski dawnej gry, teraz może być tylko lepiej. W Legii można spodziewać się jakichś zmian a jesli nie to będzie to z korzyścią dla Lubinian bo piłkarze w naszej lidze dwóch dobrych meczy w tygodniu zagrać nie potrafią :p Atutem Legii mecz u siebie i świetny doping, minusem zmęczenie wojażami po Turcji.
Co ciekawe w poprzednim sezonie na otwarcie Legia również zmierzyła się z Zagłębiem i wówczas skończyło się na 2-1, myślę że jutro powtórki nie będzie ????
Kurs na Legię 1,75 nie warty ryzyka, skłaniam się ku Zagłębiu z podpórką po @ 1,98
Zastanawiam się też nad obie strzelą bo Zagłębie defensywą nie zachwyca, z drugiej strony ciekawe jaką taktykę na ten mecz obierze Urban...
jose_bastiano Kurs na Legię w Unibecie choćby @ 1,75 a nie marne 1,55 ;)

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Warszawiacy udanie zainaugurowali sezon wygrywając na gorącym terenie w Turcji z Gaziantep-spor.Spora w tym zasługa Serbskiego duetu Radović - Ljuboja oraz całego bloku defensywnego łącznie z krytykowanym bramkarzem Wojtkiem Skabą.O współpracy dwóch Serbów pisałem tuż po zakończeniu sparingowego meczu Legia - Żargilis.Myślę że Ci dwaj coraz lepiej rozumiejący się zawodnicy to będzie spory atut Wojskowych w dzisiejszym meczu.
Przed starciem z „Miedziowymi” Maciej Skorża nie może liczyć na Jakuba Koseckiego, a pod znakiem zapytania stoi również występ Dicksona Choto.
W Zagłębiu natomiast sporo nowych dobrych zawodników którzy przyszli przed sezonem.Miedziowych wzmocnili piłkarze z dużą renomą w Polsce, tacy jak: Darvydas Sernas, Błażej Telichowski, Patryk Rachwał czy Janusz Gancarczyk.
Jak dla mnie zespół Zagłębia może być &quot;czarnym koniem&quot; tych rozgrywek.Mimo tego że jestem kibicem Legii to bacznie będę się przyglądał wynikom i tym co będzie działo się w klubie z Lubina ze względu na sympatię do trenera Urbana.
Życzę im jak najlepiej lecz dopiero od drugiej kolejki ligowej ????
Dzisiaj myślę że obie drużyny zaprezentują nam dobry futbol w którym nie zabraknie bramek.Liczę na wynik coś koło 2-1 dla tego też moje dwa typy na ten mecz to :

BTS --&gt;2,15
over 2,5 --&gt;2,30

EDIT :
PS : W 2009 roku Legia w pierwszej kolejce sezonu również grała u siebie z Zagłębiem.Spotkanie wygrali Wojskowi 4-0.

nocoz21 2

nocoz21

Użytkownik

Wszystko o tym meczu już napisaliście, ale dołożę swoje pięć groszy. Uważam że Jan Urban ze swoimi piłkarzami przyjedzie po pełną pulę na Łazienkowską. Legia za wiele się nie zmieniła od czasu jego odejścia, trochę się wzmocniła. Natomiast Zagłębie, nie ukrywam że zaskoczyło mnie jak i pewnie wielu głównie transferem Sernasa. Ten ruch może okazać się strzałem w dziesiątkę. Myślę że już w tym meczu Lubinianie udowodnią że trzeba będzie się z nimi liczyć w tym sezonie. Szanse oceniam 55 do 45 na Zagłębie a kurs 5.00 na sportingbet jest wart zakładu. Ja zaryzykuje i polecam bo według mnie to spore lekceważenie przez buki drużyny miedziowych.

G 0

grzela85

Użytkownik
Podbeskidzie - Jaga

W kadrze Podbeskidzia nie ma zbyt wielu piłkarzy z ograniem ekstraklasowym co może mieć wpływ na ich grę. W Jadze natomiast po zmianie trenera atmosfera w drużynie jest dobra i myślę ze piłkarze w tym meczu będą chcieli się pokazać nowemu trenerowi z jak najlepszej strony i nie przegrają tego meczu z dużą szansa na wygrana.

horus 129

horus

Użytkownik

T-Mobile Ekstraklasa
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok
Data: 01.08.2011r.
Typ: NO BET
Wynik:
Dla mnie spotkanie Podbeskidzia z Jagiellonią to NO BET. Podbeskidzie nie ma jakoś szczególnie imponującej kadry, ale są beniaminkiem, grają pierwszy raz w historii na szczeblu Ekstraklasy, na dodatek u siebie, tak więc wszelkie braki umiejętności będą nadrabiać walką i zaangażowaniem, aby jak najlepiej zaprezentować się przed własnymi kibicami. Jaga natomiast po słabej wiośnie i katastrofalnym odpadnięciu z Ligi Europejskiej prowadzona jest teraz przez nowego trenera - Czesława Michniewicza. Tak więc nie wiemy czy przypadkiem nie zadziała &quot;efekt nowej miotły&quot; i czy Jagiellonia wreszcie nie poprawi swojej dyspozycji. Zawieszona została kara dla Thiago Cionka, a więc będzie on mógł wystąpić w spotkaniu z Podbeskidziem. Bezpośrednie pojedynki są na korzyść Jagi (bilans 5-2-1), ale pamiętajmy jak w Pucharze Polski jeszcze wtedy I-ligowe Podbeskidzie radziło sobie z drużynami z Ekstraklasy. Ja osobiście nie wiem czego spodziewać się po obu zespołach i granie czegokolwiek w tym meczu odpuszczam. Ani porażka Jagiellonii, która jak wiemy na wyjazdach radzi sobie kiepsko, a aby dostać się do Bielsko-Białej trzeba przebyć całą Polskę, ani wygrana, czy też remis mnie nie zdziwi, tak więc również i wszystkim innym odradzam grania tego meczu. Najrozsądniej wygląda under, ale 2:1 czy 1:2 jest też dosyć prawdopodobne. Najlepiej bez typowania usiąść przed telewizorem i jedynie obejrzeć to spotkanie.
Taka jest moja rada.​

duo 303

duo

Użytkownik
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin typ:X2 @2.05▶▶▶

Zacznę od postawy naszych &quot;pucharowiczów&quot; w 1 kolejce. Wisła dość niespodziewanie zremisowała i to rzutem na taśmę po golu w samej końcówce spotkania. Śląsk jak narazie przegrywa z Górnikiem u siebie 0:1. Teraz czas na Legię. Zagłębie w tym sezonie oprócz Wisły i Polonii Warszawa dokonało najlepszych transferów w lidze. Kupili Sernasa, który w formie jest czołowym napastnikiem ligi, Małkowskiego, jednego z lepszych zawodników poprzedniego sezonu. Jeżeli dodać do tego Pawłowskiego oraz Abwo to Zagłębie z przodu wygląda naprawdę imponująco. Trochę gorzej jest z tyłu. Hanek, Reina to jednak nie są jacyś klasowi obrońcy. Legia ma w perspektywie rewanż z Gaziantepsoporem, a więc piłkarze zapewne będą mieli gdzieś zakodowane aby przypadkiem nie złapać kontuzji także mogą czasem odpuścić ostrzejsze starcie. Poza tym na ławce Zagłębia zasiądzie trener Urban, który pokazał, że potrafi wygrywać prowadząc teoretycznie słabszą drużynę (patrz krótki epizod w Polonii Bytom). Legia co prawda wygrała z Gaziantepsporem ale nie oszukujmy się, to Turcy byli drużyną lepszą. Dziś spodziewam się kolejnej &quot;niespodzianki&quot; w T-mobile Ekstraklasie.

Dodatkowo:
BTS @1.75▶▶▶
over 2.5 @2.00▶▶▶
Zagłębie @4.70▶▶▶

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
odwołany​

Również popieram typy przeciwko Legionistom. Jak widać na przykładach Wisły czy teraz Śląska, drużyny walczące w Pucharach stawiają je wyżej niż obecnie mecze w lidze co moim zdaniem jest zrozumiałe. Do tego dochodzi oczywiście brak przyzwyczajenia gry na pełnych obrotach co kilka dni. Piłkarze Legii mają za sobą ciężki mecz w Turcji i nie chodzi tutaj wyłącznie o poziom sportowy rywala, ale także o pogodę (grali przy wysokiej temperaturze). W Legii mają spore wymagania co do osiągnięć na obecny sezon jednak nikt od Skorży nie będzie na razie wymagał zdobywania kompletu punktów w lidze dopóki Legioniści będą grać w Pucharach. Tym bardziej, że podobnie robią inne polskie zespoły - przykład Wisły której to piłkarze potraktowali mecz z Widzewem jak sparing. W Zagłębiu takiego &quot;problemu&quot; nie mają. Zespół został wzmocniony i na pewno stać go na wywiezienie z Łazienkowskiej przynajmniej 1 punktu a może nawet wygranie meczu co nie udało się Miedziowym od maja 2007 roku.

Moje propozycje:

Zagłębie lub remis (około 2.00)
Zagłębie strzeli (około 1.65)

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik
Widzę duże zainteresowanie typem x2. Nie chcę krakać ale to nie wróży panowie dobrze.
Zagłębie może i mocne mają kilku nowych zawodników ale czy to właśnie nie wyjdzie im lekko na minus??Wkomponowanie ich w skład.Zresztą sparingi zagrali przeciętnie.Pokonali Żiżkov i cypryjski zespół a przegrali wszystkie 3 mecze z drużynami z naszej ligi.

Flamaster pisząc że nikt w Legii nie będzie teraz wymagał zdobywania punktów w lidze bo maja puchary bardzo się mylisz.A jeśli odpadną z tych pucharów a w lidze będzie mało punktów to co wtedy??
A o tym że nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu i oszczędzaniu się przed Gaziantep niech posłuży wam skład Legii na mecz z Zagłębiem :
Legia: Wojciech Skaba – Jakub Rzeźniczak, Dickson Choto, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Manu, Ivica Vrdoljak, Janusz Gol, Miroslav Radović - Michal Hubnik – Danijel Ljuboja
Żewłakowa nie ma nawet na ławce.
Borysiuk rozpocznie mecz na ławce.

PS : A to że Wisła zremisowała i Śląsk też nic a nic nie tyczy się tego że Legia też musi ????
Uznał bym to nawet za bodziec dla Legionistów te remisowe wyniki dwóch drużyn które pewnie będą w tym sezonie walczyć z Legia o kolejne europejskie puchary - choc wiadomo to dopiero pierwsza kolejka

kuba22 921

kuba22

Użytkownik
Stawiam w tym meczu under 2,5 gola. Dla mnie to będą piłkarskie szachy, gdyż trener Jan Urban ustawi swój zespól defensywnie wyczekując na kontrę wiedząc, że taki klub jak Legia u siebie bedzie atakować. Wisła i Śląsk drużyny które nas reprezentują na arenie międzynarodowej swoje mecze zremisowały i jest prawdopodobne że dzisiejsze spotkanie zakończy sie podobnym wynikiem.
Kursy z Bet365:
Remis: 3,75
under 2,5 : 2.10

S 42

szuwi1

Użytkownik
Zależy od regulaminu buka, ale mecz to tak odległy termin, że raczej wszędzie zwroty nastąpią. Najczęsciej jest tak, że musi się odbyć do 2 czy 3 dni po pierwotnym terminie, a jeśi nie, to zwrot.

//kukla:
Na pewno zwroty ????
Powinny być jeszcze dzisiaj - max. jutro.
Trzeba tylko poczekać na oficjalną informację o przełożeniu spotkania dalej niż za 3 dni

bukqueen 23

bukqueen

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie - Jagiellonia
Typ: 2/2
Kurs: 3.80
Bukmacher: Unibet
Analiza: Inauguracja sezonu w Bielsku Białej. Absolutny beniaminek tych rozgrywek zagra z Jagiellonią Białystok.Drużyna dzisiejszych gości ma już nowego trenera.Został nim Czesław Michniewicz.Powód - oczywiście przegrana z kazachskim Irtyszem Pawłodar w eliminacjach Ligi Europejskiej.Teraz Jagiellonia Białystok ma już na głowie tylko walkę w krajowych rozgrywkach.Myślę, że dzisiaj Jagiellonia Białystok od pierwszych minut meczu po prostu rzuci się na przeciwnika.Lech Poznań w piątek dał przykład jak należy grać z beniaminkiem.Dlatego typuję wynik 2/2.Jagiellonia Białystok już w pierwszej połowie powinna strzelić pierwszego gola.W ich bramce nadal stoi Grzegorz Sandomierski więc o to,że Jagiellonia nic nie straci jestem spokojny.Jagiellonia ma po prostu lepszych piłkarzy a już w tamtym sezonie udowodniła,że na wyjeździe też potrafi grać.Kurs na 2/2 jest świetny i po prostu trzeba go zagrać.Polecam Wam taki typ bo to okazja na zarobek.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Dzisiaj ostatnie spotkanie zamykające 1 kolejkę naszej ekstraklasy.

Podbeskidzie Bielsko Biala - Jagiellonia Bialystok
2:2 ZWROT

Typ: 1 DNB
Kurs: 2.00

Wielką niewiadomą pozostaje wyjściowa jedenastka Podbeskidzia na poniedziałkowe spotkanie. Wariantów trener Robert Kasperczyk ma nieskończoną ilość. Na pewno nie zmieni się styl gry naszego zespołu. Zagramy jednym defensywnym pomocnikiem, trójką ofensywnych, często zmieniających pozycje oraz dwoma napastnikami. Kto pojawi się w składzie? – Skład jest bardzo wyrównany. Zawodnicy, którzy wywalczyli awans w poprzednim sezonie, nie chcą sobie wydrzeć miejsca w jedenastce. Z kolei ci zawodnicy, którzy do nas dołączyli muszą powalczyć. Muszą przekonać nas, trenerów, że piłkarze, którzy wywalczyli awans są od nich słabsi – mówi szkoleniowiec Górali. Szeroka kadra i ogromna konkurencja, większa niż przed rokiem to ogromny atut Podbeskidzia. Co warte podkreślenia – nikt z bielszczan nie narzeka na kontuzje. Kasperczyk ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy.

W poniedziałek minie 499 dzień od kiedy piłkarze Podbeskidzia Bielsko-Biała przegrali na własnym stadionie ligowe spotkanie. 20 marca 2010 roku trzy punkty spod Klimczoka wywiózł Górnik Zabrze. Od tego dnia, w ligowym spotkaniu Bielska Twierdza pozostała niezdobyta.
Jagiellonia: Sandomierski - Bartczak, Skerla, Cionek, Norambuena - Kupisz, Hermes, Grzyb, Plizga - Burkhardt - Frankowski.
Podbeskidzie: Richard - Cienciała, Šourek, Dančík, Król - Sokołowski, Koman, Rogalski, Náther - Demjan, Cieśliński.
Sędzia: Szymon Marciniak (Płock)
Idzie idzie Podbeskidzie !!

karoluhu 10

karoluhu

Użytkownik
TS Podbeskidzie-Jagiellonia Białystok
O 18:30 odbędzie się spotkanie Miodowych z Białostoczanami. Kasperczyk, trener gospodarzy lubi zmiany, dużym wzmocnieniem jest Adrian Sikora który wraca po nieudanej przeprowadzce w &quot;świat&quot; piłkarski. Podbeskidzie nie musi nic udowadniać, są beniaminkiem i mogą grać luźno, bez większej presji, mają doświadczonego trenera. Natomiast Jagiellonia może mieć kłopot w tym spotkaniu, po pierwsze mecz wyjazdowy, to już nie to co na Słonecznej na Podlasiu, po drugie nowy trener Czesław Michniewicz, który w tydzień nie ogarnie zespołu, jak to było z Probierzem każdy wie... Jaga w przepięknym stylu przegrała w Lidze Europejskiej,lipa w meczach sparingowych i trener out. Zmiany w podstawowej jedenastce, Plizga, ogromne wzmocnienie na środku pola, i po za tym kilku nowych, choć bez szumu. Jaga moim zdaniem nie będzie bić się o Europejskie Puchary, o miejsca premiujące awansem w tym sezonie, raczej środek tabeli powinien byc szczyrem marzeń, i klubu i trenera. Uważam, że Podbeskidzie pokusi się o &quot;niespodziankę&quot; i wyciągnie remis z teoretycznie lepszym na papierze zespołem z Białegostoku.
Podbeskidzie-Jagiellonia - X @ 3,20 Tobet✅
Podbeskidzie-Jagiellonia - over 2,5 @ 2,30 Tobet
✅
2-2
PS: Sikiora trafi gola :]
Kapitalne spotkanie w wykonaniu obu ekip. Bramkarze zawiedli, szczególnie Zajac. Bielsko-Biała jakimś cudem nie wygrała tego meczu 3-2. W 92 minucie Sandomierski dokonał cudu i wybronił strzał z kilku metrów. Jagiellonia wróciła wtedy z dalekiej podróży. 0-2 do przerwy. 2-2 koniec. Świetne spotkanie, oby tak dalej w Polskiej Lidze. Ulewa tylko doprawiła to spotkanie

Otrzymane punkty reputacji: +4
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Podbeskidzie Bielsko - Biała - Jagiellonia Białystok
2:2​

Ciekawy mecz zapowiada się dzisiaj w Bielsku-Białej. Jak widać po wypowiedziach wyżej opinie na temat faworyta są podzielone. Osobiście najbliżej mi do stanowiska Horusa, który odradza typowanie tego spotkania. Wcześniej planowałem zagrać z podpórką na beniaminka jednak te plany pokrzyżowała zmiana trenera w Białymstoku. Na tydzień przed startem ligi Michała Probierza zastąpił Czesław Michniewicz. Zarząd dość długo zwlekał z tą decyzją. Po słabszej rundzie wiosennej Probierz pozostał na stanowisku. Nic się nie zmieniło nawet po blamażu z Irtyszem. Dopiero kolejne słabe wyniki podczas gier sparingowych przelały czarę goryczy wśród zarządu klubu. Tylko teraz pozostaje pytanie czy nie za późno. Michniewicz nie ma już możliwości przygotować drużyny do sezonu &quot;po swojemu&quot;. Musi opierać się na kadrze oraz na tym co już zostało zrobione. Mimo to zmiana na stanowisku szkoleniowca powinna dać odpowiedni efekt wśród piłkarzy, a wygląda na to, że tak się właśnie dzieje o czym świadczy wypowiedzieć Michniewicza: &quot;Jestem pod wrażeniem tego co prezentują zawodnicy, zarówno pod względem umiejętności jak też zaangażowania i zadaniem sztabu szkoleniowego jest utrzymanie tego jak najdłużej.&quot; Tak więc wydaje się, że powinniśmy zobaczyć Jagę grającą zdecydowanie lepiej niż ostatnio. Ale poprawa gry nie będzie gwarancją łatwego zwycięstwa. Podbeskidzie udowodniło już, że potrafi zagrać z teoretycznie mocniejszymi drużynami z Ekstraklasy. Dzisiaj przed własną publicznością również będą chcieli postawić twarde warunki i zagrać o pierwsze punkty zdobyte w Ekstraklasie w historii klubu. W przerwie klub pozyskał kilku zawodników z których najbardziej znany jest Adrian Sikora. Jednak Robert Kasperczyk zapowiada, że najpierw będą musieli udowodnić, że są lepsi niż ci zawodnicy, którzy wywalczyli awans by móc wskoczyć do pierwszej &quot;11&quot;. Zapowiada się więc ostra rywalizacja wśród graczy a to powinno wyjść na korzyść. Dzisiaj trener gospodarzy ma do dyspozycji wszystkich zawodników natomiast trener gości nie może skorzystać z Bartłomieja Grzelaka, Luki Pejovicia, Mladena Kašcelana oraz Marko Ćetkowicia.
Tak jak widać ciężko wskazać jednoznacznie faworyta tego spotkania. Dlatego odpuszczenie typowania wcale nie jest głupim pomysłem, ale można również za minimalną stawkę spróbować zagrać z podpórką na gości lub ewentualnie na under.

Moje propozycje:

Podbeskidzie lub remis (około 1.5)✅
under 2.5 (około 1.60)⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom