>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

1 Kolejka Ekstraklasy 29.07 - 01.08.2011 (Inauguracja)

Status
Zamknięty.
fioletowy1 0

fioletowy1

Użytkownik
Do tych analiz dt. meczu ŁKS - Lech dodam jeszcze, że możliwość obejrzenia meczu będzie miała 500 osobowa grupka z Łodzi, bowiem prezydent Bełchatowa nie zgodził się na organizowanie imprez masowych, a taką zalicza się od 999 osób wzwyż.
Na dodatek Mięciela zastąpi Bykowski, który w sparingach sobie lepiej radził od Mięciela, a Mięcielem nie ma co się zachwycać, pod koniec rundy I ligowej nie chciało mu się biegać po boisku i wątpię, żeby w ekstraklasie odegrał jakąś kluczową role, chyba że mu się w końcu zachce.
Dla mnie ten mecz to no bet.

arzoo 63

arzoo

Użytkownik
vs.

Cracovia Kraków - Korona Kielce
29 lipca, 13:30
-:-
Najciekawszym meczem do inwestowania pieniędzy w I kolejce Ekstraklasy będzie właśnie pojedynek drużyn z Krakowa oraz Kielc. Cracovia po heroicznym boju w rundzie wiosennej utrzymała się w Ekstraklasie. Co tu dużo mówić, niekiedy grę tej drużyny oglądało się z przyjemnością. Pokazali również jak groźni potrafią być na własnym obiekcie. Korona natomiast pomimo sporych oczekiwań znalazła się tuż nad Cracovią pod koniec sezonu i można powiedzieć, że była jedną z rozczarowań ubiegłego sezonu.
Jeśli chodzi o transfery to uważam, że te są zdecydowanie na plus jeśli chodzi o Cracovię. Zespół opuścili Mariusz Sacha, Łukasz Mierzejewski, Piotr Giza
, Marian Jarabica, Pavol Masaryk. Myślę, że poza Jarabicą oraz Mierzejewskim nie są to zbytnio osłabienia drużyny. W ich miejsce jednak ściągnięci zostali Krzysztof Nykiel, Mateusz Żytko, którzy mają odpowiadać za defensywę drużyny z Krakowa. Jeśli chodzi o przednie formacje to zakontraktowani zostali Andrzej Niedzielan, Rok Straus oraz Koen van der Biezen.
Zdecydowanie gorzej wygląda to w Koronie. Z drużyny odeszli wspomniany wyżej Andrzej Niedzielan, Edi Andradina, Marcin Tataj, Jacek Markiewicz i Sander Puri. Jak widać, poważnie spadła siła ofensywna Kielczan. Do drużyny dołączyli Tadas Kijanskas, Michał Zieliński oraz Artur Lenartowski. Gołym okiem widać, że skromny budżet Korony nie pozwolił odpowiednio wzmocnić się przed nowym sezonem. Konsekwencją tego jest cała masa młodzieżowców, którzy dołączyli do drużyny.. pytanie tylko czy są gotowi na grę w Ekstraklasie.
Cracovia w sparingach grała w kratkę. W 8 meczach ich bilans wygląda następująco: 3-1-4. Co ciekawe, jedno ze zwycięstw drużyna z Krakowa odniosła właśnie nad Koroną, kiedy to wygrali 1:0. Ponadto pokonali również Piasta Gliwice oraz holenderskie Zwolle. Remis z Żiliną oraz porażki z drużynami Zulte Waregem, CSKA Sofia, Ruch Chorzów oraz z Ruchem Radzionków na samym początku przygotowań do sezonu.
Co ciekawe, bilans Korony wygląda zdecydowanie lepiej. Zagrali oni 10 sparingów (wszystkie z drużynami krajowymi), w których odnieśli 6 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki. Jeśli chodzi o zwycięstwa to trzeba zauważyć, że 3 z nich to drużyny zdecydowanie niżej notowane (Wierna Małogoszcz, Calisia Kalisz oraz Orlicz Suchedniów). Uwagę jednak przykuwa fakt zwycięstwa 5:1 nad Zagłębiem Lubin.
Krótko podsumowując, uważam że po przerwie letniej zdecydowanie lepiej wygląda drużyna Cracovii. Myślę, że ich sytuacja się ustabilizowała, dokonali ciekawych transferów i są w stanie spokojnie walczyć o środek tabeli, a ponadto mam przeczucie, że będą w stanie nie raz namieszać w tym sezonie ;). Korona mimo nienajgorszych sparingów, została osłabiona kadrowo, w kasie klubowej też nie najlepiej (mimo ostatniej pomocy ze strony miasta) i osobiście wróżę tej drużynie jedynie walkę o utrzymanie. Na tą chwilę Cracovia wydaje się być drużyną lepszą, także typuję jej zwycięstwo.
Cracovia - Korona [1] @ 2.05 ⛔ (1:2)

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
VS

Polska liga to taka gdzie nigdy wszystko nie może być poukładane i ładnie wyglądało. Tak jest i w tym roku patrząc na aferę z kibicami oraz między innymi z tym że ŁKS dalej nie ma stadionu i zagra na obiekcie GKS-u z Bełchatowa. Z tego co wyczytałem tylko 1000 kibiców ŁKS będzie mogło pojawić się na tym spotkaniu. Wymarzone otwarcie Ekstraklasy...

Ale grają piłkarze a nie kibice, dlatego na początek naszej pięknej ligi pojedynek pomiędzy ŁKS-em a Lechem Poznań. Beniaminek w poprzednim roku był bezkonkurencyjny w I lidze i na luzie dostał się do Ekstraklasy. Jak Lech się spisał to każdy wie i tego przypominać nie trzeba. Teraz Lech może skupić się tylko na lidze i pucharze Polski. ŁKS do sezonu przygotowywał się w Wiśle oraz w trakcie przygotowań zagrali 6 sparingów z czego wygrali tylko 2 a 4 razy przegrali. Co warto zaznaczyć na początek przygotowań przegrali 4 mecze z Ekipami z Ekstraklasy. Jednak po wyrównanych meczach. Dwa ostatnie sparingi z ekipami z Cypru i Izraela wygrali odpowiednio 1:0 i 2:1. Widać że ŁKS się rozkręca jednak nie jest to jeszcze taka forma jaką by chcieli prezentować. Co do kadry to powrót wychowanka Marka Saganowskiego może mieć spore znaczenie. Ostatni sparing pokazał, że pamięta jak się strzela (2bramki). Do klubu dołączyli Radosław Pruchnik,Sebastian Szałachowski oraz Cezary Stefańczyk. Powraca Marcin Adamski. Jednak przed I kolejką niemal pewne jest, że nie zagra Marcin Mięciel z powodu urazu łydki. Jest to spore osłabienie jednak już od jakiegoś czasu ma problemy i ostatnie sparingi grali bez Marcina. Na minus odejście Koseckiego, który nie jako wprowadził ŁKS do Ekstraklasy.

Lech jest dla mnie jedną wielką nie wiadomą przed tym sezonem. Kibice na plus piłkarze na minus. Fatalny występ w lidze w ostatnim sezonie pewnie dał im kopa i będą chcieli w tym roku powrócić na tron. Ale to takie łatwe nie będzie.. Transfery Lecha to moim zdaniem porażka. Pozyskali tylko Aleksandara Toneva co przy utracie kilku graczy min. Bartosza Bosackiego który był głównym filarem obrony, to wielka porażka działaczy na Lechu. W meczu z ŁKS-em nie zagra Marcin Kikut za to pojechał Krivets jednak na pewno nie zagra od pierwszej minuty. Lech w przygotowaniach zagrał 6 sparingów. Ktoś pisał że, to były dobre mecze... 4 porażki jedna wygrana oraz jeden remis. Czy to są dobre wyniki jak na ekipę która, chce walczyć o majstra? Raczej nie, ale to tylko sparingi więc patrzę na to z przymrużeniem oka. Ogólnie Lech nie pokazał nic wielkiego w tych meczach i kilka razy mogli przegrać wyżej jednak dobrze spisywał się Kotorowski albo Buric.

Podsumowując uważam że tutaj padnie sporo bramek jakoś tak od kilku lat kojarzy mi się inauguracja ze sporym strzelaniem. Ale również tutaj ma kto strzelać. Jednak głównym typem to 1x na &quot;gospodarzy&quot; niby nie u siebie ale ten 1000 na pewno będzie słychać. Znając polaków to na stadionie będzie z 2000 kibiców ŁKS-u. Każdy beniaminek zawsze walczy o najwyższe cele w pierwszym sezonie. Lepsze sparingi oraz kilka fajnych roszad w składzie w porównaniu do Lecha każą mi zagrać na ŁKS. - Lepiej od razu &quot;ograć się&quot; z drużynami, które będą kandydatami do zdobycia mistrzostwa Polski, a potem grać już spokojniej - powiedział Marek Saganowski, co pokazuje że oni nie wyjdą przestraszeni przed Lechem, który już nie jest tym dobrym starym Kolejorzem.
Moje typy:

▶ ŁKS lub remis 1.62
▶ŁKS strzeli 1.46
▶OVER 1.5 1.42

VS

Drugi mecz to pojedynek Polonii Warszawa z Lechią Gdańsk i tutaj kolejny wstyd bo do ostatniej chwili nie było wiadomo czy będą mogli wejść kibice na ten mecz.. Ale ostatecznie mogą i wejdą. Wszyscy piszą że Polonia zrobiła super transfery ja bym je nazwał dobrymi biorąc pod uwagę ich straty po ostatnim sezonie.

Polonia w tym sezonie chce w końcu zdobyć mistrzostwo, skład niezły jednak wątpię żeby byli wyżej niż 4 miejsce. Kandydatów jest wielu do wygrania ligi i pucharów. Jednym z nich jest właśnie Lechia Gdańsk. Warszawiacy rozegrali kilka sparingów ale oprócz wygranej z Borussią 2:1 zanotowali 2 porażki i 1 remis. Więc bez rewelacji. Cani czy Sikorski mogą tutaj namieszać w tej lidze jednak bez pomocników nie będzie nic z tego a tam nie grają wielkie postacie. Polonia jest faworytem tego spotkania wg. bukmacherów, jednak czy tak od razu w lidze zaskoczy ta maszynka Wojciechowskiego? Nie wydaję mi się. Atmosfera w tym klubie jest trochę dziwna, raz wszyscy wszystkich wspierają a za chwile zwolnienia degradacje nie wiadomo co jeszcze. To może Polonii zaszkodzić w tym sezonie.

Piłkarze Lechii mają przed sezonem wielką motywacje pieniężną nie dość że dostaną bardzo dużo kasy za podium to premie będą uzależnione od liczby widzów na nowym stadionie. Prosty wniosek muszą grać ładnie dla oka i efektywnie żeby byli kibice a co za tym idzie pieniądze do kieszeni. Z tego co się doszukałem to tylko 3 sparingi i 3 wygrane reszty nie znalazłem...Kadrowo nie osłabili się a nawet wzmocnili bo przyjście Freda Bensona to wielkie wzmocnienie. Dla Traore to woda na młyn więcej miejsca na boisku co wiąże się z większym polem do manewru i dużą liczbą goli. Lechia pokazała w końcówce sezonu, że naprawdę będzie się liczyć w przyszłym roku. Może tak być że Lechia będzie drużyną własnego boiska ale jeśli chcą mieć puchary to na wyjazach muszą też coś pokazać. Jeśli chodzi o moje typy to na zwycięzcę tutaj nie typuje nie widzę jakoś faworyta wydaje mi się że będzie wysoki remis. Ale myślę że takie typy jak Over , Lechia strzeli czy Obie strzelą to bardzo dobre rozwiązanie. Ma kto strzelać w tych drużynach. Początek sezonu każdy się chce pokazać.

Moje typy:

▶Lechia strzeli 1.44
▶Obie strzelą 1.71
▶Over 1.5 1.37
▶Over 2.5 2.20

tbm 642

tbm

Forum VIP
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk @ Polonia - 2,00 w Unibet | 2,12 w STS [5/10] ✅ 1:0
Prezes Wojciechowski wierzy, że to będzie przełomowy sezon dla Polonii. Drużyna w okienku transferowym z jednej strony osłabiła się[Mierzejewski,Sobiech, Pietrasiak,Smolarek], ale z drugiej poprzez zmianę systemu gry być może i się wzmocniła [Jeż, Sikorski, Bonin, Cani]. Na papierze bardzo dobrze wygląda formacja defensywy z doświadczonym Baszczyńskim, który ma kierować jej poczynaniami.
W Lechii jakby okres stagnacji. Do drużyny dołączył pomocnik Machaj z Chrobrego Głogów oraz świeży nabytek - Benson. Czy ta drużyna będzie w stanie zagrać o coś więcej niż przed rokiem? Jest gwiazda Razack Traore, ale póki co wydaje mi się, że ten zespół pewnego poziomu nie przeskoczy.
W Polonii z optymizmem przystępują do nowych rozgrywek, a wygrana w sparingu z Borussią Dortmund 2:1 [nie w pełnym składzie, ale jednak] dodała wiary w siebie, która będzie ważna na starcie.
Za &#39;kadencji&#39; prezesa Wojciechowskiego jego Polonii nie układało się w meczach o stawkę z Lechią. Czas odwrócić tą złą kartę. Trener Zieliński ma do dyspozycji pełny skład, nowa ofensywa kierowana przez Jeża ma dać odpowiednią jakość i skuteczność, a obrona wzmocniona przez doświadczonego Baszczyńskiego pewnie rozbijać ataki gości.
Moim zdaniem Polonia na inaugurację pokona Lechię Gdańsk.

Otrzymane punkty reputacji: +10
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
1:0​
Dzisiaj startuje polska Ekstraklasa. Na początku kibice zobaczą dwa ciekawie zapowiadające się mecze: ŁKSu z Lechem oraz Polonii z Lechią Gdańsk. Pierwsze spotkanie to dla mnie no bet. W drugim w roli minimalnego faworyta widzę Czarne Koszule. W zespole z Warszawy doszło do sporych zmian w kadrze czego zresztą można było się spodziewać. Odeszli tacy zawodnicy jak Adrian Mierzejewski (na którym Wojciechowski sporo zarobił), Artur Sobiech, Daniel Gołębiewski, Dariusz Pietrasiak, Dariusz Pietrasiak czy Janusz Gancarczyk. Nie można również odsyłać o wysłanym do klubu Kokosa Smolarku. Na miejsce tych zawodników klub pozyskał Marcina Baszczyńskiego, Roberta Jeża, Grzegorza Bonina, Daniela Sikorskiego, Edgara Caniego czy Aleksandara Todorovskiego. Zadanie odpowiedniego wykorzystania potencjału nowego zespołu otrzymał Jacek Zieliński. Cel Polonii taki jak zawsze czyli mistrzostwo Polski albo przynajmniej miejsce premiujące grę w europejskich pucharach. Dla lepszej motywacji prezes wykorzystał pieniądze zamrażając 20% zarobków, które obiecuje oddać potrójnie jeśli zespół wywalczy tytuł mistrza. Osobiście jestem ciekawy czy taki system podziała na piłkarzy i będą w każdym meczu zostawiać serce i płuca na boisku. Na razie przed pierwszym oficjalnym spotkaniem ich dyspozycja pozostaje niewiadomą.
Więcej można powiedzieć o zespole Lechii, która w przerwie nie dokonała wielu zmian. Odeszli Bedi Buval i Paweł Kapsa, a pozyskano Freda Bensona (klub wiąże spore nadzieje związane z tym piłkarzem) oraz Michała Buchalika. Tak więc na pewno siłą tego zespołu będzie zgranie piłkarzy. W ubiegłym sezonie Lechia prezentowała się solidnie mając nawet szanse na miejsce dające możliwość gry w europejskich pucharach. W tym sezonie wszystko wskazuje, że drużyna z Gdańska również będzie groźnym przeciwnikiem dla rywali jednak bardziej będzie walczyć o środek tabeli niż o czołowe lokaty. Jaki więc jest możliwy wynik dzisiejszego spotkania? Oczywiście każdy, jednak więcej szans na ostateczny tryumf daję zespołowi Jacka Zielińskiego, który kadrowo wydaje się mocniejszy. W ubiegłym sezonie w Warszawie wygrali goście. Teraz pora na dobry wynik dla Polonii. Oczywiście z racji pierwszego meczu a co za tym idzie kilku niewiadomych postanowiłem zagrać z wykluczeniem remisu.
Moja propozycja:
Polonia dnb (około 1.40) ✅

horus 129

horus

Użytkownik

T-Mobile Ekstraklasa
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Data: 31.07.2011r.
Typ: over 2,5
Kurs: @2.20 |Unibet
Wynik:

Ostatnie dwie potyczki pomiędzy tymi zespołami były overowe i również tym razem spodziewam się wielu goli. Dlaczego? Oto powody:
  • Zagłębie po letnich transferach w formacjach ofensywnych naprawdę robi wrażenie. Sernas, Szymon Pawłowski, Maciej Małkowski, David Abwo, czy też Hanzel, Wilczek i Rachwał to są dobrze znani piłkarze grający na odpowiednim poziomie.
  • Zagłębie w meczach sparingowych zarówno dużo strzelało, jak i traciło goli. Widać, że ten zespół jeszcze nie ma pewności w defensywie.
  • Legia jak zwykle musi walczyć o mistrzostwo, dlatego pierwszy mecz u siebie należałoby wygrać, tak więc gra toczyć będzie się o pełną pulę
  • Po czwartkowym meczu w el. LE i powrocie z dalekiej Turcji piłkarze Legii mogą odczuwać zmęczenie ze względu na krótki czas regeneracji sił, co drużyna z Lubina może wykorzystać

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
Wreszcie rusza T-Mobile Ekstraklasa. Może poziom naszej ligi jest słaby, to jednak nasza liga i człowiek zawsze czeka na te spotkania. W tym roku nie powinno być powtórki z poprzedniego sezonu, gdzie połowa ligi była bliska spadku, a jednocześnie ciut od europejskich pucharów. W tym sezonie powinna być widoczniejsza granica, myślę, że po tej rundzie na dole powinny być takie drużyny jak Korona, Górnik czy ŁKS, ale o tych drużynach przy okazji ich meczów.
Z piątkowej oferty wypatrzyłem spotkanie Polonii z Lechią. Czarne Koszule zapowiadają, że to będzie całkiem inny sezon od poprzedniego, ma być zacięta walka w czołówce i puchary. Poloniści rozegrali sporo ciekawych sparingów i osiągnęli kilka bardzo dobrych rezultatów jak np. wygrana z Borussią Dortmund 2-1. Strata lidera Adriana Mierzejewskiego, Artura Sobiecha i Ebiego Smolarka szybko została &#39;zasłonięta&#39; nazwiskami, którymi ściągnął do swojej drużyny Wojciechowski. Bogactwo w obronie, jak na polskie warunki ta formacja w warszawskiej drużynie przynajmniej na papierze jest imponująca. Doświadczenie Baszczyńskiego, Brzyskiego czy Mynara, obiecujący Sadlok, Jodłowiec czy Kokoszka do tego ciekawy zawodnik z Macedonii - Todorovski, myślę, że w obronie trener ma w kim wybierać. W pomocy Wojciechowski ogołocił Górnik Zabrze, bo zabrał im przede wszystkim Roberta Jeża, ale też i Grześka Bonina. Bruno powinien tutaj rozdzielać mnóstwo piłek i po prostu liderować w środku pola, podoba mi się gra tego zawodnika. Do tego były zawodnik Lechii - Trałka. W ataku także ściągnięty z Górnika młody i obiecujący Daniel Sikorski, zapewne wspierany będzie przez Albańczyka grającego ostatnimi laty we Włoszech, jeszcze młodszego Edgara Caniego. Jacek Zieliński to porządny trener i zapewne wie jak ustawić zespół. Ciężar gry zapewne będzie spoczywał na Jeżu i Bruno, więc powinno być dobrze, bo Ci zawodnicy gwarantują pewien poziom.
Lechia na koniec poprzedniego sezonu pokazała bardzo fajny futbol. Widać, że ta drużyna jak chce to potrafi pograć piłką na jeden kontakt, mądrze rozgrywać i strzelać efektowne bramki. Lechiści na rynku transferowym dość spokojnie, przede wszystkim nie pozbyli się filarów drużyny, a jeśli chodzi o wzmocnienia to trzeba wspomnieć o napastniku Bensonie, który w poprzednim sezonie w Waalwijk zdobył 17 bramek. Kadra Gdańszczan jest wyrównana, w obronie pewniakami do gry wydają się Bąk (Krzysztof) i Deleu. W pomocy rządzić ma doświadczony Surma, trochę wiatru powinien zrobić Nowak. W ataku myślę śmiało Lechia jeśli tylko zechce może wystawić trójkę napastników. Pewniak Traore, Holender Benson, przebojowy Lukjanovs czy też Dawidowski lub Sazankov gwarantują pewną jakość.
Mecz zapowiada się całkiem ciekawie, faworytem oczywiście gospodarze. Sam jestem bardzo ciekaw tych pierwszych spotkań, bo to zawsze różnie bywa na początku sezonu. Jeśli Polonia będzie prezentować się jak na sparingach i nie braknie skuteczności powinni tutaj wypracować 2-3 bramki, a z tyłu powinno być dobrze.
Moje propozycje:
Polonia wygra --- 2.00 @ 5/10 ✅
WYNIK: 1-0

betxp 230

betxp

Użytkownik
Jeszcze parę słów o meczu Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
Jak już wspominacie Polonia Warszawa będzie faworytem tego spotkania. Moim zdaniem nie z powodu zawodników, a odpowiedniego człowieka na pozycji trenera. Jacek Zieliński umie dac ten błysk drużynie, a przecież teraz miał dużo czasu na szlifowanie formy tych można powiedziec wielu gwiazd polskiej ligi. Bo i Jeż jest kreatywnym zawodnikiem i Cani na pewno jest nazwiskiem na Polską ligę bardzo cenionym.
Ja uważam jednak, że wynik tego meczu może pozostac nieroztrzygnięty. Jak już wcześniej wspominałem obecnośc w pierwszym składzie Bensona da więcej miejsca Traore do gry piłką. Wiadomo jak Razack jest trudny do upilnowania jak ma piłkę przy nodze. Benson ma byc lekiem na skutecznośc, snajperem drużyny z Gdańska. Trener Kafarski już dziś zapowiedział, że Lechia w tym meczu będzie grała ofensywnie. A gdy Lechia jest bez większych uchybień w składzie umię urwac punkty każdej drużynie naszej ligi. Teraz tak naprawdę brakuję tylko Bajicia. Zresztą warto spojrzec na mecze jesienne Lechii po przyjściu Razacka Traore i mecze wiosenne. Lechia na jesieni gdy miała więcej opcji na ławce rezerwowych grała najładniejszy futbol w lidze. Na wiosnę gdy nazbierało się już kontuzji, miała większe problemy. I mecze często wygrywała lub remisowała szczęśliwie.
Do tego zarząd Lechii daję ogromną motywację piłkarzom do dobrych wyników w postaci premii uzależnionej od paru czynników.
W tym roku wyjątkowo wypłata nagród i premii za osiągnięte cele będzie bardziej złożona niż dotychczas.

Sztab trenerski i piłkarze sięgną po pełną, ustaloną z zarządem pulę, jeśli zajmą na koniec sezonu trzecie lub wyższe miejsce w T-Mobile Ekstraklasie. Pozycje 4-6 w ligowych rozgrywkach pozwolą na wypłacenie dodatkowych 20 procent premii. 60 procent wywalczonych na boisku środków będzie płatna od ręki.
- Za zwycięstwo do podziału będzie 150 tysięcy, za remis 40 tysięcy złotych – mówi Paweł Bartosiewicz, członek zarządu i jednocześnie dyrektor finansowy Lechia Gdańsk. - Gdybyśmy zliczyli to z punktówkami, to śmiało mogę powiedzieć, że mamy jedne z największych, jeśli nie największe premie w lidze za wygrany mecz – dodaje.
Jako swego rodzaju innowację, niespotykaną dotąd w krajowych warunkach, Klub wprowadził ekstrapremię uzależnioną od frekwencji na stadionie PGE Arena Gdańsk. - Im więcej widzów, tym dla nas korzystniej – komentuje z uśmiechem Łukasz Surma. - Mamy świadomość, że musimy prezentować się nie tylko skutecznie, ale grać piłkę ładną dla oka, z której w ubiegłym roku słynęliśmy – przyznaje kapitan zespołu.
Zarząd Klubu określił również wysokość nagród za zdobycie Pucharu Polski i wywalczenie krajowego mistrzostwa. Sięgnięcie po pierwsze trofeum spowoduje wypłatę 1 miliona 500 tysięcy złotych, a fakt bycia najlepszym w T-Mobile Ekstraklasie okrągłe 4 miliony złotych.
- Zawsze mierzymy wysoko. Dlatego trudno się dziwić, że chciałbym, aby Lechia powalczyła o jak najwyższe lokaty i laury – podkreśla Maciej Turnowiecki. - W ubiegłym sezonie wszystko było dosłownie na wyciągnięcie ręki, w ostatniej chwili zabrakło szczęścia. Zrobimy wszystko, aby w tym roku było inaczej – dodaje prezes Lechii.

źródło lechia.pl

Tak więc ja spodziewam się otwartego spotkania. Jeśli Lechia ma zagrac ofensywnie i ładnie dla oka, tak jak to zapowiada trener Kafarski, to i Polonia za sprawą takiego zawodnika jak chociażby Jeż będzie szukała bramki.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
T-Mobile Ekstraklasa
Cracovia Krakow - Korona Kielce
Typ: Cracovia Krakow
Kurs: 2,10
unibet
W sobotę kolejny dzień zmagań w naszej rodzimej Ekstraklasie. Z tego dnia wybrałem poranny mecz krakowskiej Cracovii z graczami z Kielc. Ja upatruję tutaj faworyta w ekipie gospodarzy i to zdecydowanie. Pasy miały doskonałą końcówkę sezonu i z tej ekipy prawie nikt nie odszedł. Trzon zespołu został zachowany. Ze znaczących graczy odszedł tylko Klich. Ściągnięto za to Niedzielana i Nykiela. Jak widać przyszli godni, jak nie lepsi następcy. Celem Cracovii na ten sezon jest bezpieczne utrzymanie się. Korona ze sporymi kłopotami finansowymi. Włodarze druzyny wszędzie szukają oszczędności. Umowy z zawodnikami są renegocjowane, nie ma transferów, najlepsi gracze odchodzą. Z Korony odeszli: Niedzielan, Edi Andradina, Stano, Golański i Tataj. Zatem odeszli znaczący zawodnicy. Moim zdaniem Korona w tym sezonie walczyć będzie o utrzymanie. W meczu na wiosnę Cracovia rozbila Korone 3-0 , bo potrzebowala mocno punktów. Ja myślę że w sobotę może być podobnie.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
:
Tekst napisany przeze mnie na potrzeby nieco innego miejsca... dość dobrze pasuje do tego tematu ????
W sobotę, na stadionie przy ulicy Cichej, kolejny sezon rozpocznie pierwsza ze Śląskich drużyn - Ruch Chorzów. Humory Niebieskim, za wszelką cenę będą chcieli popsuć piłkarze GKS-u Bełchatów. Czy im się uda? Przekonamy się o 15:45
Gospodarze do obecnego sezonu przystępuje w niemal niezmienionym składzie. Podopieczni Waldemara Fornalika mają za sobą przepracowany w spokoju okres przygotowawczy, który zaowocował dobrymi wynikami w sparingach. Zmiany w kadrze chorzowian nie powinny wpłynąć na ich postawę - odeszli jedynie ci piłkarze, którzy w zeszłym sezonie nie stanowili o sile zespołu. Wzmocnieniem Ruchu może być Jakub Smektała. Ten utalentowany skrzydłowy, pozyskany z Piasta Gliwice dobrze wkomponował się w zespół, znakomicie współpracując z co raz skuteczniejszymi - Piechem i Abbottem.
U gości całkowicie odwrotna sytuacja. Zmian dokonano nie tylko wśród piłkarzy ale i wśród kadry trenerskiej oraz stanowisku prezesa. Najważniejsza zmiana to pojawienie się na ławce Pawła Janasa. Doświadczenie byłego selekcjonera reprezentacji Polski, ma przynieść lepsze efekty niż energia Macieja Bartoszka. Kadra zespołu została uszczuplona min. o Cetnarskiego, Drzymonta, Małkowskiego oraz Jarmuża. Nowe nabytki to z kolei Szmatiuk, Bożok czy wracający znów do Ekstraklasy Kosowski. Trudno jednoznacznie ocenić te zmiany, jednak biorąc pod uwagę zapowiedzi zarządu, nie jest to koniec wzmocnień.
Obydwa zespoły nie stawiają sobie wygórowanych celów przed sezonem. Podstawą ma być bezpieczne utrzymanie... czy po pierwszych kolejkach coś się zmieni? Przekonamy się po kilku pierwszych kolejkach.
Jutro spodziewam się wyrównanej walki i... dość spokojnego spotkania. Ruch nie powinien dominować nad rywalem. GKS z kolei nie zachwyca i trudno spodziewać się przebudzenia na samym początku sezonu.
Moim zdaniem warto zagrać...

Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
DW: 0:0

1/10 @ 8,00
Bet365

Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Ruch czyste konto

5/10 @ 2,50
Bet365

tbm 642

tbm

Forum VIP
Piątek
ŁKS - Lech
Kolejorz skuteczny do bólu, &#39;beniaminek&#39; został wypunktowany. Po 0:3 z gospodarzy uszło powietrze i mecz pod kontrolą Lecha. Swoją drogą nowa firma produkująca sygnał nie spisała się na medal, ponieważ nie wiadomo czy padła 5 bramka, oraz czy przy 1 golu był spalony...
Polonia - Lechia
Polonia przez większość spotkania wyglądała trochę chaotycznie, to Lechia wydawała się być lepiej zorganizowanym zespołem. Jednakże ostatecznie trzy punkty zostały przy Konwiktorskiej.
Sobota
Za co tutaj się zabrać...

Cracovia - Korona
Kilka osób pisało już o typie na Pasy i w zasadzie się zgadzam. Choć jeszcze daje sobie trochę czasu, może rano zrezygnuję z tego typu. Tak czy siak gospodarze wyglądają solidnie w ofensywie z Niedzielanem, który z miejsca może stać się katem swojego byłego klubu. Wstępnie jedynka na Cracovię.
Ruch - GKS
Kukla odważnie za lekką stawkę typ na 0:0 i w sumie to nie jest wykluczone. W tym meczu na papierze wygląda, że powinno być blisko remisu także wyniki 0:0, 1:1 jak najbardziej realne. Ciekawie wygląda tez opcja z remisem do przerwy. Sam jeszcze jednak nie podjąłem decyzji o typie.
Widzew - Wisła
Widzew w kolejnym okienku transferowym traci ważne ogniwo - Sernasa. Jak będzie funkcjonował zespół pod wodzą nowego trenera? Wisła ma stosunkowo szeroką kadrę i trener Maaskant zapowiada rotację. Należy spodziewać się występu Kirma, Ilieva, Bitona czy też Paljicia. Przed rokiem Widzew miał problemami z klubami czołówki. Kurs 2,10 na Wisłę wygląda dosyć apetycznie. Tylko pytanie, jak dużo rotacji w składzie dokona trener gości?

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Polonia - Lechia Polonia przez większość spotkania wyglądała trochę chaotycznie, to Lechia wydawała się być lepiej zorganizowanym zespołem. Jednakże ostatecznie trzy punkty zostały przy Konwiktorskiej.
Z tą opinią to się nie zgodzę...Polonia przeważała w tym spotkaniu. Słupek, poprzeczka. Ciekawe akcje Jeża, Bruno. Fajne wymiany, dośrodkowania. Tak że oglądając to spotkanie ten wynik to żadna niespodzianka, a Lechia niech się cieszy, że tylko 1-0 przegrała.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
1:2​

W sobotnie popołudnie pierwsi na ligowe boiska wybiegną zawodnicy Cracovii i Korony Kielce. Gospodarze w ubiegłym sezonie rzutem na taśmę obronili się przed spadkiem. W tym sezonie włodarze klubu nie chcą podobnego scenariusza dlatego w kadrze doszło do kilku roszad. Zespół opuścili Mateusz Klich (chyba największa strata), Piotr Giza, czy Marian Jarabica. Na ich miejsce sprowadzono Andrzeja Niedzielana (z Korony), Krzysztofa Nykiela, Mateusza Żytko, Rok Strausa napastnika Koen van der Biezena. Natomiast gorzej sytuacja pod względem kadrowym wygląda w Koronie. Oprócz Niedzielana odeszli Edi Andradina, Jacek Markiewicz, Marcin Tataj. Na ich miejsce pozyskano głównie młodych zawodników. Spowodowane to było ograniczonym budżetem na transfery co jest następstwem kłopotów finansowych klubu. Teraz wprawdzie miasto zaoferowało wsparcie, ale raczej na siłę zespołu to już nie wpłynie. Zespół Korony w sparingach nie prezentował się najgorzej jednak prawdziwy sprawdzian na co stać zespół będzie dopiero dzisiaj. Dla mnie na chwilę obecną Korona będzie walczyć w dolnej części tabeli, ale może oczywiście się mylę. Na dzień dzisiejszy lepiej kadrowo prezentuje się Cracovia i to ona pozostaje faworytem tego spotkania. Warto przypomnieć, że na wiosnę ubiegłego sezonu Pasy pokonały Koronę na własnym stadionie 3:0. Teraz przy osłabieniu kadry rywala również powinni powalczyć o korzystny rezultat i o dobry start sezonu. Z racji, że mimo wszystko dyspozycja obu ekip pozostaje niewiadomą, zagram podobnie jak wczoraj na Polonię z wykluczeniem remisu.

Moja propozycja:

Cracovia dnb (około 1.44) ⛔

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Z tą opinią to się nie zgodzę...Polonia przeważała w tym spotkaniu. Słupek, poprzeczka. Ciekawe akcje Jeża, Bruno. Fajne wymiany, dośrodkowania. Tak że oglądając to spotkanie ten wynik to żadna niespodzianka, a Lechia niech się cieszy, że tylko 1-0 przegrała.
Przecież w ostatnich minutach meczu Lechii należał się karny po faulu bodaj Tosika na Traore.. Fakt Polonia miała więcej z gry ale jednak remis byłby najsprawiedliwszym rezultatem ;)

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
VS

No to nam się sezon zaczął. 5:0 dla Lecha, który niczym mnie nie zachwycił a nawet zaryzykuje pojęcie że, wygrał dzięki kilku pomyłką arbitrów i obrońców ŁKS-u. Dziś kolejne trzy spotkania dla mnie to najważniejsze odbędzie się w Łodzi gdzie Widzew podejmie Krakowską Wisłę.

Cele przed tym sezonem Widzewa nie są klarowne bo nikt nie wypowiedział się o co powalczą w tym sezonie. Widzew w trakcie wakacji zmienił trenera oraz wymienił kilku piłkarzy. Posadę trenera objął Radosław Mroczkowski, który nigdzie wcześniej się nie wyróżniał. Jedyne co o nim wiem to to że, był asystentem Leo Beenhakera. Jeśli chodzi o transfery to solidny Szymanek i bramkostrzelny i przebojowy Sernas opuścili Widzewa w tej przerwie. Co do tych, którzy przyszli to jedynie moją uwagę skupił Nigeryjczyk Ukachi. Co mnie zaciekawiło trafił on do nas z 2 ligi maltańskiej.. Ale okazało się że amatorem nie jest. W trakcie przygotowań Widzew zagrał kilka sparingów. Zaczął od meczu ze Szczerbcem Wolbórz wygranego 5:0. Potem było już tylko gorzej porażki z Dolcanem 2:1, Sandecją 1:0 czy Bogdanką 2:1 nie napawają optymizmem. Na koniec przyszły lepsze mecze przegrana 4:3 z Omonią Nikozja, wygrana z Podbeskidziem 1:0 i remis z Koroną. Ogólnie słabe te występy na uwagę zasługuje tylko chyba to że ten Nigeryjczyk w ostatnich dwóch meczach strzelił obie bramki dla Widzewiaków. Ale co do meczu z Wisłą. Trybuny to chyba jedyny plus na tą chwilę dla Widzewa. Zawsze trudno gra się na Widzewie wszystkim przy takiej publice.

Teraz Wisła nasz klub w Europie który blisko jest już fazy grupowej LM albo najgorzej LE. Sparingi Wisły to już dawno przeszłość jednak nie były one złe. Dobry styl kilka wygranych oraz zasłużona porażka z Rapidem to tak ogólnie. W LM zagrali już trzy spotkania i tutaj do tych pierwszych dwóch bym porównał dzisiejszy mecz. Skonto murowało bramkę i tylko z kontry czasami starali się przenieść grę pod bramkę Pareiki. Wiśle udało się 3 razy w 2 meczach przełamać tą obronę Częstochowy i awansować. Mecz z Bułgarami to już przewaga Litexu ale Wisła zadała dwa śmiertelne ciosy i wywiozła idealny wynik z ciężkiego terenu. Co do ligi to wiadomo cel to Mistrzostwo i innej opcji się w Krakowie nie przyjmuje. Maaskant powiedział przed meczem &quot; Musimy zacząć sezon jak mistrzowie&quot; to chyba wiadomo że, nie pojadą tam po remis. Będzie rotacja w składzie Wiślaków na pewno nie zagra Małecki oraz niepewny jest występ Pareiki. Co do Małeckiego to się nie martwię ale Estończyk to niebo a ziemia w porównaniu z Jovaniciem. Zapewne trener da zagrać Ilievowi który, będzie pauzował w środę. Występy takich graczy jak Nunez, Garguła, Kirm czy Biton nie zdziwią mnie. Tutaj właśnie na tym ostatnim się skupię. Prezentuje się dobrze, ale szans na razie nie dostał może teraz trener da odpocząć przed środowym meczem Genkovowi i wpuścili Izraelczyka. Kadra Wisły jest na tyle wyrównana i szeroka że, ma w kim Maaskant wybierać.

Ogólnie uważam że kurs 2.20 na Wisłę to wielki prezent który, zdaża się rzadko. Więc trzeba brać. Wisła w trakcie &quot;Sezonu&quot; i po meczach o stawkę. Ligę traktują bardzo poważnie dlatego nie będzie odpuszczania. Zastępcy którzy dziś zagrają będą chcieli za wszelką cenę się pokazać co będzie skutkowało walką na całego. Wisła jest lepsza w każdym aspekcie gry oraz w każdej formacji ma lepszych zawodników .Jedyny minus dla Wisły do kibice. Ich fanów nie wpuszczono na stadion z różnych powodów ale to już inny temat który trzeba kiedyś poruszyć bo to co się dzieje to skandal.

Moje typy:

▶Wisła 2.20
▶Wisła -1 4.25

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Data, godzina: 30.07, godz. 18.00
Spotkanie: Widzew Łódź - Wisła Kraków
Typ: Wisła Kraków (-1,5 AH)
Kurs: 4,50
Bukmacher: Bet365
Analiza: 1. kolejka nowego sezonu polskiej Ekstraklasy. Swoje zmagania rozpoczyna mistrz Polski, który sezon zacznie od meczu wyjazdowego w Łodzi z tamtejszym Widzewem. Wczoraj Lech Poznań zaczął rundę z bardzo wysokiego C (wygrana wyjazdowa 5-0 na ŁKS Łódź), dziś czekamy na odpowiedź mistrza Polski. Kursy na ten mecz moim zdaniem na pewno są przeszacowane. Wisła spisuje się ostatnio dobrze, z tego co widzieliśmy w pucharach bardzo dobrze prezentuje się ofensywa konstruując ciekawe, miłe dla oka i skuteczne akcje. Melikson, Iliev, Genkow, widać, że ci zawodnicy są w dobrej formie na początku sezonu. Obrona także nie kuleje, Wiślacy w trzech dotychczasowych pucharowych meczach stracili tylko 1 gola. O Widzewie zaś można powiedzieć tylko tyle co widać po meczach sparingowych. Porażki 3-4 z Omonią Nikozja oraz 1-2 z Dolcanem Ząbki optymizmem nie napawają i pokazują, że Widzew łatwo traci bramki. Poza tym przed sezonem jedna z kluczowych postaci klubu, Dervydas Sernas, przeniósł się do Zagłebia Lubin, na czym na pewno ucierpiała linia ofensywna Łodzian. Warto wspomnieć także, że w ostatnich 10 latach w meczach Ekstraklasy i Pucharu Polski na stadionie Widzewa pomiędzy tymi zespołami Wisła wygrała aż 5 razy i padł 1 remis. Widzew nie wygrał ani razu! Ja dziś spróbuję zatypować trochę odważniej, z handicapem, wiadomo, że Robert Maaskant da pograć dzisiaj trochę zmiennikom, ale to może być szansa dla zawodników takich jak Kirm, Biton, Nunez aby pokazać się z dobrej strony, a umiejętności na pewno im nie brakuje.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Widzew-Wisła
Druga drużyna z Łodzi ma dużo lepsza obronę od ŁKSu i nie powinni stracić w tym meczu takiej ilości goli :p Do tego grają na własnym stadionie a nie na neutralnym terenie. Wislacy natomiast mają w głowie rewanż z Litexem a trener Maaskant ma dokonac w składzie paru zmian. Wisła może to wygrać ale nie jest to takie pewne dlatego pobieram Wisła dnb - 1,58

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
Pierwsze śliwki robaczywki ???? typowanie pierwszej kolejki to jednak trochę ruletka bo nie wiadomo jak zaskoczą poszczególne zespoły po okresie przygotowawczym jak nowi zawodnicy itd. Wczoraj muszę przyznać zaskoczyły mnie rozmiary zwycięstwa Lecha liczyłem na bardziej wyrównaną rywalizację. Chociaż wynik chyba nie do końca oddaje przebieg z drugiej strony mając trochę szczęśliwe prowadzenie 3-0 w pierwszej połowie poznaniacy nie musieli pokazywać wszystkich swoich atutów. Polonia zasłużenie pokonała Lechię chociaż goście jak zwykle potrafili pokazać pazurki.
Dzisiaj tak trochę na wejście sezon postawię na Kraków. Z lektury form widzę, że większość podziela moje zdanie ew. ja podzielam zdanie większości ???? Cracovia nie powinna popełnić błędów z zeszłego sezonu, do tego trener który już udowodnił w Bytomiu jak i wiosną w Cracovii, że wie o co chodzi. Widać, że ma dobry wpływ na zespół. Nowy trener Korony musi się dopiero wykazać czy mu się uda zobaczymy. Łatwo nie będzie miał bo w Kielcach oszczędności. W Cracovii raczej normalne dopasowanie kadry pod myśl trenera sporo zawodników odeszło ale są też wzmocnienia. A jak Niedzielan będzie miał taki początek rundy jak rok temu powinno być dobrze. Pewnym oczywiście nie można być bo wiele razy przekonywaliśmy się, że kłopoty finansowe jednoczą zespół i Korona może dzielnie walczyć o przetrwanie bo ktoś im na pewno powiedział, że jak się dobrze zaprezentują to na pewno znajdzie się sponsor i będzie wszystko super.

30/07 13:30 Cracovia vs. Korona
Typ: 1⛔
Kurs: 2,00 (Bet365)

Wynik: 1-2

Co do Wisły chyba za wcześnie żeby byli zmęczeni pucharową rywalizacją, zespół budowany z głową powinien sobie poradzić z kolejną &quot;skarbonką&quot; ligi bo w Łodzi również ostro postawiono na oszczędzanie. Sprzedano istotnych graczy odszedł trener. Z przyjść nic mi się nie rzuciło w oczy. Zobaczymy jak będzie ale Wisła powinna ogrywać takich rywali w lidze a do tego kolejne zwycięstwo budowałoby morale zespołu przed rewanżem. Jak będzie oczywiście zobaczymy. Obydwa typy za dość niskie stawki bo jak mówiłem w pierwszej kolejce ciężko mieć pełne przekonanie ale myślę, że przy różnych okolicznościach o których wspomniałem dość dobre kusy na obydwa zdarzenia.

30/07 18:00 Widzew vs. Wisła Kraków
Typ: 2⛔
Kurs: 2,20 (Bet365)
Wynik: 1-1
Edit:
I wykrakałem... A to co się stało w doliczonym czasie to chyba powracający koszmar minionego lata Cracovii... A Wisła to co pisałem w temacie meczu z Litexem, że jak tego nie poprawią obrony to jeszcze mogą odpaść z tymi Bułgarami...

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ja nie neguję tego, że Polonia miała więcej sytuacji. Po prostu więcej się spodziewałem po tej drużynie. Bruno to fałszywy lewy pomocnik, w teorii miał zostawiać miejsce Brzyskiemu swoimi zejściami do środka i jak schodził do środka to później Lechia miała całą wolną stronę. Jeż miał fajne zagrania, ale też długie minuty kiedy znikał i był kompletnie niewidoczny. Najważniejsze, że Polonia wygrała i typ trafiony ;)
---------
Typ na Cracovię już wczoraj chodził mi po głowie. Pisałem o tym w &#39;nocnym&#39; poście. Poza tym wydaje się, że Wisła nie powinna przegrać, a w meczu Ruchu z GKS-em wynik powinien być w okolicach remisu.

@ Cracovia - 2,00 Tobet | 2,12 STS [5/10] ⛔ 1:2
Trener Szatałow wykonał kawał dobrej roboty i Cracovia kolejny sezon rozpoczyna w Ekstraklasie. Drużyna, która w swoich szeregach ma snajpera - Niedzielana, który już w pierwszej kolejce może stać się &#39;katem&#39; dla poprzedniego klubu. Ofensywa wygląda solidnie, poza &#39;Wtorkiem&#39; jest dynamiczny Ntibazonkiza oraz Suvorow, który w końcu daje drużynie to czego od niego oczekiwano. Nowym nabytkiem jest van der Biezen, który być może pojawi się na boisku w meczu inauguracyjnym.
Poprzedni sezon zapamiętano m.in z fatalnej postawy Cracovii w defensywie. Wiosną było już znacznie lepiej niż jesienią, ale dopiero teraz po transferach Żytki i Nykiela obrona ma funkcjonować na lepszym poziomie. Suart już wiosną wkomponował się w zespół i teraz powinien podtrzymywać dobry trend.
Korona ma swoje problemy [głównie chodzi o brak chętnych na akcje klubu/głównym udzialowcem pozostaje miasto]. Przede wszystkim brak takich zawodników jak Niedzielan czy Edi Andradina, którzy ciągneli grę ofensywną zespołu jest sporą stratą. Co prawda są nowi i teraz na nich będzie spoczywał ciężar gry, ale czy zagwarantują odpowiednią jakość? Z pewnością taki Dawid Janczyk swego czasu wykazywał duże umiejętności, ale czy poprowadzi Koronę do zwycięstw? Być może, ale raczej nie w pierwszym meczu...
Moim zdaniem Cracovia, która posiada urozmaicone opcje w ataku, powinna sięgnąć po trzy punkty.

horus 129

horus

Użytkownik

T-Mobile Ekstraklasa
Widzew Łódź - Wisła Kraków
Data: 30.07.2011r.
Typ: Wisła Kraków DNB
Kurs: @1.58 |Unibet
Wynik:
W składzie Wisły zapowiada się pare zmian ze względu na pucharową potyczkę z Litexem Łowecz. Na pewno nie zagra narzekający na drobny uraz Patryk Małecki. Mimo to i tak Wisła jest zdecydowanym faworytem. Mimo kilku roszad w składzie mają na tyle szeroką kadrę aby sprostać Widzewowi, który latem nie poczynił praktycznie żadnych wzmocnień, a stracił paru ważnych graczy, między innymi Sernasa, Grischoka, Szymanka, czy Kuklisa. W zespole gospodarzy do gry w miejsce Mielcarza podobno szykowany jest młody Kaniecki. Czy zagra z Wisłą tego nie wiem, ale jedno moim zdaniem jest pewne... Widzew w tym sezonie wygląda na drużynę słabszą niż jeszcze rok temu i dlatego myślę, że mistrz Polski upora się z łodzianami. Argument własnego stadionu to zdecydowanie za mało na Białą Gwiazdę.

Warto też dodać, że Wiśle z Widzewem gra się dobrze. Na 15 ostatnich potyczek drużyna z Krakowa wygrała 11 razy, 2 razy zanotowała remis i dwukrotnie przegrała.​
--------------------------------------------------------

T-Mobile Ekstraklasa
Widzew Łódź - Wisła Kraków
Data: 30.07.2011r.
Typ: Wisła Kraków (-1)
Kurs: @5.35 |Unibet
Wynik:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom