>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

1 Kolejka Ekstraklasy 29.07 - 01.08.2011 (Inauguracja)

Status
Zamknięty.
pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Tęskniliście? (...)
Pewnie że tak.

Od czasu pojawienia się kursów miałem jeden typ, czysty win Pasów i to nie tylko dlatego że kibicuje Cracovii. Korona mocno osłabiona, problemy finansowe a co się z tym wiązało odejście podstawowych piłkarzy. Ostatnia runda tragiczna z drużyny walczącej o mistrza/puchary Korona w pewnej chwili musiała martwić się o utrzymanie. Pasy odwrotnie, runda wiosenna dała utrzymanie, szczególnie na własnym terenie Pasy były groźne, teraz doszedł jeszcze Andrzej, strzelec jakiego brakowało, jest Żyro który powinien godnie zastąpić Mierzejewskiego. Kurs 2.05 jak najbardziej do grania. Lecz myślę, (szczególnie po meczu z Ruchem) że w tej chwili równie dobrym, a nawet pewniejszym typem wydaje mi się over 2,5 po kursie 2,20. Korona pokazała w sparingach że bez Niedzielana także potrafi strzelać, Cracovia w meczu w Ruchem utwierdziła mnie w przekonaniu że obrona w tym sezonie będzie dalej tragiczna. Chodź mam wielką nadzieje że to tylko jednorazowy wyskok. Ruch mógł spokojnie w meczu na Kałuży strzelić 5 lub więcej goli, na prawdę nie wiem co się działo ????

Cracovia Krakow - Korona Kielce

Pasy win 2.05
Over 2,5 / 2.20

bet-at-home

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Mi sie jednak wydaje ze legia przy lazienkowskiej stanie na wysokosci zadania i ten mecz z zaglebiem wygra , sledzilem dokladnie ich mecze w zeszlym seoznie i teraz caly okres przygotowawczy i mysle ze powinni sobie poradzic z zaglebiem . Ich glownym problemem jest slaba skutecznosc i brak zgrania w obronie ale na lige powinno byc juz dobrze i poradza sobie u siebie w tym meczu
Dziwnie śledziłeś ... chyba zabłądziłes ???? Na bramce dalej stoi ręcznik chociaż miał życiówki w sparingach ???? obrony stałej nie ma bez choto to na zmiane astiz komorowski albo ... vrdoljak . Grają dalej bez skrzydeł brak rozgrywajacego i dalej taktyka dzida na napastnika gdzie tu są argumenty za Legią ? Oprócz że są gospodzarzem ? Zobaczymy co pokażą w pucharze , tylko potem wuefista zapewne wspomni że są zmęczeni ...

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik
Ty masz jakieś ADHD jak tylko ktoś coś napisze o Legii.Stary uspokuj się i zachowuj się jak dorosły zdrowo funkcjonujący człowiek - chyba że nim nie jesteś.
Fakt faktem Skaba miał poprzedni sezon fatalny jednak nazywanie go ręcznikiem jest tutaj nie na miejscu a i chłopak cały czas nie będzi puszczał baboli.Obrony nie ma stałej???Jak narazie zmienia się środek gdzie u boku Żewłakowa gra Komorowski lub Vrdoljak dla tego że Choto ma kontuzję(normalka)Grają bez skrzydeł???Hmmm może i jest trochę racji ale proponuję Ci obejrzeć ostatni sparing z Litwinami(szału nie ma) i zobaczyć jak padały choćby bramki.Dzida na napastnika - najwyraźniej ne masz pojęcia co to znaczy.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
O ile mnie pamięć nie myli w ostatnim meczu na Łazienkowskiej Legia miała ogromne szczęście że zremisowała a od tej pory nie zauważyłem w Legii żadnych specjalnych zmian, w cuda Skorży zaraz po okresie przygotowawczym też nie wierze bo doskonale pamiętam jak było to w Wiśle.
Legia cały mecz goniła wynik strzelając dwie bramki w doliczonym czasie obu połów, w tym pierwszą z karnego z kapelusza.Zagłębie ma ciekawą drużynę i potrafi się odpowiednio spiąć na taki mecz, Legia ma na głowie puchary, co jeszcze bardziej obniży ich koncentracje, nie mówiąc o wrodzonym syndromie do lekceważenia (w teorii) słabszego przeciwnika, tak więc śmiało można ryzykować.

1.8 płacą w BWIN na bramkę dla Zagłębia.
dobrze gada, dac mu wodki. Po silnej dawnej (L) zostaly tylko wspomnienia i mecze z LM na DVD.
Wódki to ja bym mu wolał nie podawać, patrząc jak go miejscami ponosi fantazja.I nie chodzi o aspekty sportowe bo czasami pisze z sensem.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Ty masz jakieś ADHD jak tylko ktoś coś napisze o Legii.Stary uspokuj się i zachowuj się jak dorosły zdrowo funkcjonujący człowiek - chyba że nim nie jesteś.
Fakt faktem Skaba miał poprzedni sezon fatalny jednak nazywanie go ręcznikiem jest tutaj nie na miejscu a i chłopak cały czas nie będzi puszczał baboli.Obrony nie ma stałej???Jak narazie zmienia się środek gdzie u boku Żewłakowa gra Komorowski lub Vrdoljak dla tego że Choto ma kontuzję(normalka)Grają bez skrzydeł???Hmmm może i jest trochę racji ale proponuję Ci obejrzeć ostatni sparing z Litwinami(szału nie ma) i zobaczyć jak padały choćby bramki.Dzida na napastnika - najwyraźniej ne masz pojęcia co to znaczy.
Nie ADHD tylko jak piszemy prawdę to piszemy a nie bajki . Czy nie będzie puszczał baboli to nie wiadomo weź przykład Pawełka czy Cabaja . Dziwnym trafem Maciuś geniusz taktyczny ciągle gra 4-5-1 i ciągle co widze to w meczu przewazaja dzidy na napastnika a ten próbuje odgrywać głową do kolegów ... Jak się oglądało grę z Kucharczykiem na szpicy to gra wyglądała komicznie . Taktyka z 2def pomocnikami a zobacz ile stracili goli w lidze skoro tyle się goli traci to coś jest nie tak . Wiadomo głównie to była zasługa bramkarzy gdzie Skaba skracał kąty na 15 metrze czy Antolovica który wychodził na 16 przy dośrodkowaniach . Jak wspomniałem zobaczymy co pokażą w pucharze ale z taktyką dzidą to raczej sromotna porażka .

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Mysle ze polonia warszawa bedzie faworytem w swoim meczu mimo wyjazdu . Wzmocnili sie bardzo powaznie Cani , Jez i kilku innych. Cały okres przygotowawczy przepracowany z Jackiem Zielinskim co rowniez na + dla polonii , grali sparingi z mocnymi zespolami - Olimpiakosem , Borussia Dortmund , które zakonczyly sie przyzwoitymi wynikami . Lechia przygotowywala sie we wronkach nie grali z mocnymi zespolami sparingow , nie wzmocnili sie nikim kto mógłby robic roznice w grze - polepszyc jakosc gry.
Polonia gra mecz z Lechią u siebie! Przydałoby się poprawić w związku z tym pierwszy post.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
vs.

ŁKS w pełni zasłużenie wraca na piłkarskie salony. Obserwowałem ich kilka spotkań na zapleczu i muszę przyznać, że zrobili niezłe wrażenie. Wiadomo, pierwsza liga to nieco inne realia: gra się bardziej siłowo, niż taktycznie. Dlatego część piłkarzy musi się teraz nieco przestawić. Poczyniono jakieś tam wzmocnienia, ale na pierwszy rzut oka tylko powrót Marka Saganowskiego należy uznać za trafiony. Nie wiem w jakiej formie jest Sagan, pewnie słabej jak większość graczy, którzy wracają z zagranicznych wojaży. Z Marcinem Mięcielem stworzą chyba najstarszy duet napastników (o ile trener Pyrdol wystawi ich dwóch z przodu). Kibiców ŁKS-u zapewne martwi fakt, że odeszli Jakub Kosecki i Krzysztof Mączyński. Nie oszukujmy się, dwie czołowe postacie, które miały duży wpływ na awans. Na początek beniaminek T-Mobile Ekstraklasy zmierzy się w Bełchatowie, przy pustych trybunach z jednym z trzech najpoważniejszych kandydatów do tytułu, czyli z Lechem Poznań. Niestety jak widać, ściany nie pomogą łodzianom i inauguracja ligi przebiegnie w sparingowej otoczce. Co z tym Lechem? Podobno zmiana ustawienia, na 4:3:3. Na papierze wygląda to ofensywnie, ale w rzeczywistości słabizna. W sparingach poznaniacy nie pokazali NIC, co mogło by wskazywać, że będą grali tak po hiszpańsku (srałby pies tego magika Bakero...). Transfery? Przyszedł Aleksandar Tonev, rzekomo niezły, szybki i przebojowy pomocnik. Dopóki nie zobaczę, dopóty nie uwierzę. Odszedł natomiast wykiwany przez działaczy Bartosz Bosacki. Bardzo duże osłabienie bloku defensywnego. Mimo wszystko uważam, że &quot;Kolejorz&quot; na każdej pozycji ma lepszych zawodników niż beniaminek z Łodzi. Oto propozycje z mojej strony:
ŁKS - Lech Poznań
Lech Poznań - kurs 2,15 ✅ ✅ ✅
over 1,5 bramek - kurs 1,45 ✅ ✅ ✅
Kursy według bwin

tc4t 13

tc4t

Użytkownik
Lech będzie faworytem , skupia się w tym sezonie tylko na lidzę , do tego dobre wyniki w sparingach . Kurs 2,10 w wyjazdowym meczu z ŁKSem jak najbardziej do wzięcia ????
ŁKS ŁÓDŹ - LECH POZNAŃ
Typ: 2 0:5 ✅
Kurs: 2,10
BAH
(Post bez debilnej czcionki prosto napisany , bez idiotycznych herbów ,ale wynik meczu gładko wszedł jak typowałem . )

Drugi mecz warty obstawienia to beniaminek Podbeskidzie , grają u siebie a wiadomo jaga jest ogólnie słaba ,ale na wyjazdach to wręcz się kompromitują . Dlatego nie skorzystanie z kursu 3,00zł to zbrodnia . Podbeskidzie podejdzie do meczu bardzo zmobilizowane , bo jaga to przeciwnik jak najbardziej do ogrania , do tego własny stadion , kibice no i najważniejsze pierwszy mecz w ekstralkasie . A piłkarsko nie oszukujmy się nie wiele trzeba na jagiellonów z białegostoku xD
TYP: Podbeskidzie
kurs: 3,00
BAH
Dla niepewnych 1X za 1,54 - To już musi wejść , nie wyobrażam sobie jak jaga strzela bramkę w tym meczu ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
duda 380

duda

Użytkownik
nie wyobrażam sobie jak jaga strzela bramkę w tym meczu
To popracuj trochę nad swoją wyobraźnią ;)
To nie tylko piłka nożna, ale i Polska Ekstraklasa. Podbeskidzie wygląda świetnie na tle Jagi, inny wynik niż wygrana beniaminka będzie dla mnie hmm, zaskoczeniem, a już sporą niespodzianką byłaby wygrana Jagiellonii.
Warto brać 1 po ładnym kursie.
Co do Lecha - nie byłbym taki pewny, ŁKS prezentuje się nie najgorzej, jednak i lechici swoimi sparingami mnie do siebie nie przekonali. Na pewno mecz nie będzie łatwy, ale bez ryzyka nie ma zabawy ???? Jednak jeśli ktoś ma zamiar zarobić na tym spotkaniu, radzę dobrze się zastanowić nad typem.

davee 0

davee

Użytkownik
Lech będzie faworytem , skupia się w tym sezonie tylko na lidzę , do tego dobre wyniki w sparingach . Kurs 2,10 w wyjazdowym meczu z ŁKSem jak najbardziej do wzięcia ????
ŁKS ŁÓDŹ - LECH POZNAŃ
Typ: 2
Kurs: 2,10
BAH
chyba zartujesz ... lech w sparingach gral bardzo slabo z wyjatkiem meczu z kazaniem ktory nie gral najmocniejszym skladem , reszta to kiepska gra lecha i kiepskie wyniki jak na zespol majacy sie liczyc w walce o mistrza + do tego kadra zespolu ktora zostala bardziej oslabiona niz wzmocniona 1 transfer mlodego Toneva i kilku grajkow z mlodej ekstraklasy ktorzy prezentuja sie przecietnie . 1X w tym meczu bardzo prawdopodobny

tc4t 13

tc4t

Użytkownik
chyba zartujesz ... lech w sparingach gral bardzo slabo z wyjatkiem meczu z kazaniem ktory nie gral najmocniejszym skladem , reszta to kiepska gra lecha i kiepskie wyniki jak na zespol majacy sie liczyc w walce o mistrza + do tego kadra zespolu ktora zostala bardziej oslabiona niz wzmocniona 1 transfer mlodego Toneva i kilku grajkow z mlodej ekstraklasy ktorzy prezentuja sie przecietnie . 1X w tym meczu bardzo prawdopodobny
To obstawiaj 1X nie chce mi sie rozpisywać na temat przygotowań Lecha , możesz sobie poczytać o tym na ich stronie jeżeli to Cię interesuje . Dla mnie zwycięstwo z ŁKSem jest pewne . Sam obstawie w kuponie 2 mecze wyżej . I jestem w 100% przekonany ,że zarobię . Jeżeli chodzi o Jagę i Lecha mam też coś co stoi ponad statystyki ???? a mianowicie intuicję ????

M 2,5K

mati89

Forum VIP
ŁKS - Lech
Sezon dla Poznaniaków zaczyna się tak samo jak w poprzednim roku - wyjazd do Łodzi na mecz z beniaminkiem. Widzew wtedy przeważał i zdobył punkt ale trzeba pamiętać że Lechici w międzyczasie walczyli o LM. Wtedy bramki padły pod koniec spotkania, teraz kiedy na ławce Lecha zasiada Bakero nie można spodziewać się frontalnych ataków od pierwszej minuty dlatego stawiam na
remis do przerwy @2,05
under 0,5 gola w pierwszej połowie @2,45
Trochę poszperałem i otwarcie sezonu to z reguły 0-0 do przerwy ;)
2010-11 Widzew 1-1 Lech (0-0 do przerwy)
2009-10 Polonia 1-0 Bełchatów (0-0 do przerwy)
2008-09 Górnik 0-0 Ruch (0-0 do przerwy)
2007-08 Groclin 1-4 Ruch (0-3 do przerwy)
2006-07 Widzew 2-1 Groclin (0-0 do przerwy)
2005-06 Arka 0-0 Legia (0-0 do przerwy)
2004-05 Zagłębie 2-5 Cracovia (0-4 do przerwy)
2003-04 GKS 0-4 Groclin (0-1 do przerwy)
Lech jest faworytem ale jak często bywa na starcie ligi beniaminek potrafi spłatać figla, jeśli grać
Lecha to dnb @1,56

Podbeskidzie-Jagiellonia

Po zwolnieniu Probierza juz nie jestem taki pewien typu na 1, nowy trener = efekt miotły. Juz widać po wczorajszym sparingu że Bury będzie grał lepiej, nawiasem mówiąc czuć można było jego ( i Franka) konflikt z Probierzem. To prawda że atak Jagi kuleje i nie spisuje sie dobrze na wyjazdach a w tym meczu zabraknie Cionka ale uważam remis za bardzo realny.
remis @3,15

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
ŁKS Łódź - Lech Poznań
Podwójna szansa:
Typ: 1x @ 1.60 - Betsson
Stawka: 7/10

Wynik:zero:5 ⛔⛔⛔

Gospodarze, w tym spotkaniu na papierze będzie nim Łks, a w rzeczywistości nikt, ponieważ z powodu wciąż trwającego na obiekcie przy al. Unii 2 remontu , mecz odbędzie się w Bełchatowie na stadionie tamtejszego GKS-u. Beniaminek w ostatnich sparingach prezentował się bardzo dobrze mimo ,że odeszło kilku czołowych graczy min. Jakub Kosecki ,który w zeszłym sezonie był odpowiedzialny za zdobywanie bramek i asyst. Zastąpić mają go nowi gracze, a w szczególności wychowanek i legenda Łodzian Marek Saganowski. Ostatnie sparingi napawają optymizmem zwycięstwa 2:1 z Hapoel Beer Sheva (10 pozycja w zeszłym sezonie lidze Izraelskiej) w tym dwie bramki Saganowskiego i dobra gra całego zespołu.
W ostatnim sparingu drużyna Andrzeja Pyrdoła także odniosła zwycięstwo tym razem 1-0 Alki Larnaca , niestety uraz odniósł Marcin Mięciel i nie wystąpi w spotkaniu z Lechem.
Goście, przystępują do sezonu 2011/12 bez większych zmian kadrowych zespół wzmocnił jedynie bułgarski pomocnik Tonev natomiast zespół opuścił doświadczony Bosacki ,który był już graczem wiekowym i zdażały mu się błędy,a także nie zostali zgłoszeni do rozgrywek Kasprzik,Mikołajczak oraz Gancarczyk cała trójka ma sobie szukać nowych klubów, odejść miał także Semir Stilic ,któremu za rok wygasa kontrakt ,lecz póki co zostaje.
W sparingach Poznaniacy nie zachwycali porażki z Sivassporem (0-1), Ael Limassol (1-2) remis z Manisasporem (0-0) wywnioskować można, że
nahbardziej szwankowała gra ofensywna. W zeszłym &quot;nieudanym&quot; sezonie największą bolączka były mecze wyjazdowe Lech przegrał 10 z 15 spotkań.
W spotkaniu zabraknie Marcina Kikuta(kontuzja) ,a także Krivets nie jest w pełni sprawny grac na 90min.
Ważniejsze transfery:
Łks:
Przybyli:M.Saganowski,S.Szałachowski,T.Nowak,R.Pruchnik,C.Stefańczyk,P.Kita
Odeszli:J.Kosecki,K.Mączyński,A.Woźniczka,M.Mowlik
Lech:
Przybyli:A.Tonev
Odeszli:T.Mikołajczak,S.Gancarczyk,B.Bosacki,G.Kasprzik
Myślę że Łodzianie będą zdeterminowani ,aby dobrze zainaugurować sezon ostatnio w sparingach prezentowali się b.dobrze natomiast wg. mnie Poznaniakom przydało by się &quot;przewietrzenie&quot; szatni i przed wszystkim wzmocnienia , a z ostatniej chwili Vojo Ubiparip został przesunięty do młodej ekstraklasy wiec w Poznaniu nie dzieje się najlepiej.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Wracają po przerwie. Po wakacjach i ciężkich treningach. Cztero dniowe rozgrywki Piątek-Sobota-Niedziela-Poniedziałek. Nasza piłkarska Ekstraklasa.
Faworytów na papierze jest czterech. Wisła, Śląsk, Legia oraz Polonia. Pierwsza kolejka odpowiada często na częśc pytań.
ŁKS Łódź - Lech Poznań
Zaczynamy meczem beniaminka z drużyną która może walczyc o europejskie puchary w tym sezonie. Jednak stara prawda powie, beniaminek na własnym stadionie pierwszy mecz gra o pełną pulę. Siłą ŁKS mogą byc właśnie mecze na własnym boisku. Duet Saganowski - Mięciel wydaję się byc przestarzały. Ale nadal potrafi strzelac bramki. Lech miał wiele pracy w sparingach. I patrząc jakie ma bogactwo na skrzydłach powinien większośc ataków inicjowac bokami. Ten sezon moim zdaniem pokaże jakim fachowcem jest Bakero. Wartości dużej na wygraną Lecha nie ma.
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
Polonia znów się uzbroiła. W tym sezonie zrobiła to mądrze. Ba musiała po odejściu Mierzejewskiego pozyskac kogoś do rozgrywania piłki. Pozyskała godnego następcę Jeża. Jestem ciekaw kto zagra w ataku Czarnych Koszul. Cani czy Sikorski, a może obaj będą nękac Gdańską defensywę? Lechia czeka na zbawcę w postaci Freda Bensona. Tego który będzie bił wiele goli z gry. Typowego snajpera. Drugie to już podejście Gdańskiej drużyny do takiego zawodnika. Transfery Lechii nie powalają na kolana. Dużo było szumu, mniej działania. W bramce stanie zapewne Sebastian Małkowski. Buchalik wogule nie został powołany do kadry meczowej. Traore za sprawą Bensona może miec teraz więcej miejsca do rozgrywania. Pojedynek indywidualności gdzie jednak Polonia Warszawa będzie faworytem.
Cracovia Kraków - Korona Kielce
Drugi falstart Cracovii? Wątpie. Drużyna odbudowana wraz z Andrzejem Niedzielanem który przyjmie swoich byłych kolegów powinna byc faworytem. Korona niestety w tym sezonie typowana jest przez wiele osób do walki o utrzymanie. Powód pensję dla piłkarzy. Paru z nich odeszło bo obciążali budżet. Gol po stałym fragmencie gry? Na to będą liczyc goście, a i gospodarze mają paru egzekutorów w tym elemencie.
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Ruch swoją rzepkę skrobie, nigdy nie wiadomo co zagra i na ile pozwoli przeciwnikowi. GKS też taką niewiadomą dużą jest przed startem rozgrywek. Co rusz słyszymy o jakiś testach czy wzmocnieniach. A najgłośniejszym transferem oczywiście jest powrót do Ekstraklasy Kamila Kosowskiego. Tylko czy to już emerytura? Żewłakow tak samo wrócił do polskiej ligi rok temu. I choc Legię na Łazienkowskiej pogrążył to na wiosnę trochę ucichł. Patrząc na pierwsze kolejki ligowe Ruchu Chorzów, powinniśmy ujrzec niewiele goli. A mecz powinien byc badaniem gruntu.
Widzew Łódź - Wisła Kraków
Odszedł joker Widzewa Sernas do Zagłębia, odszedł cudotwórca Michniewicz i co teraz będzie w meczu z Wisłą Kraków która ławkę rezerwowych ma bardzo pozytywną, a do tego zawodnicy rezerwowi nie wypadają z rytmu treningowego. Tak właśnie sterował składem w sparingach Robert Maaskant. Psychiczny komfort przed rewanżem z Litexem jest. Tylko wyjśc na boisko i wygrac. Małe schody mogą się rozpocząc wraz z oczekiwanym awansem do fazy grupowej Ligi Europy lub Ligi Mistrzów.
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Górnik targany kłopotami finansowymi, a Śląsk jakby mało skuteczny ostatnio w pucharach. I choc Zabrzanie w dużej mierze zostali wyprzedani to nadal mogą napsuc krwi drużynie Oresta Lenczyka która przecież w środku tygodnia będzie grac rewanż w Sofii i żeby awansowac najlepiej by było aby w tamtym meczu uruchomili atak i wbili choc jedną bramkę. Śląsk będzie chciał wygrac jak najmniejszym kosztem sił, co wcale pewnego zwycięstwa nie zwiastuję.
Legia Warszawa - Zagłębie
Nawet Maciej Skorża dziś powiedział po meczu z czwartym zespołem tureckiej ligi. Nawet jak nam się noga powinie z Zagłębiem to w Ekstraklasie mamy jeszcze 29 kolejek. Natomiast w pucharach są tylko dwa mecze. Podróż praktycznie z Syrii zapewne będzie radosna ale męcząca a tutaj po 3 dniach trzeba zagrac z drużyną byłego szkoleniowca Legii Jana Urbana, na przeciwko Sernasa, który w formie wykorzystuję każdy błąd rywala.
Podbeskidzie Bielsko Biała - Jagiellonia Białystok
Cóż za piękny mecz na remis. Typowy kopciuszek i rewelacja ubiegłej jesieni. Co dało 4 miejsce w lidze Jagielloni Białystok. Wyjazd do Kazachstanu i 2 bramki w plecy. Wschodni pojedynek dla Podbeskidzia będzie na pewno kolejnym sprawdzianem. Nie przegrali na zapleczu Ekstraklasy w tamtym sezonie ani razu na własnym boisku. Dlaczego mają przegrac z przeciętną Jagiellonią? To pytanie oczekuję odpowiedzi do poniedziałkowego wieczoru.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Legia Warszawa vs. Zagłębie Lubin
Ciekawy mecz w Warszawie.Legia u siebie zawsze jest groźna ,obrona wygląda teraz nie źle po transferze Żewłakowa ,choć błędy się zdarzają .Legia po jakby nie patrzeć ciężkim meczu w UEFA zagra trudny mecz z Zagłębiem które dokonało paru ciekawych zakupów (Sernas,Gancarczyk ,Rachwał ...)
W ataku wygląda to nie źle bo u Wojskowych jest Ljuboja ,który zapewne będzie się chciał pokazać z jak najlepszej strony + Kucharczyk ,który potrafi strzelić jak i paru sytuacji dogodnych nie wykorzystać.Radovic ,który jak wiadomo sporo potrafi i jest w niezłej formie będzie ciągnął Legionistów ,ale do rzeczy ja znalazłem ciekawy bet jest to over 2.0 a dlaczego tak ?
Obie ekipy w H2H (w Warszawie) lubią postrzelać.
Mają kim straszyć.
Chęć pokazania się nowych transferów.
Oba zespoły jeszcze nie do końca zgrane ,mogą pojawiać się błędy.

Zagłębie mierzy w tych sezonie wysoko patrząc po transferach,potencjał jest ciekawe czy go wykorzystają . Mecz zapowiada się ciekawie ,analiza &quot;mizerna&quot; ale ja już tak mam nie wszystko co siedzi w głowię potrafię przelać na papier.
Typ:
over 2.0 1.63 Betsafe

E 7

exp_

Użytkownik
ŁKS Łódź - Lech Poznań Podwójna szansa: Typ: 1x @ 1.60 - Betsson Stawka: 7/10 Gospodarze,
to mecz w Bełchatowie ???? LKS nawet się tam nie rozgrzewał jeszcze. Wiec mecz bez gospodarza, dla mnie pewny Lech -0.25 1.88

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Pierwsza kolejka pierwsze typy , korzystajcie ????

ŁKS-Lech

Nowy sezon rozpoczniemy spotkaniem beniaminka z Łodzi z czołowym zespołem ekstraklasy Lechem. Jako , że jest to dopiero początek ligowych zmagań trudno o porównania formy obu ekip, oczywiście piłkarsko lepsi są goście, ale Lech dokonał kilku wzmocnień , które mogą znacząco wpłynąć na forme gospodarzy. Chodzi tu przede wszystkim o Marka Saganowskiego , który wspomagany przez MArcina Smolińskiego może stanowić niezłe zagrożenie dla innych drużyn. Faworytem jest Lech ale sądze , że może to być underowe (-2.5 . - 1.60) spotkanie, oscylujące w okolicach remisu. Początek sezonu oraz doświadczona ekipa gospodarzy mogą sobie pozwolic na wydarcie cennych punktów. Dlatego można sie zastanowić nad typem podwójna szansa na X( do przerwy lub caly mecz) kurs 1.60 (Fortuna).⛔

Inne typy może poźniej analiza z powodu braku czasu.

Polonia- Lechia podwójna szansa na 1 ( do przerwy lub caly mecz) 1.60 ✅
Cracovia-Korona over2.5 goli w meczu - kurs :2.11 przy takim kursie żal nie spróbowac .✅

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Krótko o wybranych spotkaniach.
Widzew- Wisła 2 2.25 Unibet
Jak dla mnie jest to najpewniejszy typ na inaugurację sezonu. Wiadomo już co gra Wisła i wiemy jakie zawirowania ostatnio pojawiły się w Widzewie. Gospodarze to na pewno nie będzie ekipa z rundy rewanżowej poprzedniego sezonu, raczej zaprezentują formę z rundy pierwszej. Wg mnie od początku do końca będą walczyć o utrzymanie.
Wisła oczywiście myśli tylko o obronie mistrzostwa, nie może tracić punktów już na starcie, szczególnie że gra ze słabym Widzewem.
Jedyny problem po stronie Wisły to gra w eliminacjach LM, ale klub z Krakowa ma na tyle szeroką ławkę, że np. Paljić zastąpi Diaza, Biton Genkowa, może zagrać Małecki, Kirm, Garguła, Jirsak. Także pod względem kadrowym Wisła zdecydowanie góruje nad Widzewem.
Cracovia- Korona 1 2.10 Unibet
Cracovia powinna prezentować formę podobną do tej z rundy rewanżowej, kiedy to grali ciekawą techniczną piłkę. Teraz wzmocnieni w ataku powinni pokonać u siebie bardzo osłabioną Koronę. Korona podobnie jak Widzew to kandydaci do spadku. Już poprzednia runda w ich wykonaniu była fatalna, a teraz zagrają bez kilku doświadczonych zawodników z poprzedniego składu. Oczywiście fakt grania na własnym boisku również ma znaczenie. Analizując za i przeciw temu typowi, po stronie plusów jest zdecydowanie więcej argumentów.

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
ŁKS Łódź- Lech Poznań 18:00
Wreszcie rusza nasza piłkarska esktraklasa po letniej przerwie.
Beniaminek z łodzi podejmie Lecha który myśle ze jest w stanie powalczyć o mistrzostwo Polski. Takie mecze jak ten powinien wygrywać bez problemu. W sparingach Lech nie błyszczał jednak jak wiemy nie zawsze są one wyznacznikiem formy.
Lech w okienku transferowym pozyskał jedynie Tonewa tym samym zwiększając rywalizacje na linii pomocy. Na papierze skład wygląda w miarę dobrze. Na plus można uznać ze piłkarze już grają trochę ze sobą i powinni rozumiec sie na boisku bez problemu.
Jedynie dla mnie może pojawić sie problem w ataku jeżeli Lech nie zakupi jakiegoś napastnika do konkurencji. Mikolajczaka już nie ma, a Ubiparip początek sezonu rozpocznie w ME. Pozostaje Rudnevs i Ślusarski do którego nie mam przekonania. Stilic jeszcze może pograć także w ataku. W tym roku piłkarze nie będą &quot;przemeczeni&quot; wystepami w pucharach i myśle to jest na plus dla poznaniaków
Łks pozyskał paru piłkarzy którzy powinni byc wzmocnieniem: Saganowski, Pruchnik,Stefańczyk.
Mysłalem ze dzis w ataku zobaczymy pilkarskich emerytów Mieciela i Saganowskiego jednak ten pierwszy narzeka na uraz i prawdopodobnie partnerem &quot;Sagana&#39; będzie Smoliński.
Lech jest o wiele lepsza druzyna i jezeli odpowiednia beda zdeterminowani powinni sobie poradzić dlatego typuje zwyciestwo Lecha a takze under 2,5 gdyż dla Łks nawet remis będzie korzystnym rezultatem.
Lech win @ 1,95
under 2,5@ 1,55

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Oczywiście jeszcze prezentem niejako jest kurs na Wisłe

Widzew- Wisla

Pan Cacek obiecywał wielki Widzew a jak jest każdy widzi, koncówke poprzedniego sezonu mieli niezłą , szczególnie nadzieją dla Widzewiaków jest młody Grzelczak, oby nie byl to strzelec jednego sezonu. W sparingach Widzew grał przeciętnie przegrał co prawda z niezłą Omonią Nikozja &#39; tylko&#39; 3-4 ale także nie dał rady Bogdance Łęczna . W ogol oprocz wspomianej potyczki z Cypryjczykami grali z nisko notowanymi ekipai jak Sandecja, Szerbiec Wolbórz czy Dolcan Ząbki.
Wisła wzmocniona i głównie sądze skupiona na pucharach. Ostatnio ze składu wypadł Pareiko i nawet gdy dojdzie do dyspozycji to zapewne zostanie oszczędzony w tej kolejce. Wisła jednak ma na tyle solidny sklad i piłkarze jak Iliev, Genkov, Melikson czy Kirm są w stanie bez problemu przy odpowiedniej koncentracji zdobyc 3 punkty.
Jesli bukmacher funduje taki kurs to nie ma co sie zastanawiac.
Widzew- Wisla : 2 : 2.20

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom