>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. Grand Prix Australii [16-18.03.2011]

Status
Zamknięty.
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
20 PLN Bez Ryzyka Na Grand Prix Australii W Tobet Korzystajcie, skoro dają, a i nie zapomnijcie napisać wraz z krótką analizą, co zagraliście
W takim razie ja proponuję dubelka:
H2H qual:
Kovalainen - Pietrow: 1 @1,60 Tobet ✅ 19-20
Ricciardo - Vergne: 1 @1,60 Tobet ✅ 10-11
trochę strachu było, ale udało się ????
Nie ukrywam, że liczę na doświadczenie obu panów, Vergne to nowicjusz, jeżeli chodzi o F1, a Pietrow doskonale wiemy, że posadę w Caterhamie to sobie wykupił. Ricciardo pojeździł trochę w zeszłym sezonie i z Liuzzim toczył wyrównane pojedynki (odstawał może o te 0,2-0,3 sekundy), jednak z debiutantem jest w stanie wygrać. O klasie Kovalainena wspominać nie trzeba, bo Fin mimo że nie jeździ w topowej ekipie, to i tak pokazuje pazur.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Nikt Ci nie broni zamówić Sky Sports i płacić ~ 100 funtów miesięcznie ????
Dokładnie ????

Tak przy okazji, panowie to były dopiero 2 treningi, które nic, naprawde nic Nam nie mówią. Fakt widać spory progres Mercedesa, w 2 T należy docenić kierowcę i team, który zajął P8, ale takie poważne stawianie powinno być już po 3T gdzie sytuacja będzie już całkiem klarowna. Oczywiście również polecam grać już teraz, że kierowcy HRT nie bd sklasyfikowani ;)

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Ja proponuje:
H2H kwalifikacje:
Pedro de la Rosa - Narain Karthikeyan 2@ 2,1

Pedro na treningach przejchał tylko okrążenie instalacyjne. Spore problemy techniczne wgl dobrze że zdążyli poskładać jego auto na czas.
Narain prezentował się lepiej (albo może nie on a jego auto) przejechał 19 okrążeń i ustanowił czas okrążenia (słaby bo słaby ale jednak czas ???? ). Także indyjski kierowca powinien zając to 23 miejsce w kwalifikacjach przed de la Rosą.
Myślę że nie zobaczymy HRT w wyścigu gdyż nadal obowiązuje reguła 107%.
Redbull raczej nie wygra kwalfikacji , upatrywałbym tu małej niespodzianki ( Lotus, Force India, Ferrari). Więcej odpowiedzi da nam 3 trening który tak jak kwalifikacje odbędzie się na sucho( według prognoz na jutro).
edit/:
trochę wstyd mnie za ten typ, ale pierwsze treningi i duże problemy techniczne Pedro wskazywały na Hindusa. Jednak doświadczenie Hiszpana wygrało.

snajper 322

snajper

Forum VIP
No tak, w sumie wszystko ładnie wygląda, kurs, trening, przejechane kilometry, ale zapominamy tutaj o doświadczeniu, a Pedro de la Rosa kilkakrotnie przebija w tym Hindusa ???? Jeżeli obaj dostaną szansę wykręcenia czasu, to obawiam się, że to właśnie Hiszpan będzie lepszy. Ewentualnie jeszcze wstrzymać się z tym typem i poczekać co będzie w III treningu. Jeżeli Pedro znowu spędzi go w garażu to wtedy będzie można zaryzykować

wilu 9

wilu

Użytkownik
Ja proponuje:
H2H kwalifikacje:
Pedro de la Rosa - Narain Karthikeyan 2@ 2,1
Pedro na treningach przejchał tylko okrążenie instalacyjne. Spore problemy techniczne wgl dobrze że zdążyli poskładać jego auto na czas.
Narain prezentował się lepiej (albo może nie on a jego auto) przejechał 19 okrążeń i ustanowił czas okrążenia (słaby bo słaby ale jednak czas ???? ). Także indyjski kierowca powinien zając to 23 miejsce w kwalifikacjach przed de la Rosą.
Myślę że nie zobaczymy HRT w wyścigu gdyż nadal obowiązuje reguła 107%.
Redbull raczej nie wygra kwalfikacji , upatrywałbym tu małej niespodzianki ( Lotus, Force India, Ferrari). Więcej odpowiedzi da nam 3 trening który tak jak kwalifikacje odbędzie się na sucho( według prognoz na jutro).
Zdecydowanie bym nie ruszał tego typu. Jak wspomniał poprzednik doświadczenie swoja drogą, ale jest to nie obliczalny zespół i nie wiadomo co komu i kiedy odpadnie z tego &quot;złomu&quot;. Czysta loteria kto bedzie ostatni a kto przedostatni. Już lepiej tą kasę postawic na to że obaj nie ukończą wyścigu ???? ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
Typy na GP Australii - kwalifikacje
Typ: Alonso - Schumacher
Alonso▶ @ 2.02 bwin ⛔

Eee, bez przesady. Wiem ze Merc tam ma innowacyjny bolid itd, Alonso narzekał na bolid podczas testów, ale tutaj jest całkiem inaczej. Hiszpan dobrze sobie radził i chyba są jeszcze jakieś rezerwy. Moim zdaniem warto zaryzykować wyższy kurs na Alonso.
Typ: Hamilton - Button
Hamilton ▶ @ 1.55 bwin ✅

Moim zdaniem tak: Kwale Hamilton, Wyścig Button. Dlaczego? Kwale można pojechać agresywnie. - Tor Albert Park posiada szybki zakręt po wyjeździe z alei serwisowej i można tutaj naprawdę pojechać bardziej agresywniej. Dodatkowo Hamilton daje sobie 4 GP aby zadecydować o swojej przyszłości w McLarenie. Być może nawet były mistrz świata zdobędzie jutro PP?
Typ: Kovalainen - Pietrow
Kovalainen ▶ @ 1.72 unibet ✅

Kovalainen zleje Pietrowa paydrivera. Rosjanin musi się przyzwyczaić do pracy w dużo słabszym zespole. Heikki ma już doświadczenie i zespół budowany jest pod niego. Kurs 1.72 bardzo zachęcający.
Typ: Raikkonen - Grosjean
Grosjean ▶ @ 2.95 bwin ✅

Z bolidem Kimiego coś jest nie tak. Moim zdaniem, początek sezonu będzie w Lotusie wyrównany i chyba więcej do udowodnienia będzie miał Francuz. Na treningi w sumie nie ma co patrzeć, bo zespoły się jeszcze ukrywają. Kurs na byłego kierowcy Ferrari nie zachęca, a na &quot;Romka&quot;? Piękny i warty gry.
Typ: Alonso - Massa
Alonso ▶ @ 1.20 unibet ✅

Krótko: Pewna lokata jak to lubi. Massa jest na wylocie, nie poradzi sobie z presją. I trening już ładnie zaczął... w żwirze.
Typ: Ricciardo - Vergne
Vergne ▶ @ 2.20 bwin ⛔

Co prawda Ricciardo bardziej doświadczony i jedzie u siebie, to jakoś większą sympatią darzę Vergne. Ricciardo imponował mi w testach dla młodych kierowców, ale potem w HRT jakoś tak niespecjalnie. Natomiast Francuz radził sobie nawet nawet w testach przedsezonowych i to może właśnie on będzie następcą Webbera a nie Ricciardo? Lepiej zaryzykować wyższy kurs.
To tak po krótko. Nie ma co wielce analizować, bo treningi w pierwszym GP mało kiedy co pokazują. Czasem warto iść za intuicją. Zobaczymy za kilka godzin jak to będzie.
Typy na GP Australii - wyścig
Typ: Będzie SC?
TAK ▶ @ 1.35 bwin ✅

Typ: Pedro de la Rosa ukończy wyścig?
NIE ▶ @ 1.40 bwin ZWROT
Typ: Karthikeyan ukończy wyścig?
NIE ▶ @ 1.40 bwin ZWROT

Nie ma co dużo pisać, HRT nie ukończy i tyle. Nie ma szans. Żadnych testów bolidów, dopiero tutaj zaczęli. Przyjechali z jednym samochodem do Australii - drugie składali na miejscu. To się nie może udać. Zakończą bardzo szybko udział w wyścigu, o ile się zakwalifikują (107%)
Co do SC to wydaje mi się, że wyjedzie, może być kilka kraks i samochód będzie musiał się pojawić.

Otrzymane punkty reputacji: +6
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
No no, sypnęło nam niespodziankami!
Tragedia Ferrari, Massa P16, Alonso kończący w żwirze lepszy, Red Bulle dopiero z trzeciej linii (i to Webber lepszy)! Oj brakuje bykom dmuchanego dyfuzorka, oj brakuje...
Jedyną zagadką wydaje się być Raikkonen. Moim skromnym zdaniem przekombinował po prostu z taktyką, bo nie dość, że na pomiarowe kółko wyjechał za późno, to jeszcze podjął zbytnie ryzyko i został na twardszej mieszance... A bolid potencjał ma -&gt; patrz Grosjean.
Co na jutro? IMO spadek formy Mercedesa - ich pasywny kanał F połączony z DRSem okazał się być skuteczny na kwalifikacje, gdzie można używać go do woli, jednak w wyścigu to co innego... Jeżeli Mercedes nie będzie miał odpowiedniego pakietu aero, dającego optymalny docisk, to będą w czarnej d...
McLareny są w stanie rozegrać ten wyścig między sobą. Korzystny układ na starcie, szalony Lewis na szpicy, a z tyłu Button robiący za bufor bezpieczeństwa. Nie oszukujmy się, w czystym tempie to Hamilton jest szybszy, jednak szanse Buttona i tak są duże, bo umie pieścić swoje opony. Lewis będzie musiał pojechać bardzo dojrzale, by wygrać.
Kilka słów o Ferrari jeszcze... ale naprawdę kilka - żal mi jest Alonso, że przyszło mu jeździć takim złomem. Tyłkiem rzuca bardziej niż nie jedna dziewoja. ????
O(M); Kimi zrobił błąd na pomiarowym kółku, a na kolejne nie było czasu
W; O tym właśnie mówię... pół minuty wcześniejszy wyjazd by go nie zbawił... ;)

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Bardzo ciekawa sesja kwalifikacyjna.
Kimi the Cruiser za nerwowo, zupełnie jak nie on. Popełnił błąd na ostatnim okrążeniu Q1 przy wejściu w zakręt i go wyniosło stąd nie załapał się do Q2. Poza nim w Q1 bez niespodzianek De la Rosa przed Hinduskiem, Glock przed Charlesem i oczywiście Koval przed rakietą z Wyborga.
Perez dał sobie spokój w Q2 i zaoszczędził opony na wyścig, to samo Melted Iceman ????
Ferrari konkretna klapa. Nando uślizg tylnej osi i żwir, zero stabilności - Massa 16 okr. i 16 czas... Nie wróżę im udanego sezonu w tym bolidzie. STR Stajnia Czerwonego Byka przed nimi.
O Williamsie i FI nic nie napisze, bo ciężko mi cokolwiek teraz o nich powiedzieć. Hulk i Pastor dobre lokaty, Di Resta i Senna trochę w tyle.
A wyżej Schumi przed Nico co mnie akurat nie dziwi, ogólnie widać duży postęp Mercedesa w stosunku do poprzedniego sezonu zobaczymy jak pojadą jutro. Ja liczę na P3 dla Schumachera.
McLaren wyśmienicie. Guzik i Lewis pozamiatali krótko mówiąc. Zaskoczenie dnia - Romain Grosjean P3, świetny występ Francuza, Lotus się poprawił. RBR 5-6 msc nie tego chyba się spodziewali, Newey będzie musiał pomyśleć nad zmianami bo na razie nie widzę ich w walce z Mercedesem i McLarenem. Na starcie Vettel powinien objechać Webbera. Co ciekawe był zapowiadany deszczowy weekend w Melbourne, a tutaj kwale ze słoneczkiem.

Otrzymane punkty reputacji: +4
gmark 765

gmark

Użytkownik
Po sesjach treningowych było można spodziewać się zwycięstwa McLarena tym bardziej Hamiltona. Czułem też po ostatniej sesji treningowej że Roman zabłyszczy ale nie spodziewałem się TOP3. Warto odnotować niezłą formę Williamsa i Maldonado który miażdży Senne różnicą 0,7 sek. No i bolid Ferrari który ukazuje idealnie różnice w umiejętnościach kierowców, Alonso jako mistrz świata gdyby nie błąd wycisnąłby z niego TOP10, Massa za to powinien jak najszybciej zmienić serie. Propo Raikkonena mimo że uwielbiałem go w McLarenie to nie wróże mu wielkiej przyszłości w F1, takie powroty z reguły nie wychodzą, to jak biegać 100m wyśrubować czas i po trzech latach przerwy od razu do niego wrócić.

devva 2

devva

Użytkownik
Co do Raikkonena to przypadkiem nie było tak że chciał zostawić sobie trochę wolnego miejsca? Błąd był ale coś za wolno się tam zbierał.
Pewnym typem wydaje się zwycięstwo boliudu Mclarena. Skusił bym się też na podium dla Vettela jeśli będzie atrakcyjny kurs, myślę że spokojnie stać go na 3 miejsce, nie wierze że Grosjean pojedzie bezbłędnie, a o Schumachera i Webbera(już na starcie? ???? ) bym się nie martwił.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
No no, sypnęło nam niespodziankami!
Tragedia Ferrari, Massa P16, Alonso kończący w żwirze lepszy, Red Bulle dopiero z trzeciej linii (i to Webber lepszy)! Oj brakuje bykom dmuchanego dyfuzorka, oj brakuje...
Ja to widzę inaczej. Myślę, że obyło się bez niespodzianek. Jedynie Kimi mnie trochę zszokował odpadając w Q1, ale było widać że ma jakieś problemu od początku weekendu. Bolid Lotusa jest szybki o czym świadczyły zimowe testy oraz dzisiejsze P3 Grojeana. Po III treningu widać było że Maclaren jest głównym kandydatem do PP. Skończyła się era Redbulla który dominował w kawalifikacjach z przewagą 0,5s. W tym sezonie będziemy częściej widywać Webbera prze Vettelem. Co do Ferrari również bez niespodzianki, Alonso wypowiedział się już że to kiepska konstrukcja ale i tak gdyby nie ten poślizg wyciągnął by z niej Q3.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Ja tam nie widzę za bardzo tych niespodzianek, Ferrari miało być słabe i jest słabe, choć Alonso powinien być w q3, o Lotusie już wcześniej pisałem że jest to od tamtego sezonu drużyna z ogromnym potencjałem, na pewno zawiódł trochę Vettel ale teraz tak naprawdę może udowodnić swoją wartość. Co do Kimiego, pewnie coś popił przed kwalifilacjami. ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
Nie poszło nam dziś tak, jak planowaliśmy. Nie było problemów z samochodem. To ja popełniłem błąd, a w dodatku pojawił się problem w komunikacji z zespołem, więc nie miałem czasu, aby rozpocząć kolejne pomiarowe kółko. To kosztowało nas wywalczenie dobrej pozycji na starcie, ale tak to już bywa. Z łatwością mogliśmy się dostać do Q2. - Kimi Raikkonen
No i mamy zwroty
FIA podjęła decyzję o niedopuszczeniu HRT do startu w wyścigu o Grand Prix Australii, otwierającym tegoroczny sezon Formuły 1.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
No i mamy zwroty
FIA podjęła decyzję o niedopuszczeniu HRT do startu w wyścigu o Grand Prix Australii, otwierającym tegoroczny sezon Formuły 1.
Tak jak pisałem w HP, oni na torze tylko przeszkadzają i stanowią zagrożenie imo bardziej Hindus bo do De la Rosy nic nie mam. Szkoda tych zwrotów, bo to były peFFy :cool:

wilu 9

wilu

Użytkownik
Trochę mi to pokrzyżowało plany bo chciałem grać że obaj kierowcy HRT nie dojada do mety. Ogólnie mieszane uczucie z jednej strony złość że nic nie weszło :/ Kimi dał ciała i Romek go pokonał, no i &quot;puszki&quot; daleko. Ale z drugiej strony się cieszę, w końcu ktoś inny na czele. zastanawiam się jeszcze czy nie postawić jakiegoś h2H przeciw Ferrari bo to co prezentują sobą woła o pomstę do nieba, tragiczna forma zespołu i tragiczna forma Massy, który przegrywa o 1 sekundę z Ferdkiem, który z kolei w Q2 przejechał tylko 1 okrążenie i to na używanych oponach :/ Kiedy się obudza w ferrari i wywala tego Brazylijczyka? :/

snajper 322

snajper

Forum VIP
HRT nie pojedzie w wyścigu, więc do typu, że będzie SC dodaje takie typy:
Typ: Massa ukończy wyścig?
NIE ▶ @ 3.55 bwin ✅

Felipe Felipe koniec tego kierowcy w Ferrari jest blisko. Prawda jest taka. Massa dobrze wie, że zostanie wywalony po tym sezonie lub w trakcie. Z tego co dziś czytałem, to miał o 10 kilometrów na godzinę gorszą prędkość od Alonso na prostych. Testował również nowe części zawieszenia. Jak dobrze wiemy, Alonso popełnił błąd i zakończył kwalifikacje. Hiszpan rzadko się myli, a taki Felipe? Coś czuje, że Massa nie poradzi sobie z tym latającym tyłem bolidu F2012 i albo sam się wyeliminuje, albo weźmie udział w kraksie jakieś. 3.55? Promo dnia.
Typ: Ile bolidów nie ukończy 1. okrążenia?
Więcej niż 0,5 ▶ @ 1.85 bwin
Moim zdaniem, podczas startu o ile pogoda na to pozwoli, nie odbędzie się start za SC i wszyscy ruszą normalnie. W pierwszych dwóch zakrętach zawsze jest ciasno w Australii, jak ktoś w odpowiedniej chwili nie wyhamuje, to albo wyląduje w żwirze, albo w kogoś uderzy. Najgorzej będzie miał ten kierowca, który straci panowanie nad bolidem i obróci się o 180 stopni, wtedy może znaleźć się pod ostrzałem ???? Przeczuwam, że na bank ktoś w tym zakręcie zakończy swoje ściganie. A jak nie tutaj, to kilka zakrętów dalej też jest ciasno.
Typ: Bolid Mercedes GP na podium?
Tak ▶ @ 2.75 bwin ⛔

Przyznaje, iż nie liczyłem że Mercedes będzie aż taki mocny z tym swoim tylnym skrzydłem. Jeżeli Schumacherowi uda się przebić do przodu, to ciężko będzie go wyprzedzić w strefie DRS. Życzę siedmiokrotnemu mistrzowi świata, aby znalazł się na podium. W końcu chyba ma bolid, dzięki któremu będzie osiągał przyzwoite wyniki. Go Go Michael!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Ten drugi typ moim zdaniem trochę nie przemyślany. Jest to pierwszy wyścig w sezonie i nikt na pewno nie będzie chciał skończyć go po pierwszym kółku, więc raczej nikt nie będzie na początku szarżował, a na dodatek pojedzie tylko 22 bolidów. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom