Jak dla mnie szukanie szansy na zwycięstwo Dynama jest mocno przesadzone, a obecny kurs na zwycięstwo City to niezła promocja.
City jest BEZ formy? Bo przegrali z rewelacją i liderem ligi - Leicester 1:3 oraz rozpędzonym Tottenham'em 1:2? Owszem, nie mają obecnie jak i kilka miesięcy wstecz takiej formy do jakiej przyzwyczaili Nas w ciągu ostatnich lat, ale wciąż osiągają niezłe wyniki i znajdują się w czołówce.
A czym może postraszyć Dynamo? Ich formę tak naprawdę można obecnie wnioskować z meczów towarzyskich. A tam co? Wygrane 1,2:0, 2:1, remis 1:1 a nawet porażki 1:2 czy 0:1 z drużynami, którym do Ligi Mistrzów daleko. Sporo jest w tych meczach kontrolnych traconych bramek przez Ukraińców. O defensywie Dynama nie za dobrze to świadczy, a wiemy jaki potencjał w ofensywie ma City.
Łukasz Teodorczyk (z całym szacunkiem, ale..) raczej nie powinien stanowić wielkiego zagrożenia pod bramką gości. (jeżeli to nim ma zamiar postraszyć dzisiaj Dynamo).
Nie wiem jak was, ale mnie do postawienia na Dynamo nie przekonałby dzisiaj nawet kurs 6,00-8,00. A już na pewno nie zagrałbym tak, jak ktoś niżej napisał - strzelenie bramki przez Dynamo po kursie 1,44 ....
City strzela bramki pomimo spadku formy i na Dynamo powinno to wystarczyć. Jednak zagranie handi może być przesadą. Przed niedzielnym meczem City może się troche oszczędzać - to raz - a dwa na wyjazdach z bramkami nie szaleją.
Dynamo Kijów - Man. City 2 @ 2,25 (totolotek)