Marseille v Manchester United 2 DNB 1.73 Bet365
Żal nie skorzystać. Widzę , że tu duży pesymizm jeśli chodzi o Czerwone Diabły poniekąd rozumiem
Ale po kolei. Dziś ostatni dzień rywalizacji , pierwszych spotkań w 1/8. Za tydzień mamy już rundę rewanżową. Na Stade Velodrome Marsylia podejmie Manchester , ten czerwony Manchester. Dla Marsylii awans z grupy to już duże osiągnięcie, jakiejś strasznie ciężkiej grupy nie mieli i zdołali awansować. Trzeba przyznać , że całkiem przyzwoicie grali w obronie bo tracili mało bramek. Dziś już jednak bardzo ciężkie zadanie. Bo czeka ich potyczka z MU. Francuzi ostatnio całkiem nieźle sobie radzą , ciężko im zabrać punkty. Mówi się o poważnych (?) osłabieniach MU , ale i Deschamps nie będzie mógł skorzystać ze swojego asa , Gignaca który ostatnio regularnie zdobywał bramki. Jeśli chodzi o Manchester to sprawa wygląda tak. Kontuzji faktycznie sporo. Oficjalnie wygląda to tak : Ferdinand i Hargreaves (obaj łydka), Giggs, Evans i Valencia (obaj kostka), Owen (pachwina), Anderson i Park (obaj ścięgno). Z tych piłkarzy aby dwa nazwiska są warci odnotowania. Ale po kolei. Ferdinand - razem z Vidicem są zaporą nie do przejścia , Rio już kawałek czasu nie gra, ale z powodzeniem zastępował go ostatnio Chris Smailling więc nie mam jakoś obawy o grą pary stoperów. Hargo- to nie ma się co wypowiadać. Giggs- Ryan faktycznie przydał by się dziś , potrafił zagrać ostatnio kapitalne zawody , potrafił też zawodzić, jednak wiek to wiek. Evans- tu to się chyba cieszę , że Jonhy ma kontuzję. Grywał ostatnio , ale bardzo słabo więc nie widział bym go dziś w defensywie. Valencia- pół roku już bez niego Diabły grają. Anderson- obok Ferdinanda największa strata. Ando potrafił śmignąć z piłką do przodu , pokiwać itp. Dziś by się bardzo przydał. No i Park. Wrócił z Pucharu Azji z kontuzją , od początku stycznia nie grał w kadrze MU , i jakoś sobie Diabły radziły.
Tak więc, sytuacja kadrowa MU wcale tak fatalnie nie wygląda. Teraz coś o typie. Fakt , Diabły w tym sezonie w meczach wyjazdowych nie zachwycają , nie mam pojęcia co jest powodem , ale w
LM trochę to inaczej wyglądało. Wygrane z Valencią , Glasgow i Bursasporem , nie tracąc przy tym ani jednej bramki. Wiem , że z Valencią trochę szczęściem , z Glasgow po karnym a Bursaspor to Bursaspor ale fakt jest faktem. Dobrze się złożyło w weekend , bo MU grał pucharowy mecz z Crawley , gdzie Fergusson wystawił drugi garnitur ( z małymi wyjątkami) co tylko pozwoliło wypocząć podstawowym piłkarzom przed tym ważnym meczem.
Ogólnie spodziewam się wyrównanego meczu. Diabły nie zwykły przegrywać ostatnimi...hmm miesiącami. Porażka z WHU w pucharze i Wolverhampton w lidze to jedyne w ostatnim czasie. Jak widać , trzeba się napocić , żeby opykać Manchester. Skąd taki typ ? Spodziewałem się dużo niższego kursu na MU. Ale w opcji rezerwowej daje z DNB. Sądzę , że Manchester śmiało może ograć Marsylię. Jak mi się to widzi ? Pięknego meczu się nie spodziewam. Marsylia osłabiona napadziorem , waznym napadziorem , po za tym u siebie gra bardzo zachowawczo , solidna obrona to priorytet, Diabły też taką obroną dysponują. Więc kluczem do wygranej będą przednie formacje. U Diabłów z przodu za pewne Berbatov-Rooney. Ronney po bramce z City powinien dostać moralnego kopa , Berba poziom trzyma , jak nie strzela to dużo innego dobrego robi. Jak nie będzie szło na ławie jest zabójczy rezerwowy który już z Valencia zapewnił 3 pkt po wejściu z ławki. Przód mocno wspierać powinien Nani , który chyba znowu zwyżka formy.
Ogólnie reasumując. Bardzo ciekawy , twardy mecz nam się szykuje ale sądzę , że Diabły to Diabły mogą tą decydującą akcję przeprowadzić i wygrać. Opcja rezerwowa z DNB bo sądzę , że i remis nie będzie złym wynikiem dla Fergusona mając rewanż u siebie.
A i jeszcze ciekawostka. Znowu Angielski futbol zaczyna dominować w
LM ???? Tottenham i Chelsea bliskie awansu , przed Arsenalem ciężkie zadanie , choć ogral Barcelonę u siebię. Myślę , że i Czerwone Diabły dziś dołączą do grona "pewnych" faworytów do awansu przed rewanżem.
i drugi mecz już bez analizy
Inter-Bayern BTS Tak 1.73 Bet365