Arsenal vs Bayern Munchen
Bayern Munchen kurs: 1,775 buk: Pinnacle
Bayern Munchen AH:-1 kurs: 2,35 buk: Pinnacle
(edit// no i najpewniejszy bet wszedł. I taki mały apel do władz NC+, albo zawsze dajcie 2 komentatorów kibicujących każdej drużynie w meczu, albo 2 obiektywnych, ale nie rozumiem jak można dawać Pana Nachornego i spółkę z PL, którzy po niewykorzystanym karnym Alaby mówią - "zaliczamy to na konto Fabiańskiego". Nieobiektywizm, jawne kibicowanie beznadziejnemu Arsenalowi i zachwycanie się bez przerwy tą minimalistyczną słabą ligą. Pomijając ten mecz po prostu ich nie cierpię, tych słówek typu "parada", "robinsonada" itp.
Humor w postaci dywagacji co pomyślał jakiś piłkarz, albo trener. Dzisiaj po 5 min oglądania/słuchania tych gości przełączyłem się na SKY SPORTS 2 HD, chociaż za grosz nie znam niemieckiego ???? Tym Panom dziękujemy. Dla mnie wzorem są komentatorzy ligi hiszpańskiej i niemieckiej na Eurosporcie, nawet już Darek Szpakowski mi bardziej odpowiada. Sorry za wynurzenia na ten temat, ale nie wyrabiam ich słuchając)
Jak dla mnie to najpewniejszy bet na 1/8 finałów
LM. Postanowiłem to już teraz pograć, a i tak się spóźniłem bo wcześniej były lepsze kursy. Myślę, że będą spadać, chyba, że dzisiaj Arsenal wygra z Liverpoolem wysoko w FA Cup w co jednak większość typerów wątpi. Co prawda w Bayernie nie zagra jeszcze Ribbery, ale skład z Goetze, Robbenem i resztą poradzić sobie powinien bez trudu z Arsenalem. Gram ten typ również dlatego, że Bayern w przeciwieństwie np do Barcelony chce rozstrzygać awans już na wyjeździe. Arsenal jaki jest wszyscy widzimy, spadek formy, chociaż ja im nie ufałem nawet jak wygrywali mecz za meczem. To wszystko było takie na "styk".
Co do innych typów coś jeszcze podam. Na teraz takie suche przemyślenia: może nie jestem kibicem Barcelony, ale po prostu lubię ten zespół, tym nie mniej mając w pamięci zeszłoroczny Milan, który u siebie wygrał z Barceloną nie dlatego, że świetnie zagrał tylko dlatego, że Barcelona przyjechała grać na 0 z tyłu i widząc jak (mimo wszystko czyt. przegranej z Chelsea w lidze, brak Aguero) gra Man City, bardziej bym tu się skłaniał ku remisowi lub coś na 1(DNB). Jeśli chodzi o PSG, to znany jest powszechnie zachwyt SCHAKALA nad tą drużyną, Leverkusen ostatnio gra beznadziejnie, ale pamiętajmy, że będzie rewanż więc i remis wystarczy PSG żeby u siebie rozstrzygnąć kwestię awansu. Na teraz jak dla mnie Leverkusen może zaskoczyć. W przypadku Atletico skłaniam się ku wygranej. Ponieważ zawsze podaję typy, które sam gram, a oprócz Bayernu nic nie zagrałem, jak się na coś jeszcze zdecyduję podam typy.
edit//
Zdecydowałem się jeszcze zagrać małymi stawkami:
Manchester City vs Barcelona
Manchester City (0) kurs: 2,15 buk: Pinnacle
(edit// powinienem się trzymać wyśmianej na tym forum w zeszłym sezonie klasyfikacji lig, w której PL jest niżej od PD, to tak żartem. Naprawdę wierzyłem, że City ogarnie, no jednak jedno głupie przeoczenie, błyskawiczna kontra Barcelony, faul, czerwień i po meczu)
powyżej 3 goli (AZJAN) kurs: 2,06 buk: Pinnacle
powyżej 10 rzutów rożnych (chyba AZJAN) kurs: 1,865 buk: Pinnacle
(edit// gdzieś tam z tyłu głowy miałem zawsze żeby nie grać cornerów z Barceloną, niestety zadziałało pójście za tłumem)
NA CAŁE SZCZĘŚCIE WSZYSTKO ZAGRANE SYMBOLICZNIE
edit//
I za drobne:
Bayer Leverkusen vs Paris Saint Germain
Bayer Leverkusen (AH: 0 i +0.5) kurs: 1,980 buk: Pinnacle
(edit w trakcie meczu// i znowu straciłem piwo przez tych szmaciarzy, dobrze, że tylko piwo ????
Przestrzegam przed hurraoptymizmem i masówką na PSG. Pamiętajmy, że to jest dwumecz i dla Leverkusen przegrana w tym spotkaniu to właściwie koniec. Niemiecka ekipa jest pod formą, ostatnie mecze które zagrałem na nich w lidze i pucharze wtopiłem, ale uważam, że tym razem zaskoczą. PSG na tle ligi francuskiej prezentuje się znakomicie, ale liga francuska nijak się ma do niemieckiej. Co do awansu stawiam na PSG, ale teraz na remis lub wygraną Leverkusen. Ostatnie 2 mecze u siebie Leverkusen przegrało, mają przegrać trzeci mecz z rzędu, jeszcze tak ważny ? Postawią tamę nie do sforsowania przez PSG. Reasumując nie przesadzałbym z tezą o znakomitej formie Paryżan, tym bardziej, że grają bez Cavaniego i beznadziejnej formie Leverkusen - fakt puchary i ostatnie mecze ligowe nie powalały, ale to wciąż wicelider bardzo silnej Bundesligi.
I kolejne typy na mecz Milanu i Atletico
AC Milan/Atletico Madrid
powyżej 2,25 goli kurs: 2,11 buk: Pinnacle
Atletico Madrid (AH:0.-0,5) kurs: 1,855 buk: Pinnacle
Atletico Madrid kurs: 2,17 buk: Pinnacle
Jak dla mnie linia 2,25 goli ustawiona jest bardzo nisko. Spodziewałem się kursu ponad 2,00 na over 2,5. Tak na dobrą sprawę samo Atletico jak się postara będzie w stanie to pokryć. Jeśli zwycięży jednak Bayern w co wierzę i Atletico będziemy mieli wszystkie czyste 2, co niestety uderza w prawdopodobieństwo, mam nadzieję, że to jednak grają piłkarze, a nie rachunek prawdopodobieństwa. Za dobrze nie znam Milanu, ale po opiniach z forum i tabeli można wysnuć wniosek, że są pod formą. Atletico też miało zadyszkę, ale mam nadzieję, że na Milan starczy.