>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

1/8 Finału Ligi Mistrzów 18-19.02.2014

Status
Zamknięty.
walt 33

walt

Użytkownik
Ahmedinho,

Tak, grałem w piłkę. Byłem bramkarzem przez około 3 lata i nadal z uporem będę stwierdzać, że Robben tutaj mimo tego, że był faulowany &quot;przynurkował&quot;. Nie jestem kibicem ani jednej drużyny ani drugiej, natomiast oczywiście podziwiam oba kluby a gra Bayernu w tym sezonie jest wyborna i są pretendentem do zdobycia pucharu LM po raz drugi. Wracając, chodzi mi o to, że wg zasad jak najbardziej tutaj jest słuszna czerwona kartka, ale boli mnie to, że zespół który grał jak równy z równym do tego nieszczęsnego karnego musi płacić za to TRZYKROTNIE. Po pierwsze karny, po drugie czerwona kartka dla bramkarza i pot trzecie przypomnę, że Wojtek nie wystąpi w rewanżu. Czy to nie niszczy trochę futbolu? Wiem, zasady to zasady jak złamie się ją raz to złamie się ją i później ale czy to naprawdę tak powinno być. Druga połowa była pod całkowitym dyktandtem gości i nie powiem, że nie wyglądało to pięknie, te długie celne podania. Chodzi mi o to, że zespół przez jedną sytuację może stracić DOSŁOWNIE WSZYSTKO.

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Walt,

masz rację, ja też twierdzę ,że przyaktorzył, bo niewątpliwie dużo dodał od siebie, co widać w powtórkach. Lecz tak czy siak wybił go z rytmu i zwyczajnie trafił w nogę.
Zasadność kary X3 jak wspominałeś jest bardzo bolesna, dla jednych kontrowersyjna, dla innych jak najbardziej słuszna. Ale powiedz, co zrobić, gdy np. Szczęsny fauluje, nie ma kartki czerwonej, a karny jest niewykorzystany. To też jest nie fair, bo mijając Szczęsnego Robben miałby pustą bramkę i sytuację idealną na bramkę. Takie sytuacje potrafią zabić mecz, ale wszyscy wiedzą, że za takie zagranie kara jest jaka jest. Dlatego wracając do meczu City z Barcą, uważam jak ktoś tu już napisał, że Demichelis taktycznie spartolił.
Chyba lepiej by City wyszło, gdyby Messiemu &#39;odpuścił&#39;... a tak kara była bardzo bolesna, jak wczoraj.

pzdr.

walt 33

walt

Użytkownik
Ale powiedz, co zrobić, gdy np. Szczęsny fauluje, nie ma kartki czerwonej, a karny jest niewykorzystany. To też jest nie fair, bo mijając Szczęsnego Robben miałby pustą bramkę i sytuację idealną na bramkę. Takie sytuacje potrafią zabić mecz, ale wszyscy wiedzą, że za takie zagranie kara jest jaka jest.

Niestety w pełni się z Tobą muszę zgodzić, ale zmieniłbym te zasady.. nie mam pojęcia na jakie ale po prostu aż żal mi Wengera, że znowu mu się nie udaje. Co jak co ale to trener który nie zasługuje na to żeby być przez 8 lat bez trofeum jeszcze na dodatek z takim klubem. Co prawda sam jest sobie winien, pamiętam jak chyba dwa lata temu grał w finale jakiegoś pucharu Anglii i przegrali z Birmingham. Co do tego co zrobił Demichelis, czerwona kartka słuszna ale tam nie było karnego, faul wykonany przed polem karnym i z tego co wiem nie powinien zostać odgwizdany. Tam podyktowanie karnego już sprawiło, że City przegrywało tą jedną bramką.

Tak poza temat jeszcze wyjdę, myślę, że powinien być sędzia jeden główny wraz z tymi dwoma bocznymi i tyle, ale chciałbym żeby wprowadzono jakieś kamerki które od razu wychwycą jakieś błędy i tym podobne. Jedyny minus tego wszystkiego, że piłka nożna straciłaby troszkę na widoku.. ????

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Niestety w pełni się z Tobą muszę zgodzić, ale zmieniłbym te zasady.. nie mam pojęcia na jakie ale po prostu aż żal mi Wengera, że znowu mu się nie udaje
Pany, tego się czytać nie da... Kiedyś to Polaków &quot;skrzywdził&quot; jeden z najlepszych obecnie sędziów na świecie. Minęło trochę czasu i każdy ma do niego ogromny respekt. Teraz też wierzę że ochłoną Wam trochę głowy i zaczniecie postrzegać tą sytuację w inny sposób.
P.S. Nurkowanie należy tępić, ale kiedy jest faul to mimo wszystko należy wydać taką karę na jaką te przewinie zasługuje a wrażenia artystyczne odłożyć na bok.

walt 33

walt

Użytkownik
Zgadzam się, nurkowanie trzeba tępić. Powinny być ostrzeżenia od sędziego a jeśli i to ostrzeżenie nie będzie pomagać to zawieszenia. Myślę, że trenerzy zwróciliby na to uwagę i problem &quot;nurkowania&quot; mielibyśmy za sobą. Wgl jestem ciekaw skąd wzięło się to &quot;nurkowanie&quot;. Nie wierzę, że w poprzednim stuleciu w piłce nożnej słowo &quot;nurkowanie&quot; miało użycie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom