>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 Finału Ligi Mistrzów 18-19.02.2014

Status
Zamknięty.
tsafack 243

tsafack

Użytkownik
No to teraz wzrosły szanse zarówno Manchesteru City jak i Arsenalu na mistrzostwo. Nie muszą się już przejmować LM (jakby to było jakieś zmartwienie).
@miki9971
Nie bierz tego do siebie. Bo to mało fałszywych teorii po necie hula:grin:. W mojej opinii sędzia nie wypaczył wyniku. Miał dać drugą Boatengowi? Też bym na początku nie wyrzucił go.
EDIT:
To co zrobił Szczęsny jak schodził do szatni było poniżej wszelkiej krytyki, Ile on ma lat?

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Głównie chodzi mi o fakt, że równie dobrze mógł wylecieć z boiska już w 8 minucie Boateng...
Nie do końca jest tak jak sądzisz. W obrębie Ozila byli, oprócz faulującego, jeszcze trzej zawodnicy Bayernu. Najbliżej miał Lahm który mógł zdążyć zablokować jeszcze strzał lub Alaba który nawet wykonał blokujący wślizg kiedy piłka przeszła po faulu. Całe to zdarzenie rozgrywało się z boku, nie w bezpośrednim świetle bramki. Bardzo mocno kładzie się na to nacisk, aby odróżnić kiedy jest to 100% sytuacja do strzelenia bramki a kiedy jest to tylko korzystna sytuacja. W tym przypadku była to tylko korzystna dlatego należało się napomnienie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spoko nie biorę.
Nie drugą, po prostu miał go wywalić już w 8 minucie. Skoro potrafił także za podobny faul (jak i sytuację &quot;strzelecką&quot;) wywalić naszego rodaka.
Tyle. Ogólnie o polityce, sporcie i religii nie powinno się dyskutować, nigdy nic z tego nie wynika, oprócz spin ????
nike @ zanim dobiegli by do niego obrońcy Bayernu, już dawno (o ile by w ogóle zwiesił) piłka była by w długim rogu bramki ????
To co zrobił Szczęsny jak schodził do szatni było poniżej wszelkiej krytyki, Ile on ma lat?
To i tak słabo... Powinien zrobić jeszcze ten ruch, jak Chow z Kac Vegas.

Rozumiem Cię , ale musisz też wziąć pod uwagę aspekty czysto przepisowe: miejsce przewinienia, odległość od bramki, dynamikę ataku, zawodników w obrębie piłki i pewnie jeszcze inne których nie pamiętam. W tym przypadku uwierz mi czerwona kartka byłaby nadinterpretacją tego przewinienia
A Szczęsnemu, gdybyś to Ty sędziował kartkę byś pokazał, bo jeśli tak - to koniec tematu, nie było rozmowy ????

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
nike @ zanim dobiegli by do niego obrońcy Bayernu, już dawno (o ile by w ogóle zwiesił) piłka była by w długim rogu bramki
Rozumiem Cię ;), ale musisz też wziąć pod uwagę aspekty czysto przepisowe: miejsce przewinienia, odległość od bramki, dynamikę ataku, zawodników w obrębie piłki i pewnie jeszcze inne których nie pamiętam. W tym przypadku uwierz mi czerwona kartka byłaby nadinterpretacją tego przewinienia ;)

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Głównie chodzi mi o fakt, że równie dobrze mógł wylecieć z boiska już w 8 minucie Boateng... Jakby nie było Ozil zagrał piach, spierdo*** karnego (przyznaje), ale po kapitalnym zwodzie właśnie na Boatengu, mógł także wyjść na sytuację strzelecką tak jak Robben.

Więc albo dwa żółtka, albo dwie czerwone kartki, bawmy się fair.

Ps. Tsafack @ Tak, bo tylko kibice Arsenalu &quot;gdybają&quot; po swoich spotkaniach ???? Okej.
absolutnie nie można się z twoim stwierdzeniem zgodzić :grin:
za co chciałeś Boatenga wyrzucić??? Pewnie, że go podciął i pozbawił sytuacji strzeleckiej, tyle, że porównywanie tego z sytuacją Robbena jest delikatnie mówiąc niepoważne. Zobacz sobie powtórkę raz jeszcze jak wyglądała sytuacja Holendra, dostał podanie wybiegając za obrońców, miał
czysto dookoła i przyjęciem piłki zostawił Szczęsnego na glebie. Byłaby pusta bramka i Szczęsny był absolutnie ostatni. Pusta brama i gol. Ewidentna czerwień.
A teraz zobacz jak Ozil nawinął Boatenga, niżej miał jeszcze obrońcę i przed sobą jeszcze bramkarza. Chcesz za to czerwień?? Smiech na sali????
Bądźmy fair? No to bądź kolego :] Nie wyszedłby na sytuację jak Robben, blisko był obrońca wlaśnie i zwyczajnie by nie zdążył. Jak możesz tego nie widzieć...

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Bądźmy fair? No to bądź kolego Nie wyszedłby na sytuację jak Robben, blisko był obrońca wlaśnie i zwyczajnie by nie zdążył. Jak możesz tego nie widzieć...
Bo to nie pierwsza sytuacja w moim życiu, którą widziałem, gdzie arbiter czerwieni by nie pokazał... Tyle.
Tak, zaraz zaczniesz pisać, żebym przypomniał (nie pamiętam, w jakim spotkaniu itd.) ale sporo takich. Według mnie powinien dać żółtą i tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Bo to nie pierwsza sytuacja w moim życiu, którą widziałem, gdzie arbiter czerwieni by nie pokazał... Tyle.
Tak, zaraz zaczniesz pisać, żebym przypomniał (nie pamiętam, w jakim spotkaniu itd.) ale sporo takich. Według mnie powinien dać żółtą i tyle.
Ostatni zawodnik zawsze musi dostać czerwoną kartkę, zawsze. Tak jak mówisz, widywało się, że sędzia dawał żółtą. Ale kolejny raz jak mówisz - widywało się, ale dokładnie się nie pamięta, bo to są ewenementy. Absolutnie zasłużone czerwo.

jakubeq93 261

jakubeq93

Użytkownik
Żeby trochę rozluźnić atmosferę: zauważyliście analogię dzisiejszej kartki Szczęsnego do sytuacji z Euro 2012? Bardzo podobna sytuacja, czerwień dla Szczęsnego w podobnej sytuacji i podyktowany rzut karny, do bramki wchodzi Polak i... karny nie zostaje wykorzystany przez przeciwników. Bardzo podobne sytuacje ????

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Żeby trochę rozluźnić atmosferę: zauważyliście analogię dzisiejszej kartki Szczęsnego do sytuacji z Euro 2012? Bardzo podobna sytuacja, czerwień dla Szczęsnego w podobnej sytuacji i podyktowany rzut karny, do bramki wchodzi Polak i... karny nie zostaje wykorzystany przez przeciwników. Bardzo podobne sytuacje
tak, nawet w studio o tym wspominali, bo sytuacja właściwie identyczna, zawodnik wybiega na czysto zza obrońców, dokładna piła i ścięcie przy mijaniu... kropka w kropkę :]

zilzil 21,1K

zilzil

Użytkownik
Nie tylko podobieństwo czerwieni Szczęsnego ale widać podobieństwo między dzisiejszym meczem a wczorajszym City- Barcelona.
Z tą różnicą jednak, że City mimo gry w 10 zdołało stworzyć sobie 2-3 naprawdę dobre sytuacje strzeleckie
Moim zdaniem Rizzoli dobrze zrobił pokazując żółtko Boatengowi a czerwoną Szczęsnemu. Przecież Szczęsny trafił idealnie w lądującą na ziemi na ziemi nogę Robbena. Trochę więcej pecha i Robben by miał złamaną nogę.
W ogóle w sytuacji z karnym, w momencie podania do Ozila nie był on na spalonym?

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Fan Arsenalu ma 100% racji. Rizzoli się nie popisał, a zwłaszcza jego asystenci.
Nie powinno być żółtej kartki dla Boatenga i karnego, bo Oezil wychodząc na pozycję był na EWIDENTNYM spalonym.

kueronarew 96

kueronarew

Użytkownik
Pięknie zaczęła się faza pucharowa Ligi Mistrzów. Ja stawiając 310zł wygrałem 895,50zł.
Zresztą sami spójrzcie http://forum.bukmacherskie.com/f15/typy-by-tsafack-103742.html
Nie jesteś na facebook&#39;u. To nie jest targowisko próżności. Zakłady sportowe wkrótce Cię za to skarcą. Przekonasz się.
Los wczoraj o dziwo sprzyjał faworytom. Czekam na dwumecz Barcelona - Bayern, chcąc zobaczyć po nim minę Pepa. Piękny mecz dwóch drużyn chcących zdominować pole gry. Spotkanie sprzed roku to nieporozumienie, poprzez pierwsze, duże załamanie formy Blaugrany od kilku lat.

Otrzymane punkty reputacji: +8
tsafack 243

tsafack

Użytkownik
@kueronarew
Masz racje. Gdyby każdy zaczął wypisywać swoje osiągnięcia to nikt by nie chciał czytać tego forum. Dlatego proszę moderatorów o usunięcie mojego postu (nr 173). Myślę, że nie jest to odpowiednie miejsce miejsce na takie &quot;rewelacje&quot; (niestety po fakcie).
Co do możliwego spotkania Bayernu z Barcelona. Myślę, że ten dwumecz nie byłby tak jednostronny jak w tamtym roku. Monachijczycy są teraz łatwiejsi do ugryzienia. Oczywiście wczoraj nie grali ribery, basti, czy miler od pierwszej, ale mimo to zauważalne było, że ta drużyna nie jest tak skuteczna w destrukcji jak to było za Jupa.

Otrzymane punkty reputacji: +8
mch91 261

mch91

Użytkownik
Śmieszą mnie te wyrzuty kibiców Arsenalu, że sędzia skrzywdził kanonierów ponieważ po pierwsze karnego dla Arsenalu wogóle nie powinno być bo Oezil w tej akcji był na spalonym. Po drugie powinien być karny na Mullerze gdzie sytuacja była bardzo podobona do tej sytuacji z Mesutem. A już samego siebie przeszedł na konferencji Wenger który powiedział, że Robben dołożył sporo od siebie przy tym karnym ( Dobrze, że skończyło się bez żadnej kontuzji bo tym wyjściem Szczesny mógł nie tylko zakończyć sezon Robbenowi, ale i całą karierę) no i jeszcze żalił się, że sędzia gwizdał za dużo fauli dla Bayernu a piłkarze z Monachium przy każdym kontakcie kładli się na murawę. Bayern-16 fauli, Arsenal - 7 więc nie rozumiem o czym Siwy mówił.

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Fakty są takie: Bayern nie zdominował Arsenalu tak jak ja i większość oczekiwała, przynajmniej na początku.
Arsenal mimo kilku niezłych okazji tak naprawdę zawiódł, a Bayern stwarzał groźniejsze. Gdyby nie faul Szczęsnego to byłoby 0:1 i mecz byłby bardziej otwarty. Nie oznacza to wcale, że Kanonierzy przegrali by mniej. Mogłoby być wręcz odwrotnie.
Co do karnych i kartek. Nie patrzyłem jeszcze dokładnych powtórek czy był Ozil na spalonym czy nie ale skoro tak to karnego nie powinno być.
No ale skoro już był to był słuszny i słusznie dostał Boateng żółtą kartkę. Naprawdę trzeba by było być dziwnym aby tam dać coś innego.
Co do drugiego karnego, to oglądałem mecz z profesjonalnym bramkarzem i od razu przyznał rację, że czerwona w tej sytuacji jest z taryfikatora od razu. Powiedział tak mimo tego, że jest fanem angielskiej piłki i był mocno za Arsenalem. Rozmawiałem też dziś ze znajomym sędziom który sędziuje niższe ligi także był w 100% zgodny z arbitrem.
Dodatkowo powinien być karny w drugiej połowie na Mullerze.
No i kończąc... jak mówiłem, musiałaby się stać jakaś apokalipsa aby Bayern nie wygrał tego 2 bramkami. A, że nie wygrał 3? No cóż, jest w takim przypadku zwrot i nic się nie traci, a można było sporo zyskać.
No i szkoda trochę bo postawiłem 250zł po kursie 4.50, a na koniec jeszcze parę sytuacji było. Chociażby słupek Kroosa ;/
Bayern chyba wyszedł na mecz zbyt pewny siebie i po pierwszym strzale słabszą (lewą) nogą Kroosa myśleli, że mecz wygra się sam. Arsenal się odezwał ale nie na darmo Bayern wydawał 30 mln euro na Neuera.
Nie zarobiłem tyle ile bym chciał, ale coś tam wpadła za -1,5 , -2... pozdrawiam ;)

walt 33

walt

Użytkownik
&quot;A już samego siebie przeszedł na konferencji Wenger który powiedział, że Robben dołożył sporo od siebie przy tym karnym ( Dobrze, że skończyło się bez żadnej kontuzji bo tym wyjściem Szczesny mógł nie tylko zakończyć sezon Robbenowi, ale i całą karierę)&quot;

Człowieku.. Czy Ty widzisz co piszesz? Z całym szacunkiem ale parę razy przeanalizowałem tą sytuację i widać, że Robben tam ładnie zanurkował. To prawda, był kontakt Szczęsnego który spowodował upadek Robbena i kartka jest słuszna ale pisanie o tym, że to mogło być poważne jest śmieszne. Wszyscy znamy między innymi Robbena z tego, że lubi nurkować i robi to niezwykle dobrze. Jak dla mnie i dla całego widowiska = karny słuszny ale powinna być żółta kartka mimo wszystko. Co do niepodyktowanego karnego na Mullerze całkowicie się zgadzam. Karny w 100%

banan23 150

banan23

Użytkownik
Panowie, Rizzoli nie pokazując Szczęsnemu czerwonej kartki popełnił by błąd. Takie są Przepisy Gry w Piłkę Nożną. Wojtek był ostatnim graczem drużyny broniącej, gdyby nie jego faul Robben miałby realną szansę na zdobycie bramki, nie było tu innej opcji jak rzut karny i czerwona kartka dla Polaka. Boateng natomiast słusznie otrzymał tylko napomnienie, gdyż Ozil mimo minięcia go nie miał realnej szansy na zdobycie bramki, znajdował się w bocznej strefie pola karnego, gdzie ciężko byłoby bezpośrednio zdobyć gola. Dodatkowo jak już nikefootball pokazał w polu karnym było 3 innych zawodników gości, którzy mogliby spokojnie odebrać piłkę graczowi Arsenalu. Są to więc dwie różne sytuacje, a sędzie w obydwu zachował się wzorcowo.
P.S trochę się orientuje w tych przepisach bo robię aktualnie kurs na arbitra piłki nożnej ;)

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
P.S trochę się orientuje w tych przepisach bo robię aktualnie kurs na arbitra piłki nożnej
Brawo Banan, zaowocuje to na egzaminie końcowym ????
Powodzenia i pozdrowienia dla kolegi (mam nadzieję) po fachu ;)
Nawiasem mówiąc - zakończcie już temat kartek i rzutów karnych w tym meczu. Było, minęło. Czerwień to punkt kulminacyjny meczu i koniec. Ja też sądzę że zabiło to spotkanie ale takie są przepisy i trzeba je egzekwować. Do tej pory widzieliśmy super mecz. Różnie mogło się zdarzyć gdyby nie to wykluczenie ale równie dobrze możemy analizować tak każdy inny mecz w którym kartka tego koloru zostanie pokazana.
Pora na kolejne zmagania za tydzień, już nie aż tak emocjonujące ale kolejne do typowania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mch91 261

mch91

Użytkownik
@Walt
Jeżeli Ty mówisz, że w sytuacji z Robbenem powinna być żółta kartka to nie ja jestem śmieszny tylko Ty. Robben gdyby nie został podcięty prze Polaka miałby przed sobą pustą bramkę zresztą nad czym my dyskutujemy jeżeli Szczęsny nawet nie protestował a w wywiadzie po meczu stwierdził, że nie ma o czym dyskutować bo była czerwona kartka i karny. Oglądałem studio na Nsporcie i tam też nie widzieli żadnej kontrowersji a wręcz pochwalili sędziego za tą decyzje, ale niektórzy są najmądrzejsi, ale zazwyczaj są to kibicie Arsenalu którego po raz kolejny &quot;skrzywdził&quot; sędzia, albo kibice którzy nie lubią Bayernu.

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
ale powinna być żółta kartka mimo wszystko
żółta mimo wszystko... w sensie mimo co? Mimo przepisów i ewidentnej sytuacji?????
&quot;Z całym szacunkiem ale parę razy przeanalizowałem tą sytuację i widać, że Robben tam ładnie zanurkował&quot;
grałeś kiedyś w piłkę? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć, co się dzieje z ciałem rozpędzonego zawodnika, gdy nie stoi mocno na nogach, jest rozpędzony i na wślizgu trącisz go w okolicy piszczeli, kostek... spróbuj, a potem pisz takie dyrdymały. Nawet jak dołożył od siebie, to sobie tego upadku nie wymyślił.

poczytaj proszę przepisy, bo dyskusja z takim dyletanctwem jest bezcelowa.
pzdr.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom