>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 finału Ligi Mistrzów - 16.02.2011

Status
Zamknięty.
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Takk &quot;dziurawy Szczęsny&quot; grał dużo lepiej od doświadczonego Valdesa, a &quot;dziurawa obrona&quot; wcale nie była gorsza.
Mnie dziś Barcelona niczym nie zaskoczyła, ich gra to przetrzymywanie piłki i podania w środku pola, z których niewiele wychodziło, fakt, ze grali asekuracyjnie, ale nawet jak przegrywali to nadal sobie podawali między obrońcami. te ich 600 podań mi niczym nie imponuje..
Zgodzę się z tym, mi także nie imponuje wymiana wielu podań po których nie raz widać było że sami się gubią już gdzie kolejne zagranie ma być. Oczywiście z wielu podań może być genialna akcja, ale mi się taka gra nie podoba i jakoś dla mnie po jakimś czasie jest nudna. Dobrze jednak, że Barcelona ma M-V-P, którzy od czasu do czasu poszarpią i jakaś akcja się stworzy bo inaczej te setki podań wprawiałyby już w &quot;obrzydzenie&quot;. Arsenal gra prostszą piłką, ale według mnie dla oka ładniejszą i szybszą przynajmniej. Ale wiadomo każdy kibic co inne lubi, dodam, że wypowiadam się jako kibic neutralny bo jest mi obojętny los obu drużyn choć na pewno bardziej mi Arsenal imponuje.
Co do awansu sprawa otwarta, Barcelona w rewanżu będzie chciała jeszcze dłużej się utrzymywać, Arsenal nie ma bata musi strzelić bramkę inaczej nie wierzę w ich obronę na zero z tyłu. Ale mecz zapowiada się znów na HIT.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Swietny mecz, czesta wymiana ciosow, sytuacje z obu stron, wysokie tempo. Takie mecze oglada sie z przyjemnoscia. Arsenal podniosl sie w drugiej polowie co moze ich umocnic psychicznie przed rewanzem (nie taki diabel straszny jak go maluja). Do tego trzy ladne gole. RvP z bardzo ostrego kata (blad Valdeza, jak za dobrych, starych lat :razz ???? ale mi bardziej podobala sie druga braka, swietny kontratak na zabojczej szybkosci i doskonale wykonczenie.
Do tego over2,5 jak i over1,5 Arenalu daja zarobic niezla kase, oby wiecej takich spotkan. Sprawa awansu jest otwarta.
Cieszy tez postawa Szczesnego, solidnie pracuje na bluze z nr. 1.

steven1986 28

steven1986

Użytkownik
Witam nie wiem czy ktoś się zgodzi ale wydaje mi się że real miałby zdecydowanie łatwiej ograć arsenal ze strony barcy pressing był zbyt słaby kto ogląda la lige wie że real goni przeciwnika jak kot szczura i go zajeżdża. Arsenal zagrał dobre zawody koscielny chyba lepiej od djoru widać że luty to koszmar dla barcelony ostatni raz odpadli w 2007 właśnie w lutym kiedy mieli dobrego przeciwnika. Kurs na awans arsenalu 3.10 warty zagrania wróci sagna w zespole dumy kataloni zabraknie shakiry pique. Co jak co nie mam pojęcia kto wygra LM ale na pewno nie bracelona i arsenal. Pozdro

sanchez1 93

sanchez1

Użytkownik
Piękny mecz. Szczęsny przyszłość. Dla niedowiarków: taki spokój jaki zachował Wojtek w tym meczu, to tylko pozazdrościć. Co do Shakhtaru: to jest prawdziwy futbol, nie ważne czy wygrać z Romą w dołku czy też nie. Kolejny raz super-trio z drużyny ukraińskiej, czyli Jadson, Douglas i Adriano pokazali, co potrafią. Wielki szacunek.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
...Z piekła do nieba...!!! Tak pewnie któryś z brytyjskich dzienników zatytułował artykuł na temat wczorajszego meczu Arsenal - Barca. Mimo wygranej Arsenalu, awans to naturalnie sprawa otwarta. Nie wiem czy się ze mną ktoś zgodzi, ale uważam, że Barca nie miała i nie ma klasowego bramkarza;/ no chociażby: Vicotr Baia, Roberto Bonano, Richard Dutruel, Rustu Recber i Robert Enke. Barca to klasa, ogromna siła ofensywna, kontrola i posiadanie piłki, dlatego w zbyt małym stopniu przywiązuję wagę do bramkarza. Valdes ma o tyle szczęście, że gra w takim klubie z taką defensywą. Pomyślcie gdyby bronił w podrzędnej hiszpańskiej Maladze, Almerii czy Levante?

P 95

piotrek_

Forum VIP
Zauważyłem , że zaczynają się już puste dyskusje i przekomarzania więc czas na małe podsumowanie.

Myślę, że wszystko już zostało powiedziane. Arsenal jedzie na camp Nou z nadzieją na dokonanie cudu ale jednocześnie na udowodnienie Interowi i samemu Mourinho , że nie trzeba tam jechać ustawiać autobus. Najlepszą obroną jest atak i taka jest prawda. Barcelona po prostu chciała wygrać ten mecz lub ewentualnie zremisować po najmniejszej linii oporu. Niestety do pewnego momentu wszystko grało. Jednak ta monotonna gra sprawiła, że drużyna Katalończyków zaczęła się w drugiej połowie meczu poważnie gubić i tym samym Arsenal zaczął stwarzać sobie lepsze , dogodniejsze okazje. Wejście na boisko Arshavina okazało się kluczowe. Mecz był jakby nie patrzeć obecnie najatrakcyjniejszym meczem spośród wszystkich w obecnym sezonie LM i mecz rewanżowy na Camp Nou zapowiada się na jeszcze większy hit. Wszyscy liczą na to, że nie zobaczymy powtórki z przed roku i Arsenal w końcu pokaże na co stać młodych grajków a szczególnie Jacka Wilsher&#39;a , który zagrał wczoraj kapitalny mecz.
Cieszy fakt, że obejrzenie takiego meczu jak wczoraj w zupełności zaspokaja nawet najbardziej wybrednych fanów futbolu , którzy np. oglądając El Clasico w ostatnim czasie zastanawiają się dlaczego Real nie potrafi zagrać z taką ambicją i zaangażowaniem jak wczoraj Arsenal choćby na własnym stadionie.
Pełny skrót meczu Arsenalu z Barceloną (19min) --&gt; http://footytu.be/v1kn7

Jak widzimy również Szachtar, który wg niektórych nie był jeszcze w pełni przygotowany świetnie zagrał i zdołał wygrać z Romą na Stadio Olimpico i to strzelając aż 3 gole. Zaliczka 2:3 w zupełności im wystarcza i u siebie najważniejsze będzie nie stracić gola . Zresztą nie sądzę, że zawodnicy Giallorossi jeszcze się łudzą o pozytywny rezultat na Ukrainie. Roma by awansować będzie musiała wygrać różnicą dwóch goli co wydaje się być nieosiągalne zwłaszcza w meczu wyjazdowym.
Pełny skrót meczu Romy z Szachtarem ( 6min) ---&gt; http://footytu.be/v1knb
* * * * *
To jeszcze nie koniec...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom