Wśród absencji najbardziej dotkliwą stratą będzie brak Vicenta Abubakara , jednego z najlepszych strzelców
Smoków w ostatnich edycjach Ligi Mistrzów . To jego gole nie raz przyczyniały się do zwycięstw Porto w fazach
grupowych Ligi Mistrzów. Sam osobiście pamiętam jego grę , kiedy występował jeszcze w barwach francuskiego
Lorient, kiedy to jeszcze nie był ( i w sumie jeszcze nim nie jest) tak rozpoznawalnym piłkarzem na międzynarodowej , piłkarskiej arenie. Oprócz niego , niedolni do gry będą również bramkarz Fabiano , obrońca Felipe, Marcano . Ezeh oraz Pereira.
Liverpool po prawie ośmiu latach przerwy znów zawita do 1/8 play-off'ów Ligi Mistrzów.
Mimo , że Liverpool w lidze gra z o wiele mocniejszymi przeciwnikami niż Porto , to Jurgen Klopp podkreśla , że po tak długiej przerwie będzie ciężko The Reds wygrać pierwszy mecz w tej fazie rozgrywek.
Jednak ja jestem zdania , że drużyna z Anfield Road na pewno nie polegnie w tym meczu i postawi się Portugalczykom.
W dzisiejszym meczu trener Klopp wśród kluczowych zawodników nie będzie miał do swojej dyspozycji jedynie Emre Cana oraz Nathana Clyde'a. Pozostali zawodnicy są do dyspozycji trenera , w tym także jeden z najlepiej strzelających napastników Czerwonych , a mówię tutaj oczywiście o Mohammedzie Salahu , który w ostatnich spotkaniach , czy to w lidze czy w pucharach , zalicza przynajmniej jednego gola oraz ugrywa punkty dla swojej drużyny. Jego bramka w tym meczu będzie na wagę złota w tym , jakże ciekawym spotkaniu.
Drużynowo Liverpool powinien nawet wygrać te spotkanie , ale niestety , znając defensywę drużyny miasta Bettels'ów , zwycięstwo przyjdzie im naprawdę trudno. Więc najlepszym typem na te spotkanie będzie postawienie ilości bramek oraz na strzelenie gola przez Salaha.
Główny typ: powyżej 2,5 bramki Kurs:1,72 fortuna
Poboczny typ: gol Salaha Kurs:2,5 fortuna
WYNIK:zero:5
Bramki:
Mane 25', 53',85'
SALAH 29'
Firminio 69'
WYGRANA ????
No i przyszedł czas na zanalizowanie hitowego spotkania tej kolejki play-off'ów Ligi Mistrzów , czyli pojedynek Realu Madryt oraz Paris Saint Germain , albo inaczej mówiąc , pojedynek Boskiego Cristiano z Neymar'em.
Obydwoje chcą pokazać wielką klasę w tym spotkaniu , pod warunkiem , że Neymar jest dość ,,rozpieszczany'' przez sztab szkoleniowy , jeśli chodzi o warunki , które trenerzy PSG spełniają, co wywołuje konflikty w zespole , paryżan.
Z kolei Cristiano to typ pracusia , który walczy niemal o każdą piłkę oraz ogólnie jest chyba jednym z najlepszych piłkarzy XXI wieku , których znam , więc jego bramka jest bardzo prawdopodobna w tym meczu.
Zresztą ostatni mecz potwierdził , że Portugalczyk jest w doskonałej formie , ustrzelając hat-tricka w meczu z Realem Sociedad .
Real powinien wykorzystać atut swojego boiska i wygrać te spotkanie 2:1 , w czy przy tym zwycięstwie
swój udział powinien mieć Cristiano Ronaldo.
Główny typ: bramka Cristiano Ronaldo Kurs: 2.1 fortuna
Poboczny typ: obie strzelą bramkę , a suma bramek będzie większa niż 2,5 gola Kurs:1,58 fortuna
WYNIK:3-1
Bramki:
Rabiot 33'
Cristiano Ronaldo 45'
Cristiano Ronaldo 83'
Marcelo 86'
WYGRANA ????
Chyba musicie mi przyznać , że jak na debiutanta na tym forum , moje typy są w miarę dobre