Ja również czuję, że
Argentyna przejdzie dalej. Oni przeżyli już koszmar na tym mundialu. Po porażce 0:3 z Chorwacją byli już niemal pewni odpadnięcia, fala hejtu na nich była ogromna. Z Nigerią też mieli bardzo ciężko, mieli dużo szczęścia, że wygrali tamto spotkanie. Po zwycięstwie było w nich widać ogromną radość. Wbrew opinii niektórych widać po Argentynie, że oni bardzo chcą, zwłaszcza Messi. Po takiej "ucieczce spod topora" drużyny/reprezentacje często dostają takiej dawki energii, że potem grają dużo lepiej. Coś mi mówi, że to będzie najlepszy mecz Argentyny na tych mistrzostwach.
Do tego mam wrażenie, że styl gry Francji będzie idealnie pasował Argentynie.
Francja jest usposobiona dość ofensywnie, zostawia dość dużo wolnej przestrzeni swoim rywalom, a to może być woda na młyn dla Argentyny.
Zamiast grać na ich awans, to moim zdaniem dużo bardziej opłaca się zagrać na over 1,5 gola Argentyny po kursie ok. 4,00
, bo jakoś zupełnie nie widzę w tym spotkaniu wyniku 0:0 albo zwycięstwa Argentyny 1:0. Wynik 1:1 i wygrana Argentyny w dogrywce/karnych jest możliwy, ale czuję, że w tym meczu może naprawdę sypnąć golami. Obrona Argentyny obecnie naprawdę jest ich słabym punktem, więc muszą po prostu odpalić w ataku i tyle, jeśli chcą awansować.