Ja dziś się pobawię. W końcu to
Liga Mistrzów więc chcę trochę odskoczni od normalnego typowania.
Mamy masę zakładów na strzały, posiadanie, a nawet faule. Dziś właśnie z tego skorzystam.
Najpierw chciałbym nawiązać do fauli. Zdecyduje się na overy Atletico Linia 17,5, 18,5 oraz 19,5 - do wyboru do koloru. Ja wybiorę tą środkową. Gospodarze bez problemu mogą dziś przebić linię 20 fauli na dużym luzie. Barcelona to jednak niewiadoma, bo równie dobrze mogą mieć tych fauli 8 czy 9, ale równie dobrze może być niewiele mniej od Atletico.
Drużyna Simeone gra świetnie taktycznie, ale część ich to właśnie gra faulem. Przerywanie akcji nawet w niegroźnych sytuacjach, wytrącanie rywala z równowagi, a czasami nawet prowokowanie. Cały ten syf z murawą i całą otoczkę wokół meczu mówi mi, że Atletico będzie chciało jak najdłużej przytrzymać ten remis. Oni potrafią idealnie neutralizować niebezpieczeństwo ze strony Barcelony, co pokazały cztery remisy w czterech ostatnich meczach.
W tych czterech meczach notowali chronologicznie 20, 27, 17 i 16 fauli. Najwięcej ogarnęli w dwumeczu o Superpuchar. Tu sytuacja jest podobna, z taką różnicą, że tam przy 1:1 na Calderon, jechali po wynik na Camp Nou i tam właśnie padł remis 0:0. Dziś wiedza o co grają, grają przed własnymi kibicami i będzie pompa na 100%. To będzie jeden z najważniejszych meczów Atletico w XXI wieku. Taktyka Simeone się nie zmienia. On jest jak Paco Jemez i Rayo pod pewnymi względami. Statystycznie według dwóch ostatnich meczów będzie na minimum, ale ja czuję łatwy próg over 20 fauli na mecz.
Atletico over 18,5 fauli 1,83 Betcity 15
Posiadanie piłki będzie po stronie Barcelony to nie ulega wątpliwości. Linia 63,5%, w pierwszym meczu Barcelona miała 66%, ale to było na Camp Nou, a Atletico też chciało coś strzelić. Dziś przez pierwsze minuty będą tego trzymali i tu powinna być ogromna dominacja czym nadrobią sobie posiadania na kolejne minuty. Oczywiście mój plan sprawdzi się tylko wtedy kiedy nie padnie jakaś nieoczekiwana bramka.
Barcelona potrafi spinać się na najważniejsze mecze i nawet jak ktoś nie prezentuje się świetnie w lidze to potrafi wystrzelić z formą na najważniejszy mecz. Iniesta na początku sezonu cieniował, a od stycznia jego forma progresywnie idzie w górę. Dziś będą starali się skruszyć ten madrycki mur, bo wiem, że gospodarze się nie otworzą. Atletico ma patent na Barcelonę, ale linia posiadania nie jest wysoka.
Tylko w jednym z czterech ostatnich meczów Atletico przebiło linię posiadania i Barca miała "zaledwie 62%". Dziś będzie na luzie, ale głównie zasługą będzie pierwsza połowa, gdzie spodziewam się posiadania 70-30 na korzyść Barcelony.
Barcelona over 63,5% posiadania 1,85 Unibet 64