Jak dla mnie raczej zdecydowanym faworytem jest
Brazylia w tym spotkaniu. Przy ustawieniu Belgów 5-2-3 w obronie w środku pola jest mega dziura, dzięki czemu nie ma problemu wyjść z pod ich pressingu czy rozgrywać na ich połowie, co pokazała
Japonia, a gdzie
Japonia do Brazylii... Kolejnym argumentem przemawiającym za Brazylią jest fakt, iż
Belgia grając trójką obrońców w ataku zostawia baaardzo dużo przestrzeni na skrzydłach,
Japonia z dużą łatwością kreowała szanse właśnie w tych sektorach boiska, a teraz pojawią się tam Ney, Coutinho czy Willian...
Brazylia zarówno w ataku pozycyjnym jak i z kontry będzie stwarzała sobie wiele sytuacji bramkowych, jak dla mnie środkowi obrońcy Belgii to kapke drewna, będą kręceni przez zwrotnych i dynamicznych piłkarzy Brazylii. Carrasco nie gra zupełnie nic, Lukaku pali się w ważnych meczach co pokazał już z Japonią, Kevin ma nieziemskie umiejętności, ale trochę zbyt często chodzi po boisku. Jeśli chodzi o słabe punkty Brazylii, zdecydowanie należy zwrócić uwagę na dwa elementy. Moim zdaniem Fagner jest najsłabszym ogniwem Brazylii, a grający po tej stronie, w niezłej formie Hazard może trochę namieszać. Największym atutem Belgów będą stałe fragmenty gry, a brak Casemiro na pewno nie pomoże. Jednakże ja spojrzałbym na jego nieobecność z drugiej strony. Jestem kibicem Realu i wiem jak Case gra "na codzień" i w tym turnieju, moim zdaniem, wygląda na zmęczonego. Zdecydowanie bardziej statyczny, mniej agresywny, wolniejszy. Wejdzie za niego zapewne Fernandinho i być może, paradoksalnie, wyjdzie to na dobre ekipie z Ameryki Południowej.
Brazylia prawdopodobnie w większości będzie utrzymywała się przy piłce, więc narażona będzie na kontrataki. W środku pola będzie świeży zawodnik co pomoże w zatrzymywaniu akcji rywala. Szczerze na prawdę się zdziwię, jeżeli
Brazylia odpadnie, bo ma wszelkie argumenty by awansować. Sądzę również, że mimo wszystko stały fragment gry lub kontra zapewni gola ekipie Belgii, ale
Brazylia powinna spokojnie odnieść zwycięstwo i to w regulaminowym czasie gry. Popieram bety na hendi czy +1.5 gola Brazylii, sam na "pewnym" kuponie zagram awans, ale podsumowując moje wypociny, na drugim kuponie wrzucę i polecam Wam
spotkanie/obie drużyny strzelą gola
Brazylia/tak
po kursie 4.1 na fortunie.